Poenta brat je gradio po principu kad je napravim usput ću je legalizovati, ne vidim zašto bi iko žalio glupane koji su se polakomili na 20% jeftinije stanove u nelegalno napravljenoj zgradi, princip sam pao sam se ubio.
Printable View
Poenta brat je gradio po principu kad je napravim usput ću je legalizovati, ne vidim zašto bi iko žalio glupane koji su se polakomili na 20% jeftinije stanove u nelegalno napravljenoj zgradi, princip sam pao sam se ubio.
Što neko reče selektivno rušenje jel ovih slučajeva je puna Crna Gora od nelegalno izgrađenih ili u gradnji zgrada, kuća, vikendica, hotela . Svaki put čitam o nekima što će da se zapale, objese, ubiju jer oće da im sruše nelegalni objekat koji su podigli e pa druže kad si gradio znao si što radiš fino bi ti i objekat srušio i tebe i onoga ko ti je to omogućio u zatvor poslao, u ovoj zemlji se samo silom može nekima uglaviti šta zakoni treba da predstavljaju
u svemu ovome najbolja (il možda najtužnija) stvar što rijetko ko pominje ove te su gradili lamele. a oni bi valjda trebali biti glavni krivci u ovome svemu
Sent from my iPhone using Tapatalk
2. Slazem se da treba srusiti
2. Niko ne zali ove koji su legalno tamo i sto ih ugrozava nelegalna gradnja
3. Sve ovo nema smisla ako je pohapse razne ljude iz inspekcija/kompanija koje su bile duzne da ovo sprijece.
4. I da nastave sa rusenjem ako nije moguca (slupa) legalizacija jer se sredstva moraju nadomjestit legalnim gradjanima
5. Drzava treba da pomogne u tuzbi prema izvodjacu
I jos jedna bitna stvar kao primjer, davanje i uzimanje mita je krivicno djelo. Znaci ne mozes sada da se pozivas a ja sam mu dao jer mi je trazio mito, po propisu treba da prijavis.
Zakljucak, isao si u nesto nelegalno, moras trpjeti posledece.
Slican primjer kako se ljudi parkiraju nelegalno pa mene samo dignu i ja dodjem na sud i kazem “a sto niste ostale digli”. To sto neko radi nelegalno isto djelo kao ti tebe ne oslobadja krivice.
Sve li unistimo
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...od-2200-godina
"Počelo rušenje Lamele C, stanari u zgradi do daljnjeg: Ovo je bahatost, sramno, smrzosmo se"
Iskidao sam se na ovo "smrzosmo se" [emoji2]
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Има она фора "нисам гинеколог ал могу да погледам", треба нам нека нова као "немам појма о чему се ради, али имам став" због оваквих ствари:
"Uz dalje osnaživanje konsultacija sa stanarima i njihovim predstavnicima, od rušenja treba privremeno odustati, jer se iseljenja ne smiju sprovoditi u zimskom periodu, a prije toga svima kojima je to potrebno neophodno je osigurati alternativni smještaj", saopštio je Zeković.
Odbor za društvene djelatnosti, međuopštinsku i međunarodnu saradnju Skupštine Glavnog grada Podgorica je jednoglasno zaključio da je neophodno ukazati na Međunarodni pakt Ujedinjenih nacija o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima, čija je potpisnica Crna Gora, a kojim se garantuje da iseljavanjem pojedinac ne smije da postane beskućnik i da mu se usljed toga krše ostala ljudska prava, kao i da iseljenje ne smije da se odvija po naročito lošem vremenu", dodaje Zeković.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ljudskih-prava
Како га није страх да ће људи схватити да је или баш глуп или толико жељан пажње да ће да прича било што само да би био у медијима?
Meni je najzalije onog Budvanina [emoji22]
Kad je vec drzava organizovala rusenje, trebala je prvo da obezbjedi privremeni smjestaj stanarima.
Kakvim crnim stanarima, nema tu stanara, zgrada nije zavrsena...vidite li na sta lici, u izgradnji je.
