Meni je to promaklo ali svakako nisam neko ko ćuti niti će. Ionako nas tovare svim i svačim , još vodu na plaćam mjesečno ka tv i internet, kako da ne.
Printable View
da ja znam, bio je tekst na portalu Vijesti i kratka rasprava na ovom forumu, ostali su ćutali. velika sramota, pogotovo zbogo ovih stvari koje je kolega napisao tj stavki na računu. sad ispada da je skuplja voda no kablovska. i to smo nekako uspjeli da odradimo :D
Očigledno planiraju da dio troška za kolektor i prečišćavanje budućeg kolektora prebače na potrošače. Jasno bi mi bilo da smo mi Njemačka...
Vodovod, od decembra i cistoca digla cijene...
Ovo je pakao sto nam rade!
Ima li neko od vas dva ili tri vodomjera u stanu (stare zgrade)?
Na svakom računu od tih vodomjera naplaćuju te fiksne stavke od 1.09€ i 0.32€. Vjerujem da to nije u redu? Ima li se rašta ići do Vodovoda zbog žalbe?
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Imam ja 2 vodomjera u stanu u zgradi.Nisam još dobio novi račun.Kad dođe,razmotriću to.
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Da nije kome stizao novi racun za vodu?
Posto preko sajta https://www.vikpg.me/me/korisnici/pr...lacanje-racuna vise ne moze da se provjeri, stalno izbacuje gresku kao " Nema rezultata za traženu šifru "
Dal su sa novim racunima promijenili sifru potrosaca ili onaj kod za provjeru? Moze li jos ko provjerit racun ili je do mene?
Ja sam provjerio prije 5 dana, bio je novi račun, ista šifra
Nisu mijenjali. Najvjerovatnije ti nijesu očitali stanje u januaru, tako je meni jednom bilo.
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Mogu li primjetiti iako nije tema konkretno d aje čistoća podigla cijene komunalija sa 0.030 e po m2 na 0.045 po m2 sto je 50%
Sumnjam da je iko ikada smanjio račune kad se već uvedu kad se promjeni rukovodstvo...
Ovo je usvojeno odavno od strane većine u opštini PG
U suštini "lakše" je podići cijene, nego rješavati probleme gubitaka ili krađe...
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
I 700 zapošljenih...
Sad sam bio do Vodovoda jer mi ni racun nije stigao. Kao u pretplati ste zato i ne mozete provjeriti stanje.
Od 1.1.2021 vazi novi cjenovnik
https://i.postimg.cc/bYhSPqvr/20210217-125604.jpg
Nama za vodu dolaze svaka 2 mjeseca i samo ih bace ma zid pored zdravih sanducica.
a nije veli do njih, do poste je
Ako se brojilo vodi na pokojnika oće li mu blokirati bankovne račune? Kako onda isti da funkcioniše?
Ispašće EPCG mala maca za ove i čistoću...sve brinu o nama, a dižu cijene za 40 posto i to u godini korone..
Nece, mislim ne mogu ali se to mora nekad prevesti a onda ce se morati platiti...
Sent from my LIO-L29 using Tapatalk
vodovod nece da prabaci sat na novog vlasnika stana ako prethodni ima dug. nidje veze. a samo neka su zdravo.
A što bi ti prebačala vodomjer na sebe ,npr,ako ima duga.Valjda je u interesu onog koji je vlasnik vodomjera a ima dug i taj vodomjer mijenja vlasnika da dug izmiri i razduži vodomjer jer,novom vlasniku nije 'itanje....troši vodu a dug nastavlja da ide starom vlasniku
Ako je zajednički vodomjer neće falit vode pokojniku,a tebi još manje.
[emoji3]