Na primjer ove ...
Djokovic was drained by a queasy stomach
vomited up fluids on court
while plagued with a nauseous stomach and gnawing frustration seemed as daunting as a hurdling the Arc de Triomphe
Printable View
Novak sa 'zdrastvenim' problemima je glatko dobio prvi set, imao sansu da mec povede u peti set i odigrao nekoliko veoma dugih poena posle kojih je Nadal izgledao umornije. Tako da..
Djokovic ne igra nista ove nedelje, a Nadal je prijavio Halle (konacno trava) al' mozda otkaze, osim njega tu su jos i Federer, Raonic itd. Nadal na W brani prvo kolo samo a Novak finale. Posle kad dodje americka turneja Nadal brani sve sto moze biti Novakova sansa. I mozda konacno uzme taj Sinsinati. :)
a ljudi, teška vam je priča svaki put kad Đovak izgubi - te povreda, te stomačni virus, te sad 28 stepeni :lol:
da je razbio Nadala to niko ne bi ni pomenuo..
Realno najbolji teniser svih vremena, da ga povrede nisu zajebale ko zna koliko bi još osvojio do sad ali i ovako voljom i trudom postavlja nove rekorde :)
Nemam ništa protiv Nola ali Rafa je Bog :D
Prejeba' je sinoć, pa je malaksao.
Prije svega da kazem da sam bas, bas srecna danas zbog ove Rafine pobjede. Prije neki dan napisah, jos samo ova titula i to je to, poslije kako god. Zao mi je jedino sto je mec zavrsen duplom servis greskom. Za mene je Nadal ovom titulom do sada najbolji teniser ikada. 9 puta uzeti bilo koji turnir, a kamoli GS, fenomenalno.
Navijacima Djokovica cestitke na finalu. Nekako dok se sjedao na onoj klupi i cekao proglasenje i bi mi ga zao. Da je bio bilo koji teniser osim Rafe, pizeljela bih Novaku da pidigne onaj pehar. Bila sam i ja tuzna kao vi sad kad je prije nekoliko Rafa izgubio od Novaka, ali sjutra je novi dan i jos mali Wimbledon.
Vidimo se :)
9 Roland Garosa covjece, ej!
Sent from my HTC One using Tapatalk 4
http://37.media.tumblr.com/24ae720f8...q7xgo1_500.png
I 9 RG i 14 GS slavi kao da je prvi.
montenegrina - jos Rogera da prestigne i to ce onda biti i definitivan dokaz ko je najbolji svih vremena. :)
Prelistah na brzinu pa ne vidjeh je li neko pitao, a to mi sad pade na pamet, je li Novak igrao finale u Pariz na 29.5, a Nadal na Zabljak dje je zabiljezeno 19.. Pomirite se sa cinjenicom da je Rafa bolji teniser.
9/10 .. Da je slobodna sutirao do jada je..
nekako se nameće utisak da kako meč odmiče da se đoković mnogo više plaši nadala nego ovaj od njega. posebno u mečevima koje igraju na šljaci
danas je bila evidentna nadalova prednost na psihološkom planu. nakon prvog izgubljenog seta je 100% vjerovao u to da i dalje drži sve u svojim rukama i počeo da igra kao da je 0:0
ti veliki psihološki comeback-ovi posle minusa su nekada bili đokovićeva specijalnost. već neko vrijeme od toga nema ništa, iako mu kvalitet tenisa koji igra nije ništa drastično opao. ali nadal je nakon povrede jači nego ikad, i kad njegov protivnik napravi ovoliki broj neiznuđenih grešaka to je siguran put u poraz
đoković mora da igra sa manje straha i respekta protiv španca na šljaci. mora da povrati vjeru u sebe. još uvijek je mlad, nadal ima 1 godinu više od njega. roland garos će doći kad-tad u karijeri, samo ne treba da gubi vjeru u sebe. stiže vimbldon, osvajanjem može da zaboravi na ovo finale i ponovo podsjeti zbog čega je najbolji sportista sa ex yu prostora u istoriji
Čestitke Rafinim fanovima sa CDM,zbog nekih neodložnih obaveza ne odlegah meč ali po tekstovima po raznih portala vidim da je bilo potpuno zasluženo;)
Do wimbledona pozz.
