Evo, nakon 2 dana rada, da se i ja pridruzim zch-u
http://img3.imagebanana.com/img/6ts6...Owned1.bmp.png
Printable View
Evo, nakon 2 dana rada, da se i ja pridruzim zch-u
http://img3.imagebanana.com/img/6ts6...Owned1.bmp.png
Nisam znao da su Ashton Kutchera angazovali za reklamu na tv... Je li gledao ko? :)
Sto bi moglo biti?
Dakle, ExtraTV sam sinoc gledao sve je bilo potpuno ok. Jutros rekoh uz dorucak da ispratim eurosport news, upalim tv, upalim risiver, SVI kanali zakljucani i stoji mi ono pritisnite OK da otkljucate... Resetujem sistem, nista se nije desilo opet isto. Kako do sada nisam podesavao PIN, udjem u podesavanja podesim 0000 i onda otkljucam kanal (1 po 1)... Ima slike ali nema nikakvih informacija o programskoj shemi. Iskljucim risiver upalim ga nakon par minuta sve zakljucano.
Posto sam morao na posao nisam mogao vise da cekam (cekao 3xpo 7-8 minuta) da se oslobodi neki od operatera.
Sto bi moglo da bude?
To je svima bilo ;)
Mada bilo ej neko obavještenje da će biti radova čni mi se.
jel se ko zebavao sa otvaranjem aparata extra tv, radoznao sam bio danas, provirio kroz otvore i vidio wd hard disk, 80gb, mislim da je ata konektor, ne znam zbog cega naopako postavljen. pretpostavljam da nije neka filozofija otvorit to i zatvorit, a da se ne primjeti (u slucaju da zatreba garancija), u koji format snima video fajlove, i koja je rezolucija?
Zanimljivo... Kojih je dimenzija HDD?
veceras otvaram uredjaj i stavljam hard disk u kompjuter...
javicu kako je uspjela operacija.
pogledaj ovo, jos ovi sto uredjuju nisu sat pomjerili.
nego, jel na tom hard disku instaliran softver ekstra tv, ili ima ulogu samo za smjestaj snimljenog materijala.
sto ce da se snima spotova ovih dana
moglo bi se nesto izglobovat da hard disk stoji napolje, da ne otvaram svako malo risiver.
nadam se da sale i helpdesk nece spijat ovima u telekom sto cinim :)
samo da nije toreksom pricvrscen za aparat
report: mission failed! :)
poklopac je toreks sarafima pricvrscen, sjutra se budim rano, da ga kupujem, jel zna neko koji broj da uzmem
ne može, zato što administrator na Thompson-a nema veze risiverom :?
hehe, izgleda da će ovi dekoderi mobilnih telefona uvesti novu ponudu - dekodiranje T-Com-ovih risivera :mrgreen:
Radio sam samo na modemu, resiver je sledeci :D
Moram primijetit da mi internet katastrofalno radi-wifi(pucanje veze,nenormalno rmanjenje brzine protoka,nemogucnost rekonektovanja po nekoliko minuta)dok tv gusla namrtvo....
Provjeri kucnu instalaciju i p ozovi 080 080 000 i prijavi problem.
Molimo vas da ne otvarate opremu koja nije u vasem vlasnistu (oprema je iznajmljena). Naime, ovim sebi moguce mozete napraviti problem. Kada se utvrdi da je korisnik otvarao i sl. opremu - u ovom slucaju STB, korisnik je duzan da izmiri sve obaveze na osnovu potpisanog Ugovora. Korisniku moze (slucajno) puci STB oprema koju je on predhodno otvarao i sl.. Korisnik ce prijaviti problem, moguce ce se krenuti u proceduru zamjene STB. Tu nastaje 'problem' (za korisnika), moguce ce se utvrditi zbog cega je nastao problem na STB opremi.
Hvala za fotku, mozemo 'vidjeti' mnoge stvari :).
* smanjenje brzine (moguci razlozi_vas slucaj) - preporucujemo vam da ismijenite moguce KEY za WiFi, kanal (situacija - vas komsija zahvaljujuci google-u dosao to upustva kako 'razbiti' key i sl),...
* pucanje veze (moguce 'neki' adsl korisnik zna vasu lozinku. ON se konektuje, dok se vama prekida ADSL sesija, i tako u nedogled)
* moguce je svasvim nesto trece. Preporucujemo kontaktiranje podrske,....
Koliko vidim na tom site-u nema nista upotrebljivo, osim te slicice da ne morate razbijat ove T-Comove STB-ove.