Pa ima masu pjesama albanskih dje pominju cg gradove, ne čuh da je ikad ikome to zasmetalo. Meni prvome ne smeta. Evo ako mi ne vjerujes ukucaj na yt pa nadji.
Printable View
Pa ima masu pjesama albanskih dje pominju cg gradove, ne čuh da je ikad ikome to zasmetalo. Meni prvome ne smeta. Evo ako mi ne vjerujes ukucaj na yt pa nadji.
To što sad radiš ima naziv, posebno je korišćen ovih dana. Ne padaj u tu zamku, imamo ih na forumu dosta ;)
Inače dobar teksts, čisto da ne zapostavimo domaću radinost.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...onovi-za-hranu
Quote:
Sindikalna organizacija “Udruženje radnika Parking servis” Podgorica optužila je direktora tog preduzeća Nusreta Canovića da radi na štetu zaposlenih, da su im na osnovu nezakonitih odluka godinama isplaćivane manje zarade, a stimulansi mimo propisa, jubilarne nagrade “na ruke”, ali i da su ostali uskraćeni za bonove za trgovinu u prodavnicama za novogodišnje praznike.
S tim problemom su upoznali dopisom i gradonačelnika Ivana Vukovića, tražeći od njega da im pojasni da li je tačno da je lično stopirao isplatu bonova u vrijednosti od pedeset eura za radnike, za trgovinu u marketima u decembru 2021. godine.
Iz “Parking servisa” negiraju tvrdnje sindikalaca, a ističu da su sve radili shodno propisima. Ipak, nisu odgovorili da li je tačno da je stopirana isplata 50 eura za trgovinu u marketima.
Predsjednik te Sindikalne organizacije Dalibor Radonjić ističe da to što su saznali da neće dobiti 50 eura je bila “kap koja je prelila čašu zbog dugogodišnjeg kršenja propisa na štetu zaposlenih”.
”Postoje mnogi propusti na koje želimo da ukažemo. Godinama trpimo pritiske i prijetnje otkazima, jer ukazujemo na nezakonitosti. Mnogi radnici su tužili preduzeće, odnosno njih preko 40 odsto, jer je menadžment falsifikovao dokumenta kako ne bi pred sudom gubili sporove zbog neisplaćenih zarada za noćni rad u periodu od 2013. do 2019, a u tome su im pomagali predstavnici sindikata”, naveo je Radonjić.
On je istakao da su zbog sumnje u malverzaciju tražili od poslodavca da im dostavi izvještaje revizora od 2013. do 2021. godine, ali i finansijske za 2019. i 2020.
”Tražili smo da nam se dostave podaci ko je od radnika dobijao pomoć u periodu od 2013. do 2021, jer u izvještajima preduzeća se navodi da su u pitanju desetine hiljada eura, ali prema našim saznanjima, ti iznosi nisu išli zaposlenima”, naveo je Radonjić.
On je naveo da su tražili i ko su članovi raznih Komisija i tijela preduzeća u istom periodu, koliko iznosi njihova godišnja naknada, kao i spisak radnika koji su dobijali stimulans na mjesečnom nivou.
”Jer sumnjamo da su to dobijali samo podobni, odnosno ‘pojedine’ kolege bliske direktoru Canoviću. Primjera radi jubilarne nagrade su prema našim saznanjima isplaćivane na ruke, pa je tako država oštećena za porez”, tvrdi Radonjić.
Iz “Parking servisa” navode da je “spor oko obračunske vrijednosti koeficijenta iz 2013. rezultirao sa tri dijametralno različite presude Osnovnog i Višeg suda, po istom pravnom osnovu, od čega su neke u korist tog privrednog društva, a neke u korist radnika”.
”Podsjećamo, prva presuda Osnovnog i Višeg suda donesena je u korist Društva. To je stvorilo pravnu nesigurnost, zbog čega je poslata urgencija Vrhovnom sudu za dobijanje pravnog mišljenja po ovom pitanju, uz to je prihvaćena i revizija postupka koju ovo privredno društvo čeka i po kojoj će i postupiti. Urgenciju su poslali kako ovo privredno društvo, tako i zapošljeni u istom. Ističemo da se u ‘Parking servisu’ do obračunske vrijednosti koeficijenta dolazi poštovanjem zakonskog osnova, uz dodatno povećanje po osnovu Granskog kolektivnog ugovora za komunalnu djelatnost od 35 odsto i dodatnog povećanja od 10 procenata po osnovu Kolektivnog ugovora Društva”.
