Đe je HIM ?!?
Jesu li Simphony X i Stravoatorius black?
A metalica!?! Prvi labumi ?!?
Gdje je Nirvana ?!?
Blind Guardian ?!?
Zna li iko ijednog predstavnika dooma i progressiva?
Pogledajte sadašnji "spisak", pa ako neko ima nešto da doda...
Printable View
Đe je HIM ?!?
Jesu li Simphony X i Stravoatorius black?
A metalica!?! Prvi labumi ?!?
Gdje je Nirvana ?!?
Blind Guardian ?!?
Zna li iko ijednog predstavnika dooma i progressiva?
Pogledajte sadašnji "spisak", pa ako neko ima nešto da doda...
e vidim ja i odje se otvorila pricha o metalu...pa da kazem 2-3 stwari...metal se ovdje slusha...ljudi jeste li wi ikad chuli za POST MORTEM ili DEUCALION ili ZAIMUS ono postoje swirke u marfi nego samo shto wi weliki "metalci" nemate pojma....chast izuzetcima...a ionako wecina slusa Metallicu,Maidene(dobro oni su stwarno wrh) i Nightwish....dajte ljudi je li iko chuo za MOONSPELL ili za IMMORTAL..aaaaaaa slusha li iko wishe stari dobri black i doom...swe neki nowokomponowani prawci mislim stwarno...
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
znachi bendowi koje treba ali definitiwno treba slusati su Cradle of Filth,Dimmu Borgir,Emperor,Mayhem,Satyricon,Dark Throne,Dark Funeral.... a od DOOMA therion,tristania,OPETH-ZAKON ,MAAJKAAA,my dying bride...a shto se tiche metallice oni djedowi su dawno "isprdjeli swoje"....hihihhiihih see ya
:DQuote:
Originally Posted by Freya
ma ljudi seka alexic rulz..hahahahha wrh ironija
She was divinity's creature that kissed in cold mirrors
a queen of snow,far beyond comprare lips atunned to summetry
dark liqoured eyes , an arabian nightmare...
-Her ghost in the fog-
I held her in arms like necropoli,lying her on a tomb with a view
lighting her from her feet to the stars in her hair....
-Amor e Morte-
ali mislim stwarno....nije metallica tolikoooo losha (dobro jeste) ali owaj saint anger poof ...tako je dosadan mislim na istoimenoj pjesmi owaj repuje qq meni... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
i tako ja idem doma...inache kod babe sam
Be black,stay black,die black
Morbid forever
Odakle tebi "pravo" da kazes da je to najljepsa muzika, Zato sto je ti dozivljavas, ti koja imas jedno 15/16god...
nisam znao da je "najljepse" slusati pjesme o smrti, nekim grobovima, mucenju, satanizmu itd .
Kako to moze bit nesto naljepse?
(nadam se da se neces uvrijedit)
ju ar tu jang to konklud dis
Bash si subjektivan
A i bitan je kvalitet ne kvantitet...oduvijek me to omalovazavanje iritiralo.evo i meni je 14 godina pa slusam black,nosim crno i chitam Hessea i Pushkina.
Kao 2. pricas o nechemu u shto nisi upucen.Nisu sve pjesme sadisticke niti mazohistichne niti morbidne....vecina jeste ali dobro svi black metal bendovi opisuju mrachnu,tamnu stranu i nastranost ljudskog uma..uostalom zashto ne uzivati u sadizmu i mazohizmu?
Ja lichno ne vidim nikakav smisao u technu....
slazem se.
metal je prijatna promena u odnosu na pop i narodne pesme u kojima je sve fino, ljubav i raskidina sve strane...
black metal pesme su vecinom satanisticke, ne mazohisticke ili sadisticke.
techno nema nikakvog smisla, pesme nemaju nikakvu poruku i svako ko rukuje kompom moze da napravi(Techno Maker i ostala kompanija).
i ja imam 14 godina.
mozda sam pogrijesila nije mi bila namjera da kazem da su sado-mazo..znam slusham black :twisted:
pa drago mi je da neko iz moje generacije ima pojma o muzici...citiram "pravo je osvezenje" posle spritney bears i shitinema....
a reci mi jel volish COF :)
Edgar Alan Po......