PS:Novakov navijač;)
Samo da djokovic ne bude 'bolestan' pred iduce finale GS izmedju Rafe i njega. Zanimljivo je i to, da se Nadal nije zalio tokom 2011 i posle onog AO '12. A gubio je tolika finala. Sto bi rekli 'navijaci' djokovica - ciganin je to spanski.
nova lista...
http://www.dodaj.rs/f/24/vH/HjFgDNB/hvataj.png
za tačno 2 nedelje slijedi WIMBLEDON...
p.s Ameli Morezmo novi trener Endija Mareja :D
Pa dobro, Nadal sigurno jeste kralj RG-a ali tu se što se njega tiče sva priča završava. Ja njega poštujem kao igrača i srećan sam što Novak igra u vremenu kada su ovakvi igrači njegovi protivnici. Simptomatično je samo što Nadal ima ovakvu formu samo na RG-u i što na ostalim turnirima ne prikazuje ovakvu igru. Očigledno je momak shvatio da mu je šljaka najpogodnije tlo i toga se drži kako bi ušao u istoriju tenisa kao neprikosnoveni igrač na šljaci. Samim tim, on za mene ne može biti najveći igrač. Realno, u današnjem tenisu za mene Novak igra raznovrsniji tenis i konstantno je u završnicama velikih i malih turnira što govori da na svim podlogama igra dobro za razliku od Rafe. Veliki je udarac za Novaka to što je ispustio još jednu titulu GS-a. Medjutim, ide Wimbledon i šansa da titulom vrati samopouzdanje. Povratkom na prvo mjesto ATP-a će svakako bitno uticati na njegove buduće igre.
za mene je rafael nadal definitivno kralj sljake i najbolji igrac na toj podlozi ikada, ali pricati o raznovrsnosti novaka djokovica koji (u 99% slucajeva) trijumfuje na turnirima koji se igraju na betonu... ne znam. eto, ima taj jedan vimbldon ali ima ga i nadal i to dva (od toga jedan u epskom finalu 2008 godine protiv federera, koje se igralo bukvalno citav dan. primjera radi djokovic iz takvih meceva obicno izadje kao gubitnik). takodje je osvajao i AO i US open, tako da ta prica o raznovrsnosti djokovica u odnosu na nadala bas i ne pije vodu
ako cega ne fali rafaelu nadalu, to je raznovrsnost. covjek ima odlican serves, forhend sa toliko spina i felsa da je to umjetnost, odlican bekhend, izuzetna pokretljivost i skoro pa perfektna igra na mrezi. sta vise traziti od jednog tenisera, a da u pitanju nije roger federer pa da se na neku tenisku eleganciju pozivamo?
jednostavno, u ovom momentu je bolji. to da li je novak povracao, imao stomacni virus, bio prehladjen itd.. su price koje nikog ko istinski voli i prati ovaj sport ne treba da interesuju. sto je najjace od svega, iako navijam za novaka, mislim da ce ga nadal ako odrzi ovakvu formu pocistiti i sa vimbldona
Ja ne vidim nikakvu umjetnost u Nadalovoj igri. To što je čovjek poradio na svojoj snazi koju sirovo koristi za pravljenje spina nije umjetnost već veoma dobro istrenirana i iskorištena fizička snaga. Takođe, ne slažem se da Nadal ima dobar servis. Juče ga je služio fenomenalno a čim on zakaže to su za njega veliki problemi, kao i sa ostalim teniserima. Novak jeste raznovrsniji igrač i to kažu bolji poznavaoci tenisa od mene i tebe. Očekujem da Nadala na Wimbledonu izbaci neki anonimus kao do sada :)
Tesko ce Rafa odrzati no1 jer brani posle Wimbledona 3 osvojena turnira, masterse Montreal i Cincinati i US Open (zanimljivo je da nije sljaka u pitanju) Mnogo davno je Rafa izmigoljio iz okvira sljake...
onda nam poimanje termina ''raznovrsnost'' nije isto :)
po mom misljenju, nadal kad je u formi nema niti jednu slabu tacku i izuzetno ga je tesko dobiti jer je nivo njegove fizicke spreme uvijek makar 20% visociji nego kod svih ostalih tenisera. takodje, na procjeni psiholoskog momenta je pokazao veliki napredak i trenutno djeluje nezaustavljivo. mislim da je ovo njegova godina, ali evo vidjecemo. navija se za novaka, svakako :)
Raznovrsnost udaraca kod Rafe i Novaka nije ista. Nadal koristi sirovu snagu koja je najdjelotvornija na šljaci. Njegova dominacija na betonu i travi izostaje i to se jasno vidi po dosadašnjim rezultatima. No, vidjećemo za konstataciju da li je ovo Nadalova godina. Ja mislim da nije. Moguće jedino ako Novak okrene list i počne da se posvećuje porodici jer ima bebu u dolasku pa i taj pritisak mu je dodatan za potpuno posvećenje tenisu.
