Ove komsije ce se ja mislim sa ovim cijenama brzo oprostit od turista.
Kum bio u split na rucak sa dva druga 3 paste flasirana voda i dvije kafe 150€
https://www.instagram.com/reel/Cvb5v...IwNzIyMDk2Mg==
Послато са SM-F926B помоћу Тапатока
Printable View
Ove komsije ce se ja mislim sa ovim cijenama brzo oprostit od turista.
Kum bio u split na rucak sa dva druga 3 paste flasirana voda i dvije kafe 150€
https://www.instagram.com/reel/Cvb5v...IwNzIyMDk2Mg==
Послато са SM-F926B помоћу Тапатока
Bjehu mi jedni gosti iz Njemačke, kažu da su u Dubrovnik 170€ platili parking za 24h (malo manje od 24h)
Kako su ovi naši krenuli da deru turiste, ova sezona će nam bit vrhunska kakva će sledeća bit....
Parkinzi u uzoj zoni oko starog grada su im preskupi namjenski, kako bi se obeshrabrili na dugotrajne boravke, slicno kao nama ona ogranicenja u zonama. Sto dalje od jezgra su progresivno jeftiniji. DUB ide na to da pojaca brend u korist visokoplateznih turista na ustrb kako oni kazu "masovnog" turizma.
Komiza, otovi Vis i Brac, dominantno plaze bez velikih guzvi, nema plaze na kojoj ima muzike, namjerno prodaju taj dozivljaj prirode uz zvuk "talasa i zrikavaca", nesto kao nase luksuzno primorje u nekom paralelnom univerzumu
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.instagram.com/reel/CvdB6...RlODBiNWFlZA==
Realno stanje viđenja CG primorja i cijena.
nisam skorije čuo da policija iznuđuje nekom niti im treba jer ih redovno hvataju na 50 ograničenje radarom
Policija bi trebala češće da zaustavlja a dotična ako je prekoračila brzinu a nije sigurna, mogla je to provjeriti vrlo lako na licu mjesta a ne ponudit odma 10e da ide dalje, iskusno čini mi se.
Ovo 80e za ležaljke u Petrovcu, no comment, lažulja.
Ovo cesto radi pogranicna policija, one bijele Dustere sto voze...
Evo moj nedavni primjer...
Krenuli ja i zena na put motorom, petak popodne, idemo na Vracenovice i pred ulaz u mjesto stoje oni sa Dusterom, i kako vide natovaren motor zaustavljaju nas...
Policajac, prilicno skromnih mentalnih sposobnosti, krece pricu: Snimila vas je kamera, jako brzo vozite, preko ogranicenja...
Ja rekoh: OK, moguce, mogu li da pogledam snimak kod vas?
Policajac: Aaaa nemamo mi kod nas kameru, nego vas je snimio presretac prije nekih 7-8km, pa nam je javio da vas zaustavimo... Ovo je za kaznu, vi bi sad trebalo da se vratite nazad kod njih da vam napisu kaznu... Bla bla...
Ja: Znam kako presretaci funkcionisu, em bi me mogao lako zaustaviti, em mi ne pada na pamet da sad idem da ga trazim pored puta put Niksica itd... Ako treba, sjednucu tu kod vas i sacekacu ga da dodje, vi im javite. Pritom, motor je na moje ime, lako me mogu naci i uruciti kaznu bilo kad.
Policajac: Aaaa ne ide to tako, ja vam kazem kako bi trebalo bla bla... Ne mozete ovako da vozite...
Kolega njegov kad je vidio da je vec rasprava i da stojim tu 5 minuta bez epiloga: Ajde pusti momka, vidis da su nasi, sve je ok...
Dakle, mislili su da smo stranci, sa nekom pricom, prvo kamera, pa presretac itd, uglavnom je cekao da mu kazem u redu je i dam pare...
Da ne bude izolovan slucaj, nakon 10 dana, vracamo se sa istim motorom za CG, ovaj put isto od Vilusa prema NK, opet bijela Dacija, kod kafane Podbozur, zaustavljaju nas (pritom idem lagano po ogranicenju sve)...
Policajac gleda dokumenta: Smanji brzinu, ovo ti je 100 eura (???), ajde sad vodi nevjestu na rucak da je castis...
