Valjda je tema ovog topica Satorijada 2020 a ne istorija Budve 1991 pa na dalje ...
Printable View
Valjda je tema ovog topica Satorijada 2020 a ne istorija Budve 1991 pa na dalje ...
Da, može i tako, pravi se cirkus oko Đakovića, a ovamo kada pojedini odbornici (u ovom sazivu) glasaju sa DPS-om na štetu Budve (DUP centar i DUP Bečići) onda je to... pravo odbornika da ima svoj stav. Kada jedan Bal**ć (možda nije u redu da iznosim prezime u potpunosti) da svojim sinom može biti uhljeb i kod ove vlasti u Budvi, a u prošlom sazivu skupštine (odbornik Pozitivne) uradio mnogo gore nego Đaković... Da, cirkus u Budvi 2020 godine nije spontan i vezan je za sve ono od prije.
Sent from my Motorola 8400
Za nešto sam znao, za neke stvari prvi put čujem. Ovo govori da ova država ima dosta unutrašnjih rezervi i da kad bi se stvari radile pošteno i domaćinski, a ne kleptokratski, imalo bi šanse da se izvučemo iz gowana u nekom srednjeročnom periodu.Pa zar zadnji post ne govori da je upravljanje Budvom cirkus evo tri decenije.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Niko nista ne suspenduje, samo ne damo da zbrzaju kako su naumili ako ima pravnih sredstava. Ne znam cemu onda zakazivanje sjednice, rasprava, replike i sve te njima neugodne stvari, najbolje po tebi onda da vecina od 17 dopisima donosi odluke? I kome je to Vucic oslonac? DFu mozda ali ima tu jos stranaka. A za Marovica sto je u Bg su krivi i Milo i Vucic.
Ne znam jesi li pratio bilo glasanje za obaranje dupa becici, pola vlasti je bilo za ukidanje, toga i jos petrovca i centra grada.
Nije bas da se svi ne trude, ali mi je bas uzasna prica bila tih sto su bili da dupovi ostanu i da se gradi
Sent from my phone
Po riječima Milivoja Katnića iz avgusta 2017 godine pod istragom je 190 ljudi koji su raznim malverzacijama stekli protivpravnu korist od 200 miliona eura.
Elem, evo konkretni iznosi (ne čaršijski, nego iz raznih saopštenja kada su izviđaji pokrenuti):
- šetačište u Petrovcu dužine 1,6 km koštalo je 7,5 miliona eura, Specijalni tužilac Veljko Rutović je izjavio 2018 godine da je od tog posla 4 miliona završilo u privatnim rukama, a korupcija je koštala dva stana
- ,,Budva Cineplex je 2015 godine dobila na korišćenje 2.110 metara kvadradnih prostorija poslovnog prostora u TQ Plazi, besplatno korišćenje parkinga i reklamnog prostora na fasadi bez plaćanju JP ,,Mediteran reklame'', uz godišnju subvenciju od 199.000 eura, te dodatnih 180.000 godišnje (od toga 25.000 plaća ,,Grad Teatar'') za festival ,,Budva Cinema City'' (koji nikada nije održan, ali je naplaćen). Iako je ugovor sačinjen 2015 godine naplaćeno je sve za period od 2104 (uključujući i tu godinu) do 2020 godine (uključujući i ovu godinu). Sve je to naplaćeno menicom 2016 godine. Epiloga nema, podnesena krivična prijava 2018 godine.
- to zemljište koje su Ivanovići ostavili Budvi za opšte dobro prodato je Lazovićima (Boru i Jovu) za 2,7 milona eura na način što su digli kredit zalažući to isto zemljište u banku. To je saopštio Ivic Stanković. Tu Budvu čeka višemilionska otšteta porodici Ivanović.
