Bas tako.Quote:
Originally Posted by Fabia_Elegance!
Evo ti primjer:Massa kukali je odlican vozac,ali vozi ****** od formule,zato ne moze bolje proci
Printable View
Bas tako.Quote:
Evo ti primjer:Massa kukali je odlican vozac,ali vozi ****** od formule,zato ne moze bolje proci
pa loshe ti se chini, Webber je itekako vozio, i ostao je do kraja trke (i on i drugi Williams) samo da bi imao bolje pozicije za kvalifikacije u UK! Svaka chast!
A vama iz Ferrarija ce uvijek bit neko kriv sto gubite: prije ste tvrdili da imate najbolji bolid i najboljeg vozaca, a i da su gume konkurentne od pola trke, ali da taman kad gume postanu konkurentne, Shumi kao uleti u guzvu i ne moze da se dokaze. Onda je bila prica da imate najbolji bolid i najboljeg vozaca, ali da gume ipak definitivno ne valjaju. Sad kad je regulisano i pitanje guma, sad vam ne valja bolid?!?! WTF? Stvarno bi volio da npr. Alonso il Kimi odmijene Barikela, pa da sa istim bolidima pocnu da briju Shumija, al onda bi se odje opet pricalo o "zlatnim devetesetim" i borbi Shumija i Hilla! Nikad zadovoljni! :P
Alonsove probleme sa understeerom nisam primijetio, niti se on zalio, cak nasuprot, isticao je non stop savrsenu izbalansiranost bolida, tako da od petka prakticno nista nisu takli na set up-u. Al zato vidim da ti je promaklo Shumijevo blokiranje tockova u nekoliko navrata ;) Jel to do guma, bolida, bila mu neudobna patika, ili ipak greska vozaca?? :D
Pa greshka vozacha, koliko puta je Kimi blokirao gumu kad mu pukle spone?
Niko nije rekao da imamo losh bolid, bolid nije najbolji ali je dobar, gume su loshe - gume koje treba da ih zagrijesh sa raznim grijalicama onda.... a da, imamo najboljeg vozacha i to zna cijeli svijet. Kimi, Alfonso & Co. za njega su nerodjena djeca.
Samo mi reci, kad bi imali bolid kao proshle godine, ko bi bio prvi?
Da Webber je car, ali ovaj AlFonso ubija, mada FisFikela nije nesto :)
Ovo je cisti dokaz koliko ti citas icije postove!!!!!Quote:
Originally Posted by pahuljasti_dvometrash
Ja sam fino rekao da je Kimi zamijenio motor iz Indijanopolisa. Jer je Francuska bila PARNA trka. I molim te nemoj ovako vise da se provaljujes i da mnene kvotujes jer samo lupas praznu slamu.
Procitaj ko sto pise pa ona pisi postove. Fino sam naglasio da je zamijenio motor.
OMG
pa i da je Kimi imao prosle godine toliko superioran bolid, a Shumi da je imao bolid ko Meklarenov, pitao bi te ko bi pobijedio prosle sezone ;) U cemu ti je ponenta?Quote:
"Da imamo bolid koji je brzi sekund po krugu, bili bi prvi"? Milo mi je, takodje ;)
Reche ti i osta ziv...Quote:
Originally Posted by X3M
aha, to mora da si mislio u ovom postu:Quote:
Originally Posted by hercules
legenda si, majke mi! :DQuote:
http://www.cafemontenegro.cg.yu/foru...&page=95&pp=25
Shumaher je meni uvijek mrzan bio,al lagao bih kao i svak ostali da kazem da nije veliki vozach,rezultati kazu i najveci.Ali je cinjenica da mladji dolaze,a i sam Shumaher i Ferari odlichno znaju koga bi voljeli za njegovog naslednika.Sto se tiche priche sa gumama,to je samo losh izgovor za ono sto ti i ostali koji vole Ferari ne mozete da priznate,a to je da postoje 2 tima koji su ove sezone za klasu iznad njih.Quote:
Ko kazhe da nisu. Ferrari je ushao sa starim bolidom koji je extra brz, s njim proshle godine su bili.....dobro znate kakvi su bili. I kad su vozili u Australiju oni nisu znali da su gume slabe nego su mislili da bolid nije dobar samo zbog aerodinamike koja je smanjena na 75%. Posle su izbacili novi bolid koji nije bio nashtelovan i eto imaju problema, sad za sad bolid je dosta brz ali gume nisu dobre, i sama fabrika kazhe da vishe mislimo na bezbjednost vozacha nego na performanse.
