Krajem septembra bi trebalo...
Printable View
Krajem septembra bi trebalo...
Poceh da gledam Jericho evo nekih 5, 6 epizoda i odlicna je serija, vidjeh da prije neki dan reklamu na In pa mi se svidje prica. Mada steta sto ima samo dvije sezone.
edit: soundtrack u seriji he jedan od najboljih ikad odradjenih.
pogledah trecu sezonu dextera. jedva. blah. ne vidim zasto je ovo nastavilo da postoji posle prve sezone [iako je i prva bila poprilicno mrshava, ali eto, zabavna na momente]. showtime je definitivno odlican u pravljenju tupavih serija sa plastichnim, nezanimljivim likovima i loshim glumcima koji i ono sto izgleda dobro u pocetku vrlo brzo upropaste. u istu kantu kao i weeds i californication.
zato je the corner vrlo dobar. realno, cega god da se simon & burns dotaknu napravili bi dobru stvar.
Od novijih serija:
Jericho, Knight Rider, Leverage, Eleventh Hour, Fringe, Demons, Dollhouse & naravno Prison Break!!!
Po meni trenutno najjača Supernatural
Prva epizoda je sjajna, druga isto odlična iako ne na istom nivou. Treća je ta s par dobrih momenata ali generalno razočarenje.
Ne bih se složio nikako, makar što se tiče Dextera. Nisam gledao druge dvije serije koje pominješ.
mad men, jedna od boljih serija koje sam gledao
pretpostavljam da mislis na prvu, drugu i trecu sezonu, a ne epizodu... svejedno, meni je serija u pocetku bila jedva gledljiva. kada sam pregurao pocetnih par epizoda, bilo mi zabavno [iako je gluma, blago recheno, ispod nivoa]. naravno, to da je njegov brat bio icetruck killer, ili kako vec, je bilo toliko providno i time jadno, da sam ja vec tad htjeo da batalim. jedino sto bi bilo veci krsh je da se ispostavi da dexter ima multiple personality disorder, shto je valjda jedina rjedja stvar od masovnih ubica, kada je rijech o popularnim filmskim/serijskim temama.
uopste, serija mi je cijelo vrijeme djelovala potpuno mlako [jedini skroz zanimljiv lik je dexterova sestra]. dobar time-waister, na momente i prilicno zabavno, ali sve u svemu - blijedo.
...u medjuvremenu, odgledao prvih par epizoda Carnivale - odlicno!
a kad je ishla na nekoj od domacih tv stanica [mozda pink?] djelovala mi je kao neka glupava djechja serija o cirkusu :D
shto reche za supernatural :) odgledah sve sezone proshle godine :)
nije loshe da se opushti chowjek, ali nije to to :)
Svašta.:D Ja sam uhvatio baš epizodu "Babylon" koja je da ti se krv sledi od atmosfere, i stekao suprotan (isto pogrešan) utisak. Ali sve u svemu, nešto najbolje što je snimljeno za TV, remek djelo u pokušaju.
A za Dextera se ne slažemo - iako se moglo naslutiti za "ledenog" uopšte nije bila poenta u tome nego u briljantnoj zadnjoj epizodi prve sezone. Iako su par glumaca onako, većina glavne ekipe su jako dobri, a scenaristi su ti koji su polako davali slojeve priči kako su prve dvije sezone proticale. U trećoj su se opustili, vidjećemo šta će dalje.
hahahaa,vr'!takodje,samo sto su meni bili previse glibavi,a kad gledam nesto vazda volim da jedem,a gadljiv sam jako... ;) pa sam je zbog toga kulirao...
godinu,2-je later:
imao sam tu seriju na hardu dosta dugo (mozda po god),i onda me drugarica nacerala da je odgledam...haos!jeste spora serija,ali brate...savrsena je,finale druge sezone je nesto najbolje sto sam dosad odgledao,i ne mogu prezalit sto necemo gledat jos par sezona,5 je bilo u planu,radnja bi obuhvatila i drugi svjetski rat,i tako to...brat justin...:respect: zvek!kakva gluma!znaci serija je stvarno genijalna,radnja,likovi,ma sve,i bez obzira sto je kao sto rekoh spora,treba joj dat sansu,nikako nije gubljenje vremena.
jedino se ne bih sa tobom slozio u vezi dextera,tek prije par nedjelja sam dobavio seriju i mogu ti rec da mi je prejaka,prva sezona...odlicna,finale jos bolje,mada sam odmah izvalio ko je bio killer,ali nebitno totalno,druga sezona mi je bila jos bolja,da ne spojlam ;) ,kad su ronioci izvalili to sto su izvalili...:respect: ,treca,isto odlicna,bas me zanimalo sto ce se desit sa pradom,taj njihov odnos mi je bio zanimljiv,tj.kako se razvijao iz ep. u ep....odlicna serija,i ne mogu da vjerujem da sam je tek nedavno odgledao.ah da,vins masuka...kakav lik sto je to,onaj njegov osmjeh,tj.zvuk koji ispusti prilikom istog...lol!hahahaa,kralj!
stigao na pola druge sezone carnivale-a. *****ti, kakva serija. totalno je u pravo ILEW, clancy brown [brother justin] rastura kako glumi. kakva steta sto u lostu nije vishe iskoriscen. ali ko zna, mozda se opet makar na kratko vrati.
i nick stahl i clea duvall su odlicni glumci, zaista.
totalno spooky, prevazilazi twin peaks i to ohoho. stvarno je steta sto su samo 2 sezone.