COF? ako je to Cradle of Filth, onda mogu da kazem da nije lose.
da da cradle of filth
jedino shto mogu da te pitam...hoces li se udati za mene mwahahahaha
shalim se
:shock:
nisam u stanju da razumijem :shock:
hahahahhaah
rekla sam da je shala mwahahahhahaa
Ma stay morbid
:shock: = shocked
jesi li gledala Cradle Of Fear?
*black-metal (Iron Maiden, Emperor, Simphony X, Stratovarius, Dimmu Borgir, Immortal, Gorgoroth)
*death-metal (Cradle of Filth )
*thrash-metal (Sepultura, Soulfly)
*doom-metal (My Dying Bride, THERION, Tristania)
*gothic-metal (Nightwish, THERION)
*power metal (Rhapsody, Hammerfall)
*speed metal (Metallica)
*nu-metal (Korn, Linkin Park, Limp Bizkit)
*industrial-metal (Rammstein)
*progressive-metal (?)
Gdje je HIM ?!?
A Nirvana ?!?
Blind Guardian ?!?
Kad smo već počeli... U koje žanrove spadaju gore-pomenuti ?!?Quote:
jeste li wi ikad chuli za POST MORTEM ili DEUCALION ili ZAIMUS
Pokušao sam. Jednostavno ne mogu da istrpim te zvukove!Quote:
znachi bendowi koje treba ali definitiwno treba slusati su Cradle of Filth
Muzika po definiciji ima i melodiju i ritam, i harmoniju ritma i melodije!
Prema ovoj definiciji, rep nije muzika, a hip-hop je pokušaj da se od repa stvori muzika (subjektivno je da li je pokušaj uspio ili ne), ni KLASIČNI džez nije muzika, kao ni narodnjaci!
Da li Cradle of Filth ima melodiju, ritam i harmoniju ?!? Naravno nije samo muzika dobra, i nešto što nije muzika može da bude dobro... U redu, nešto što nije muzika, a nije ni sex ipak može da bude dobro!
Vas dvoje kao da ste na chatu !!!
sta si zapeo sa tim pravcima!
gledala sam samo isjecke iz filma ne mogu nikako da ga nabavim
A IRON MAIDEN idioti je heavy metal jer ako su oni black onda je seka alexic gothic
zaimus -black
deucalion-pagan/black
post-mortem-trash
sve bendovi s prostora cg
iron maiden -heavy
dimmu,emperor,mayhem,cradle of filth-black metal
megadeth,death-death metal mada tu nisam zaista 100 % sigurna
doom-my dying bride-tristania,therion
nightwish nije gothic dosadilo mi je da ljudima vishe to goworim oni su power s uticajem gothica
u yebote...zasto je IM black?!?!? ni vokal mu nije kako treba, ni muzika...
a sto se u njihovim pesmama pojavljuje(spominje) djavo ne mora da znaci da je to black.
pa ja rekoh da je HEAVY METAL mislim stwarno
pa dobro pojedini misle da je cradle of filth black,iron maiden black
onda indira pjewa u therionu mislim dajte ljudi.....
e dagoth otworili smo black metal topic pa nawrati kad budesh bio u prilici
ne mogu da wjerujem da je neko za maidene rekao da swiraju black qq :mad:
pardon cof i jeste black zbrzah se u pisanju.....htjela sam da kazem da pojedini misle da je COF death
ja sam mislio da je COF death.
oh boze paganski razocharana sam cof je black metal bend .....jaoj :(
e djeco djeco.....
nadam se da cete prevazici fazu cof, caniball corpsea, i taj pravac koji je po meni mnogo ali mnogo cudan. naime po mom vidjenju pored klasicne muzike koja ima sve komponente potrebne za muziku, imao sam i vidjenje da je metal logican nastavak. nesto sto te pokrece, motivise, inspirise, sto ima pocetak radnju i kraj, i zato sam i ostao malo vise doslijedan i privrzen toj muzici.
ali zivaca nemam da slusam nesto sto mi vise zvuci kao nekontrolisan izliv agresije i dernjave i kricanja. glava boli.....