Ja samo dokumenta u dzep i rekoh necu nista komentarisati...
Da sumiram, 2 puta me pogranicna zaustavila misleci da sam stranac (u dvoje, natovaren motor), i oba puta sa pricom o prekoracenju i eventualnoj kazni...
Iznervirah se oba puta, mislio sam na kraju da pisem unutrasnjoj kontroli i sektoru pogranice policije, medjutim kako nisam upisao sve detalje (koja tacno patrola, koji policajci itd) na kraju digoh ruke...
Ali cuh i od prijatelja da slicno radi pogranicna dolje na Sukobin Albancima... Uglavnom nisu saobracajci i presretaci problem, ali ovi pogranicni su se bas osilili, sramota ko sve predstavlja drzavu...
ona nije došla motorom, moguće je da su je zaustavili kod Kolašina onamo đe stalno stoje, vjerujem da su joj indirektno tražili da ih časti ali je sigurno išla brže od 50
Jes, kakav monstrum zbog toga što je rekao istinu i što je rekao isto ono što i pričamo mi koji živimo u CG 😁
Ili ćeš da nam kažeš da se kanalizacija ne izliva u more, da nisu gužve, da plaže nisu u haosu, da ne naplaćuje parking kako ko stigne, da su nam privatni smeštaji tip top a ne ruglo bukvalno ?
Samo naprijed
Ovo je po meni totalno realan video stanja kod nas. Ko misli drugačije nije skoro ljetovao na CG primorje ili dođe kolima na par sati. Ali realno digli smo cijene SVEGA. Zato i nema turista.
kad vdis da nasi ljudi sve vise biraju Grcku nego nase primorje, samo zbog jeftinije cijene, sto bi stranci bili drugaciji?
Rece li to samo zbog jeftinije cijene Antarese :D
Grcko primorje, kao i nase, ima ponudu za svaciji dzep.
Nisu iste cijene u Bar, Ulqin, Sutomore, Igalo i u Ko/Tv/Bd...
Isto je i u Hrvatsku... ima mjesta dje su cijene kao u Bar, Ulqin i sl.
Prica o cijenama me vazda fascinira.
U Himare/Dhermi/Sarandu u Albaniju je cijena kafe 2.5e, isto kao u Tv/Ko/Bd... skuplje nego u Ulqin/Bar/Igalo i sl...
Poenta je da postoje mjesta za svaciji dzep.
Zamisli podjem da kupim auto i zalim se sto mi je mercedes skup...
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Koliko je realno da se mogu naci slobodni apartmani bilo gdje na nasem primorju za nedjelju od 14.08. Na nekih 5-6 dana? A da nisu 100e po noci? :-)
Послато са SM-F946B помоћу Тапатока
A 4clana porodica, dvoje djece i nas dvoje velikih. Ne bi vala nedje u brdo i da je to cisto i pristojno. Sad nesto gledam, osim hotela nista se ne moze naci a sigurno ima jer sam prosli vikend bio u Bd i mahali su onim sobe apartmani itd.
Za 35€ apartman u Sutomore možeš nać, ili poguraj kolegu Biznismena u Petrovac posto mu nema nikog dace ti popust za kolegijalnost :)
Sem Sutomora...onda bi mozda mogao u Petrovac :-)
Mislim da ti hoteli spuštaju of 20.08 cijene. Tako da taj period grabi [emoji6]
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
A gledao sam ali vecina od kraja avgusta, valjda zbog losije sezone :-)
Nas zajebase nas kvarno u jedan restoran u Przno prije mjesec dana....pa recimo oko 100€. Sebe krivim jer sam iz nekog razloga ocekivao da ce ljudi biti posteni ali se u zivotu vazda uci.
Ali osim tog loseg iskustva moram reci stotine korektnih transakcija evo godinu od kako smo ovdje. Jednostavno ponekad naletis na gadove halapljive.
Ja mislim samo u zadnja dva tri mjeseca kad bi iznajmljivi stanove na more cetiri puta nam se desilo da nam ljudi kazu - ne dolazi nam niko novi danas slobodno ne zurite, no tamo popodne krenite ako vam odgovara. Fer.
Sjutra kraj sezone [emoji23]