- Milivoje Katnić je izjavio (avgust 2017 god.) da je malverzacijama u katastru opština Budva za zemljište na Zavali oštećena za preko 5 miliona eura. Naime opština Budva je to zemljište prodala kompaniji Moninvest, a onda se javljaju vlasnici tog zemljišta (braća Anzulović) koji traže odštetu jer ta zemlja njima pripada. Na sudu po tom sporu nije uzeto u obzir da su Anzulovići prodali tu zemlju prije nacionalizacije 1959 god., te da su 10 godine kasnije izmiri porez na prodaju. Na presudu o otšteti nije bilo žalbe opštine te je 5 miliona podeljeno ,,vlasnicima'', a kasnije tu niče naselje koje danas zovemo ,,dukljanski vrtovi''
- oko novog vrtića u Budvi. Opština je 2009 god. kompaniji Velting dala 7.000 kvadrata zemlje u blizini starog grada. Vrijednost te zemlje je procjenjena na 6,5 miliona eura. Velting zauzvrat treba da izgradi dva vrtića, jedan u Podkošljunu od 1.500 kvadrata i drugi u Dubovici od 3.500 kvadrata. Ovaj prvi su završili ugrubo, te ga je opština završila i opremila, ovaj drugi nije ni započet. Kolika je šteta po opštinu? Ni to nije sprovedeno do kraja...
- Stanković je pominjao ,,Cabling''. Naime, Mediteranski distributivni centar (tzv. kablovski operator) osniva se 1999 godine između Cabling-a i opštine u odnosu 20% naprema 80% u korist opštine. 2005 godine se udio opštine prodaje za 541.080 dolara. 2015 god. kompanija je postala dio m-tel-a, a iz perioda prije 2015 kompanija ima dugovanja prema opštini. Navodno ta dugovanja su imaginarna. Ni taj predmet nije pošao dalje od izviđaja...
Da ne nabrajam sada predmete gdje je bilo samo najave, a nisu došli ni do izviđaja.
Ipak, bilo je nekih sudskih epiloga, kao što su:
- Milos Marovic je po predmetu ,,Prijevor'' ostetio Budvu za 1,4 miliona, dobio godinu zatvora i 380.000 eura da plati.
- Lazar Radjenovic je po predmetima ,,TQ Plaza'', ,,Plato na Jazu'' i ,,Prijevor'' dobio 18 mjeseci i 30.000 eura da plati.
- Dragan Marovic zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja dobio 7 mjeseci zatvora i 1.100 eura da plati na ime sudskih troskova.
- Svetozar Marovic je po predmetima ,,Krapina'', ,,WTE'', ,,Kopirajt'', ,,Properties Investment'' dobio 20 mjeseci zatvora i kaznu od 50.000 eura, te da vrati 1.000.000 eura.
- Branislav Gugi Savic je oslobodjen, s' tim sto treba da vrati 6.000.000 eura po predmetima ,,Krapina'', ,,donji bulevar'', ,,Plato na Jazu''. Ponuđeno je da se plati nekretninama.
- Kopirajt - Opština oštećena za 3,8 miliona eura. Uplaćeno 650.000 eura, a ostatak je na molbu vlasnika Kopirajta dat u vidu nekretnina u Tudorovićima i Crvenoj Glavici. Direktor ,,Kopirajta'' Aleksandar Armenko potpisao priznanje krivice da su protivpravno prisvojili 2.191.312 €. Zbog toga ce dobiti 6 mjeseci zatvora. Firma je uslovno kaznjena sa 100.000 €, a vratice novac na sledeci nacin: prva rata 350.00, druga rata 324.000 € te nepokretnosti koje vrijede 1.500.000 €.
- TQ - Opština oštećena za 19,5 miliona eura. Vlasnika nagodba ništa nije koštala jer umjesto da nekretnine da ,,uvezanim licima'' prepisao ih je na Opštinu. U pitanju su 43 jedinice (poslovne i stambene) ukupne površine 8.287 kvadrata (jedna jedinica, odnosno stan ima 1.167 kvadrata).
Potencijala ima...
