Jednostavno da se prihvati program koji je jasan i koji vodi ka konacnom rjesenju.
Sve crnogorsko je srpsko ili antisrpsko.
Bira se po potrebi.
Printable View
Jednostavno da se prihvati program koji je jasan i koji vodi ka konacnom rjesenju.
Sve crnogorsko je srpsko ili antisrpsko.
Bira se po potrebi.
Crne Gore ima, članica je UN i NATO pakta, biće i u EU... to je poenta cijele priče.
Živio 21 maj ...
Velikosrpski nacionalizam nije jurišao samo na Dubrovnik nego na sve ostale uključujući kasnije i juriš na CG...i taj juriš traje i dalje...samo je to sad religijsko medijski parizer juriš...
Ne znam, nane nešto mi se čini da sam ja čitala sa razumijevanjem, a ti sa željom da izmeu redova i u onome što Njegoš piše nađeš srbovanje i potvrdu srpskoga identiteta....ali to je smo tvoj problem...ja sam sa mojim načisto, vazda je bio crnogorski pjesnik, i srećom, svuda u svijetu ga tako zovu osim u komšijskoj državi...samo je tamo srpski pjesnik. A i nešto bih se zaklela da pola riječi ne bi umio prevest? Bi? (ovi preko granice, srećom, ne razumiju pa im se može oprostit)
A što se Bratićke tiče, ne znam o čemu se radi i kakvo prosipanje tj čije....skoro bih se zaklela da nemam pojma kakve veze ima ona i sdt tj što sam ja mogla u tom smislu da se "prospem"? Sanjaš? Stvarno me zanima?
Popis nisu samo 3 pitanja.
Popis treba da nam kaže koliko je zapravo ljudi napustilo CG i pošlo za "boljim životom".
Svjesni nijeste koliko je mladih ljudi napustilo CG, a tek koliko će tek da ih ode.
Tako da bolje da se zapitamo oko drugih pitanja, a ne jezik,nacionalnost ili vjeroispovjest.
Potpuno nebitna pitanja...
Bitnije pitanje je zašto je u CG porast bijele kuge, zašto imamo ovoliki broj imigranata, kako će to da utiče na životni standard itd.
Ovo su bitnija pitanja...
Razmislite malo o tome...
Starosna struktira stanovnistva od ovih koji su ostali...
Ovaj grafik treba da bude klasicna piramida, znaci da je najvise mladjih, pa onda srednjih godina, a da je najmanje starih.
Kod nas se izgubio taj oblik piramide, tj znatno manje je mladjih, a sve je vise srednjevjecnih i starijih...
Jako nepovoljno za razvoj drzave, i to znacajno usporava komplet razvoj i napredak...
Ni 1991 nije bila dobra piramida, 2011 znacajno gora slika, a ocekujem jos goru sliku sad 2023....
2033 mozemo ocekivat obrnutu piramidu.
Da ne pricamo 2043 i 2053, nece bit ni 300 000 ljudi u drzavu, osim ako nam se dosele filipinci, indijci, banglades....https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e75f790b27.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5710eb984b.jpg
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Evo Picula otkloni sve dileme-popis podrzavaju dakle bojkota nema sve ide normalno.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ca9748205e.jpg
Ali teorija da ako se poveca procenat broja odredjenog narod se gubi gradjanski karekter drzave. To se po meni granici sa nekim suludim ideologijama iz proslog vijeka. Mogu razumjeti da neko zeli da se poveca procenat svog naroda, ali ove teorije zaista uzas, jer izgleda da gradjanska drzava ne podrazumijeva da neki narod ne moze biti dio toga.
Sto se nas a i izgleda i EU, ves masina buducnosti nikad nece oprati....
Upozoravajuća poruka poslanika Evropskog parlamenta: Osvijestite se, spriječite zatiranje Crnogoraca kao zasebne nacije i stvaranje mini Bjelorusije u srcu Evrope
https://www.cdm.me/politika/upozorav...u-srcu-evrope/
https://i.imgur.com/mvpoEwM.png
Kako ovo i zašto su im saopštenja puna ekavice?
Hoće li se u Srbiji unositi podaci i ima li iko to da kontroliše i nadgleda?
https://pbs.twimg.com/media/F8tJkQNW...jpg&name=small
Mne, sto vas ispali ovako Picula? :)
Pazi se da te ne posrbi popisivac, drzi anti srbski stit na ulazna vrata, pa i kad ti u kucu udje popisivac, ti ces bit zasticen od posrbljavanja.
Mojsije po običaju spinuješ i lažeš. Picula je jasno rekao šta je rekao i ja se u potpunosti slažem sa njim. Od prve do zadnje.
Čak sam i prenio njegovu izjavu na temi iz raznih medija.
Toliko o tome.
Sanjaš li mini Bjelorusiju, aj priznaj barem jednom reci istinu?
Picula je, u obrazloženju zašto su podnijeli amandman kojim se od CG traži odlaganje popisa, pojasnio da ne predlažu (podržavaju) bojkot no predlažu odlaganje jer je popis ispolitizovan preko svake mjere. Parafraziram ga, ali tačno.
Vijesti su ga isparafrazirale navodeći u naslovu teksta dio njegove rečenice, koji tako samostalno izdvojen znači nešto sasvim drugo, čak suprotno od onoga što je govorio, i zavrćele spin. Nešto što smo gledali i gledamo non-stop, sa svih strana.
Činjenica da se u EP govori o zahtjevu za odlaganjem popisa od CG, pa mu se time čak i dovodi u pitanje regularnost, više govori u prilog zlom DPS-u, no ovoj vašoj sprdnji.
