isto je kod nas u crnoj gori isto ko u svajcarskoj kad se potpise ugovor sa stanarem u ugovoru sve stoji e sad sto 90% ljudi izdaje na crno to je problem....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Printable View
isto je kod nas u crnoj gori isto ko u svajcarskoj kad se potpise ugovor sa stanarem u ugovoru sve stoji e sad sto 90% ljudi izdaje na crno to je problem....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
U istoj toj Svajcerskoj covjek izdaje stan koji je dobio od drzave kao socijalni slucaj a on zivi u CG. Tako da ako cemo primjera mozemo sve izbacit. Ja mislim ako udjemo malo dublje u problematiku i ako bi htjeli da ispravimo stvari da bi podstanaru samo bilo teze da dodje do stana.
1. Ako stanodavac stavi stan regularno na iznamljivanje to znaci da ce sve poreze koje mu drzava nametne platiti podstanar
2. Ako mi drzava uvede vece poreze na drugu nekretninu to ce opet da se slomi na podstanara
3. Ako se ostvare tacke 1 i 2 to znaci da ce skociti rente a samim tim vise ljudi nece moci da iznamljuju stanove blize centru i novije nego ce morati da idu na dalje lokacije i manje udobne stanove (stureteni kuca, neozilovane kuce)
4. Kad dodje do tacke tri imace vecu potrosnju goriva, vecu potrosnju struje (grijanje/hladjenje zbog lose izolacije)
Treba sagledati dje zivimo, ja bih najvise volio prije ovih "sporednih tema" da drazvna uprava pocne da radi, da dobija otkaze za nerad i los radi, da dostina krenu da idu na posao, da zaposlenje u drzavnu firmu nije socijalnog karaktera vec zaposlenje gdje moras da zaradis pare. Proce godina dok se srede tacke 1,2,3,4 ali i tada kao i sada ce biti krivina, evo dana postoje u Svajcarskoj.
Ma i sad neko iz državne uprave može dobiti otkaz ako bi,recimo,pogrešnom liku zapeo da inspekcijiskim nadzorom ustanovi da izdaje stan i da mora platiti porez pa bilo da će ga stanodavac platiti ili će se "preliti" na zakupca.Taktika,ne talasaj-i vuk sit i ovce na broju
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Eh da je 5... :D Primjer od nedavno u Berlinu... Kolega dosao na aukciju/razgledanje stana i upoznavanje sa "stanodavcima". Stan na veoma dobroj lokaciji sa veoma paprenom cijenom. Long story short, samo taj dan ih je bilo 50+ izabranih na razgovoru samo za taj stan a apliciralo je inace hiljade. :D
Ovaj je odlucio da zapali preko
Sve moze samo dajte kes
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
Ovo mozda nije losa ponuda kome odgovara lokacija
https://www.patuljak.me/artikal/5158...RADA?fs=e&s=cl
Tako i meni djeluje na prvu. :D
https://i.ibb.co/sWqrLBV/cc.png
Vec gotovo sve. Nema mi logike svakako za ovu cijenu, il' je neka "prevara" ili je oglas barem dvije godine star. :D
Al' eto kad se vec dotakosmo zajednicke gradnje... Da nema zainteresovanih u Novom da se pokrene neka slicna prica ako u neko skorije vrijeme dodje do barem neke normalizacije cijena materijala? :D
Bjezite od zajedničkih gradnji, ortakluka i sl. Da je to problematično i izadje na šiljak i medju najbližima najbolje vam govori primjer kafana sa Ibarske magistrale prije Ljiga. Nekada je postojala čuvena kafana "Tri brata", a danas imate tri posebne kafane i svaka od njih se zove "Kod brata".
Inače, kada br.tel. iz oglasa ukucate u Google dobijete oglase za prodaju parfema. Parfemi su jedno, a gradnja drugo. Tu sve što može krenuti naopako, krenuće. I pored najbolje volje i namjera. Za oglašenu cijenu danas je skoro nemoguće izgraditi stan i na svom placu. Kvalitetan i sa svim dozvolama.
To eventualno moze da postoji unaprijed dogovoren projekat, da se da nekoj firmi da gradi i da postoji nadzor. Ovi samo pare da daju. Naravno, sve to u upisat u nekom ugovoru.
Koliko je tesko/lako izdati garsonjeru na Zabjelo? Vidim da ih na oglase ima koliko oces za 150-220e...
Meni je sestra imala problem jedan kratak period (dobra korone kada nije imalo "cuka" u Pg) a onda je izdala. Mada ja se jezim od garsonjera, nekako mi je kao zatvor. Ono tipa 17m2.
Kolko god da ih ima, Agenti ih traže i dalje. Sad da imaš 10 stanova (jednosobnih) ili većih garsonjera (pod uslovom da nije podrum ili potkrovlje) odma ih mozes izdat. Naravno za neku realnu cijenu. Ako mislis da se garsonjere rentaju 300€ onda zaboravi na to.
Kum moj ima jednosoban za izdavanje 48m˛ opremio ga (15k€ ga izaslo opremanje) ali nije stedio na stvari (nije mi jasno zasto tolko daje na stan koji će da izdaje al njegova stvar). Stan mu stoji prazan Jul Avgust i Srptembar (nije ga ni oglasavao) sad mu žao da ga izda. I kaže realno 400€ ispod toga ga nikom dat neću. Stvarno nova zgrada ove god završena. Sve full opremio, al kaze "a nema ga sto stavljat na oglas prije Septembra, nema nikog u Podgoricu sad".