Nema ovdje ili. On je moron, ali to ne zna. Isto tako, bukvalno jeste zeljan paznje. Jednom sam imao nesrecu da sjedim u istom restoranu gdje je i on dosao sa nekim ljudima. Otvarao im je glavu o nekim glupostima. Da ne znam da sam maksimalno pola sata tamo sjedio, rekao bih da je to trajalo satima ili danima. Lik ne zna da se zaustavi niti da prica tiho da ga ne cuje bas svako. Pritom nijednu pricu nije zavrsio koju je zapoceo a prica mu je dibidus dosadna. Samo melje. Prisjelo mi je i majcino mlijeko a ne taj rucak. I ne dadoh konobaru baksis ka da mi je on kriv. No mu ne bih dao svakako jer ko ga je*e, nije ovo Amerika.
ada lik je histerisao, bacao se po podu u sred PAM-a sto je u jednom trenutku najslusanija pjesma u CG veseli se srpski rode.
Bingo. Veoma jednostavno.
Jedino sto bih ja dodao da stvarno ljudima koji su se mozda uselili i nemaju drugo mjesto za zivo (jel' ima takvih uopste u ovoj zgrad?) treba obezbjediti nesto drugo.
Zao mi je ljudi koji su mozda digli kredite da kupe stan na tom mjestu, mada je pitanje dal' takvi uopste i postoje al' mora se krenuti. Ovdje trebaju da odgovaraju svi redom koji su upleteni u ovakve manipulacije a onda da se sve naplati od investitora na koji god nacin je moguce. Veoma jednostavno.
https://www.cdm.me/ekonomija/pocelo-...radi-lamela-c/
Kakva je ovo sprdnja, sad ispade da se ne ruši cijela zgrada no samo 2 bespravno dograđena sprata, wtf?
Realno ocekvaio sam da ce biti nesto da zamazu oci, sada se postavlja pitanje zasto samo nama sa dva poslednja a ne ostalima?
Pa to jer ispada da ovi dolje imaju papire a ovi gore ne, čemu ovaj cirkus nije mi jasno...
Opet da se vratim na ovu vijest jer pregledah udruženje maslinara Bar.Ovo stoji na njihovoj stranici.
"Rekoše nam da se ispod Stare masline drže politički govori "što je trebalo i kako je trebalo".
Pitamo se đe je bila javnost te godine kada su betonirali Staru maslina, đe su bile maslinarske organizacije, đe su bili maslinari istaknuti veliki i mali, đe su bile stručne i naučne institucije,
Ostala su zapisana samo tri reagovanja i to:
- Društvo maslinara Bar - pismeno obraćanje na javnoj raspravi povodom zaštite Stare masline
- Anto Baković, takođe pismeno obraćanje na javnoj raspravi i
- i posebno vrijedno obraćanje medijima gospodina Ratka Batakovića iz Nikšića, na obraz svim Baranina, posebno onima koji su tada imali politički, medijski ili bilo kakav drugi uticaj u našem gradu.
Nije tada niko iz Bara imao petlju da nešto napiše već je morao Ratko iz Nikšića. Hvala Bogu Ratko je naš iskreni prijatelj a poslije ovog obraćanja trebaju ga svi dobronamjerni Barani držati za prijatelja
I tako, ako neko ima da je nešto javno, napisao, rekao, objavio ili slično bilo bi lijepo da ovdje doda to da se zna.
A govori nad maslinom koja se suši nas ne zanimaju, sada nas zanimaju krampe i lopate, da se radi, da se kopa i da se pokuša spasiti ako se što može spasiti."
Koliko sam shvatila problem je ovo betoniranje oko stabla i da se može riješiti i spasiti koliko može.Ovo drvo zaista treba spasiti toliko godina staro ako ništa drugo.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...a-zaustavljeno
za vrijeme korone od države bjehu jači vlasnici kafana sad eo stanari. e, tužne li države
evo investitori kroz grad pa neka se stanari obrate i njima malo
Pomenu li ih "predstavnih stanara" ikad? Je li i u zgradu kod Limenke radila kompenzacija na list papira.
Je li ispratio ko izjavu danila marunovica kojom naziva Janka Vukotica veleizdajnikom i primjerom za izdaju?
https://m.cdm.me/hronika/podgorica-u...imao-mobilnim/
Hmmmm Podgorička policija uhapsila je sedamnaestogodišnjaka zbog sumnje da je zlostavljao maloljetnu osobu od 16 godina, te da je sve to snimao mobilnim telefonom, saopšteno je iz Uprave policije.
