Originally Posted by
N-I-K-O
To je to.
Iznenadjujuce je sto mnogo ljudi misli da se placa Upravniku, a ne sebi, na zajednickom racunu ulaza.
Sredstva prikupljena se trose tako sto Upravnik napravi program uredjivanja ulaza sa kojim upozna Skupstinu etaznih vlasnika, eventualno ako ima nekih sugestija doda na spisak ili promijeni, ali program je veoma bitan kao cilj, i onda se krene redom, kako se sredstva skupljaju na racunu tako Upravnik kao ovlascena osoba, kao direktor firme redom jedno po jedno ispunjava.
Naravno na zadovoljstvo svih, ako je dobar Upravnik rezultati ce vrlo brzo biti uocljivi, pogotovo kad su starije zgrade i ulazi u pitanju.
Ako je kao kod mene, dosta skromniji priliv novca, onda je zaista potreban napor da ti rezultati sto prije budu vidljivi, a sto je vjerujem svakom normalnom Upravniku kojem je stalo do svog ulaza veoma bitno, pa nestrpljenje ubija.
Recimo ja kad god imam priliku uputim neku motivacionu poruku, uputim neku molbu ponekome za pomoc, prema mogucnostima, sto u materijalu tipa za krecenje jupol, bavalit itd. nebi li sto prije uredio svoj ulaz, i da nas sto manje kosta...tako sam motivaciono zavrsio postanska sanducad dzabe, pa oglasnu tablu kad sam pregovarao sa agencijom oko higijene dzabe, pa ja od moje skromne 50 eura mjesecne nadoknade castio ulaz komplet LED rasvjetu na 7 rata, a nema ih malo no 32 plafonjerke sto je preko 300 eura kostalo, pa cu opet po nesto na rate zavrsit, jer ja nisam tu iz koristi no iz ljubavi da bi svima nama bilo ljepse i bezbjednije za zivot. A bogomi cujem da vecina Upravnika po gradu lijepo prolaze, plate fine, jos imaju knjigovodju, sve zivo placeno, oni samo ruke u dzep i ljepota Bozja, dok se ja cimam dobro, svojeg goriva dosta potrosim i telefona, sve sam mlatim o svom trosku, svu administraciju i sve sto treba, dosta vremena mi uzima i naravno placam kao i svi 20 centi po kvadratu jer mislim da to tako treba i to je po meni jedino moralno ispravno. Ili ga radi iz ljubavi i posveti se, ili ga ne radi.