Schumi ide kući. Ljekari ne vjeruju da će se probuditi iz kome...
Printable View
Ferkani su uzas. Ne znam zasto ne idu kuci. Jos jedna godina bez rezultata.
RBR izgleda brutalno. Za 2-3 trke i bice totalno neuhvatljivi, i onda:
1. vratite nazad i procitajte sto sam napisao kad su rikavali u Bahreinu;
2. treba ljudima skinut kapu;
ja sam totalno razocaran ovom novom formilom u ove prve dvije trke..i jos vise sa ferrarijem....
kad je glavna statistika postala koliko je ko goriva potrosio :(
Radio poruka Bottasu vec na drugoj Massinoj trci za Williams:
"You are faster than Massa. Overtake him!"
Opet ce i ove godine bit dominacija jednog tima, eto mozda RBR se vraca pa bude trka Merc i RBR.
Sent from iPhone
Пих!
Огавни су ове године.
Ето једина свијетла тачка је овај Мерцедес, дако буде доболјно добар да Фетел не узме титулу.
Браво за ове нове момке, Кјата и Магнусена, а и за Рикарда мада је РБР премрзан.
Nisam ocekivao da ce RBR ovako brzo rijesit problem sa pouzdanoscu bolida (o brzini se nije mnogo ni pricalo).
Ipak su jos daleko da budu dominantni barem u odnosu na Mercedes koji i dalje izgleda korak ispred.
Vjerovatno ce bii fina borba Mercedes-RBR tokom cijele sezone sa pokojim upadom Ferrarija. Vettel moze da racuna na to da ce Nico i Lewis jedan drugom uzimat bodove.
A Massa ce kod psihologa zavrsit :)
Cemu prozivanje Masa kad mu je bilo sjebano zadnje krilo i nije imao DRS-a zadnjih 10-ak krugova, izdominirao je danas, fantastican tempo, pritom nije htio da poslusa timska naredjenja i propusti Botasa, a drzao ga je iza sebe dobrih 5 krugova iako je ovaj izmedju 1.5-2 sekundi bio brzi po krugu, a ni Baton nije uspio da mu pobjegne. Vilijams na nivou Ferarija reklo bi se.
Sprdnja sa Massom nije zbog danasnje voznje nego zbog poruke. Jadnik je bio frustriran zbog "Fernando is faster than you". Dosao je u Williams gdje treba da bude prvi vozac i docekao je da cuje "Valteri is faster than you".
za koji moj kaznise Ricciarda 10 pozicija iducu trku? Pa nije on sam sebi odvidao tocak... ne no iducu sezonu cijelu 10 pozicija nazad zbog toga, koji debilizam je postala ova formula nevjerovatno, 20 usisivaca kruzi oko staze i stedi gorivo, pi.
Ma cijela situacija je ispala komicna bas zbog toga sto je Massa ukljucen. Ko imalo prati zadnjih nekoliko sezona zna zbog cega.
Ovaj put je Massa odbio timske naredbe jer se osjeca jak u timu. Ipak su sponzori Petrobras i Banco do Brasil. Ali sam siguran da je izgorio kad je cuo poruku.
treba da razmisle da od sljedeće sezone ubače dizel motore, ali neki jače kubikaže a manje kilovata, neki rasterećen :), da može jedan motor izgurat sezonu..
i još ušteda na potrošnju..
ja samo pokusavam da ukapiram kako je ferrari uspio da naparavi onakav bolid koji je tako tesko voziti...gledao sam prv trk...gedao drugu...pa nevjerovatno je koliko kimi i alonso moraju korekcija da prave, i koliko rade volanom da bi odrzali bolid...a tek onda kad pogledate MB ili RBR sve bude jasno...
na kraju ispada i da imaju i najslabiji motor od svih... alonso je hulkenberga pretekao tamo dje su mu rpednost donijele gume a ne motor.... a eto i dva saubera su odustala jedino marusia vozi i cuti
Motor je tezi i ima manje snage, a plus imaju lose bremze.
neko u ferariju ne radi svoj posao kako treba...
nikako ne mogu da ukapiram cime su ti ljudi zasluzili svoje mjesto u timu da nakon ovako losih rezultata godinama unazad i dalje sjede tu gdje jesu i srozavaju iz sezone u sezonu tim koji je sinonim za F1.
mucenje je gledati kako svi, iz trke u trku, napreduju osim njih. tako je bilo i prosle godine, tako ce biti i ove...
Ferari je u velikom minusu u odnosu na RBR i Mercedes, a kad se ove dvije ekipe "zagriju", mislim da Ferariju ostaje borba za treće mjesto u poretku..