ok mozda to slusa neko ko stvarno ima visak energije i ne zna dje ce prije sa sobom.... ali velika je razlika recimo izmedju tristanie i cof - uzas kolika je razlika u muzici.... tristania sa albumom beyond the veil je stvarno bilo otkrovenje, poslije world of glass ( ja mislim ), ali cof ne moze da se poredi s njima po kvalitetu.
rekoh za metallicu, njihov rok upotrijebe je prosao poslije black albuma...
iron maiden jos uvijek svira nesto sto se moze slusati, bez obzira sto to vise nije to, ali opet je divno cuti 3 takve gitare + bass...
i ne znam koja stvar po redu.... sto morate tako da se ljutite ako neko nesto kaze? svak iznosi svoje vidjenje. ako mislite da je neko u krivu, argumente na sto, pa vidjece se ko je u pravu. ne moramo odmah motikom po coeku... ipak smo tu da diskusujemo.
milante, ne moras bas toliko da ponavljas, ako neko nesto osjeti svrsishodno da izmjeni, izmjenice.... razumi nas, ipak volimo da citamo neke nove postove ne one koje se ponavljaju, vazi ?
pz
ajde poslusaj Dimmu Borgir. taj bend je melodic black metal i uopste nije kao Cannibal Corpse ili COF.
To je neko rekao kao predpostavku, a ja sam napisao sa upitnikom, ali kako niko nije prigovarao, skinuo sam i upitnik!Quote:
*black-metal (Emperor, Mayhem, Simphony X, Stratovarius, Dimmu Borgir, My Dying Bride, Immortal, Gorgoroth) (cg - Zaimus, Deucalion-pagan)
*power metal (Nightwish, Rhapsody, Hammerfall)
*thrash-metal (Sepultura, Soulfly) (cg - Post-mortem)
*doom-metal (Tristania)
*death-metal (Cradle of Filth)
*gothic-metal (Therion)
*speed metal (Metallica)
*grunge-metal (Nirvana)
*love-metal (Him)
*heavy metal (Iron Maiden)
*progressive-metal (?)
Primjetićete da ima dosta pravaca sa po svega jednim predstavnikom...
Ja sam već napomenuo da raspoznajem svega 2-3 pravca metala! Sve što sam tu napisao je rekao neko drugi, I TO NA OVOJ DISKUSIJI! Pročitajte prethodne postove i vidjećete.Quote:
chush Iron Maiden black jesi ti normalan qq meni qqqqqqqqq chush owo jaooooooo kako bih te ispsowala slatko sad no ajde.
Slažem se.Quote:
ne znam koja stvar po redu.... sto morate tako da se ljutite ako neko nesto kaze? svak iznosi svoje vidjenje. ako mislite da je neko u krivu, argumente na sto, pa vidjece se ko je u pravu. ne moramo odmah motikom po coeku... ipak smo tu da diskusujemo.
Ovo, dosad napisano, bi trebalo da bude dovoljno da pomogne jednomQuote:
milante, ne moras bas toliko da ponavljas, ako neko nesto osjeti svrsishodno da izmjeni, izmjenice.... razumi nas, ipak volimo da citamo neke nove postove ne one koje se ponavljaju, vazi ?
metalcu-forumašu (računajući i mene) da razlikuje pravce metala!
Zato shto uzivamo u zivotu... Ako neko nije napet, ako nije opterecen politikom odmah je chudak...Quote:
Originally Posted by BlackGoddess666
Pijem, nemam predrasude prema narkoticima, volim zene i uzivam u muzici... long live r'n'r ;)
A priznaj da bi bilo zanimljivo :)Quote:
Originally Posted by R.I.P.
... ali zestoko zanimljivo! :lol:Quote:
Originally Posted by HaL[1338
Posted: Mon Jun 14, 2004 10:02 pm Post subject:
--------------------------------------------------------------------------------
*black-metal (Emperor, Mayhem, Simphony X, Stratovarius, Dimmu Borgir, My Dying Bride, Immortal, Gorgoroth) (cg - Zaimus, Deucalion-pagan)
*power metal (Nightwish, Rhapsody, Hammerfall)
*thrash-metal (Sepultura, Soulfly) (cg - Post-mortem)
*doom-metal (Tristania)
*death-metal (Cradle of Filth)
*gothic-metal (Therion)
*speed metal (Metallica)
*grunge-metal (Nirvana)
*love-metal (Him)
*heavy metal (Iron Maiden)
*progressive-metal (?)