to sto ljudi pricaju da Nadal koristi sirovu snagu je nonsens. nadal ima tehnicki perfektno izgradjen udarac, samo sto ljudi i dalje pricaju istu pricu koja je bila tacna onih godina kada se on tek pojavio kao teniser (a to je bogami bilo prije dobrih 9 godina i njegovog prvog osvajanja Pariza)
od tada do danas nadal je dozivio evoluciju kao teniser. svoju nenormalnu snagu je iskoristio na najbolji moguci nacin, a usput uspio i da izvrsi korekcije sa tehnickog aspekta. ne zaboravimo samo kako je tesku povredu imao, jedan period se predvidjao cak i kraj karijere. vratio se, mozda bolji nego ikad, a njegova igra je danas toliko ''neugodna'' za protivnike da jednostavno dok ga covjek gleda ne vidi rjesenje kako da ga pobijedi. to sto je djokovic napravio onoliko neiznudjenih gresaka juce je definitivno i nadalova zasluga, makar nekih 70%. one koje su uslijedile kao rezultat psihickog pada (duple servis greske, promasivanje praznog terena itd) nisu vrijedne komentarisanja ako pricamo o teniseru koji pretenduje da bude broj 1.. ja sam prvi njegov navijac, ali mi ljudi sa balkana smo uvijek pristrasni kad pricamo o nekom ''svom'', pa cesto ignorisemo realnost. na kraju krajeva, u tenisu raznovrsnost nije garancija za nikakav rezultat. fizicka i mentalna snaga su kod izgradjenih tenisera kao sto su nadal i djokovic (po mom misljenju) ono sto donosi prevagu u medjosobnim duelima
realno, ova lista nakon jucerasnjeg meca nikog ne interesuje.
juce u mecu koji je bukvalno bio na sve ili nista, gdje je pobjednik uzimao sve (nadal rekordnu petu u nizu, novak prvo mjesto i skidanje rafe sa trona pobijedivsi ga na njegovom terenu, njegovoj podlozi i u uslovima kojio njemu odgovaraju) znamo ko je izasao podignute glave.
prema tome, prestanite da smarate sa rang listama makar do sledeceg RG-a.
Djokovicev maksimum je veci od Nadalovog. Novak ima ucestalije padove u igri, dok je Nadal konzistentan. Ko je gledao Monte Carlo zna da je ogromna razlika izmedju toga Djokovica i ovoga od juce. Rafa je to finale odigrao maestralno i bio je ugasen.
Los dan i dobar Rafa - ne moze se protiv toga. Jos da napomenem da je srbin igrao ko pussy.
Ako cemo na osnovu finala RG rec da je Rafa bolji teniser onda nemamo sta pricat. Novak ga prosipa dje god ga vidi. Druga stvar je sto je Nadal masina pa je mogao da se nametne sa 17 godina dok ovaj nije stasao i dok nije otkrio alergiju na gluten.
Kome Rafa igra ljepsi tenis taj pojma o tenisu nema. Ima taj atomski forhend sa kilo spina i kretanje terijera. Momak prije svega nije atletski gradjen da bi mogao da ima koordinaciju pokreta perfektnu za tenisera. Sve sto ima je ta fizicka sprema i brzina, koja vise lici na neku pricu Lens Armstronga nego na genetiku i zdravu ishranu. Oni tikovi, koje on ima, nijesu od ugljenih hidrata. Nekom je , ocigledno, u interesu, kao sto je onda bilo sa pomenutim biciklistom, da se to zataskava. Polako, bice dana. Cekacemo tih 10 godina da neko jezik pusti.
Pa nije RG jedini GS u tenisu :)
Novak realno sa osvajanjem Wimbledona opet postaje No.1.
Ostaje još i U.S Open i mnogi završni turniri do kraja godine. Tako da će Novak imati šansu da se učvrsti na poziciji broj 1 što je itekako važno pod uslovom da osvoji ove GS koji dolaze.
Nije dovoljno biti dobar samo na jednoj podlozi da bi bio najbolji... Da je tako postojala bi samo šljaka a ATP bi ukinuo sve turnire serija 500 i 1000.
nije jedini al izmedju njih dvojice stoji kao nesto sto ih razdvaja a naspram cega je rang lista totalno nebitna.
nijesam siguran da ce samo preuzimanje te prve pozicije znaciti novaku previse sve dok nadal ima 9 osvojenih RG-a a ovaj 0.
pogotovo nakon jucerasnjeg finala.
o tome pricam...
samo se u krug vrtimo :) poenta je da je djokovic dominantiji u odnosu na nadala na betonskoj podlozi, dok nadal ima vise osvojenih vimbldona i pariza, a to su dvije podloge. tako da ove godine djokovic ima priliku da se izjednaci na travi. onda bi mogli da pricamo o tome kako je nadal bolji samo na sljaci...