Sva davanja, kao i ostali izdaci, istakli su, realizuju se shodno zakonskim propisima.
”U prilog toj činjenici podsjećamo da su nadležni organi konstatovali ispravno postupanje ovog Društva. Osim potvrde ispravnosti rada, odbijene su i krivične prijave koje navodite. Odlukom Odbora direktora Društva, krajem decembra prošle godine, svakom zaposlenom je isplaćena bespovratna pomoć u iznosu od 100 eura, što predstavlja praksu koja postoji godinama. A svaka pomoć opredijeljena za potrebe zapošljenih ovog privrednog društva isplaćena je i isključivo u skladu sa propisima”.
Međutim, Radonjić navodi da je od poslodavca i od osnivača tražio kopiju zahtjeva za pokretanje i korigovanje koeficijenta, a da prema Granskom komunalnom ugovoru uvećanje treba da je najmanje 35 odsto uključujući poreze i doprinose.
Njemu je Viši sud potvrdio presudu Osnovnog suda, na koju se žalio “Parking servis” i po kojoj je to preduzeće dužno da mu isplati 1.990 eura za više od pet godina – od 1. juna 2013. do 1. marta 2018.
Radonjić je “Vijestima” ispričao da su se odjednom “pojavila” dva dokumenta, odnosno odluke, u kojim piše da “se utvrđuje obračunska vrijednost koeficijenta u bruto iznosu od 133,65 eura prema kojoj se vršio obračun zarada i do sada.
Navodi i da su oba dokumenta, a u koja su i “Vijesti” imale uvid, zavedena pod istim djelovodnim brojem od 30. novembra 2017, iako u jednom od njih stoji da “…Na osnovu člana 30 i 31 Kolektivnog ugovora Društva ‘Parking servis’ Podgorica, Sindikalna organizacija, Radnički sindikat, poslodavac-izvršni direktor i Odbor direktora Društva 17. septembra 2013. donose…”
”U prvoj odluci, za koju odgovorno tvrdim da je falsifikat, piše da je donijeta 17. septembra 2013, a zavedena je pod brojem 9054 od 30. novembra 2017. godine, a potpisao je izvršni direktor Nusret Canović. To je nemoguće, jer Canović tada nije bio na čelu preduzeća. Pored njega, potpis su stavili i predsjednik sindikalne organizacije našeg preduzeća, koja je pripadala Savezu samostalnih sindikata, Nikola Jovović, predsjednica druge sindikalne organizacije preduzeća Sonja Milačić i predsjednik Odbora direktora Srđan Miljanić. I drugu odluku, koja datira iz od 29. novembra 2017, a zavedena je pod istim brojem kao i prva - 9054, potpisala su ista lica”, navodi Radonjić. Prema njegovim riječima, predstavnici sindikata nisu smjeli da potpišu taj dokument, pa su tako prekršili kolektivni i granski ugovor za komunalne djelatnosti, kojima pripada “Parking servis”.
On je zbog toga pisao dopise ranije, a i nedavno pisao dopise Glavnom gradu, a podnio je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu zbog zoupotrebe položaja, ali koju je državna tužiteljka Ljiljana Klikovac odbila 2021. godine, jer kako je navela “ne postoji osnovana sumnja da su izvršili prijavljeno ili neko drugo djelo koje se goni po službenoj dužnosti”.
Da, kako navodi, priča istinu, potvrđuje i izjava bivšeg člana Odbora direktora od 2007. do 2018. Rajka Bajagića, koji je bio svjedok u jednom od pokrenutih sporova od strane radnika, a koji je potvrdio da su se odjednom “pojavili” dokumenti, a da tuženi, odnosno “Parking servis”, nijedan od ta dva “falsifkata nijre upotrijebio u postupcima koje su zaposleni vodili prije 2020. godine”.
”Bajagić je u potpunosti potvrdio moju priču”, navodi Radonjić.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...395243b373.jpg
Pazi sliku. Nema Bata na njoj, a zvanicna objava DF.
