Antivakser ovo čita ovako...
Aha Vakcina.... Zanimljivo...
Ček ova je vakcinu...
Devil mode ON...
Poslato sa škatulice
Printable View
Antivakser ovo čita ovako...
Aha Vakcina.... Zanimljivo...
Ček ova je vakcinu...
Devil mode ON...
Poslato sa škatulice
U pravu si, sjecam se komentarisanja. Nisma naglasio ali sam mislio na onaj tip ljudi (jer je komentar namjenjen Vanji) koji se zalazu za vakcinaciju protiv kovida kompletnog stanovnistva. Nisi u tomk kosu, ali svakako si u pravu - stoga ispravka - skoro niko nije reagovao.
Koji to mi, i sa cim sa to zatrovan?
Ne znam da li namjerno ili slučajno, ali pogodio si pravo u metu.
Pitanje svih pitanja je zbog čega države svojim djelovanjem ostavljaju prostor anti-vakserima da ''budu u pravu''?
I još jedno dopunsko pitanje da li su sve kontradiktornosti i nejasnoće koje isplivavaju kroz saopštenja zapravo namjera, a ne slučajnost?
Generalno mislim, nikog posebno ne targetiram nego svima onima koji su smrtni protivnici vakcina generalno...i to je zapravo bilo retoričko pitanje, više čudjenje zašto otpor prema vakcinama kad je evidentno da su dobro donijele...ova poslednja je nebitna, ne govorim o njoj, jer mogu se sloziti da je malo vremena bilo da se "izmisli" vakcina protiv kovida, ali ako znamo kako tehnologija, nauka i medicina napreduje, onda nije uopšte za usporedbu kako je tamo prije 50 godina nekome trebalo 10 godina da vakcinu ispita i počne primjenjivati...možemo reći da je tadašnjih deset godina bilo pandam današnjem periodu od nekoliko mejseci...ali svjesna sam da je to zaludna priča jer ma što bilo ko rekao mi se svi od reda tvrdoglavo držimo svojih "principa" i uvjerenja...
Ovdje je najgore sto se odma ljudi etiketiraju ovako ili onako, evo npr ako sam ja stava da eksperimentalnu vakcinu ne zelim da primim, ja sam anti vaxer i ako sam sve vakcine primio kao dijete i moja djeca isto tako, uklucujuci i fantomsku MMR, i kako mogu onda biti antivaxer? Mislim znam kako posto imas ogranicenih ljudi pa je njima svako ko ne misli kao oni jel IQ84...ali ajde malo da prekinemo sa takvim stavom, samo treba malo bolje sagledati sliku, nije ovaj virus nepoznanica pa eto ne znamo sta je, ispitvalo se godinama i ispituje se i dalje, pa eto nesretni lijek Ivermektin je odobren 1996. godine i tada se pominjao kao zastita od Sars Cov 2 (iz te porodice je nas covid19) pa bi valjda trebali da znaju i kako da se ovo rijesi.
Prvi talas je krenuo, niko nista ne zna, uce nas da treba da peremo ruke i ne znam sta sve nisu mlatili, pa se uvodile restrikcije i zabrane kretanja i zatvaranja, pa se sve smirilo, pa odjednom novi soj, pa onda ajmo vakcine koje ce da sprijece transmisiju i bicemo spaseni, kad ono malo morgen, pa onda ko je prebolovao covid i primi fajzera ima dozivotni imunitet, how yes no, pa dvije doze vakcine spasavaju svijet (vidimo to na djelu), ali eto smirilo se nekako ali onda BUUM novi soj opet, e sad ne pomazu samo dvije doza morace treca, cetvrta, peta...i tako u nedogled, ali najbitnija stvar je da vakcina ne sprecava prensenje sto bi trebalo da ona radi, iz kojeg razloga nije tako to samo znaju oni koji prave vakcine...
Vec sam rekao da mladi zdravi ljudi i djeca ni po koju cijenu ne bi smjeli da se vakcinisu, stariji 50+ i hronicni bolesnici bi trebalo, moje misljenje...
