http://www.lifetasteswell.com/wp-con.../10/Rumi-2.jpg
Printable View
http://i.imgur.com/OJChRcu.gif
Ovo mi treba
Veniš čini čuda...
http://www.pressonline.rs/svet/globu...e-zastave.html
E kakvi su mi oni u Kodru.
-Dobar dan.
Dobar Dan.
-To ti je 30e.
Samo se plasim da mi ova 3 prijatelja sto mi daju reputacije i lajkuju mi sve na fejzbuk ne odu u isto vrijeme na more.
,,Blizi su mi Mesec i zvezde od Kine i Amerike,
Jer sam Mesec ( i zvezde) video toliko puta,
A Ameriku ( i Kinu) nikada.
Pre cu krenuti prema bilo kojoj zvezdi,
Nego prema Japanu ili Novom Zelandu,
Jer mi je put prema zvezdama jasan i osvetljen
I vidim cilj prema kojem idem.
Do Meseca nema nijedne okuke."
Kako se nositi sa napadnim cikama u vozu: udata sam, a imam i momka, evo upravo idem kod njega, a evo se dopisujem sa cg filijalom momka. Uz to me progoni i bivsa djevojka. Moja.
Kada bijah mlađan delija jedan suvi striko na selu đe sam upoznavao život iz prve ruke je jednom donio dva mala golubića, pokazuje ih.......i krrrljljljlj okrenu im vratove i pobi ih! Jer "golub je štetočina" kaže! Danas da se to desilo ja bi s tijem đedom najvjerovatnije završio za sva vremena jer bi mi se doslovno zgadio! Ali mislim se, taj đedo je seljak čovjek bio, i kod njega nema te empatije... on je ubijao životinje bez truna samilosti - one su za njega bile nepostojeće! Život, borba za život - su seljaka takvim pravili! On uzme mačiće i lopatu i ode u njivu, zatrpa ih i završio je svoj posao! E, ali ja sam drugačiji! Ja imam svijest da je brutalnost samo poluga koja se rijetko poteže.... inače treba biti senzibilan prema prirodi, flori, fauni, ljudima..... A zašto? Pa jer svoj hljeb ne zarađujem borbom, ne moram da se laktam! Ne moram da hodam noću kroz šumu, imam automobil, avione na raspolaganju, javni saobraćaj, taksi.... i samim tim sam više pri savjesti jer ne moram da unaređujem kod sebe borbene nagone! A sve to mi je donio tehnološki napredak! Dakle, nije to đavolja rabota nužno, čovjek će postati duhovniji kada se bude manje morao da bori i da bude manje nemilosrdan, a vjerujemo da će tehnologija da nam to donese.
Ostale su strašne reči nerečene,
Samo tvoje oči, mirne kao tmina,
One su gledale i slušale mene;
Moj bol na tvom uhu pevaše tišina.
Kakva himna srca, ta reč nerečena!
Ta reč što ne pozna bespuća ni bludnje!
Kad tišina zbori mesto nas, reč njena
Ima svu čistotu sna i bolne žudnje.
Ta blaga muzika ljubavi što ćuti,
Ima mir molitve u dubini duha:
Nikada se rečju laži ne pomuti,
Nit se glas poročni dirne našeg sluha.
Ideja u nemi kamen uvajana;
Vera sva u suzi što neće da kāpi;
Ta zakletva što je u neznan čas dāna;
I najviši zakon bola koji vapi.
Ono kad volis cijeli svijet! :cheerful:
Nikad čuo.
Bas sam u nekom... flertujucem raspolozenju.
Neka ti toga ;)
Pusti me, self marketing je jedno od osnovnih ljudskih prava.
Desert je totalno u 'Friends' fazonu danas..
Ima li koja da nece uzeti muzevo prezime odje?
ni odje ni tamo, svaka ce uzet samo da ga na fb promijeni daa svi vide
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
I da doda ex ...
"Zašto nisi postao onakav kakav si noću?" "Predaja je jedna; kao što je jedno čovječanstvo, jedan duh i jedan Bog. Zašto dopuštamo životnim banalnostima da nam određuju ponašanje, a ne da budemo ono što želimo biti, ono što jesmo..." "Budi onakav kakav si noću, ako se usudiš, ako smiješ, ili, možda, ako si dovoljno slobodan. Prije, čak, svjestan. Svijest ili sloboda, tako je isto ..."
“ Život nije razumljiv sam po sebi. Značaj života nije u prirodnosti nego u čaroliji. Živjeti znači biti POTRESEN; BITI IZVAN SEBE ; BITI UZDRMAN; BITI OTRGNUT OD SVOJIH KORIJENA; MUČITI SE I BJESNJETI OD IZNENAĐENJA I ČUĐENJA; OD BOLI I POMUTNJE ; OD UŽASA I RADOSTI; OD POUZDANOSTI I STRAHA; OD PATNJE I DIVOTE. Nema ničeg protuprirodnijeg od života. Život je milost... Zbog milosrđa sam ovdje; gotovo kao slučajna i neistraživa pojava”.
Bela Hamvaš