Bato za drugim stolom sa Dritanom. Bice ovo vesela godina
Ne bih ja to nista diro
Kad sam im govorio da prave gresku i da su pustili duha iz boce rekli su mi da ih pustim da izduse i da ce bude pomirenje do Nove godine, nevjerovatan napredak ka EU za godinu, pristupni fondovi otvoreni, ekonomija na konju... i dje smo sad!? Bio si u pravu i za*ebali smo se.
Sto je najsmjesnije od svega, oni su tada izdali volju biraca i stav partije a ovi ih sad ubjedjuju da oni znaju sta su htjeli i koji im je stav stranackih organa [emoji16]
Dje nece osvanuti nedje snimak razgovora pod Ostrogom ako je iko to snimao da se ta "volja" utvrdi i sta je ko i kome obecao.
Vole ovaj Prizren, pa to ti je. Danica svako jutro popije kafu, upali auto, obavi kupovinu i produži do Prizrena da zakači jedan srpski barjak da se vije.
Danica mi je jasna. Plaća joj račune i lijepo živi od loženje avetinja na njene pjesme i Prizren. No mi nisu avetinje jasne. U stvari jesu. Čim su avetinje.
Ako misle Ukrajinu oslobađat od Ukrajinaca i Kosovo ravno vraćat moraće ovi vukovi malo ishranu korigovat, ne mogu se razminut jedan s drugim od drobova.
Nula
Zašto baš partiju koja će ovog, kako reče izdajnika, postaviti za premijera...?
Zašto baš za partiju koja će zbog svoje guzice potpisati temeljni ugovor i priznati SPC istorijski kontinuitet...
Zašto baš partiju koja je bila spremna da popušti Ristu i izmijeni zakon...?
Praštaj što je malo teško da ti povjerujemo, posebno jer ima alternativa, pa ne možeš reći da je dps jedini zaštitnik CG interesa...
Sent using Tapatalk
A stvarno mislis da je ikog drugog do sad i glasao. Ovo je varijanta glasao sam do 2016 SDP, pa onda 2016 i 20 SD
Ne bih ja to nista diro
Iskren da budem,isprva sam mislio da je skup nedje u cg,zato sam se i čudio zastavama Srbije u pozadini.
Ovo pjevanje veseli se srpski rode zajedno sa cg nošnjama me i ne cudi više,iako smatram da ima prikladnijih pjesama,ali ne može se to reci onima koji su drugovi ovih te guslaju i leleču u 21 vijek
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aman... Ado_PG brate miNli.
Nije to skup! Nego humanitarno veče za između ostalog jednu muslimansku familijiu iz Ulcinja đe se eto slucajno pjevalo lelecu turci, a bule kukaju.
Evo pojasnjenja:
Bratstvo osnovano tokom litija, bave se veli ocuvanjem jezika, vjere i pisma.Quote:
Iz Nevladine organizacije Vitezovi Sv. Simeona Mirotočivog saopštili su da su na slavu njihovog udruženja pozvali sve političare iz skupštine većine, ali da su ih ovog puta više uvažili oni koji nijesu pravoslavne vjeroispovijesti.
Oni su reagovali saopštenjem zbog "fotografija i tekstova koji kruže društvenim mrežama".
"Imamo potrebu da jasno kažemo narodu i pokažemo da smo jači od svih medija, i svih stranica koje žele da nas okaljaju. Našoj slavi je prisustvovao potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, koji je sa oduševljenjem primio pozivnicu i odmah potvrdio svoj dolazak i prije političkih dešavanja. Uvaženi bivši predsjednik Skupštine kao i premijer primili su pozivnice ali se istim nisu odazvali. Svaki gost koji je bio na slavi bio je ljudski dočekan i uvažen kao gost slave. Molimo sve dobronamjerne ljude da fotografije koje kruže društvenim mrežama ne predstavljaju u kontekstu političkih manipulacija", piše u poruci dostavljenoj Vijestima sa broja potpredsjednika tog Humanitarnog udruženja Gorana Labovića.
Pojašnjeno je da se bratstvo Stupovi isključivo bavi humanitarnim karakterom, očuvanjem pisma, kulture, identiteta, vjere i crkve.