Po zanimanju si...?
Sent using Tapatalk
Ok, nikako se ne uklapam u tu generalnu antivaksersku pricu, cisto da bude jasnije ucesnicima rasprave.
A sto se tice ove vakcine - kad vidis koliko je ljudi kod nas prelezalo virus bez ozbiljnih (ili ozbiljnijih?) posljedica - moje misljenje je da izbor vakcinacije treba ostaviti kao slobodan izbor (s tim sto bi ugrozenoj populaciji nametnuo kao obavezu vakcinaciju).
Istina, nekima se zalomi, niko ne zna razlog zasto bas njima. Nismo svi isti zato i treba ostaviti slobodan izbor vakcinacije.
Ahah, slobodan izbor, ali da se nekima nametne? Iako su eksperimentalne?
Neću da rizikujem nuspojave vakcine, ali što da svi drugi meni ograničavaju slobodu da trošim naše resurse na liječenje. Jeste da se ništa drugo do sada nije pokazalo djelotvornijim za suzbijanje zaraze, pri čemu mislim na sve njene aspekte, ali meni su važnije moje slobode.
Čudna je ta sloboda...
Znam da se kosi sa slobodnim izborom, ali ugrozenoj populaciji vakcinacija vise moze da pomogne nego da odmogne.
Jesi li prelezao virus? Prije vakcinacije? Nisi? Da li znas nekog ko je prelezao virus, prije vakcinacije?Quote:
Originally Posted by NotRobot
izrasce mu musmulica od boce
mlađih od 40 godina smo zadnjih godinu dana u bolnicama imali 10 puta više zbog ostalih bolesti nego zbog korone, zašto bi ih forsirao da prime vakcinu a ne da npr. promijene neke druge stvari koje bi im mnogo više uticale na zdravlje (tipa da ostave cigare šećer alkohol drogu itd.)
Pa zato što životni stil nije zarazan!
Skoro svi ljudi za koje znam da su bili zaraženi vakcinisani su. Oni koji nijesu imaju sulude razloge tipa bozja volja, smiješan virus, nošenje maske je opasnije od koronavirusa, itd.
Sta su to drzave uradile da bi inspirisale anti-vaxere?
Ne bi smjeli da se vakcinisu ni po koju cijenu? Koji si ti faktor da takve tvrdnje iznosis? Tacno je da imas pravo na misljenje. Ali malo si se zajebao ako mislis da te pravo na misljenje stiti od kritike. Tvoje misljenje nije bazirano na cinjenicama i na podacima. Nijedna osoba zdravog razuma ne bi trebala tvoje misljenje da uvazava prije misljenja medicinskih strucnjaka. Zbog ovakvih bisera se javljaju ljudi koji bi anti-vaxerima da zabrane pristup zdravstvu.
Volio bih da vidim podatak koliko se doktora vakcinisalo il npr ministara :)
Odje ako pises protiv vakcine onda moras biti doktor nauka, ali zato ako si za vakcinu onda mozes i sa osnovnom. UIP! :joy:
Vakcinisali su se svi koji vjeruju da je vakcinacija put da se koliko toliko izborimo sa zarazom...oni koji savjetuju roditelje da djeci ne daju obavezne vakcine koje se daju od rodjenja do pete godine, ti se valjda nijesu vakcinisali...znam tri pedijatra koji to pričaju roditeljima, doduše nezvanično, tipa roditelj mu kaze da je nepovjerljiv i da se boji da misli da je to štetno da moze djetetu zdrvlje da ugrozi pa mu trea savjet i onda dr nadje pogodno tlo za sipanje, "ja svoje dijete ne bih vakcinisala, a vi vidjite sami" :)
dje ih vala bože kopaš
Meni se cini da se veoma mali broj ljudi vakcinisao radi cilja borbe sa zarazom. Da ne baratam sa podacima koje niko nema i ne moze znati, stoga iz licnog iskustva - niko koga znam se nije vakcinisao radi viseg cilja (kraj pandemije) vec da bi zastitio iskljucivo sebe. Izuzetak je jedna osoba ciji stariji roditelji ne zele da se vakcinisu (AZ medijski atak), pa je ta osoba odradila vakcinaciju - opet da bi zastitila roditelje a ne sprijecila pandemiju.
