Evo link ako se već nisi snašao - Catch.
Upravo je i ja preuzeh. Obično se ne primam lako na ovakve naslove, ali pošto je Džo pomenuo, da probamo... :)
Printable View
Evo link ako se već nisi snašao - Catch.
Upravo je i ja preuzeh. Obično se ne primam lako na ovakve naslove, ali pošto je Džo pomenuo, da probamo... :)
Aj da vidimo i to čudo.
Medaže, blagodarim ;)
Paulo Koeljo-11 minuta
VAKAN'TANKA me čuje i dopadaju mi se snovi i legende i mitovi severnoameričkih indijanaca. Naizgled jednostavni i uprošćeni, kao i poezija koje ima u drugoj polovini knjige. Duboko, istinito, a jednostavno - kud' ću više! :D
Probaj da nađeš negdje God is Red od Vine DeLorie,da bi dobio malo bolji uvid u kulturu,književnost i religiju tih područja.
'VAKAN'TANKA me čuje' - Te i takve knjige često pišu bijelci i nemaju mnogo veze sa tradicionalnim stvaralaštvom sjevernoameričkih urođenika. ;)
Upravo opet pročitah Čudan događaj sa psom u neko doba noći (Mark Hedon/Haddon) i opet sam odusevljen. Svaka preporuka. Ko pocinje da cita ili slusa knjige na engleskom (meni je to prije par godina bila prva audioknjiga koju sam poceo i zavrsio), unabridged izdanje ovoga moze da bude prva stanica, jer je, osim sto je fenomenalna sama po sebi, knjiga pisana vrlo jednostavnim i jasnim jezikom.
Poceh Zamak u Pirinejima, ali ne drzi me kao Devojka sa pomorandzama, ona mi je sva topla i emotivna i predivna. ;) ali odrvicu je do kraja, imam vjere u Gordera ! :cool:
Mene je Tunel odusevio, blago receno, istinit i zivotan; i tako bih rado citala jos nesto od Sabata, ali rasprodati svi tirazi u izdanju Platoa :-|
Nabokov - Pogledaj arlekine. Vrlo zabavan obracun sa njegovim biografima. Kakav dasa :-)!!!
Hvala Vijestima, poceh Rat i Mir da citam.
Ecce homo - Fridrih Niče
"Lečenje Šopenhauerom", Irvin D. Jalom
Završih prije neki dan 'Senka vetra' - Karlos Ruis Safon
E pa kako je loša....
Jenki na dvoru kralja Artura - Mark Tven
Zabavno, ali previše zatucano.
Svila, Bariko ! Fenomenalno ! Jaaaoj, kakav mu je stil pisanja... svila, klizi ! Kakvo otkrice, genijalan je. ;)
Danas poceh Sartrovu Mucninu. Vidjecemo. :cool:
Pirandelove Pripovijetke. Odlicno.
"Paranoja u Podgorici" Balsa Brkovic,procitala je sinoc,jos sam pod utiskom...u njegovom stilu,meni se svidja.
Hulio Kortasar-"Prirucnik za plakanje i pevanje"
i naravno veliki Herman HESE-"Narcis i zlatousti"
Stara, dobra Agata Kristi.
Odmor mozga -_-
Upravo završio Na putu ka jeziku od Hajdegera,fedonovo izdanje.
Maestralno.
Zakerija Tamir - Smejaćemo se
Procitah i ja Paranoju. Simpaticna prica, realna za ove nase prostore...
The Power of Concentration
THERON Q. DUMONT :)