Jedna mreza 5 je 40 eura masala
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Printable View
Jedna mreza 5 je 40 eura masala
Bila je 20, ja je za trotoare uzimao cak na nekom popustu za 16 € prošle godine u oktobru.
Da napomenem da sam porucio Al bravariju sa termo prekidom 7600 eura. Da napomenem da sam zeljezo platio po ovoj skupoci inac da sam kupipo to npr koji jesec ranije ustedio bih jedno 5-6 hiljada eura :)
Edi: ne znam kako se postavljaju slike na forum :)
I ja ljudi planiram gradnju kuće na porodičnom imanju, i brine me ozbiljno povećanje cijena materijala. Dokumentacija ce biti gotova sva tokom septembra, nakon cega bi se uzimao kredit.
Ima pitanje za druge koji su gradili (legalno).
Koliko su gradjevinske firme trazile za sivu fazu/kljuc u ruke po m2 bruto povrsine?
Kontektiraj izvodjaca direktno.
Ako imas idejni projekat i/ili predmjer radova posalji im i to, precizniju ce ti ponudu dat
Ploca 10 kvadrata 7 cm debljine 2 armaturne mreze izlivanje sve 100 eura
A sto je ovo keramicari po 9 eura , qq jedan savjet cim vam se majstor pofali da je radio po zgrada pojacajte nadzor :)))))
A ako nije nikad onda dobro otvorite oci :)))
Momku ovih dana trebam kuhinju da radim, siva faza oko 140eura(bez bravarije). Počeo neđe na proljeće. Ja sam prošle godine počeo, dosad sam na oko 170eura kvadrat( fina ruka malterisanja, razvedena voda i struja, bravarija u tu cijenu, špric bačen spolja itd). Najveći dio materijala sam uzeo prošle godine(blok, najveći dio željeza, tiglu itd).
Mora se pregovarati sa majstorima, ove organizovane grupe i poduzimači znaju da klepaju samo tako. Uostalom, imate majstore za krov koji naplaćuju po 25e kvadrat, a meni je momak ispod 10eura odrađivao i vrhunski ga odradio. Zidare i keramičare isto.
I još jedna stvar, malterisali su mi momci iz Albanije, počivalo, najrajetniji majstori koje sam imao. Sve profi a jeftini i i bolje rade nego naši. Ne piju, ne zanovetaju. Ovi su radili skoro sve do finih radova.
@NM keramičari su i dalje 7e tj kod par što sam pitao, ali ima ih i od 15. Jedan se falio kako ima posla preko glave i da ispod 15 neće da radi pa sve izgorelo, tako da samo treba imati strpljenja i tražiti povoljno. Ako ti je hitno, onda nemaš izbora previše, no daj što daš.
@Dutch Pa naravno da sa majstorima treba pregovarati, al opet kad je neko profi onda neka su mu srecne pare. Po kolko su ti malterisali ti iz Albanije ? Jesu li ti radili za masinskim malterom ?
Djuture je to nešto pogođeno. 120 kvadrata unutra i nekih 40-50 kvadrata šprica napolje 550eura, tri dana. Skuplje je bilo jer im je mali posao. Fina ruka mašinski, ostalo obični malter.
Jedan dan špric, jedan gruba i jedan fina ruka. Svaki put do 3-4 popodne gotovi. Ako misliš da je velika a ti pitaj ove domaće. Prvi sledeći je bio 750 i to sa mašinskim sve da radi, neće mješalicu :D. Do skoro je cijena bila 3.5eura po kvadratu al su svi podigli.
Majstori baš dobro zarađuju, makar bolje no ja a kontam da radim mnogo komplikovaniji posa.
Mene su ovo ljeto jedan manji objekat radili, keramičari 8eur/m2 (a đe su stepenice isto 8 ali po dužnom metru). Pride im drugi majstor radi podlogu 4eur/m2. Teke su me pločice ispale 12eur/m2. Dakle ruke samo, bez materijala.
Demit fasada isto 8eur/m2, i po dužnom 8 đe ima ivica.
Postavljanje gipsa i vune 6eur/m2, a sa materijalom ispada oko 15eur/m2.
Imate li nekog majstora za kuhinju a da nije u krv.