Nisam doktor ako si na to aludirao, vec iskljucivo logikom se vodim i statistikom, koja jasno pokazuje da mladi zdravi ljudi i djeca nemaju nikakvih posledica ili je to na nivou statisticke greske, isto kao kad neko kaze nuspojave od vakcinacije a onda se odma uskoci ali one su na nivo statisticke greske, e pa isto je i u ovom slucaju, tako da ne vidim potrebu da se mladi zdravi ljudi i djeca felcuju necim sto se zove eksperimentalna vakcina. A kao sto vidimo kada imamo, nazalost, preminulih slucajeva to su obicno 50+, cak u poslednje vrijeme 70+, a naravno i najvise su na udaru hronicni bolesnici, tako da vodjen statistikom, istom onom koju koriste ovi za vakcine dodje se do zakljucka da mladi zdravi ljudi i djeca ne treba da se vakcinisu a stariji 50+ i hronicni bolesnici da, radi sebe a ne radi drugih jer svima promice to da vakcina ne sprijecava transmisiju, samim tim nikoga ja spasiti necu ako se vakcinisem, jer vakcinisan vakcinisanom moze prenijeti virus i naravno moze da bude isto fatalan kao i kod nevakcinisanih...vidi, ovo je moje misljenje, valjda imam pravo na to...a ako te bas interesuje moje zanimanje, inzenjer...pozdrav
vakcina nema skoro nikakve veze sa zarazom i prenošenjem zaraze, to smo valjda apsolvirali
"Jedino NSX kvari utisak jer mu AZ smeta"
ne smeta mi AZ ali mi smetaju priče da je ta vakcina strašna jer je neprofitna a zli Pfizer vodi kampanju protiv njih, a sad kad je stigao Pfizer u većim količinama svi trče da se vakcinišu tim zlim Pfizerom
Ideja vakcinacije djece sve zastupljenija u medijima, završava se polako posao da nam i to bude normalno kada dođe na dnevni red.
https://www.vijesti.me/tv/emisije/56...-prime-vakcinu
Vakcinacija djece je uvijek bila normalna. Samo je kod korone drugacije jer se islo od najstarijih ka najmladjima zbog najvece ugrozenosti starijih i najmanje ugrozenosti djece, u kobinaciji sa nedovoljnim kolicinama vakcina. Ali da bi mogao da se ostvari efekat masovne imunizacije, realno da i djeca budu vakcinisana.
A koji je to efekat masovne imunizacije u slučaju korone?
Stvari su mnogo, mnogo, komplikovanije od toga.
Ta teza bi važila kada bi se cjelokupna populacija vakcinisala u istom danu, naravno pod pretpostavkom da je vakcina sigurna i nema posljedice, a to je opet druga tema.
Ovako, sa novim sojevima i gomilom pitanja koja se otvaraju a na koja odgovora uglavnom nema, ova konstatacija nikako ne stoji.
Kad uhvatim vremena elaboriraću detaljnije.
Zato sto se narod isprepadao zbog negativne medijske kampanje koja se vodila za AZ vakcinaciju. I to je bilo tako sirom Evrope. Nevjerovatna medijska masinerija je bila upregnuta protiv AZ.
Vanja, sve to sto pricas je tacno, ali eto par pitanja da prodiskutujemo, naravno ako si voljan da das konkretne odgovore.
1. Od kojeg uzrasta vakcinisati djecu?
2. Da li vakcinisati djecu koja imaju antijtijela?
3. Da li bi roditelji pristali na vakcinaciju?
4. Zbog cega bi Crna Gora radila vakcinaciju djece kada je dobar dio odrasle populacije ili prelezao virus ili vakcinisan i pretpostavka da ima dobar dio populacije ima antitijela?