Wulfy potkovan informacijama, ka vazda. Treba malo truda i vremena da se sve to prikupi. Svaka cast.
Nelegalna gradnja ne ide bez korupcije. I sad, na celo opstine dolazi Marko Carevic protiv kojeg postoje ozbiljne optuzbe za to dvoje:
http://www.mans.co.me/samo-inspektor...ivlju-gradnju/
Znate ko je Zoran Boskovic, tako da....
Dati Marku Carevicu da sprijecava neleganu gradnju je ko da ste lisici dali zadatak da cuva kokoske.
Da te dopunim malo
Marovic - pisalo je par puta u novinama ne mogu da naplate taj milion, on se iz Bg preko advokata stalno zali
Kopirajt - ne samo da su vecinu platili u zemlji koja nikome ne treba, nego je ta zemlja precjenjena, pa su tako opet zavrnuli opstinu uz pomoc tuzilastva
Tq - i tu je opstina ostecena opet uz pomoc tuzilastva naduvanom procjenom
Sent from my phone
Marovic je djelovao kao pravi sef mafije. I sad ga Srbija ne izrucuje, a i Crna Gora se nije pretrgla da ga trazi. Zasto?
Omerta.
zato sto on ne izdaje prijatelje.
Dzaković zavrijedio poštovanje i podršku Darka Šukovića. Od poslanika militantnog DF-a do ideološke bliskosti sa Šukovićem. Kapa dolje za prelom u mozgu. DF-ov poslanik izdao u Budvi a SDP-ov u Kotoru. Pa recite da stari lisac i opozicionar Dzemal Perović nije dobro namirisao DF i SDP.
Mene bi sramota bilo da potpisem ovu prijavu, koliko gluposti na jednom mjestu
https://m.cdm.me/politika/krivicna-p...enog-polozaja/
Sent from my phone
Novoformirana većina u Skupštini opštine Budva od 17 odbornika - DPS, SD, Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković, zakazali su za četvrtak sjednicu lokalnog parlamenta u zgradi Skupštine opštine Budva na čijem dnevnom redu je razrješenje predsjednika Opštine i Skupštine opštine, Marka Carevića i Krsta Radovića.
Iako su nastavci sjednica za razrješenja gradskih čelnika, kako je iz skupštinske službe rečeno u skladu sa zakonom i opštinskim propisima, zakazani za 29. jun, nova većina odlučila je pozivajući se na Zakon o lokalnoj samoupravi, Statut i Poslovnik da sama zakaže sjednicu.
Iz vladajuće koalicije u više navrata su upozorili DPS da ne pokušava da u Budvi sprovede koroski scenario i pajser demokratiju, jer će primjeniti sva zakonska sredstava da ih u toms spriječe.
Kako se navodi, sjednicom će predsjedavati Anđela Ivanović, odbornica Crnogorske.
U obrazloženju se navodi da kako predsjednik Skupštine opštine i predsjedavajući nijesu omogućili odbornicima da se u zakonskom roku od 30 dana izjasne o smjeni Carevića i radovića, shodno članu 40 stav 4 Zakona o lokalnoj samoupravi i člana 52 Poslovnika o radu Skupštine opštine sjednicu sazovu podnosioci zahtjeva, inicijative i na taj način omoguće da se odbornička većina izjasni po podnijetim predlozima.
izvor: www.vijesti.me
Kakve su opcije trenutne vlasti?
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Ode i BD opozicija u proslost.
Ostalo Berane i Tuzi.
Posto se pokazalo da se zaliti institucijama sistema besmisleno (u Kotoru je Upravni sud proglasio slicnu smjenu nelegalnom, ali posle sest mjeseci, pojeo vuk magarca do tada) ostaje im da se odupiru vaninstitucionalno.
Mislim, DPS vise i ne krije da je kupio odbornika, samo ponavljaju "nova vecina, nije bitno kako, vazno je da je nova". Ako opozicija prihvati ovo cutke prihvatice sjutra kupovine poslanika u Skupstini.
Jedini odbor koji ima vise odbornika u odnosu na 2016 i jedini ko konstantno busi opoziciju za svoj racun je SNP-ova glavna struja - Demokrate.
Kad Crnogorska igra za Demokrate ili kad neki odbornik predje kod njih sve ok - niko se nije prodao.
16.10.2016. - DPS izgubio Budvu, opozicija uzela 18 mandata
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...ela-18-mandata
13.11.2017. - Crnogorska traži smjenu predsjednika SO Budva
ttps://www.vijesti.me/vijesti/politika/56376/crnogorska-trazi-smjenu-predsjednika-so-budva
10.07.2018. - Budvanska vladajuća koalicija pozvala Crnogorsku da uđe u vlast
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...da-ude-u-vlast
04.06.2019. - Krapović: Izašla na vidjelo kontinuirana saradnja DF-a i DPS-a
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...a-df-a-i-dps-a
10.06.2019. - Radović: Neistine i podvaljivanja Carevića i mladog čovjeka kog je postavio na čelo Službe
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...na-celo-sluzbe
29.07.2019. - Krapović: Carević neće izgurati mandat do kraja
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...andat-do-kraja
10.08.2019. Pavićević: DF i DPS dvije polovine jedne iste trule jabuke
https://www.vijesti.me/tv/emisije/39...u-dobru-odluku
29.08.2019. - Krapović: Ne dozvolimo DPS-u i liderima DF-a da uruše vlast u Budvi
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...-vlast-u-budvi
30.04.2020. - Bulatović Careviću: Mi smo te doveli, mi ćemo te i smijeniti, zato što kršiš zakone
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...o-krsis-zakone
08.06.2020. - Krapović: Ovo je pravno divljaštvo, žele na silu da prekrajaju volju građana
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...volju-gradjana
Glasaci Crnogorske su 2016-2018 bili vladajuci, 2018-2019 opozicioni a 2020 vladajuci. I uklesano je na ulaz antickog grada Budve da Krapovic tumaci kome kad pripadaju.
Postoji nesto sta je legalno i nesto sta je legitimno. Npr. legalno je smijeniti vlast ako imate vecinu a legitimno bi bilo osporavanje toga bilo opstrukcijom, bilo krsenjem zakona zbog svojih politickih interesa ili sumnji kako se do vecine doslo. Apsolutni je nonsens pricati o nekoj nelegalnosti neke smjene i van svake pameti tvrditi da se u CG ne moze neka vlast smijeniti u uslovima nepostojanja vecine nego je dovoljno zatvoriti i zapecatiti skupstinu ili dovesti rodjake, prijatelje i zaposlene da pricaju od zraka do mraka. Po nekim tumacenjima ovdasnjih "analiticara", neki gradonacelnik i predsjednik skupstine moze vladati dovijeka. Dovoljno je da ima kljuc od skupstinske sale. Nema ovdje stavljanja na ovu ili onu stranu nego je zdravije pricati realno i cinjenicno od izmisljanja tople vode i politikanstva. Ovdje se zarad politikanstva iznose takve besmislice da su ljudi poceli da vjeruju u njih.
Vlast u Budvi ima mogucnosti opstrukcije koje primjenjuje krseci zakon, DPS hoce posto, poto da se domogne vlasti pred izbore iz meni nejasnih razloga. Apsolutno me ne zanimaju ni jedni, n drugi i ravnopravni su partneri u tom cirkusu.
Stvar (čuj stvar) je vrlo jednostavna, smatra se da si u boljoj startnoj poziciji za izbore ako u iste krećeš sa pozicije vlasti.
Ako tu startnu poziciju nisi obezbjedio na prošlim izborima bilo bi dobro obezbjediti je nekako prije sledećih. Kako?
U odgovoru na ovo pitanje kriju se legitimni ili legalni ili neki drugi potezi.
Ово што су радиле демократе и дф у будви има своје име и легално је.
https://en.wikipedia.org/wiki/Filibuster
На крају крајева и управбни суд је поништио смјену јокића у котору.
А ово што раде дпс и црногорска јес легитимно али није легално, мада они боље знају закон и може ли се заказат сједница а да немаш предсједавајућег скупштине или ког другог легалног представника да то уради.
A kako je dozvoljeno da rezimskom retorikom i glasovima Crnogorske izglasate Carevica? :) Pa da su njihovi glasaci htjeli Carevica ne bi valjda glasali Purka?
Djeluje kao da su Demokrate zapravo prve uvele korupciju u budvanski parlament kroz puc u Crnogorskoj i otimanje odbornika od PZP-a pa im se vratilo kao bumerang.
Predsjedništvo Crnogorske podržaće odluku budvanskih kolega
14-07-2018
Budvanski odbor ove opozicione stranke započeo je sredinom sedmice pregovore sa vladajućom koalicijom u Budvi oko ulaska u vlast
https://www.vijesti.me/vijesti/politika/6677/predsjednistvo-crnogorske-podrzace-odluku-budvanskih-kolega
Ако су демократе увеле корупцију тиме што су купили цијелу странку а не будвански одбор црногорске онда та прича има смисла. Само што нема.
Посебно када се зна да је црногорска промијенила курс када је павићевић дошао на њено чело, па раскинула коалицију са дпс-ом у подгорици, а онда се поново вратила на фабричка подешавања када је павићевић исту напустио крајем јануара ове године.
Једно је промјена политике, друго је куповина гласова.
Da nije mozda Pavicevic dobio pare da dodje u Budvu i izvrsi puc? :) Jel neko njega nedje glasao? Jel se on predstavio gradjanima sa opozicionom retorikom?
Kako to u sred mandata jedna cijela stranka sa 3 odbornika mijenja ideologiju u korist Demokrata? Ne mirise na prodaju, pajser demokratiju i prekrajanje izborne volje?
Zasto nisu glasaci Crnogorske glasali Carevica i Krapovica nego Purka ako su vjerovali zapravo u njih pa ih osvijestio Pavicevic iz srbijanskog parlamenta?
Profesor Vladimir Pavićević, novi je lider Crnogorske partije odlučeno je danas na Drugom izbornom Kongresu te stranke.
https://www.cdm.me/politika/vladimir-pavicevic-novi-lider-crnogorske/
Павићевића су гласали на конгресу црногорске. Онда је он као предсједник правио политику странке, коју су њени чланови пратили.
Питај чланове изборног конгреса јесу ли примили паре 28.01.2018 да изгласају павићевића.
Питај их јесу ли добили паре да раскину колаицију са дпс-ом у пг, да подрже протесте одупри се.
Питај само не размисли да може да се промијени политика када изгласаш неког новог човјека.
Ако размизлиш може свашта да се деси.
Tacno kad bi ta partija de fakto postojala van Budve :) Postoji li zabiljezen primjer u Crnoj Gori da jedna politicka partija promijeni ideologiju 2 puta u godinu dana?
Crnogorska je izasla iz Careviceve vlasti nakon sto je on prekinuo rad na zicari izmedju Brajica (Purkovog sela) i Przna (sela njegovog kuma s kojim je u turizmu 40g) pa da li neki mislilac slucajno moze da pomisli da su Demokrate kupile Crnogorsku tim projektom i izvrsile puc a onda ih Carevic izigrao jer je ionako kraj mandata a oni ga opstruisu svo vrijeme?
Prekrajanje volje 900 gradjana (3 odbornika) je obavljeno od strane Crnogorske u korist Demokrata i DF-a kao sto je i prvi i jedini odbornik PZP-a presao u Demokrate.
Ali to je u skladu sa odlukama nekog nebitnog PG odbora pa je ok a svi su mutavi - jel to vrhunac pravne strucnosti onog suznja Gosovica? :D