Broj koji pozivaš je vjerovatno upalio preusmjeravanje poziv pa tebi mreža vrati informaciju da ti je poziv proslijeđen.
Printable View
Mogu biti dvije opcije.
1 Neko na tvoj broj preusmjerio poziv sa nekog drugo poziva. Možda stari poslovni broj i slično
2. Telefon te obavještava da imaš aktivno preusmjeravanje poziva ako nisi dostupan, zauzet i slično. Provjeri u podešavanjima.
Cao, mozes li mi poslat upustvo kako si otkljucao VoLTe na pixel 7 pro i moze li 5G da se otkljuca?
Dodatno Telekom jeste ugasio UMTS ali je gurnuo sav saobracaj na 2G jer imaju dva opsega na GSM, One nema 800 zato su i sporiji. Gasenjem UMTS-a mozes da prosiris kanal na LTE i time obezbedis vise resursa. DSS je slabiji od LTE jer tu marketinski guras NR ali zbog zaglavlja i serovanih resursa plus nema CA imas slabiji throughput od LTE-a. VoLTE dodatno bolje fukcionise u slabijim radio okruzenjima od standardnih poziva
A uspio sam za VoLTE i VoWiFi...za NR da cekam update za 15, to ce biti sada pocetkom oktobra. Kako si zadovoljan sa 5G-om?
Na pixel koji podrzava Andorid15 su dozvolili po defaultu VoLTe i 5G
jesi siguran? Ja imam Pixel 7 pro i moram onaj VoLTE hack da primjenjujem nakon svakog OS apdejta (One mreža), a koristim Android 15 beta već nekoliko mjeseci
Jesam, posle update mi je eneblovano sve na 69
provjeriću baš nakon narednog apdejta (koristim A15 QPR1 beta 3)
Pixel Pro7 nakon update OS radi sve na 067 ali na 068 ne.
Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk
Na 68 i meni radi. A radi takodje na 67
izašao qpr1 beta 3, radi i meni bez haka... Mada je super radio i sa hakom, svakako je čas posla kad se jednom aktivira, a i držim Shizuku zbog DarQ aplikacije :D
za vas na Pixelima, da razmotrite: https://www.youtube.com/watch?v=EJQvH1XvbGc
Bio je update, jedna od stvari koje sam primjetio da Viber ne fukcionise nesto najbolje.
Jedno od pobosljanja je na drx pa se sad koristi bolje 5G
još nema apdejta za QPR beta kanal :P
Nego, kako je vama kad ste nedostupni ili ugašen tel, pa vas neko zove? Ja ne dobijem nikakvo obavještenje, ni SMS, a ljudi im kažu da sa njihove strane zazvoni par puta i prekine. One mreža
Ja sam na 69 ali nemam tih problema, provjeri podesavanja na tel jer zna da se makne posle update ako nije to onda je najbolje da se javis korisnickoj podrsci. na drustvenim mrezama. To prvo zvono je lazno zvono, ono je uvedeno da ne bude previse tisine u pozivu😅.
koje konkretno podešavanje misliš da je u pitanju?
imenik->settings->voicemail->setup-> vidi da li ti pise broj 14077(ovo je za One broj govorne poste).
Kada to setujes onda pozovi 14077 i parti automat za podesavanja.
ali ja neću govornu poštu, isključio sam je i želim samo da dobijem SMS kad sam ponovo dostupan, da vidim ko me zvao! Ne znam kako vi, ali dok sam imao govornu poštu, ja mislim da nisam dobio više od 1 il 2 poruke za sve decenije koliko sam imao taj servis. Niti ja kome ostavljam poruke na govornoj pošti, niti znam nekoga ko to aktivno koristi.
Dakle prijavljeno korisničkoj službi ima godina, navodno su isključili govornu poštu i uključili sms obavještenja. Baš sam testirao juče: ugasio tel, pozvao sebe sa drugog broja, ništa kad sam upalio tel, nit sam ja dobio SMS obavještenje, nit na drugi broj da sam dostupan
Mtel je uveo jednostavnije aktivranje volte usluga.
Pozivom *103# gdje se moze izvrsiti aktivacija.
Kod supruge na Poco aktivirano radi normalno
A kod mene na Radmi ne more,nece da radi. A zasto,to vile znaju....
Ps na 67 radi [emoji38]al tamo mi ne treba tamo nemam neta
Ne, za korišćenje Volte (Voice over LTE) usluga obično nije potrebno uključiti cellular data (mobilne podatke). VoLTE funkcioniše preko LTE mreže, ali koristi posebne kanale za glasovne pozive, odvojeno od mobilnih podataka. Međutim, važno je da imate uključen LTE i da vaš operater podržava VoLTE za vaš uređaj.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Lte mi je Sale 4g+, i kada upalim 5G ne radi. Ne kazem da je do mreze,nesto telefon i mtel nisu komtabilni.[emoji23]
Stigao novi update...
a biće za google pixel, ide se previše u off-topic na ovoj temi...
Dok sam bio na mtel mreži, volte mi je radio bez greške. Kad sam prešao na telekom, toga više nemam. Je li trebam njih da kontaktiram da uključe ili kako?
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Navodno aktivirali, ali i dalje ne radi. U podešavanjima je aktivirano.
Ista ti je sutuacija kod mene na mtel.
Sve aktivirano,al ne radi. Nece da se upali.
Imam sim1 i sim2,mijenjao mjesta. Nista
Sent from my RN12 Pro using Tapatalk
Evo ga proradilo kod mene.
Radi sa svima
Da bi bio Volte poziv mora i druga strana da koristi Volte, odnosno Volte pozivom se samo smatra ako se svi ucesnici razgovora VoLTE korisnici. U slucaju da je pozivaoc VoLte a orimaoc nije onda ce pozivaoc biti na 4G ili 5G ali nece imati onu cistocu i jasnocu kada je i primaoc Volte .
Imas VoLTE I sa drugim, skini G-Mon Pro i vidjeces da si tokom poziva ka 67 ili 69 na Volte, pisace ti dal si na Lte ili ne.
Evo kako sam ja podesio.
Volte preko 069 je beskoristan, jer ljudima ne prikazuje kada pričam sa nekim sa sam zauzet, nego je signal zazvoni pa onda kao da odbije poziv.
Odavno nisam gluplje podešavanje vidio, pa sam to na 069 ugasio.
Na 067 radi kako treba.
Takođe sam ugasio 2G.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b0f0d041e8.jpg
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ne znam koliko je optimalno zbog baterije to sto si stavio 5G preferred. Da li imas neki “auto”, jer na iPhone kaze:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f8a487f594.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
To bi značila primarna mreža.
Ovo su opcije.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8209786461.jpg
Međutim ukljucio sam adaptivni power save mode. Kada se on upali, obori brzinu sa 5G na 4G automatski.
On se pali kada telefon procijeni da ga nećeš koristiti, na osnovu ranijih paterna.
Slično je nešto ovom tvojem.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Na mtel Volte radi kako treba, jedino imam problem sa DATA SWITCH, neće uvjek da radi, ne prebacuje uvjek internet na karticu na kojoj je poziv u toku. Čak sam i preusmeravanje poziva podesio da radi.
Sent from my S24 ultra tastature