Originally Posted by
MeDo_JE
Ova rezolucija nema nikakav uticaj, niti može odlučivati, kako se karakteriše zločin koji se desio u Srebrenici. To su već odlučili međunarodni sudovi (koje mi kao Država priznajemo), i pojedinačno osudili krivce. Sam tekst rezolucije je takav da Srbe kao narod maksimalno štiti, tj jasno naglašava da je odgovornost individualna. Kako će se to percipirati u javnosti je druga stvar, a tu 90% odlučuje stav i činjenje zvaničnog Beograda.
Njemci, koji su u II svjetskom ratu počinili nemjerljivo veće zločine, i zavili cijelu planetu u crno, su sad jedan od predvodnika razvijenog svijeta. Ali nijesu do toga došli slavljenjem Hitlera i ostalih ratnih zločinaca, već odlučnom borbom Države kroz sve institucije sistema (posebno Obrazovanja) da se problem prepozna, osudi, i na koncu spriječi njegovo ponavljanje u budućnosti. Za razliku od Njemaca, vlast u Srbiji u 21. vijeku rehabilituje zločince i podgrijava nacionalizam, jer im nije cilj suočavanje sa sobom i svojim problemima, već isključivo opstanak na vlasti. Vučić je prepoznao da najlakše može kontrolisati sirotinju, desničare, navijače i kriminalce, a onda je sve svoje resurse usmjerio u pravcu stvaranja istog profila ljudi. Pokupovao je sve medije preko kojih promoviše kič i šund 100x više nego što je iko prije njega, toliko da su ljudi počeli Srbe da poistovjećuju sa tim (ista stvar se dešava i sa genocidom koji pominjemo, bukvalno sam Vučić i njegovi mediji su glavni promoteri teze da su Srbi genocidan narod, jer su oni jedini koji to potenciraju).
Ja sam siguran da je ogromna većina građana CG (95%+), saglasna da se u Srebrenici desio zločin nad Bošnjacima/Muslimanima (da li će se zvati genocid ili nekako drugačije je za običnog čovjeka potpuno irelevantno, jer je to pravni termin, i o tome odlučuje sud). 5% sam ostavio jer ima zavedenih ljudi, koji ne razmišljaju trezveno, već iz nekih ličnih razloga, nedovoljnog obrazovanja, informisanosti i sl, su potpali pod propagandu. Za mene je, vjeruj mi, isti zločinac koji ubije jednu, i koji ubije hiljadu osoba (samo što za ovog koji ubije hiljadu znam da je imao podršku drugih, u ovom slučaju vojske/vlasti), takođe podjednako se gnušam onih koji brane i prvog i drugog.
To što bi trenutno mnogo više od navedenih 5% građana CG bilo protiv ovakvog glasa Vlade je naš najveći poraz kao društva, jer smo dozvolili da nam mišljenje kroje političari, nacionalisti, plaćenici, kriminalci i medijski šljam koji je u njihovim rukama. Možda sam u prethodnom postu bio malo grub, jer ne mogu da se pomirim sa tim da su dobri ljudi toliko zavedeni, da nesvjesno služe kao propagandna vojska tiraninu i kriminalcu iz Bg-a, koji će, ako se ovako nastavi, vratiti Srbiju u devedesete i unazaditi je toliko da će ponovo trebati nekoliko generacija da se oporavi.