Jesmo li svi vidjeli trku kad je lik stigao Alonsa i Buttona, 30 sec na 20 krugova. Ali to nije za komentar jel? Tada Bridge je postigao radnu temperaturu i vidjeli smo shta je Schumi radio.
evo da se i ja ukljucim :)
Michael has been quite open since the race in France: "We are quick enough to be in with a shout of victory, and this is obvious,” declared Michael. “The gap to Alonso is wider than we would have liked and even Kimi’s form was striking. Still, we have to be pleased with third place as the race could have gone worse. After the times we set on Friday and Saturday, I thought that we really were in with a chance of victory.”
The reigning champion believed that some forward strides had been made. Qualifying saw much improved times on those from the previous races. “Now we have to try to obtain good results and be competitive at every stage of the weekend. We have already improved and there is no reason why we cannot continue to do so. The important thing is to persevere and believe in ourselves. We have to stay as calm as we have been until now and concentrate on the work to be done.”
There are many who doubt that Ferrari can still challenge for the title but Michael is not one of them. “Firstly, the second half of the season begins now and logic dictates that the gap is still bridgeable. Secondly, I am a realist and as such am a lover of mathematics; there is still the probability of winning. Formula 1 is such a changeable sport that it would be foolish to give up on the title. We are not so foolish. As I have said, we have to focus on getting back to the top. We will be trying to do this at Silverstone this weekend.”
inace zbog kvalifikacija tj laksih bolida losa taktika ferrarija.......truli zadrzavao citavu kolonu tako da nije dozvolio ostalima da se odvoje.......a barikelo problem sa kocnicama
Sedmostruki šampion je ove godine u sličnoj poziciji u kakvoj su prethodnih sezona bili drugi vozači u odnosu na njega. Ovaj put on je taj koji na pola sezone zaostaje mnogo. Ipak, šampion ne odustaje od titule.
Michael ove sezone ima velikih problema sa Bridgestonkama. Gume su dobre ili na kvalifikacijama ili na trku, a za pobjedu je potrebno da budu dobre u oba slučaja. Proces poboljšanja guma ide jako sporo a sezona odmiče. Schumacher za liderom zaostaje čak 29 poena. To znači u narednih osam trka, Alonso mora odustati tri puta a da Michael pobjedi. Međutim, pouzdanost R25 je dobra, Alonso u dobroj formi, a tu je i Kimi Raikkonen kojeg Schumacher uopšte ne zanima jer mu je cilj titula.
Ipak, sedmostruki šampion ne odustaje od titule:
''Prvo, druga polovina sezone je tek počela i logički je da je razlika premostljiva. Drugo, ja sam realista, još uvjek postoji mogućnost pobjediti. Formula 1je jako promjenjiv sport i bilo bi glupo odustati od titule. Mi nijesmo toliko glupi. Kao što sam rekao, fokusirani smo na povratak u vrh. To ćemo pokušati uradi ovog vikenda u Silverstone.'' - izjavio je Schumacher
1. I kad su vozili u Australiju oni nisu znali da su gume slabe nego su mislili da bolid nije dobar Jel ti to ozbiljno mislis da strucnjaci u Ferrariju nisu znali zbog cega je njihov bolid nekonkurentan, da su toliko tupavi da su utvrdili pogresan razlog??Quote:
2. i sama fabrika kazhe da vishe mislimo na bezbjednost vozacha nego na performanse Pricam ti pricu! Eto razloga da Bridgestone opravda svoju nekonkurentnost, kao "mi mislimo na bezbjednost, i zato smo sporiji po ~sekundu po krugu" :P KO da i Shumiju, iz i dan danas (koliko ja znam) neutvrdjenih razloga nisu explodirale 2 gume za 5 min. Navodno, "mozda smo naletjeli na ostatke nekog bolida", mada nikome nista nije otpalo, niti se ikkvi ostatci vide zi bilo kog ugla 100njak kamera koje su snimale trku.