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...vakcinisite-se
Može li neko ovu umotvorinu da objasni.
Kaže:
"Vi, mladi ljudi, upravljate pandemijom. Više nismo nemoćni. Imamo jedan cilj, da sačuvamo slobodu koju smo izborili".
O kojoj slobodi je ovdje riječ? :) I kako to mladi upravljaju pandemijom? Zašto se na mlade prenosi teret odgovornosti, je li to u redu?
Evo interesantan info koji itekako jeste povezan za hajkom na AZ.
https://mobile.twitter.com/SDullien/...56466037235721
Ne moramo cak ni ici dalje od toga da u niti jednom trenutku AZ nije imala nesto ozbiljno vise nuspojava nego ostale "pro west" vakcine, naprotiv...
Evo da se prvi chip in, pa neka kolega Vanja doda i njegove odgovore koji ce vjerovatno biti totalno drugaciji.
1. Apsolutno ne vakcinisati djecu protiv COVID19 dok ne budemo znali u potpunosti sve nuspojave na barem srednji rok (3-4 god). Isto vazi i za trudnice i dojilje.
2. Pogledati gore, al' svakako ne.
3. Prvi ne bih i ubijedjen sam da su rijetki koji bi. Pricam o COVID19 vakcinaciji naravno, dijete mi uredno prima sve ostale vakcine. Nema te kazne koji bi me natjerala da preuzimam takav rizik u ime sopstvenog djeteta (makar rizik bio u potpunosti mizeran) kada je opasnost od COVID19 za djecu prakticno nepostojeca.
4. Nema razloga osim zbog toga jer naredbe dolaze iz nekih drugih zemalja.
https://twitter.com/UH60Andy/status/1425570396779200512
šansa 1 u 50.000 za stvaranje opasnih krvnih ugrušaka od kojih četvrtina umre znači 1 u 200.000, to znači da bi na CG populaciju umrlo troje
pa to je prema onome što su izbrojali do sada, ne postoji drugi način da se utvrdi vjerovatnoća osim tako
nuspojave su znatno blaže ili ih nema za starije od 40, vjerovatno zato što je i vakcina prvobitno testirana na starijima koji imaju slabiji imuni sistem, zato i jeste ludilo vakcinisati djecu istim tim vakcinama
Komentar-vic bosanca na FB:
Ide tako Mujo s onom prskalicom po selu i prska po cesti, po kućama, po vrtovima, njivama. Ljudima bilo čudno, pa pozvali policiju. Pita njega policajac: 'Jel ba Mujo, što prskaš ti to uokolo?'
Odgovori mu Mujo: 'Pa prskam sredstvo protiv krokodila.'
'Ali bolan, ovdje nema krokodila!', vikne policajac iznenađeno.
'Pa naravno da nema, kad ja prskam.'
Na to reče policajac: 'Onda ću ja napravit da to bude obavezno. Da svi moraju prskat, jer ne bi bilo dobro da nam ovdje krokodili dođu i pojedu djecu.'
Nije prošlo dugo, cijelo selo od Muje kupovalo sredstvo protiv krokodila i prskalo sve uzduž i popreko. Mujo postade tajkun, a k tome dobio i orden za zaštitu djece. Čak je i na ulazu u selo osvanula tabla: 'Mujino selo, prijatelj djece'.
Nekome to sredstvo koje je Mujo smućkao uništilo kukuruz, nekome ubilo kravu, nekome dijete obolilo od neke čudne bolesti.
Ali sve je to naravno bilo manje štetno, negoli da krokodili pojedu djecu. I nitko nije smio ništa ni pitat, a kamoli posumnjat. Jer je nepobitno da otkad se u selu prska, nije viđen niti jedan krokodil.
Slatka bebo Isuse na kreku i metadonima
Ista prica i sa koronom samo drugi Mujo.
Idealno od skolskog, tj. 6+
Da.
Pitaj roditelje.
Jer vakcinacija pruza bolju zastitu od antitijela poslije prelezane korone.
https://www.news-medical.net/news/20...ity-alone.aspx