Ma ljudi napadaju motoriste jer su ljubomorni na njih.
Samo gas, aspuh na sto jace da nas primjete jer debili ne umiju da gledaju retrovizore.
Printable View
Ma ljudi napadaju motoriste jer su ljubomorni na njih.
Samo gas, aspuh na sto jace da nas primjete jer debili ne umiju da gledaju retrovizore.
Jos jedna stvar, to pucanje iz auspuha sluzi da bi degenerici u automobilima culi (posto ne vide) da nailazi neko na dvotockas.
Svudje u svijetu se obilaze kolone sa motociklom, samo odje par forumasa koji ne vole isti taj motocikl (postujem) nalaze svakakve mane, zbog kojih vjerujem da ne izlaze van CG pa ne vide da je to svudje normalno.
Bizbi, i ti si u prekrsaju jer koristis telefon dok si za volanom.
Sent from my iPad using Tapatalk
To je pojedinac,tj ima takvih indijanaca dosta i vazda ce bit'..Voznja bez kacige itd,itd..
Ta detonacija moze da bude i zbog lose smjese u karburatoru :D
P.s poenta je da razlika izmedju oravog bajkera i indijanca nebo i zemlja.
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Ja sam pisao o ovom konkretnom slucaju, na sto mi je i odgovoreno. Zato i napisah ovo gore.
Na jednoj strani imamo grupu kojoj su motoristi krivi za sve, na drugoj strani motoriste koji nikad ne grijese i za sve su krivi vozaci automobila.
Blagos, blagos.
kad predsjednik jednog kluba kaze da su 90% krivi motoristi, ja mu vjerujem.
Naravno da jeste degenerik.
Prije par dana je neki motociklista pored mene prosao 130+ na zadnji tocak od Virpazara prema PG, ne opravdavam takve stvari, ali kazem sto se tice kolone da je ok da motociklista zaobidje ako ima dovoljno mjesta da se "provuce", i da vozaci autonobila znaju da ugrozavaju iste te motocikliste nepaznjom.
Pa realno ne kapiraju ljudi kada mi mozemo da se provucemo da oni samo trebaju u svoju traku samo da se skrajnu skroz desno. Ne kapiram sta je problem da se samo vodi paznja dok voze.
Kako bih ja to pucketanje iz auspuha lako rijesio. Zaustavis kretena. Skines mu kacigu i vezes lisicama za zadnji tocak i tuvivas dobro tuvivas sto bi mladjane generacije rekle.
E kad tuvivas tuvivas i potrosis mu gorivo a on ogluvi onda sa motorom pravo u staro zeljezo.
Dva motora istopis i svi bi batalili da tuvivaju i vratili originalne auspuhe i stavili db killere.
Pa neka rastezu i natezu motore na stazama predvidjenim za to.
Steta je sto me niko nece poslusati i sprovesti ovaj moj prijedlog u djelo.
Posle ovih kretena na 2 tocka bih i ove sto im pucketa iz auta isto rjesio po gore opisanom modelu.
I svima ponistit saobracajne i na tehnicki mjerit buku u decibelima.
Ne moze se paklenika na 2 i 4 tocka zaspat u Podgoricu. I naravno kad pogine kreten, ide prica greote mlad momak strasan dobar itd.
Najvecu smrtnost u saobracaju u Evropi imamo na milion stanovnika i onda se ljudi pitaju sto nam vozacku ne priznaju nidje u svijet. Stvarno cudo, zasto li je to zaboga.
I da ne zaboravim krovom kocio KL AH Fiat ili neka slicna mini van kanta sto me pretekao na Matesevo pred tunel da sam bjezao desno da kamion od njega i mene ne napravi palacinku. Stoko retardirana iskompleksirana.
Nema tu što tehnički, aparat za mjerenje decibela ne košta ni ebenih 50€ i da je sreće svaka patrola da ga ima jer po PG ne može da se živi od auspuha.
Nije problem obilaženje gdje je bezbjedno, neka idu. Problem je nebezbjedno obilaženje, npr. zauzimanje suprotne trake, 'obilaženje' u nepreglednim krivinama, 'obilaženje' kolona velikom brzinom i slične situacije.
Što se buke tiče to je katastrofa. Potrebno je samo uvesti zakon za db, paprene kazne što u €, što isključivanje iz saobraćaja, oduzimanje motora/auta.