3. Tada Bridge je postigao radnu temperaturu i vidjeli smo shta je Schumi radio Izgleda je to JEDINA trka kad je uspio da postigne tu famoznu radnu temperaturu! :D Ipak bih rekao da je Alonso imao veeelikih problema sa svojim gumama, nego da su se Bridgestonke "pomamile". Anyway, da su bile bas toliko dobre, Shumi bi i pretekao Alonsa, ovao mu se samo nagledao auspuha nekoliko krugova ;)
E ako ce onda da se cheka sledeca godina i ta trka da bi ponovo postigle radnu temperaturu i Shumaher vozio onako...I ranijih godina se znalo koje su prednosti Michelin-ki,a koje mane(kisha,kada po krugu zaostaju po nekolike sekunde)-al to nije smetalo Ferariju.Moze da posluzi kao utjeha i losh izgovor,nista vishe od toga.Quote:
truli mozda i jeste zadrzavao neke ljude u koloni, ali bio je tooooliko sporiji od Alonsa, Shumi sa izuzetno laganim bolidom, i opet Shumi nije uspio ni jednom pravo da napadne tog Trulija, vec ga je preshishao na taktiku, u pitu. Tuga za Ferari! :PQuote:
Originally Posted by E_K_V
Quote:
on jeste bio sporiji od sumahera ali nije imao laksi bolid.....ipak su i on i sumaher u istom krugu usli u pit.....sumaher jeste iz par navrata priprijetio truliju i to na jedinom pravcu pred adelaidu.......a i sam si vidio da je toyota izuzetno brza.....pogotovu na pravcu sto se i vidjelo u americi na kvalifikacijama......i sad opet se vratimo na gume koje prave problem i bude ti jasno zbog cega sumaher nije presao trulija.....mislim da bi trebalo da se slazemo da je glavni krivac ovakve situacije za ferari sam bridzston.......a ne los bolid ili vozaci....jer da bi bio dobar citavog vikenda tj za kvalifikacije i trku ne smijes da pravis kompromise jer ce ti se isti vratiti ili na trci ili na kvalifikacijama.....
i jos nesto kazes vec ga je preshishao na taktiku, u pitu. Tuga za Ferari! :P a onda mi reci koga je to rajkonen presao ili je i ona sa dobrom taktikom i zahvaljujuci truliju stigao do 2 mjesta :p
Tako je mislio sam na taj post, i sto ti ovdje nije jasno? Ne umijes da citas ili neka druga muka? Prodji me se blentavi.Quote:
sto je pisac ( zocko ) htio da kaze?!? :roll:Quote:
Reche ti i osta ziv...
Quote:
1. Je, i sam Schumi je rekao da na pochetku sezone nisu josh znali kakve su Bridgestonke. Posle su to otkrili, oni nisu vjerovali na to.
2. Oni su to rekli, i shta sad ja da radim?
3. Tada ni bolid Ferre nije bio brz kao sad, to je bio samo pochetak sezone za F2005. I sa takvim bolidom on je pokushao nekoliko puta da ga pretekne, i sam je rekao da bolid nije bio toliko brz da bi ga pretekao, ta staza je nije dobra za obilazhenje. Do tada je bio 2 sec brzhi od njega a odmah kad je dosho na njegov rep nije moga da ga obilazi, pa tu vidish da ta staza nije dobra za obilazhenje.
I kakva je to tuga?? Pa koga je Kimi pretekao onaj dan? Massu?? Pa njega za 12 krugova nije mogao da ga obilazi, ja nisam vidio nijedan pokushaj. A kako su stigli do 2 i trece pozicije? Krov box! Tuga tuga.....
Sramota da prichamo s tobom!
Ljudi jednostavno Renault ima najbolji bolid ove god. ,a Alonso je ludak kakvog nisam gledao nikad u zivotu on nije zadovoljan ni sa vodstvom od jednog kruga STRASNO!!!!!!!!
Pogledaj svoj post,pa cesh shvatiti.Mozesh ili da pokushas makar malo da budesh objektivan,ili da pishes nebuloze poput te gore sa pit stopom.Quote:
Originally Posted by X3M
ja sam to napisao upravo da bih ukazao na "objektivnost" komentara navijaca McLarena... (ali ti vjerovatno nisi u toku :wink: )
a ako ima nesto sto ti nije jasno u vezi "nebuloze" sa pit stopom reci pa da ti se pokusa objasnit :-?
1. nisam rekao da je sumi imao LAKSI bolid, nego da je bio lak, generalnoQuote:
2. Kazes tojota izuzetno brza, a svi znamo da je truli napravio pravi vozic od 7-8 bolida iza sebe, koji su bili brzi od njega! Usporio je on malo vise ljudi, ne samo Shumija! Hmmm...
