Ovo je ovlasceni servis, profaktura i pecat.... Ne vjerujem da bi se igrali sa nekim divljim djelovima.
No kao i uvjek pored svih cinjenica za sva auta koja nisi VW I TOYOTA mora bit skuplje ili pak gore.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Printable View
Ovo je ovlasceni servis, profaktura i pecat.... Ne vjerujem da bi se igrali sa nekim divljim djelovima.
No kao i uvjek pored svih cinjenica za sva auta koja nisi VW I TOYOTA mora bit skuplje ili pak gore.
kakvi god da su djelovi i koji god na svaki je 2 god garancije utefteren u komp, pa vi vidjite, a castellana je mjerilo svega ............
ista stvar je iu SR i u RS što se intervala tiče...
Pitao sam ja ovoga u Alliance iz kog razloga je kod nas duplo kraći interval on veli kao na balkanu je to tako...
Sad ti meni reci kolega ako imam auto sa 170k pravih, i ako je prošli servis rađen na 115k u FRA, kad da se usudim da odradim drugi?
Na 240k jer su Fra djelovi u njega a interval kod njih 120k?
Ili da prepolovim interval od toga što mi je ostalo do 240k jer ga vozim po ovoj našoj nedođiji, to mu dođe neđe na oko 200k?
Ili da poslušam domaće znalce koji bi da olade 300-400e i "što prije" da to završim jer je tamo ugrađeno njesra a oni će mi ugradit zlatne djelove?
Ako su origigi djelovi onda 120 000.
Ne znam kakve veze imaju kaisevi i natezaci sa rupom gdje zivimo?
Zakljucak: imaju djelove od male privrede.
Valjda je svima jasno da se kod nas ugradjuju upola losiji djelive nego u EU,pa je takav i interval. Nije to politika Alianca,neko Renoa,oni za ovo podrucje svjesno propisuju 60k,i ako im uputite zvanican upit dobicete odg.da je sve u aliancu po propisima,a izgovor za interval ce bit tipa "losa putna infrastuktura/gorivo ..." i ako nista od toga nema veze s mozgom.
Poslato sa Alfa plam-a
svi proizvodjaci auta tako rade na balkanu u svakoj zemlji
Taman sa htio da kazem isto.... Ali jebiga to samo Reno tako radi.... Znam da je ista prica za Seat koji je pod VW.
koji god da su djelovi u kompu si na 2 god garancije dje god da odes po svijetu i tacka, da su skuplji bilo bi aaaaaaaaa kako deru a lopovi a to samo odje deru , cujes nikad udovoljit ljudima koji na sire sliku ne umiju vidjet ...............
vazi....................
Predpostavljam da su djelovi koje bi ugradio serviser u francuskoj ili njemackoj iste cijene,ili cak jeftiniji nego ovi koji se ugradjuju kod nas,samo je satnisa servisera skuplja mozda,i onda se ta "sira slika" koju pominjes Sparko ne uklapa u okvir.
Nas sisaju kao ovce,i to je jedino sto je sigurno.
Poslato sa Alfa plam-a
pa dobro onda nabavite sve servisne naloge sa cijenom iz svih evropskih zvanicnih predstavnistava i da redom uporedjujemo po distributeru
Ja sam samo pokusao da objasnim zasto je kraci interval,i kakav je kvalitet djelova,a svako uporedjivanje sa EU standardima je suvisno,ovo je balkan.
Poslato sa Alfa plam-a
Sto moze bit? Service lampica i informacija "provjera snage" ako sam dobro preveo.
http://img.tapatalk.com/d/14/02/14/yqu8u2uv.jpg
pod ovim obavestenjem ce verovatno izgubiti snagu motora,sto bi dobro bilo da se uradi provera dijagnostikom i da se ocitaju parametri za ubrizgavanje i emisiju izguvnih gasova....
Evo sjutra cu vidjet kad se nakaci na racunar. Prije 10ak dana mi je pokazivao "provjeri napajanje" (inace mi je nesto akumulator slab), pa sad ovo, nadam se da nije nesto ozbiljno jer mi je registracija bila prije par dana, sjutra mali servis a jak je datum. Nadam se da me nece ukopat nesto .
Za veliki servis ne vazi vrijeme.
https://www.youtube.com/watch?v=mwLl...e_gdata_player zna li ko koliko moze kostat ova maska kompletna za clia po odpadima ?????
ako je ispalio jastuk iz nje sve ce da te ucjenjuju i traze vise nego sti je cijena njena po odpadima.....ja sam radio megana i bilo je 350e sa jastukom volana
Zdravo svima, imam megane 1.5 dci, maj 2006, treba da radim veliki servis, pa me interesuje gdje bi mi preporučili da kupim dijelove, kod koga, najpovoljnije. Koje radnje i slične korisne informacije. Da li postoji u CG original dijelovi za megane ili je sve mala privreda.
E da umalo da zaboravim malo me zeza centralna brava na hladnoću a pogotovu gepek i kartica često neće da reaguje kad je hladna. Da li znate šta je u pitanju.....možda baterija od kartice , ima li majstora u PG ili Bar da to može popraviti...neki info. Unaprijed zahvalan
Trend Auto djelovi.
MR - Stefan 0679067000
Trenutno je u alians akcija 20posto popust na veliki servis i kosta 20-30e skuplje nego kod rakocevica, u trend, bolex i sl...
Sent from my Samsung Galaxy Duos
hvala svima na pomoći
Raspitao sam se za veliki servis u aliance. Imaju dvije vrste djelova: fabricke i zamjenske (odobrene od renoa). Zato im je toliko jeftin veliki servis.
P.s. kazu da nijesu imali problema sa tim zamjenskim djelovima.
Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
Renol nikada ne bi odobrio djelove male privrede.
Dobro, ali sto mislis, odobravaju li proizvodjaci malu privredu kao sto je Ruville?
ne odobravaju ali ni ne zabranjuju, isto tako mislim da servisi mogu da sipaju koje oni hoće ulje , ne moraju brend preporučen od proizvodjača.
Nisam siguran za to.
Budi siguran u to, ja nisam bio pa sam trazio. Konkretno sam isao pa trazio na zvanicni sajt Engleske renault.co.uk
Inace su djelovi pod imenom MOTRIO, imas i njihov zvanicni sajt
Ovo je prejeftino,. Ja sam zvao prošle nedelje i za Clia 2007 sa original djelovima za veliki servis su mi tražili 400 i malo preko evra.
Nemoguće da je za Megane jeftinii veliki servis od Clia. Clio je benzinac.
Vidim da su ti ti dali neoriginalne djelove. Ima li kod Rakočevića sa originalnim jeftinije? Ili đe odrsaditi servis a da su djelovi kvalitetni*?