U srećnim zemljama je to odavno riješeno.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Ako je tebi ovo normalno onda Ok.
Jer nema 5% normalnih motorista.
Ovaj gore me pretiče i prolazi izmedju mene i kola iz suprotnog smjera nisam ga ni vidjeo.
Što da je bila neka rupa i da sam je izbjegao ili da mi zvoni tel sto god da cimnem volanom groma ne bi čuo.
Ovi gore mi idu čelo u čelo.
Ovaj bez tablica mi nabode kočnicu cm su dijelili da ga dignem na haubu...
Prvi si na semafor 5cm ispred tebe zebra on dodje ispred tebe i nabode se na sred zebre ne da ti da kreneš dok on ne odluči da krene...
Tako milion stvari.
Malo koji motorista vozi normalno i poštuje sebe i druge u saobraćaj.
Imam negdje kući stariju statistiku (period od 2011 do 2018 god.) od uprave policije koja je radila analizu udesa motociklista gdje je bilo smrtnih ishoda (motociklista ili suvozač) i što se krivice tiče otprilike je podjednaka. Ako govorimo o motociklistima, najćešći uzroci pada i smrtnog ishoda su: nenošenje adekvatne zaštitne opreme (prije svega se misli na kacigu) i neiskusni motociklista koji ne umije da kontroliše motocikl (ovo je u analizi puno ljepše napisano i poslužilo je za kasniju izmenu zakona za A1, A2 i A kategorije). Danas sa kacigama stanje nije puno bolje, iako formalno izgleda kao da se nose, ali ne zakopčana kaciga ništa ne pomaže, a može i da odmogne
Sent from my Motorola 8400
Na papiru (govorom o postojećem zakonu i pratećim aktima) je sve regulisano kako treba. Počevši od tehničkog pregleda do mobilnih uređaja za merenje buke (ako se dobro sjećam, na dva metra iza vozila/auspuha se drži pod uglom od otprilike 45 stepeni) i postoji kazna za prekoračenje propisanih vrijednosti u decibelima. Lično nisam čuo da je neko kažnjen po toj osnovi (desilo se da ne prođe tehnički).
U Francuskoj (zemlja sa najviše motocikala u Evropi) će automobilista platiti kaznu ako vozi uz bijelu liniju jer ugrožava život motociklistima. U drugim evropskim državama ne postoji takav propis, ali se vozi kao u Francuskoj, ostavi se dovoljno prostora između automobila i bijele linije za lagani prolaz.
Prijavite policiji ove sto voze bez auspuha , i za to postoji kazna i iskljucenje iz saobracaja kao i vanredni tehnicki ... samo.po knjizi
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pa ja sam primjetio da stranci kod nas propustaju motocikliste dok su u koloni, uvjek se pomjere desno, jedino ovi nasi (cast izuzecima) znaju da budu bezobrazni i da namjerno idu do linije da ih ne daj Boze ne bih neko zaobisao sa motociklom.
Aventador i G63
https://www.instagram.com/reel/C_GGv...R3dGFmejc5eHZ2
Gledam ne vjerujem...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Bulevar Ulcinj,mic po mic kolona,vidim motociklistu u moj retrovizor,blago idem desno,ali srećom nisam mogao više pd kola ispred,kad me prošuša drugi s desne strane.
U sporim kretanjima u koloni stvarno je opterećujuće stalno gledati u retrovizorE kad će naić motorista.Mislim da je lakše njemu gledati ispred pa nek sam procjenjuje a ja ću se držat sredine moje trake.Ako ide 15-20km/h na čas i zaobilazi kolonu reagovaće na svaku opasnosti i zakočiti u 2-3 m
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
28:55
Bulevar u DG.
Da ga neko ubije groma da ne čuje.
https://youtu.be/ssSzRP3Ua4I?feature=shared
Što se foruma tiče taj koji me je na nekom prdavcu od 50cc bez kacige s desne zaobilazio je "izuzetak i nije bajker nego degenerik".
Što se tiče ZOBS-a,statistike i novinara,on je motociklista koji je imao kontakt sa vozačem m.v.
Ne opra me ni Morača.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
1.4 miliona pratilaca...
Dje ide ova omladina...
https://i.ibb.co/9V9yMvk/depression-...com-resize.png