Ja da je moj stan bi ga odma vrtio na oglase, jer stan se ne izdaje preko noći...
400 eura jednosoban?? E previše vala pa kako god da je sređen
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Izdao komšija 500€ jednosoban (jedno parking mjesto) u zgradu kipsa (new city)
Pakao kakve su cijene u city kvart kao da je… dvosobni po 500-600€ bez parkinga…
400e za jednosoban je standard u novijoj gradnji (Hill homes, Zetagradnja, City kvart..)
A sto se izdaje dolje kod nas aoooookkk
Zao mi je sto sam brisao poruke i slike, a tek kako su ljudi posli u nebesa pa ono lagano lupnu cijenu i imaju neki stav hahahahaha
Samo jedan primjer a bilo je dosta gorih objekata za iste ili vece pare.
Cijena rente 200 + racuni, moze li sto nize jer nema ves masinu, NE MOZE.
Inace montazni objekat, pozicija katastrofa...
Nego prvo pitam za cijenu pa onda za slike :)
https://i.postimg.cc/j5W87hC5/IMG-42...2abf0afa-V.jpg
https://i.postimg.cc/m24wL43h/IMG-60...591bbebe-V.jpg
https://i.postimg.cc/0yWd0JTJ/IMG-8d...8ff9906a-V.jpg
https://i.postimg.cc/KcBfhjMd/IMG-a8...dede07e2-V.jpg
https://i.postimg.cc/0QmYvXbp/IMG-b7...dc268412-V.jpg
Prije 200 nego 250€ pogotovo zabjelo…
Jednosoban se uzima za 250€ :)
Ili kome nije cimanje, pa da izdaje na dan…
Poznanik ima garaonjeru, fino je skockao 25-30€ mu je dan… izadje na 600-700€
Stan na dan po meni nije rješenje.
Ajde da je on jedini,no ih ima 300-400 stanova na dan.
Eto baš na Zabjelo komplet zgrada je stan na dan. Zgrada manja ima 20-ak stanova i svaki je na dan.
Po mojem nekom mišljenju i razmišljanju. Ne može bit pun 20 dana od 30 al ajde da računamo 20 dana da je zauzet u mjesec.
20 dana po 25€ = 500€
Na to imaš barem 150€ rashoda (struja,voda, internet, tv, održavanje ulaza, pranje posteljine itd) + tvoj trud (čišćenje, spremanje, gorivo)
Ostane ti okvirno nekih 300€ pod uslovom da je izdat 20 dana od 30. A nekad te zadesi da ga nemaš 5 dana ukupno izdato i za šta si radio taj mjesec?
Al niko ne računa svoj rad i svije vrijeme.
Više se po meni isplati izdat stan za 250€ mjesečno i ne razmišljaš o ničemu.
Svaki mjesec kirija te čeka (sigurna para), računi plaćeni.
Ne znam to je neko moje mišljenje.
Prestao sam da čitam post posle ovog da je nekad pet dana izdat? To još nisam čuo.
Vjeruj mi da imaš mjeseci da je 30/30, i to lokacije po meni “vidimo se” (Tuški put, baston)
Stranaca je nikad više, oni biraju blizu autobuske, zeljeznicke….
Troškovi 150€? Struja 30-40€, voda 5€, net i tv 20€ , održavanje ulaza 10€ …
Imaš buking, digneš cijenu 5€ (za proviziju) i isto imaš da “gaziš”… samo treba imati vremena da dočekaš, ispratiš, usisaš, promijeniš posteljinu itd … ko nema neka je izda za 200-250€ i eto :)
Stan na dan je full time posa. Tome treba jedna osoba da posveti paznju ako.pce da radi kako treba. Tako da to nije opcija.
Ne mogu se inace sakat sa narodom kusim i repatim po vas dan.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Je li ko gledao ovu ponudu stambenih kredita u CKB za Kips gradnju?
Po ovome što pišete ovdje, ispada da renta lagano isplaćuje ratu kredita. Jedino vam treba za učešće. Maltene da se zaradjuje kupovinom stana. Pogotovo na ovu inflaciju gdje će se fiksna rata vremenom "ubijati", a renta će se koliko toliko uskladjivati sa inflacijom.
https://www.instagram.com/reel/CiK1L...d=MDJmNzVkMjY=
Ako neko traži dvosoban stan 69m˛ južna kapija malo ispod 1400€ m˛
Stan po snimku mi je TOP!
Stanovi i gradnja su top, mi smo na juznu stranu uzeli, odje je jedino problem sto je śever i pri ulici, ali nema greske, raspored interesantan, prostorije velike i balkon na cosak (zapad i sjever).
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Skidam kapu ljudima koji su ovdje plaćali kvadrat 999 €. Strašan potez.
Ako mozes da uzmes, uzmi jer tih ok stanova jednosobnih namjestenog nema ili ako se pojavi ode za dan, da je namjestis i izdas 220e ili 200e na duze isplati se... Jer ti ostaje posle, a uskoro ce biti normala da je 250e izdavanje a tebi rata ostaje ista sledećih xxxx godina.
Sent from my Mate 40 pro using Tapatalk
Na konto price za izdavanje stanova, evo je danas komunalna obilazila zgradu i spitivala komsije da li neko radi stan na dan i zvala upravnika da ga isto pita. Takodje pitala da li se redovno odrzavaju sjednice stanara. Kakav smo Cirih [emoji3590]
Šta briga komunalnu izdaje li ko stan i na koji način? Jedino ako im je trebao stan jer to nije njihova nadležnost.