KO GOD DA SI UTUVI VISHE U GLAAAAAAAAAAAAAVU DA JE CRADLE OF FILTH BLACK METAL...B-L-A-C-K NEEEEEEE DEATH IDIOTE JEDAN
a naravno da se Tristania i COF ne mogu porediti .cof je black a ovo je doom
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrr
:devil:
..............................o hero prehelenska.............................
she was divinity's creature
that kissed in cold mirrors
a queen of snow..
Quote:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAA
LJUDI NE MOGU DA VJERUJEM!!!!!!!!
a kako jadna therion doom???????!!!!!!!!!!!!!!!!!
ne mogu da vjerujem!!!!!!!!!!!!!!!
pa ljudi sto je ovo?jeli ovo neka sprdacina?????
zar se ne sjecate band-ova kao My Dying Bride,Empyium,The Third and the Mortal i td.?
djevojcice moja draga,Therion spada u posebnu grupu (za koju veliki mauzicari kazu da je i sam Therion osnivac te grupe i da se samo on nalazi u toj grupi) a ona se zove Simfonijski metal.
tako molim vas ne svrstavajte mi herion u doom.Ja obozavam doom,ali therion nije njegov pripadnik.dovoljno je da cujes jednu pjesmu od theriona i od Empyriuma pa da znas da to nema veze sa vezom
prvo da ti kazem svaka cast za onaj spisak,ali dje ti je Mayhem,Burzum,Dark thron itd.ipak su oni black,covjece.Quote:
Originally Posted by DAGOTH
sto se tice Rammstein-a prije bi se reklo da je new metal nego industrial (to je veoma diskutabilno).mislim,nije greska da se kaze da je industrial,ali kad bismo pogledali korijene tog pravaca i new metala onda bi se prije reklo da je new.ipak,industrial postoji kao pod pravac u gothicu.
AAAAAAAAA LJUDI TRISTANIA NIJE DOOOM!!!!!!!!!!!!!!!
sto je ovo?tristania je gothic.kako ne mozete da shvatite da gothic ne moze bez klavijatura,a doom itekako moze.
doom te tjera na samoubistvo i masu je spor.
KAKO MOZE BITI TRISTANIA DOOM?PA ODAKLE OVOLIKA NEPISMENOST.STO JE OVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nista tu nema bez Telcontara,BlackGoddess,Katatonie i bubby.LJUDI VI STE APSOLUTNE NEZNALICE
opusti se... nema potrebe za nervozu... sjedi, odmori malo, pa onda objasni zashto se ti ne slazes sa njenom tvrdnjom, nema potrebe da budesh agresivan!!!
NEMA POTREBE DA SE BUDE NERVOZAN!!!!!
bwuahahahah niko odje nije nervozan nego zgrozen hrabroscu da se prica o necemu o cemu se pojma nema...pa dajte ljudi imate bar 15 min vremena na internetu da prosvrljate i vidite kom pravcu koji band pripada...ako nizasto drugo onda bar da ne vrijedjate ljude (koji to iskreno slusaju i znaju o tome) svoji bjesomucnim glupavim potpuno neosnovanim izjavama....
vi jednostavno vrijedjate moj intelekt i moju licnost jer metal slusam 8 godina!!!!!!!!!!!!!
:devil:
yli, vi to nesto za mene pricate?
1.Maki je zenskoQuote:
Originally Posted by HaL[1338
2.Maki slusa tu muziku
3.I ja mogu da tvrdim da je Indira Radic rokerka pa cete me razapet
4.Mozda je doslo vrijeme da stvari zovemo pravim imenom
5.Ne mozes da se slazes ili ne slazes sa necijim tvrdnjama jer on te tvrdnje , so called, mora prvo da dokaze.