Lako je de la rosi bit prvi na treninge kad ne cuva bolid :D
Nije lose za ferrari na ove nezvanicne, vidjecemo sjutra u 1
Printable View
Lako je de la rosi bit prvi na treninge kad ne cuva bolid :D
Nije lose za ferrari na ove nezvanicne, vidjecemo sjutra u 1
@Fabia: nisu gume, no je Kimiju prosvirao motor, tako da se vidimo 10 mjesta nize! ;) Uh, kad presvira shumija, uprkos ovoj sharadi sa nelegalnim (?) grijacima guma :) (koju Ferarijevci naravno ne komentarisu, drzeci se one "FIA nas mrzi, sva pravila se mijenjaju da bi NAMA napakostili" ).
Shumi Jr. opet baxuz! ultraskandalozno:
Quote:
Ralf Schumacher's preparations for the French Grand Prix have been disrupted by the kidnapping of his pet dog.
The Toyota driver, who is returning from a heavy crash in Indianapolis, was on holiday in St Tropez when the Chihuahua called Scoopy was snatched.
Ol da mi vjerujesh da ovih dana nisam imao vremena da chitam f1.com jer sam busy a chekam ban barem na jednu trku.
Sad cemo da vidimo Kimijeve sposobnosti. :)
A sad, pustime namiru jer gledam 1995 German Grand Prix, Schumi dere sve....chak i Hilla. :respect:
Moja prognoza for Sunday (ali nisam siguran da nece doci do neke promjene posle kvalifikacija):
1. Schumi
2. Vozach MC Larena
3. Vozach Toyote
ferari ce imati blagu prednost na kvalifikacijama (naravno ako vrijeme nesto ne pokvari) jer krecu zadnji sto je uvijek bila prednost.....a i do tada ce njhovi ¨grijaci¨ dobro ugrijat gume :D
kad pomenuh vrijeme ne rekoh da je jutros padala kisa u francuskoj..... zbog toga i tako malo vozaca na 3 treningu
Nije los, Kimi kaznjen 10 mjesta nazad, promijenio motor. Cudo da mocni Mclaren, koji nije vozio proslu trku, mora da mijenja skoro novi motor :D
Ferrari konacno konkurentan i u kvalifikacijama :)
1 5 Fernando Alonso Renault 1:14.412
2 16 Jarno Trulli Toyota 1:14.521
3 9 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 1:14.559
4 1 Michael Schumacher Ferrari 1:14.572
5 4 Takuma Sato BAR-Honda 1:14.655
6 2 Rubens Barrichello Ferrari 1:14.832
7 6 Giancarlo Fisichella Renault 1:14.887
8 3 Jenson Button BAR-Honda 1:15.051
9 10 Juan Pablo Montoya McLaren-Mercedes 1:15.406
10 12 Felipe Massa Sauber-Petronas 1:15.566
11 11 Jacques Villeneuve Sauber-Petronas 1:15.699
12 17 Ralf Schumacher Toyota 1:15.771
13 7 Mark Webber Williams-BMW 1:15.885
14 8 Nick Heidfeld Williams-BMW 1:16.207
15 14 David Coulthard Red Bull Racing 1:16.434
16 15 Christian Klien Red Bull Racing 1:16.547
17 19 Narain Karthikeyan Jordan-Toyota 1:17.857
18 20 Patrick Friesacher Minardi-Cosworth 1:17.960
19 18 Tiago Monteiro Jordan-Toyota 1:18.047
20 21 Christijan Albers Minardi-Cosworth 1:18.335
Steta njima se stalno desavaju pehovi.No ipak,dobro je izvozio dobro samo sto je "skakutao" dosta po onim rubovima.Daako $utra sto napraviQuote:
Originally Posted by hercules
Ajde Kimi deri ih $utra!!!
Ferrari je mocno djelovao na prvi sektor,ali im je Kimi na drugi sektor pokazao ko je klasa!
Jak je bio Schumi, a gle Montoyu. I Toyota je jaka, chekam pad Renaulta, Schumi nece imat problema, ne znam kakvi su sad na startu ali Renault ima najbolju trakciju.
Ali pogledajte razliku izmedju Alonsa i Schumija.
Renault ima najbolji start tako da Shumi bar tu tesko da ce ista moc sem da gleda rep Renou.Ispred Kimija ce bit Webber,tu se ocekuje obilazenje odma'.Ralfa mislim da nece stic odma' , a ako bi ga uspio stic na start ispred su mu 2 Saubera koje ce lako prec.Moga' bi na start da zaradi 2-3 pozicije,samo da mu bude dobra taktika
nisam skontao ciji ban cekas na makar jednu trku? Ako mislis na Ferari, zbog koriscenja zabranjenih nacina grijanja guma, FIA vas toliko mrzi da je brze-bolje izmijenila pravilnik nakon sto je Ferrari poceo da koristi ove grijace, tako da od bilo kakve kazne nema nista. Definicija duplih standarda! :mad:Quote:
Originally Posted by Fabia_Elegance!
a sa prognozom se ne slazem, ni za shumija ni za mclaren, neko treci ce uzeti prvo mjesto IMHO, mada ovaj put ne bih nista prognozirao!
Volio bih da banuju Ferrarija ako je neshto zajebao sa grijachima.
Slushaj, Sato je chetvrti tako da ja ochekujem sudar.
Bice gusto, ocekujem dobar start renoa. ali p[ogledajte bridzstonke koje ne zaostaju bas premnogo u pocetnim fazama trke. I strategija je vazna, sjetite se prosle godine 4 pit stopa sumija!!!
zato ce Kimijeva strategija biti jaka!Quote:
ma gotovo, pravila su VEC promijenjena. Tako ti je to kad jedini potpises novi Concorde Agreement, mozes i da gazis liniju pri izlasku iz pita bez ikakvih posledica. Kad timovi sa Michelinom nemaju konkurentnu gumu za samo 1 trku, oni dobiju to sta ce dobiti 14og septembra, a kad Ferari nema konkurentnu gumu ni za trku ni za kvalifikacije, dobije izmjenu pravilnika! :roll: Ko vam je kriv sto vam je guma postajala konkurentna tek na pola trke, bez vi sami??Quote:
@herk: slabo nesto citas prethodne postove: iako i Shumi tvrdi kako je Bridgestone odradio "nevjerovatan" posao za ove 2 nedjelje, ipak bih poboljsanje konkurentnosti pripisao ovom "temeljnom podgrijavanju" guma pred trku, za koje bi neki drugi tim popio ban, a ne hitnu promjenu pravila!
Inace, cak je i Bernie dao podrsku Michelin timovima za USA trku:
A 7 timova ide i korak dalje:Quote:
"We could easily have lost somebody so maybe we got lucky," said Ecclestone.
Indiana law means the teams could have been charged with endangering lives even if an accident had not occurred.
McLaren boss Ron Dennis said a statement issued by Michelin could have left the teams open to a legal challenge.
"Because of the document written by Michelin which said it was dangerous to race, we would have risked being sued, even if we had not had an accident," said Dennis.
Ecclestone applauded Michelin's stance on the matter and insisted Formula One should be grateful the problems were discovered in time.
He said: "I am pleased in a lot of ways that we didn't race. Had we done maybe those tyres wouldn't have lasted even with two chicanes.
Oce li ko da pogadja kakv ce biti stav Ferrarija po ovom pitanju??? ;) Mogu li ja prvi?? :DQuote:
Teams offer to stage Indy re-run
Angry US Grand Prix fans make their feelings clear
Angry US Grand Prix fans make their feelings clear
The Formula One teams who pulled out of last month's US Grand Prix over tyre safety concerns have offered to stage a non-championship race at Indianapolis. Michelin have already offered to buy 20,000 tickets for the 2006 US Grand Prix to be given to this year's fans.
But the teams have put an offer to race on 23 October to Indianapolis boss Tony George via F1 chief Bernie Ecclestone.
A vala se Ron Denis bas brinuo za onu 2 icu taman ka jesam li ja. Sjetite se samo kako su pustili Kimija da voze sa onakvom gumom u Njemacku. Ono nije bio mali gumidefekt nego itekako ocigledni.
A sto se tice USA i formule 1, u USA navijaci vole da gledaju kad im vozaci pogibaju po trkama, u NASCAR polomi se po 20 vozaca na trku i njih to odusevljava. Debili sto ces....
Ma oni su pokazali koliko im boli **** za vozache....Quote:
U pitanju je najkrac. pit stop, potrebno je imati 19 sec da bi se vratio prvi, secam se kad je Schumi napravio tu prednost, ushao u pit i opet izashao prvi, tada su rekli da Ross Brown je madjionichar.Quote:
Shaq, kakvu strategiju ima Kimi?
Cika Ron je to uradio u dogovoru sa Kimijem, moglo se cuti i preko team radija, i obojica su posle imali izjave da se ne kaju zbog toga.Quote:
Pusti ti njih...
Trebalo je da ima strategiju sa 3 pit stopa,ali mu je eksplodirao motor u petak.Morao je da promijeni strategiju jer je u najboljem slucaju trebao da startuje sa sredine grida.Znaci,najvjerovatnije ce to biti 2 pit stopa, tezi bolid sto se vidjelo na qual. juce. Haug i Dennis su izjavili da su morali da mijenjaju Kimijevu strategiju zbog kvara na motoruQuote:
Vrhunski start Ferrarija, vrhunska vozhnja Raikkonena....Schumi se sjebao na prvom pit stopu i eto...
Barichelo je pao ko da je vozio kolica a Montoya....Montoya u ****, jednostavno ne zna da vozi, bio sam siguran da ce imat problema jer jer blokirao prednji tochak 2 puta.
Sad Bridge sa problemima ali nije to nishta.
Novi pojeni za Bar-a.
Izmedju Ferre i MC-a samo 2 pojena razlike.
1. Alfonso
2. Miki
3. Schuga
Shanse su nam sve manje.
NE MOGU VISHE DA GLEDAM FLAVIA KAKO SE LJUBI SA MIKROFONOM!!!!!!
Sta se shumi sjebao na prvom pit stopu? I aj sad vi objasnite kako je neko ko je krenuo 13i na kraju zavrsio MINUT ISPRED SHUMIJA?? :) A montoja nije zbog guma odustao, fabia! Aj sad,spisak razloga zasto shumi za malo ne pobijedi? ;) 1. Prvi pit stop 2. ?
Odlicna trka!Odlicna voznja Kimija!!!
***** ti Trullija kako ih je usporava' do prvog pit stopa,majku mu zabarsku!!!
Sad dolazi Silverstone,kimi je tamo prosle god. bio 2-gi ,mora da pobijedi!
Quote:
Originally Posted by pahuljasti_dvometrash
Prvi pit stop: malo goriva za samo 14 krugova jer su htjeli da budu ispred Trullija.
Pretproshla trka: Barichelo je krenuo iz pita i zavrshio treci.
Montoya: je odustao zbog guma, koliko ja znam a i komentator je rekao: look the left tyre....
Fizico - sa praznim bolidom moze samo da mu popushi.
Prvi pojeni za Hondu - i Toyota je bila dobra.
A ko je bio prvi?Quote:
Originally Posted by ShAq_Ct
Mislim da to nema veze...
Pahuljasti, sorry, Montoya je imao problema sa hidraulikom.
Ferrari se danas prosuo sa taktikom, kakav kix :roll:
nego da pomenem samo radi navijaca McLarena, da je Kimi, koji je fantastican vozac sa vrhunskim bolidom, 15 krugova vozio za Masom i nije uspio da mu se primakne i da je nakon pit stopa izbio na 3 mjesto i ponavljam PIT STOPA :)
razlog zbog kojeg sam ovo pomenuo su raniji komentari McLarenovaca koji su se odnosili na skoro identicne situacije u kojima se nalazio Ferrari odnosno M. Schumacher :wink:
Montoya je odustao zbog kvara na mjenjaču, dje nadje ti te komentatore? Da je guma bila problem zamjenila bi se i gotovo.Quote:
X3M, to sam hteo da napishem, zamisli Kimi protiv Masse i MC Laren protiv Saubera....
Iceman, shta se hvatash sad, jel vidish da sam kasnije napisao da je imao problema sa hidraulikom.
Kimi je startovao sa 13. pozicije jer je morao da zamijeni motor,inace bi bio treci na start minimum,a da nije morao da mijenja strategiju vjerovatno bi imao i pol poziciju(kasnio je u qual za Alonsom 0.147 a otisao u pit 8 krugova poslije Alonsovog pit stopa),a sto se Masse tice on je u pit posao u 15. krugu a Kimi u 28. krugu.Bilo je ocigledno da je Kimi imao mnogo tezi bolid od Masse.Quote:
Originally Posted by X3M
Cinjenica je da McLaren ove godine ima vrhunski bolid a vrhunskog vozaca je vec imao,pricajte vi sto hocete...
Glupo pitanje,a i glupo je sto ti ovim pitanjem postizesQuote:
Ako mislish da je to glupo pitanje, i tvoj komentar je bio glup.Quote:
Originally Posted by ShAq_Ct
Vrhunski vozach, gdje je bio taj vozach do sad?
taj vrhunski vozac je poceo 2001 i vec tada su u njemu vidjeli talenat.Jos imam u neki stari Auto Klub itervju s njim kad je tek poceo karijeru.I na prvoj trci je uzeo bodove.Tada je imao 22 godine.Pitas dje je bio do sad?2003 je bio 2 boda iza Shumija,a 2002 i 2004 svi znamo kakav je McLaren bio.Cim je prosle godine McLaren izbacio Mp4-19b on je bio 2. u Silverstoneu a pobijedio je u SPA.Ove godine od pocetka ima konkurentan bolid(na prve 3 trke su imali problema u qual.) i drugi je u poretku.Koliko Shumi vozi?Sigurno 12-13 godina jel?Koliko ima godina Shumi a koliko Kimi?Vjerovatno Kimi nece poobarat Shumijeve rekorde,ali mu u F1 niko ne osporava to da je jedan od najboljih vozaca u F1.Ali eto,tu ste vi,veci strucnjaci od onih u F1,pa mozete pricat dje je Kimi bio i sl.Quote:
Nego je li ko primjetio kako su kiksali sa zastavama na proglašenju pobjednika??? Kimiju stavili njemačku, a Sch-u finsku...
Zasluzena pobjeda Alonsa. Kimijeva odlicna taktika. Ferrai kiksao sa taktikom i to zesce.
Nego cudo taj Mclaren stalno najbolji, najjaci, najspremniji a ovamo Montoji otkazuje hidraulika, Kimiju (skoro) novi motor. Interesantno kako su to dobri sa toliko kikseva. Cudo majku mu
niko od ferarijevaca se vise ne zali na gume, fala Bogu! :) Eto, sad imate konkurentnu gumu (mada svi znamo kako ste dosli do nje), Barikelo vec na startu brije Satoa, ali opet... Shumi krece treci, i zavrsava treci, i to samo jer je Montoja odustao.Quote:
Sto se tice strategije i prvog pita, ne znam sta se zalite??? Jel bilo bolje da je sipao za ~25 krugova, pa da ostane iza Trulija?? Bi li ga mogao pretec onda? Ne, kao ni prije pita sto nije mogao!! I sam Shumi kaze:
NEgo, jako zanimljiva alonsova izjava:Quote:
MS: Well, if you look at the speed we have had, then clearly I have to say that third place was about the maximum
@Fabia@rest: cudo kako ste primijetili da je Montoja blokirao tockove, a Shumijevo kocenje vam je promaklo:Quote:
FA: Well, I think Silverstone is not a perfect place for us, to be honest. It’s one of the races we have with a red cross against it on our calendar, because the car has not really gone well in the past there so we need to find out some solutions this week and really try hard on Friday to set up the car and be competitive, if we want to be on the podium which, at the moment, I think is our maximum target for next week.
Sto se tice pretprosle trke i Barikelovog treceg mjesta, svaka cast, ali pogledaj samo koliko je ljudi koji su bili ispred njega odustalo, to je bila vise sreca, a stoji i to da krenuti 13i ili iz pita mu dodje skoro na isto, preticanje minardija i jordana (koji redovno zauzimaju zadnja 4 mjesta) je smijesno i pominjati!Quote:
Q: Mechanically the car looked good. We saw a bit of smoke coming from a front tyre at one point, not sure if that was a lock-up or not?
MS: Yeah, yeah, had a few lock-ups and had a nice moment in turn three as well, going a bit wide but otherwise it was OK
1. Opet lupash! Kimi nije vozio sa motorom iz Indianapolisa, vec sa potpuno novim motorom, cak new spec engine (koji je crkao posle samo nekoliko krugova u petak)Quote:
i za loma peglu:Quote:
KR: Yes, basically, it was just an unlucky situation we have an older spec engine now and the engine that failed was a new spec engine for this race for me but it didn’t last too long and anyhow we use this one and it is almost as good and I think it is going to be ok.
A sto se tice problema McLarena, jel bolje imati probleme i zavrsiti drugi (idrugi bolid odustao), nego imati "savrsenu trku" i zavrsiti treci (a drugi bolid deveti, sto mu dodje skoro kao i da je odustao, nema bodova)?Quote:
Q: Kimi, did I understand it right that you had only one new engine and now you are using the engine you used in the previous races?
KR: No, it is a new engine, but older spec, the spec we have used in the last few races. Not much different but not the latest one.
A nije ni Ferrari savrshen:
A Bari se iz trke u trku zali na probleme, redovno!Quote:
Rubens Barrichello, Ferrari, 9th, +1 lap
"It was a terrible race for me. After four or five laps, I began to have a problem with the brakes which meant the car was hard to drive. Then, in the first run of pit stops, I was unable to get ahead of Trulli and so I always found myself behind cars that were potentially slower than me. The brake problem got progressively worse and I kept slipping back so that I wasn't even able to pick up a single point. I am very disappointed.
BTW, junak trke mi je Webber, pravi vozac starog kova, koji ce se trkati po svaku cijenu!
Quote:
Webber found himself suffering from excessive cockpit heat, believed to be transmitted from the skid-blocks on the underside of the chassis - it was so bad that he was having water poured down the back of his seat during pitstops in an attempt to cool him down. He ended the race exactly where he had started it - in 12th place, two laps down on leader Alonso and with only team-mate Heidfeld and the two Jordans finishing behind him. He also received medical treatment for a burn.
Znachi ako nije bolid dobar onda ni vozach nema shto da trazhi? Mislim da nisi u pravu, 1996, 1997 Ferrari je bio golo ******, tokom trke su padali djelovi i lik je izvukao maximum, 1997 Williams je imao najbolji bolid a znate da Villeneue na kraju je imao 2 boda vishe od Schumija. 1996 Schumi je ispeglao Hilla.
Jeste vidjeli koliko problema je imo Alonso sa understeerom?
Quote:
Originally Posted by pahuljasti_dvometrash
http://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile17.gifhttp://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile17.gifhttp://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile17.gifhttp://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile17.gifhttp://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile17.gif
Chini mi se da on danas nije vozio..... http://www.vidiauto.com/autoforum/im...iles/roll2.gif http://www.vidiauto.com/autoforum/im...iles/roll2.gif http://www.vidiauto.com/autoforum/im...iles/roll2.gif http://www.vidiauto.com/autoforum/im...iles/roll2.gif