Čija je suština, da i nju parafraziram, da je sasvim normalna stvar to što, sa jedne strane, skače sve živo, od zvaničnih adresa ove i susjednih država, pa sve do popova i svetaca i davnašnjih kraljeva, careva i župana, da nabjeđuje jedan dio populacije što i kako treba da popiše, a da je skroz nenormalno i za sprdnju što ima nekih kojima to smeta.
Pusta priča, i sa jedne i sa druge strane. I inače će se ova kampanja vratit autorima kao bumerang, jer koliko se god i kako popisalo, do potrebne većine za izmjene Ustava nikad stić neće, ali homogenizovat drugu stranu oće.
Ali je zbilja i ovoga izvrtanja stvari naglavačke dostalo.
Kakva bjelorusija druze, mi smo kambodza najobicnija pod zapadnim kreditorima, pod kinezima kao Laos i Sri Lanka.
Prepoznati uz albaniju kao tranzitna ruta za najteze droge, i kao na siciliju srasla Vlada sa organizovanim kriminalom.
To su nam tvoji dali.
https://www.cdm.me/politika/evropski...nose-na-popis/
Živo me interesuje što mislite o ovome:joy:
Ulazimo u četvrtu godinu od promjene vlasti.
Treći izvještaj i treća rezolucija EP. Svaki put gore nego prethodni. Sada se već kristalno pominje nazadovanje.
Dežurnima sve teže da objasne da je sve to direktna zasluga DPS-a. Sve teže objasnit kako ova država u poslednje tri godine čak nije uspjela ni da oformi funkcionalna tijela za pregovore, a ne što drugo.
Naravno, prvo što se dešava je uobičajena humoristika. Bukvalno oni isti koji su tri godine nazad bukali na sav glas kako će nas Kinezi odnijet u Šangaj (jer su nam dali kredit po povoljnijim stopama nego što je EU ikad ijedan dala), sad humorišu kako će nas Srbi odnijet u Čačak (jer nam se miješaju u popis, ali i u izbore i tako neke druge stvari).
Naravno, sledeće što slijedi, Evropski parlament, i parlamentarci, su totalno nevažna, besposlena i neuticajna skupina bašibozuka. To smo slušali i nakon prethodna dva izvještaja i rezolucije. Pretpostavljam da je to zbog toga što većina ne zna da, po osnovu ove rezolucije, Evropska komisija, nešto kao EU Vlada, ima obavezu da sačini svoj papir, kojim će implementirati zaključke iz rezolucije EP i pretvoriti ih u set konkretnih mjera, po kojima će, između ostaloga, EU nastupati dalje prema nama.
Pretpostavljam da je nepoznata i činjenica da svaki od pomenutih parlamentaraca, pa imao u svojoj zemlji i -4% (minus četiri odsto) birača, u EP ima tačno jedan glas.
I da je takvih bilo cirka 529.
Zanimljivost. Hoće li nam Preshjednik sad morat proširit onu njegovu nadu da Picula nije u službi DPS-a i na ostalih 528 poslanika? Pitam iz ugla čisto diplomatskih nijansi, kad ono kao ljudi mnogo oprezno vagaju i odmjeravaju što pričaju, jer u međunarodnim odnosima svaka riječ ima svoju težinu, i nije zgodno kad preteža.
I, povratak na temu. Sad imamo i zvanični stav u kojem nam se predlaže odlaganje popisa, zbog neregularnosti (politizacije) uslova.
Naravno da po njemu ne moramo, i vjerovatno nećemo postupit. Nemamo ni obavezu.
Naravno da mrčni DPS sad tek može lijepo viđet koliko je trebalo da bukaju oko neregularnosti uslova, ali ponajjače iz ugla isključivanja opozicije, totalne netransparentnosti, upitnog kadra sa upitnim obukama i upitnim motivima, a ne da se zamlaćuje sa bojkotima.
Najzanimljivije od svega, kako će se vlast koja sprovodi popis, u kojem inače u nekoliko lokalnih samouprava čak nemaju ni formalne uslove da ga sprovedu, u svjetlu ovog poziva iz EP, povezat na lopinjanje DPS-a kao opravdanje:joy:
Komedija se nastavlja. :joy:
Mozda misli da ce ga pitati kolike su mu rate za stambene kredite.
https://i.postimg.cc/cCv2fvYL/Screen...709-Chrome.jpg
Ti i dalje misliš da se popisuje broj nekretnina?
Samo da pitam, koliko puta dolaze na ista vrata? Tj. ako ne zateknu nikoga u stanu npr. u 10h ujutru, pa ni popodne, kad dolaze ponovo? Koliko puta pokusavaju?
Ostave li kakav kontakt za zakazivanje? [emoji23]
Valjda bi trebalo unaprijed da se dogovori termin za dolazak.
Maloprije me pita komsinica najozbiljnije-što ćeš,oli im otvarat kad dodju?
Snage nemam.
Samo se nadam da cu uspjeti potomstvo da usmjerim da zivot nastave nedje drugo,to me drzi jednio.
Show program :)
https://standard.co.me/drustvo/skand...ciran-u-srbiji
Sent from my iPhone using Tapatalk
Samo jedno zapažanje. Pošto kažeš da nije zasluga DPS-a. Podrškom DPS-a je izabrana vlada na čelu sa Driatanom koja evo i dalje traje i na koju toliko kukumačete. A tada ste je zdušno podržavali samo da maknete "apostole". I opet Srbi krivi [emoji846][emoji846]
Sent from my SM-S918B using Tapatalk