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
evo ti ga 2 posta iznad, nemaš kud bolje :)
Preporuka za majstora koji radi renorviranje kuca, izgradnju zidova fugovanje i slicno?
Mozda je off ali da pitam...
Planiram plac da kupim u okolini PG ili DG (2000-4000m2). Ne blizu glavnog puta niti blizu grada. Dolaze u obzir Doljani (mada su blizu grada), Vrbica, Ubli, Piperi (Drezga), Beri, Pricelje. Ciljam na placeve koji nijesu u dolini a ni u planini bez uslova.
Koji djelovi mozda ne posjeduju najbolju infrastrukturu (putevi, voda, struja...)?
Nijesam penzioner ali zelim sad, dok sam mladji, da gradim nesto za stare dane. I plac sa ruinom dolazi u obzir. Budzet je sirok i naravno zavisi od naselja, placa, infrastrukture (40-100k).
Imam ti 8 urbanističkih parcela za kuće u Doljanama + put koji je između parcela.
Plac je ukupno cca 6k m2.
Svaka urbanistička parcela je od 600-700m2 i na svakoj je ucrtan objekat P+2 bruto površine 500m2 (koeficijent izgrađenosti je 0.9 ali je maksimum 500m2, a koeficijent zauzetosti je 0.3 što znači da na placu od 650m2 ne može objekat veći od osnove od 195m2). DUP je važeći.
Pokušavam to za sad ucjelo da prodam, ali ako te interesuje više urbanističkih parcela javi se u PM.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Aj okaci lokaciju dje je to? I cijena na pm ako nije za javno
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
Kad se śetim kraja 80-ih kad smo počeli novu kuću radit (nijesam ja no roditelji, jer sam dijete bio) kako je to lijep događaj.
Jeste težak ali miris daske, maltera, radnici, okupe se prijatelji i rodbina za temelj kad se kopa, SFRJ :cool:
Pije se nikšićko, zakolji jagnje pa ispeči, zapoje koja pjesma.
Imalo je to neku draž...
Kimmi, može i meni na PM lokacija i cijena?
E to su bila vremena, citavo selo dodje da pomogne, imas jednog majstora i ostali svi rade jer su dosli na "mobu", opustena atmosfera, zavrsi se koliko se zavrsi, popije se, pojede, a danas zovem druga da ponesem 50 kvadrata plocica na drugi sprat on mi ponese 2 paketa i veli moram hitno da idem :DDD
ne znam da li pitanje pripada ovdje ali, da pokusam
planiram djelimicnu rekonstrukciju starije kuce, pa me zanima ima li neko preporuku za farbanje betona i plocica? znam standardne farbe ali je povrsina ogromna, pa trazim sto jefyiniju varijantu, imajuci u vidu da je to privremeno rjesenje, prije totalne rekonstrukcije za par godina
Nema jeftinog resenja za to, a da potraje duze od godine
Može li preporuka za dobrog provjerenog keramičara PG/CT?
Sreto Djukanovic. E sad, rezervacije mjesecima unaprijed, ako ne mozes sacekati makar 3-4 nemas sto ga ni kontaktirat
Dobri ljudi, poceo sam da se interesujem za zivu ogradu...
Za pocetak, dje je najjeftinije uzet stubove i zicanu ogradu. Kips i Okov ih imaju, dje jos?
E onda pitanje za zivu ogradu - ono sto mi se svidja je ograda kao ova sa slike - i manje vise sve ograde ovakvog tipa su vezane za cempres ili podvrste - tuja, kleka (junpier). Vidim da je i popularna lovor visnja, isto nesto sto mi se svidja. Jasmin je odlican no se bojim da bi miris cvjetova bio prejak i prenaglasen za ogradu, ako mislim imat normalne odnose sa komsilukom :D
Ili dajte jos neku ideju neke fine zive ograde, da je zimzelena i da izgleda fino.
https://m.media-amazon.com/images/I/...AC_SL1000_.jpg
Neko je s foruma prodavao skoro sadnice..
Vidio sam oglas :D
Ali jos nisam ni ogradu uzeo, treba mi para za tu zajebanciju. Za sad skupljam utiske pa cu vidjet sto je najljepse a naijsplativije.