"Sveti Simeon Mirotočivi je slava našeg podgoričkog bratstva po kome naša podgrupa i nosi ime. Naše bratstvo je organizovalo doček slave i priredilo program tokom kog smo prisutnima predstavili naš dosadašnji humanitarni rad. Pored velikog broja zvanica, bili su pozvani svi poslanici parlamentarne većine, premijer Zdravko Кrivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i sad već bivši predsjednik Skupštine Aleksa Bečić. Кao humanitarno pravoslavno bratstvo koje je formirano zahvaljujući litijama i stvoreno u vremenu kada se čitava Crna Gora ujedinila, osjećali smo potrebu da budemo svi zajedno na današnji dan. Jer političari su isto ljudi kao mi i zašto da ne stvaramo bolje međuljudske i međubratske odnose", piše u tom saopštenju.
Dodaju da su političari ujedno i donatori u njihovim humanitarnim akcijama. "Nas su ovog puta više ispoštovali političari koji nisu naše vjeroispovjesti, samim svojim prisustvom i dolaskom, nego oni koji su bili dio nas na litijama. Oni koji su se divili našem radu, stajali rame uz rame sa nama, nisu čak ni odgovorili na naš poziv", ističu iz te NVO.
Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović ogradio se sinoć od pjesama "sa neprimjerenim sadržajem" koje su se izvodile na humanitarnom skupu na kojem je prisustvovao.
Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci na kojima se Abazović nalazi na događaju na kojem su pjevane pjesme "Od glave Zete do grada Spuža", "Veseli se srpski rode"...
Jos samo Dritan da se dogovori sa svojim PR-om je li bio na slavu ili humanitrano vece.
Je li pozvan prije politickih desavanja ili pred RTCG protest.
Kad se dogovori sto i kako da prica, neka promijeni dilera, cuj mene PR-a. A onda stvarno moze da relaksira.
Dje je nas voja kostinica tj zdravinjo?
https://m.cdm.me/politika/provokacij...slave-ocerati/
Ciganine bratee,razvuci tu zicuuu[emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nikad mi nece biti jasno zasto se politicari, a posebno ministri previse medijski eksponiraju.
Bolje je ici onom - "bolje cuti da ljudi misle da si glup, nego da progovoris i otklonis sve sumnje".
Da su pametni izlazili bi u medije samo da bi prezentovali plodove svog rada i dalje planove (u mjeri koja nece iznosenjem u javnost te planove ugroziti).
Odbijati i debate i gostovanja, osim kad su u pitanju strucne emisije.
Izbjegavati i odbijati da se odgovara na pitanja novinara i kolega a koja se odnose na:
Licne stavove i ubjedjenje
Vjeroispovjest
Nacionalnost
Privatni zivot
Misljenja o drugim ljudima.
Izbjegavanje etiketiranja, galame, uvreda, ruznih rijeci.
Nesvrstavanje na niciju stranu osim svoju.
Pojedini politicari, a i ministri da nisu nasijedali na provokacije nego samo cutke radili svoj posao - sve bi bolje bilo. Ovako, izlazenjem u javnost i dugim jezikom sve su uprskali.
Sto bi se reklo - pate od "minuta slave" ili "Karleusa kompleks".
Treba da se shvati da je bitan posao koji rade, kao uostalom i kod svih nas obicnih ljudi.
Koga briga da li kasirka ima kuci probleme, koje auto vozi, koju slavu slavi, koje pjesme pjeva uvece u grad, s kim spava,... meni je bitno da brzo prevlaci proizvode preko trake, da ih lijepo i ravnomjerno upakuje, odvoji hemiju od namirnica i da me ne pokrade.
Tako i mi trebamo da gledamo u politicare i u vladu,a ne da nas interesuje sta misle o ovome ili onome i s kim se druze privatno.
eto ti, a popaj se uvrijedi kad mu je suzana ban rekla da smo mi generalno narod koji se peca :joy:
Moderno doba omogućilo svima pristup javnosti. Od mnogo većeg broja tv stanice nego nekad, do društvenih mreža. Nekad je postojalo svega par tv kanala pa su partije ili državni organi birali koga će da pošalju da gostuje jer nije bilo mnogo prostora za eksponiranje. Osim toga, izjave za novine su bile pripremane, neko je to možda i pregledao prije nego što se pošalju. Sad svaka avetinja od političara svoj nalog na tviter i udri. Nema tampon zone, nema prakse da se sačeka koji minut da se isfiltrira šta može i treba da se kaže a šta ne, nego prva misao u glavu izađe u javnost.
istina ziva, da je danas ono neko vrijeme, imali bi jami i avion kolorizovano
https://www.b92.net/info/vesti/index...2719&yyyy=2022
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk