preporucite neku graficku u skladu sa dansnjim vremenom a da je do 50€
Printable View
preporucite neku graficku u skladu sa dansnjim vremenom a da je do 50€
evo da ne otvaram zasebnu temu, ako neko ko se razumije može da mi kaže koji je najbolji od ovih modema: http://www.3gmodem.com.hk/Huawei.html
Interesuje me koja bi mi najbolje pasovala matična ploča za grafičku karticu Nvidia Geforce 9600GT DDR3 512MB (256BIT magistrala)?
Cisto da ne otvaram novi topic imam jedno pitanje.
Ubacio sam 4 gb rama, a koristi samo 3.37gb
Windows 7 Ultimate 64bit je u pitanju.
evo slika:
http://www.dodaj.rs/f/1A/VS/3Sn6rCQm/untitled.png
neka stoje sva 4 vala, leba ne 'iju :D
Može li kompjuteru da se doda još jedan hard disk i na njega instalira sistem pa kad se pali da te pita koji ćeš da izabereš?
Moze li na jedan hard disk ovo isto samo na 2 particije ?
Mislio sam da isprobam ovaj win 8...
Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk
Moze, moze.
Evo da pitam, imam onaj ruter sto dodje uz extra trio i u dnevnu mi je ok wireless, ali u sobu nema sanse da ga uhvatim.
Kako i cime da pojacam, bar da mogu u citavu kucu uhvatiti signal?! Sa tel pokusavam, da se razumijemo.
Hvala.
Ja imam Airlive w1600 USB sa antenom i pici samo tako.[COLOR=#fafafa !important]http://www.google.com/uds/css/small-logo.png
[/COLOR]
Ja sam imao slican problem i rijesio sam ga tako sto sam postavio uredjaj u centar stana :)
Samo nabavis kablove i super. Jeste da nije najbolje, ali je sigurno najjeftinije rjesenje.
Ali meni jeste u sred kuce, ali ocigledno kroz zidove malo teze ide to, vjerovatno zbog instalacija /ako to ima veze/...
Mislio sam da li postoji nesto bas za pojacavanje signala, da baca malo sire?!
imam rezultate testa u 3dmark 06. ko će mi to pogledati i objektivno reći kakvo je stanje? :)
Ima antena za signal guglaj malo naci ces pa uzmes jacinu u zavisnosti od toga kolko ti treba da vata ...
Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk
ako mu je speedtouch ruter dzabe mu antena kad ne moze da se skine fabricka
Posjeduje li neko HP Compaq 610? Mashinica mala, evo 2 godine me sluzhi fenomenalno.. Elem, imam problem oko grafike. Nema sanshe adekvatan driver da instaliram. Nekad mi se i desi crash, pa pocne slika da skache, dobijem samo 16 boja sa rezolucijom 600x400.. Moracu da slikam nedje da vidite ljepotu..
Ajde ako neko znat koji driver ide / sta sam pogresno uradio nakod reinstalacije windows 7 ultimate, nek javi.. Hvala unaprijed.
http://img826.imageshack.us/img826/199/aaaaaib.jpg ****Evo sad uradih da vidim ocjene i lose za grafiku. Help!
Imam problem s navigacijom. Softver iGo
Ne umijem ubacit valjane mape u nju.
Ima li ko da se ponudi da mi ubaci nove mape 2012, da mi objasni kako ili da mi ubaci mape. Naravno platio bih nije problem nikakav jer izludjeh dodje mi da je polomim.
Crkla mi je maticna na hp pavilion dv5. Priblizno mi recite da li se isplati praviti ga. I sta da radim sa njim.
Ja imam frku sa monitorom.Samsung syncmaster 920nw i desava mi se da nece da se upali sa kompjuterom.Lampica glupa blinka kao da je racunar ugasen.Probao sam ga na laptop i ista stvar.Neki stari sto imam radi normalno.E sad fora je sto on nece "odma" da se upali.Vjerovali ili ne,ostavim ga u struju upaljenog i posle 2-3-4 dana se pojavi "check signal cable" i kad ga prikopcam radi kao najbolji dok se ne ugasi komp.Prakticno ga ne smijem gasit nikad vise u zivotu :).Znate li sto mu moze bit? Poludje me,nekom ciglicom cu ga popravit...
crkava mu stampana ploca ili neko djelovi na njoj. mozes ga ponijeti u servis da se popravi. zavisno od djelova koji treba da se mijenjaju, kostace te od 15-45 eura.
ja imam problem sa IDE konektorima bios nece da nadje nista na sekundarnom IDE konektoru a desi se ponekad da nece ni na Primarnom da detektuje HDD-ove ili DVD zavisi sta je na njega prikljuceno.
maticna je matsonic ms9127c socket 478, 2.4GHz procesor, 640Mb ram DDR1 2xHDD IBM 40GB lg DVD-RW
nece ni u biosu na auto detect da ih nadje zna li neko mozda sta je problem? inace kada nadje hdd na primary IDE bootuje sistem i sve radi normalno ali DVD-ja koji je na sekundarnom IDE kanalu nema ni u biosu a ni u device manageru
Jesu dva hdd-a jedan je master drugi slave i oni rade na primary ide a dvd-rw je zakacen na secundary ide i jumper je postavljen na master ali ga komp ne vidi.
isto se desava i kada hdd-ove zakacim na sec. ide njih ne vidi ali vidi dvd koji je na primary.
probao sam sve kombinacije ali nista radi samo primary, secundary ne. da napomenem da na drugim plocama nema nikakvih problema sa istim ovim komponentama. ovu sam plocu uzeo prije neki dan tek sam je postavio tako da ne znam sta joj je mozda samo treba nesto u biosu podesiti ali ne znam sta da trazim :-) na ostalim plocama sam imao opciju da izaberem da radi samo primary ili da rade oba a ova to nema bar ne istu opciju kao druge dvije koje sam koristio.
evo sada sam ulazio u bios i jedino sto ima da sam nasao vezano za IDE kanale je ovo:
INTRGRATED PERIPHERALS
1.VIA OnChip IDE device
__1.1.OnChip IDE chanel0................. [ENABLED]
__1.2.OnChip IDE chanel1................. [ENABLED]
__1.3.IDE Prefetch mode.................. [ENABLED]
__1.4.Primary master PIO.................. [AUTO]
__1.5.Primary slave PIO.................... [AUTO]
__1.6.Secundary master PIO.............. [AUTO]
__1.7.Secondary slave PIO................ [AUTO]
__1.8.Primary master UDMA............... [AUTO]
__1.9.Primary slave UDMA.................. [AUTO]
__1.10.Secundary master UDMA.......... [AUTO]
__1.11.Secundary slave UDMA............ [AUTO]
.
.
.
6.IDE HDD block mode.........................[DISABLED]
tako je trenutno podeseno da ne treba tu sta da se mijenja?
ovako ces da odradis...stavi hdd disk na slave a dvd drive stavi na master,jumper-uj ih tako,eventualno provjeri ata magistralu i promijeni je...
EDIT: sad vidjoh ovo sto si napisao za sec. ide konektor,mozda je jednostavno crkao kad ti nista na njemu ne radi....
probao sam i ovako na primary radi ali na sec. i dalje nista mijenjao sam i magistrale i svaka magistrala radi na primary ali na sec. ne
Ovako zamijenio sam XP sa Windows 7-om, sve radi super.Jedini problem je taj sto ne prepoznaje hard disk na koji sam ostavio podatke,ovaj drugi na koji je win instaliran radi normalno.U device manageru mi stoje oba,pise da rade normalno.Ali kad udjem u My Computer drugog harda uopste nema.Ima li neko kakvo resenje?
EDIT:Rijesen problem,hvala u svakom slucaju.
nece da mi se upali komp,stoji ona crna pozadina i ispisane neke gluposti o komponentama i ispod pise PCI Devices Listing... ? sta moze biti ovo?
mozes li postaviti sliku toga da vidimo sta se tacno desava?
moze biti da nece da se boot-uje sistem sa hdd-a ali ako je to onda bi trebalo da imas ispod PCI devices listing poruku tipa: "failed to boot from local hard drive" ili "boot failure at IDE0" ili nesto slicno tome.
udji u bios i proveri podesavanja pogledaj da li ti bios prepoznaje hdd, ako je tu sve u redu onda makni sve sto je prikljuceno na PCI slotove i probaj onda da ukljucis komp.
Sinoć sam sjebao procesor, a kako mi je sve praistorijsko, treba mi AMDov procesor sa AM2 socketom. Vidim da ih skoro nema ni kod nas ni u okruženju po šopovima, pa me zanima zna li neko postoji li mogućnost da se negdje uzmu polovni procesori?
postavi oglas ovdje https://forum.cdm.me/forumdisplay.ph...rema-i-tehnika
mora da ima neko , procesor na prodaju ;)
Zahvaljujem! :)
Ima ako te jos interesuje kontaktiraj me na PM
Mozete li me posavjetovati koji od ova dva notebook-a da kupim:
HP 630: intel core 13380- 2.53 ghz
4 gb ram
320 gb hard disk
scheda video integrata
windows 7 home premium
samsung np300ea01: intel pentium b950 -2.1 ghz
4gb ram
500gb hard disk
scheda video intel 1696 mb
Uzmite u obzir da mi ne trebaju nikakve visoke performanse jer ne koristim comp za igrice. Sta mislite koji je kvalitetniji, pouzdaniji?
P.S. Pogledajte i ovaj (mada ne znam koliko bi mi odgovarao ovaj mali ekran) : http://www.euronics.it/acquistaonlin...112029500.html