3. Cek, da razjsnimo: da li vi TI (i ostali) i dalje tvrdite da imate najbolji, najbrzi, najnajnaj bolid , i da su jedini problem gume, ili sta?? Jos ova prica kako su sad gume dobre za kvalifikacije, ali ne i za trku, odakle vam to?
Kimi je isao na taktiku od 2 pit stopa, dakle islo se na varijantu manje preticanja, vise taktickog prelazenja. Sumi je isao sa laksim bolidom, 3 stopa kao i vecina, i opet nista! Ja nisam primijetio ni jedan ozbiljan napad na Trulija...Quote:
ajmo opet:Quote:
zasto pominjes u istoj recenici da McLaren nije vozio proslu trku, logicki to vezujuci sa tim da je motor skoro nov, bez ako nisi mislio (i tim se provalio) da je motor sa prosle trke?? Sta si imao iz logike u srednjoj?Quote:
Cudo da mocni Mclaren, koji nije vozio proslu trku, mora da mijenja skoro novi motor
Ako nije to, sta je za tebe bas nov motor, posto je ovaj pukao (cini mi se) vec u drugom krugu prvog nezvanicnog treninga? ;) Dva puta u svojim postovima pominjes "Skoro nov".
Kao sto rekoh: LEGENDO! :lolblue:
Quote:
1. Da, al i sam sumi je u VISE NAVRATA rekao da gume nisu JEDINI KRIVAC, i da im probleme pravi "entire package".
2. Razlikuj realnost od propagande ;) I ja gledam na CG autima tablice sa 12 zvjezdica, a dobro znam da necemo bit dio EU bar jos 15 godina, ako ikad.
3. NAjvece poboljsanje koje je Ferari dobio od pocetka godine se TACNO poklapa sa iznenadnom promjenom pravilnika o grijanju guma! Zakljucak izvedi sam, koliko je zapravo sam bolid poboljsan...
A Kimi je bogami preticao onaj dan, pa vec u startu je sa 13og na 11to mjesto izbio, ako nista drugo!
Sto se tice sramote i pricanja, daj ti argumente, a pusti "sramotu" i gluposti. Ja mislim da te ne vrijedjam svojim postovima, nemoj ni ti mene! Ja kazem "tuga za Ferari" sto Shumi nije ni pravo pokusao da pretekne presporog Trulija (pa bar 5 bolida koji su bili iza njega su bili brzi i od njega i os Shumija!), a ti kazes "McLaren je *****, Montoja je prase", i onda tebi sramota sa mnom da se raspravljas??? Svasta!
Znachi Kimi sa 13 na 11 mjesto? Teshko je to, koga je pretekao, Jordana?
A Barichelo, na startu je pretekao Sata, pa shta!?
Znash koliko problema su imali kad su izbacili novi bolid. Ovdje smo prichali da treba da chekamo Imolu, da su ga izbacili prije vremena, da ovo da ono...a sad je dobar i brz, i ti kazhesh da nisu nishta poboljshali sem onih grijacha....
Pa i vi MC Larenovci ste rekli da je prase, posebno posle VN Canade kad je proshao kroz crveno i pretekao je 2 bolida a SC je bio na chelu kolone. Ja ne znam kako da ga nazovemo!
Vozač Red Bulla, David Coulthard, izjavio je kako su pravila namjerno dizajnirana protiv Ferrarija jer je tim iz Maranella predugo dominirao.
Nakon 2002-e sezone, u kojoj je viđena dominacija M.Schumachera i Ferrarija, pravila su promjenjena pod parolom B.Ecclestonea ''Ovakva sezona se nikad više neće desiti''. Slijedeće godine, Schumacher i Ferrari su osvojili šampionate ali veoma teško. Tu sezonu je obilježio i skandal sa Michelinovim gumama koje su bile ilegalne, (prednje gume 16mm šire od propisa).
2004-e Scuderia Ferrari na čelu sa M.Schumacherom dominatno je prošla sezonu Formule 1. Vozači Ferrarija pobjedili su na 15 od 18 trka. Nakon toga, uslijedila je drastična izmjena pravila, prilično kasno objavljena, i Ferrari je zbog toga morao odbaciti čak preko 80% odrađenog posla na F2005 te krenuti iznova. Kao rezultat toga, ovu sezonu Scuderia Ferrari nije ni na nivou 1999-e.
Jedan vozač, koji je vodio borbu sa Scuderiom dok je bio u tim McLarena, izjavio je da se niko nebi trebao ponositi ovogodišnjim uspjehom.
