Ovaj tekst je preuzet sa adrese http://www.pobjeda.me/2011/12/20/nov...gotivio-druge/
-------------------------------------------------
Ermin Seratlić: Novi trener gotivio druge
Dolazak Česlava Mihnjevica za trenera Jagielonije nije donio ništa dobro ni ekipi ni crnogorskim internacionalcima. Otkako je stigao novi trener ,,crveno-žuti“ padali su na tabeli, a Ermin Seratlić, Luka Pejović i Marko Ćetković više su vremena proveli na klupi, nego što su igrali.
Poljski stručnjak ne simpatiše naše, davao im je ili im nije davao šansu na kašičicu, otuda i ne mogu biti zadovoljni jesenjom polusezonom.
- Ni mi sami ne znamo što je razlog male minutaže. Jednostavno, Mihnjevic nas nije vidio u najboljoj postavi, iako smo dobro trenirali. Imali smo mnogo bolji status kod prethodnog trenera, ali kada je on pošao u Aris stvari su se po nas pogoršale. Ipak, na nama je da se izborimo za bolji položaj. Vjerujem da ćemo na sljedećim pripremama, koje startuju 10. januara, dokazati da nam je mjesto u prvih 11 – kaže nam sinoć Seratlić.Mladi reprezentativac priznaje da ga je sve to pomalo razljutilo i da je tokom prvog dijela šampionata razmišljao o promjeni kluba.
- U jednom trenutku poželio sam da odem. Imao sam nekoliko otvorenih ponuda i vidio sam sebe u jednom od tih klubova. Ipak, čelnici kluba nijesu htjeli da čuju za moj odlazak, rekli su mi da nijesam na prodaju i da žele da me zadrže. Uz to, menadžer me je savjetovao da se strpim i da ne žurim sa odlukom. Prihvatio sam to. Trenirao sam jako dobro i vjerovao da će sve doći na svoje. Ako se nešto u međuvremenu ne promijeni, pa ipak negdje odem, siguran sam da ću se izboriti za veću minutažu tokom proljeća – dodaje 21-godišnji ofanzivac.Ni klubu ne cvjetaju ruže. Jagielonija je posljednjih godina bila u vrhu poljskog fudbala, ali ova jesen je bila poražavajuća. Tek 10. mjesto, svega 22 boda i negativna gol razlika (minus sedam).
Je li trener krivac?
- Imamo dobru, mladu, ekipu. Ali, nije nam išlo. Nijesmo bili u formi, olako smo gubili utakmice. Ako se zna da smo od posljednjih sedam mečeva čak šest puta poraženi, teško da smo se mogli nadati boljem učinku. Niko, baš niko, u klubu nije zadovoljan statistikom. Očekivali smo mnogo više, pa smo na kraju polusezone nekako svi bili razočarani – objašnjava Seratlić, vjerujući da će nastavak sezone biti bolji.- Sada smo na odmoru, ali kada se ponovo okupimo čeka nas paklen rad. Moramo da popravimo utisak koji smo jesenas ostavili. Nadam se da će biti bolje, kako za nas Crnogorce, tako i za klub. Imamo kvalitet, valjda će i on doći do izražaja. Kasnimo devet bodova od zone koja vodi u Evropu, a to nije neki preveliki minus. Uz dobre partije i malo sreće možemo da se domognemo pozicije koja vodi u Evropu – zaključio je momak koji je prije Jagielonije nosio dres Mladosti.
D. Kažić
-------------------------------------------------