HBO je ubjedljivo najbolja kuca, imaju tek par promasaja [sex and the city, prije svega, mada to svakako nije promasaj u finansijskom smislu, samo je meni uzasno glupa serija. a ni true blood me nije dojmila]. sve ostalo sto sam gledao - remek djela!
nista, da zavrsim carnivale, pa idem na ponovno gledanje the wire :]
Ne slažem se za Sex and the City i True Blood - prva ni meni nije interesantna, ali ne može se poreći da ima svoje mjesto i vrijednost. True Blood mi je haos, komplet sve, i jako zabavna. Imam i ja tih momenata, ali Big Giant Head, malo si previše subjektivan kod ocjenjivanja stvari.;) Često uputim ljude na stvari koje mi se ne dopadaju iz ličnih razloga ako mislim da će se njima dopasti.:cool:
a ne,ne,nema sanse,jedan je tvin piks ;)
kakva serija sto je to,prvih par epizoda...onako,ali kasnije...ZLO!!!dako nafatam finale prve sezone da odgledam sjutra,dotle sam stigao,serija je stvarno prejaka,mada mi smeta sto su sci likovi kako da kazem...zapostavljeni,bitan je razvoj radnje,ono sto se trenutno desava,pa mi nekako sve izgleda na brzinu,ne znam,ali osjecao sam se kao neki dokumentarac da gledam koliko mi je sve bilo realno,preporuka svima,po meni mozda i bolja serija od homicide-a...ma bolja je ;)
sjutra mi stize druga sezona (par epizoda) ,dako ne bude nista losija od prve ;)
pa naravno da sam subjektivan, nemoguce je drugachije ocjenjivati ovo. nije ovo sport, pa da imash koliko toliko objektivne parametre i statistiku, pa mozes odrediti ko je objektivno najbolji.
sex and the city je za mene pretenciozno, dosadno, fake-liberal smece. serija o menhetnskoj mirjani bobic mojsilovic :puke:
da ima svoje mjesto i vrijednost to je ochigledno jer je mnogi gledaju. takodje, mnogi slusaju cecu, pa je ceca ipak idiot.
true blood mi se nije svidjeo, jer mi je tema i inace nezanimljiva, ali sam dao sansu jer je HBO. sumnjam da cu joj dati drugu priliku.
wire je, josh jednom cu ja, vrh. najbolja serija ikad snimljena, po meni. imaj na umu da glavni likovi u seriji i nisu ni policija, ni project niggers [niti luchki radnici u drugoj, fenomenalnoj sezoni] - glavni lik su ulice baltrimora :]
Zarazih se sa Herojima, cim ih zavrsim, pochinjem sa The Wire ;)
Odgledan Breaking bad - prva sezona. VALJA!!!
Pa nije baš tako. Smeće je smeće, a remek djela su remek djela. Ovo između zavisi od subjektivnog, ali treba cijeniti i taj neki nivo objektivnog kvaliteta. Ako ništa drugo, zato što ljudi dođu ovdje da pitaju valja li ova ili ona serija - ti pičiš svoju priču, a možda bi se njima sviđalo.
Nije stvar u gledanosti uopšte (i šta fali M.B.M.? :p), nego u vrijednostima koje ne podliježu ličnom ukusu. Imaš ljude koji seriju vole i shvataju je bukvalno, imaš one koji je mrze (kao ti) jer preziru ono što se u njoj prikazuje. Sve to nema nikakve veze s kvalitetom. Samo znači da je kontroverzna.
Mislim da nema nekoga kome je manje interesantna tematika vampira, ali kod serije su me privukle potpuno druge stvari. Glumački Emmy za Annu Paquin dovoljno govori. Jednostavno ekstra zabavna i seksi serija. 100x bolja od treš romana na kojima je pomalo zasnovana.
opet ne kapiram to oko 'objektivnih vrijednosti', o remek djelima i smecu.
one man's garbage, another man's treasure. ja volim ono sto volim i ne volim ono sto ne volim, zaista me se ne dotiche da li je nesto 'objektivno' kvalitetno. ne sporim ja nikome pravo da mu se svidja bilo sta, pa ni sex and the city, niti pravo da jednostavno iskulira moju [anti]preporuku. nista problematicno ne vidim u tome.
ali, sta je [objektivno...] vrijedno kod seksigrada? to sto su zene prikazane kao najobicnije dickchasers, kojima to doduse samo sluzi kao maska za ono sto stvarno jesu, a to je - pomalo pateticne udavache, a muskarci kao human dildos? da, serija je kontraverzna, to je upravo ono na sta cilja, neki toboznji shok efekat. i zene pricaju o seksu, vau[ne znam jesu li htjeli malo da dodaju na taj shok efekat, ili je 'produkcijska greska', ali malo je chudno da u seriji cija se radnja odvija na menhetnu nema prakticno nijednog jedinog crnog lika, ni medju prolaznicima? kasnije su to valjda ispravili, dodali nekog crnca u kasting...]. vrlo jeftino. ali opet, kapiram zasto prolazi kod tih raznih b92-urbanih, lunaluolikih isl.
kad mi neko kaze da je ta serija duhovita i zabavna, ja kazem - ok, ne slazem se, ali dobro. no, medjutim, seksigrad puca na malo vishe od toga, nije bash toliko nepretenciozna serija. zbog toga me nervira.
Nemamo se šta raspravljat, vidim da si na nekoj svojoj talasnoj dužini.
ne kapiram u chemu je tvoj problem? chime si uvrijedjen?
A druže, nisam ja uopšte, vjeruj mi, nego ti pišeš kao da te neko vrijeđa.;) Ja imam naviku, kao umjetnik, da reagujem na ocjenjivanje vrijednosti nečega, pa ponekad pokrenem priču kad možda ne treba. Očigledno se ne nalazimo u ovome, pa je bolje da ne idemo dalje.