''Ovo je urađeno jer je Ferrari dominirao. Pogriješno je uraditi to zbog takvog razloga, samo zato što jedna osoba (M.Schumacher) radi bolje posao od drugih. Trebali bi aplaudirati uspjehu a ne hendikepirati ga.'' - izjavio je Coulthard
Auuu sto je zalaja' uncle Dave.djavola bi on ovo prica' da je osta' u McLaren!Poceo je kao Stodart.Nema nikakve rezultate pa je jedini nacin da skrene paznju na sebe tako sto proziva i daje svakakve izjave!Quote:
Webbera i Vilneva.Quote:
Vi pricate nesto kako Kimi nije mogao da pretekne Massu.Pa imao je goriva za 13 krugova goriva vise od Masse.A Shumi,koji je imao priblizno isto goriva kao Trulli,nije uspio da ga pretekne do pit stopa.Mozda Ferrari njie podgrijao gume dovoljno?Mislim da bi ste razloge za ne preticanje trebali da trazite u konfiguraciji staze
Iako je ljeto, nebo iznad Northamptonshira je tamno. Za VN V.Britanije, koja se održava ovog vikenda u Silverstoneu, očekuje se kiša.
Prve vremenske prognoze za predstojeći vikend glase:
Petak i subota oblačno sa mogućim padavinama tokom kvalifikacija. Nedjelja - kiša. Temperatura će biti oko 20 stepeni. Postoji i mogućnost jakog vjetra.
1. pretekao je williamsa i saubera, malo li je? A i ne pricamo koga je pretekao Barikelo, nego Shumi. Uostalom, ShaQ ti je objasnio bolje.Quote:
2. ".a sad je dobar i brz... milo mi je ako mislis da je i dobar i brz, znaci zadovoljni ste sa borbom za trece mjesto ;) Poboljsali jeste nesto, ali:
a) napredak od 3 svjetlosne godine ste ostvarili tek kad su odobreni ti grijaci! Da sad od FIA-e trazite dozvolu upotrebe mikrotalasnih peci za podgrijavanje guma?? ;)
b) napradek ferarija sa samim bolidom nije NI BLIZU onome sto je mclaren uradio na poboljsanju svog od pocetka sezone.
znas kako, slozicemo se za sezonu 2003 da je to zato uradjeno, ali za sezonu 2005 svkako nije, svim timovima je javljeno u isto vrijeme, i svi timovi su jednako hendikepirani i jednako se zalili na kasnu izmjenu pravila. Na kraju krajeva, koje je to pravilo koje ide DIREKTNO na stetu ferarija, a ne i ostalih timova?? Sami kazete da su vam glavni problem gume, kakve to veze ima sa izmjenom pravila?? Cak, izmjene najavljene za naredne sezone bas IDU ferariju na ruku, jer ce ostati samo shugavi Bridgestone za SVE timove :PQuote:
Biti ce jako zanimljivo gledati kako ih dere SUMIQuote:
Quote:
sjeti se da je ferrari na polovini sezone imao titulu u dzepu i da je vec tada krenuo u iyradu bolida za narednu sezonu i ondma odjednom sve to ne valja i ide sve iz pocetka....i kazes da to nije uticalo na ferrari
Pffffffffff, Webber je brz vala a i Villeneue je faster than light! Za najboljeg vozacha posle Senne sa najboljim bolidom to nije nishta!
Ja nisam chuo da MC Laren je poboljshao svoj bolid.
Jedva chekam da gledam VN Engleske, tu je Rainman pa da dere ovu djecu!
Ochekujem 1. Schumi
Da nijesam gledao trku,pa da i pokushas da mi objasnish...Ja navijam za McLaren,a opet mi nije tesko da priznam da je Shumaher vrhunski vozach,da je Ferari i pored slabosti ove godine dominantan tim zadnje decenije,da Reno zasluzeno vodi iako mislim da McLaren ima bolji bolid...Ali kad neko startuje sa 13-te pozicije i dodje na drugu,pri chemu je da nije bio dugo zaglavljen pozadi mogao napasti i prvu,tvrditi da je do toga doslo usled pit stopa,je nebuloza,najblaze recheno(da ne spominjem najbrze krugove,chim se malo saobracaj procistio)Quote:
Originally Posted by X3M
Prije ulaska u Box Kimi je bio 11-ti, posle pita je bio drugi a prasic je bio treci. I to samo zbog toga shto je ostao najvishe na stazi.Quote:
Originally Posted by zocko