Na sva auta kad je brzo stisne pedala BAS sistem je sam povuce do kraja.
Printable View
To je normalno.
Ali ne propada na pod, ali ode znatno vise nego inace.
Ako kocim progresivno(postepeno dodajem pritisak) nedje na pola hoda pedale vec nekad aktivira abs.
Ali ako odjednom nabodem jako kocnicu, sistem je sam povuce skoro do poda(pedala omeksa i ode jos nize) i onda koci da oci ispadaju.
Ali nikad ne propada skroz na pod.
To je valjda emergency brake assist, koji se ugradjuje u kola ja mislim sva posle 2000 godine.
Jer valjda mnogo ljudi ne umije da pritisne pedalu kako treba
Reno se bori za OPSTANAK, mogao bi da NESTANE
https://www.bizlife.rs/biznis/poslov...bi-da-nestane/
tesko da moze samo da nestane odjednom...
kupio bi ga neko svakako
A da ne pominjem alijansu
taman neka se zatvore...digli su cijene ni da su preminum brend...od kad su to uradili nikad manje nisu prodavali novih auta no sad
Megane RS Trophy R 80 000 eura
Izbaca mi ove greške na dijagnostiku
0340 - Sklop senzora bregaste osovine; Nazubljenost bregaste osovine
- Povremen
0340 - Sklop senzora bregaste osovine; Mjerenje faze izvan napona
- Prisutan
0010 - Senzor položaja bregaste osovine; problem djelovanja
- Povremen
Auto je megan 2004 1.6 83KW
K4M motor.
Zna li neko sto moze bit ovo? Bio sam u alliance da kupim ovaj senzor bregaste, nisu ga imali i reče mi ovaj da ne mora bit da je do toga senzora.
Senzor bregaste. Imam jedan, 37 eura.
Senzor bregaste ili polozaja radilice.
P0335 je za radilicu.
Auto i lose ide pogotovu uzbrdo a i malo vise trosi.
Jesu li to simptomi toga jer mi ovaj rece moze bit i nesto drugo pa da ne dajem pare za taj senzor ako nije on u pitanju.
Ili da idem tom metodom eliminacije
Metoda eliminacije.
Sve greske ukazuju na pomenuti senzor.
I da, moze da ide lose i da trosi vise zbog toga.
Kompjuter ne zna kad da baca varnicu i kad da ubrizgava gorivo nego " nagadja" kad krene da gubi signal.
:greska:
Testirajte ga prvo multimetrom.
Ko god ima multimetar.
Ne,multimetar nista tu osim voltaze i mase....
Tu mu treba 2ch oscilloscope spoji sensor breg i radil. odma vidi kud je zupcenje i tajming paljenja i sl. Znaci doktor sa bijelim mantilom i 5min posla... :) :)
Vala vidjeh osciloskop na ali za 50tak eura
Svaki ozbiljan dijagnosticki uredjaj ga ima,ko se bavi time nemoze se kineskim od 50e uzimati pare... :)
Vrata suvozaca na reno clio 3, kad se otvaraju polako ili zatvaraju, kvrcka nesto u donjoj sarci. Tu je cilindar u kome je mehanizam za odredjene polozaje vrata. Vrata nemaju lufta, prilikom brzog otvaranja sve je normalno.
Da li se to moze kako podmazati?
Je li ko podmaziovao taj sistem? Taj poklopac mi se cini da ne moze da se skine, ili moze?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b9ade93b91.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...744e065c2e.jpg
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Meni su jednom ta dva sarafa sto su na sasiju bila kao malo otpustena... Pritegao sam ih i prestalo je cukanje... Vjerujem da si ti to provjerio ali eto rekoh da probam... Pozdrav.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Kod koga uraditi mali servis? Servis automatskog mjenjaca na Megana 3?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dobar, mada bih ga, da je moj, u ovu:
https://lh3.googleusercontent.com/pr...trhMbZdZPe3FS4
Mora li se ozracivat kvacilo kad se mijenja kvacilo i druk lezaj? Megan mk2 je u pitanju. U istu posudu je tecnost za kocnice i kvacilo.
Naravno ozraciti kvacilo i cilindre kvacila...
jesam li ovo ja
https://i.postimg.cc/90pw9S51/FB-IMG-1595538924875.jpg
E ovo je reklama!!! Svaka cast.
A ja i dalje imam problem :(
auto ide odlicno, ulje na maksimum, ne trosi ga, nema nikakvog dima...nema gresaka, obd-om pratio pritisak turbine, sve normalno.
Na oko sve djeluje ok, sva crijeva su tu i djeluju zdrava...
Zvuk je i dalje prisutan...blago pistanje-zavijanje
Najjace se cuje izmedju 1600-1900rpm.
Tu se cuje kao tiho zavijanje(taman kad spool-uje turbina), a pod gasom na vise obrtaja kao pistanje...
Opet kazem dosta tiho, ali se primecuje i nervira me.
Ubijedjen sam da je turbina
Sta da radim? Da vozim dok ne krenu neki ozbiljniji problemi ili?
Razumio bih da bas zavija kao policijska sVirena, da fali snage, da dimi, da trosi ulje...
Ali kod mene nema nista od toga bez ovaj tihi zvuk
Nemoj to tako gledat i zalijetat se. Meni je Golf teško palio, pa sam 600+€ bacio u sređivanje komplet glave sa ležištima dizni, a prije toga jedno 150 u kojekakve senzore, tandem pumpu, itd. Problem se samo nastavio. Na kraju sam provalio da je bio filter nafte problematičan i to je bio OEM filter od 30+€. Stavio Mann od 20€ i riješio problem s paljenjem.
Ako imaš alata i vremena skini turbinu pa baci pogled na osovinicu da li ima lufta, kao i propelere da nisu počeli da se blago raspadaju, kao kod mene što je bilo. Eventualno je ponesi da je očiste, 40-50€.
Turbina se mora ono jedva malo čuti, ali ne smije da urla.
Moja ne da je pištala, nego je nadjačavala zvuk motora i auto je išao s 30% snage možda. Kapi ulja nije trošio, niti je dimio.
Probaj da snimiš to zviždanje, pa okači ođe.
Nađi nekog dobrog majstora da oslušne, mada su svi takvi da će reći turbina, iako nije.
Imaju ovdje na forumu injection i fabia likovi koji se razumiju baš dobro pa vidi s njima da se dogovoriš nek ti oslušnu to i procijene šta bi moglo biti.
PS. Fabia znam da će da kaže da trebaš da prodaš reno i uzmeš Toyotu. [emoji23]
Carobna 2 minuta da se turbo malo ohladi na ler gasu... :)
Nema ciscenja toj turbini nije varibilna sa krilcima i dr.
Opisao si dosta dobro zapazanje i zvuk,pregrijana je i sada imas taj zvuk u tom opsegu RPM,nastavi da vozis i prati nivo ulja...
Tako mi drugar kupio pasata turbina se "cula" ali je vozio preko 4g i prodao ga