Hmmmm da je srece pa da ga ostave jedno dva sata sa ocem ovog đeteta da ce magarcina upozna sa svojim djelom
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ako je prosjecni vijek masline 300 do 600 godina a postoje rijetki primjerci drveta po svijetu koji su starosti hiljadu, dvije godina jel kome palo na pamet da ta maslina jednog dana mora da odumre ili se misli da ce da traje dovijeka? Cisto sumnjam da je iko doprinio njenom odumiranju kao i da iko to moze sprijeciti ukoliko joj je kraj blizu.
Ali da ne se ne bi gatalo isto je sigurno najbolje da se ista betonira sa svih strana i da se taj proces umiranja ubrza koliko je to moguce.
Vjerujem da je glavni problem nastao uslijed akumuliranja vode zbog betonizacije a maslina ne podnosi vecu kolicinu vode nikako.
Kako je ta cinjenica promakla tolikim strucnjacima i kako se ocigledno nije moglo vidjeti na vrijeme nego se pristupilo betoniranju iste sa svih strana zarad par razgledanica... to mi nikad nece bit' jasno. Ali opet.. nije ni prva ni poslednja stvar koja je unistena zarad glupih i kratkorocnih ciljeva jako glupih, nestrucnih i sebicnih ljudi.
Agronomi iz fakin' Nikšića su još 2006. upozoravali da se ne pristupa betoniranju bez ozbiljnog projekta.
Nakon toga godinama su i ostali stručnjaci upozoravali, apelovali, ali bezuspješno.
Možda joj svakako ne bi bilo spasa, ali betoniranje je samo ubrzalo kraj.
Sent using Tapatalk
Niti sam ikad uzivo vidio tu maslinu, niti nesto upucen ali mi je nevjerovatno da je to tzv betoniranje tog nivoa da utice na samu maslinu i da poremeti neki biodiverzitet ili kako se vec kaze ili da uticu na povecanje vlage i sl. mada ne kazem da nisam mozda u pravu naprotiv.
Има томе више од 15 година када је на Мировици урађена реконструкција.
Три ствари су по мени лоше одрађене.
Прво не свиђа ми гдје су посадили наплатну кућицу.Буквално блокира поглед.Но хајде ваљда је то ради бизниса.
Друга ствар, мислим да су поплочали превелики дио маслињака, и да је поплочани дио морао бити значајно мањи.
И трећа, највећа замјерка је што су маслину окружили некаквим бетонским стубићима, које сам назвао противтенковске препреке.Због чега, никад нисам добио одговор.
Свакако Баранима се није свидјело како је то на крају испало и многи су то критиковали.
Међутим не мислим да је то имало неког утицаја.
Маслина је врло специфично дрво и захтијева специфичне услове.
Задњих година се изнад старе маслине направило неколико кућа, сви питеви су асфалтирани, и ту вода нема ђе.
Но ето се надам да су предузете мјере адекватне и да ће дренажа одрадити своје.
У противном да нас је стид и пред прецима и пред потомцима.
Beton sam po sebi ne prija biljkama i stablima. To i nije bas neko otkrovenje, nadam se.
E sad ovdje nije ni beton sam po sebi toliki problem koliko voda koja se sakupljala uz maslinu, kao direktna posledica tog betona. Maslina se godinama natapala sa mnogo vecim kolicinama vode od one koju moze/smije da ima i bilo je samo pitanje vremena kad ce to poceti da daje vidne posledice u pogledu pogorsanja stanja samog stabla. Taj beton nije dozvoljavao adekvatnu drenazu vode a o tome se pisalo, govorilo na javnim raspravama i sl. ali celnici grada Bara su ipak zeljeli lijepu razglednicu, po cijeni gubitka same stare masline.
Ima dosta o tome, da ne pisem nasiroko ali cinjenica je da je ovo stanje direktno uzrokovano betoniranjem stabla i to ne moze niko da negira, pa ni sama Opstina koja je toliko gluposti napisala u saopstenjima a beton nije ni pomenula.
Prvo Štetni, pa sad stara maslina.I sve to u mjesec dana.Previše i za mnogo veću državu.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Previse vala, zadnjih par godina niti je ko ulazio kod stetnog niti je to posjecivao maslinu