Helić.
Printable View
Helić.
Da li je ovdje obavezno koriscenje radara na stativima ? Cini mi se da su sve neki cudni radarski pistolji (lice na one dopler radare, ali oni su koliko ja znam izbaceni iz upotrebe), ili su takvi samo na moru. Pitam, jerbo evo i u ovoj BiH i u Srb, u Cro, i u Slo vidjeh radare samo na stativima. I niko na ruku nije drzao radar, no su policajci stajali, rekao bih, iza radara i gledali kroz njega. Naravno, ovo moje pitanje se ne odnosi na presretace i letace.
a sad je fora da si ti bio u BiH,Srb,Cro i SLo hahaHAHA
Nije u pitanju fora. Ako je tebi fora, uforaj se. Pitanje je objektivnosti i preciznosti u upravljanju radarom, i principom na koji taj radar radi. Nego, sto tebi da objasnjavam ako je fora gdje sam bio. Uostalom, kad te zaustave, zamoli ih da ti pokazu kako radi koji radar, pa mozda i saznas...
U CG su samo radari koji se drze u ruku,mi smo jos nekoliko godina iza ovih u okruzenju,nazalost
Da, samo ovi kao pistolji.
Oni stojeci samo van. Vidio sam to u HR i BiH.
Stojeći su bili prije sigurno i više od 5 godina, tj. radari na tronošcima, ne znam dje se izgubiše
To su bile kamere.
Pricamo o laserskim stojecim radarima.
Nocas idem od pg put ko, i sad odma kad se skrene na cetinjsku raskrsnicu put bd i prodje jedno 100 metara ima jedno skretanje put dolje s puta. Vozimo u kolonu jedno 60 na sat i ispred mene ulijece A6 PGCG012 na punu. Na to skretanje stoji patrola, celavi debeli koji mi je napisa kaznu prije neki dan stoji i gleda. Covjek ispred njega upada u makaze i ulazi na silu ispred mene, on stoji u onaj serifski stav raskekecenih nogu i gleda.
PI!
I onda pregorim i lagano za njim cijelu kolonu. Pa neka kaznjavaju cigani ciganski. Tako sam izigrava pratnju do becicke raskrsnice, bar neka korist od ministara ili koga vec.
Pu na policiju, pu!
Jesi pogledao je li imao zimske gume ?
Samo pogonske.
kakvo je stanje za srbiju, jel isto pogonske ili sve cetri?
ja danas na onaj kruzni tok kod svetog petra cetinjskoga i izlazim prema gossipu ona ulica, pored mene pandur u golf 4, bez svjetala,na mobilni, nevezan, i nije propustio pjesaka ....sta reci ....
Mozhe li da napishe prijavu slatki drvosjecha sa Zhabljaka,ako vozish na polisu dok chekash izdavanje saobracajne?
Moze, po 'knjizi' moras cekat dok se oni nakane da izdaju saobracajnu.
E sad sto je dobra volja ponekih drotova da te puste koji dan s papirom, to je druga prica.
U tehnichku kucu,kad sam radio pregled su mi rekli da sa polisom i rachunom od tehnichkog,mogu da vozim,a i na rachun pishe da sluzhi kao potvrda o registraciji do izdavanja saobracajne,zato pitam...
Znam da sam ja veze potezao da mi se ne pise, e ako taj policajac nije znao i ja tebe lazem.
A nije uopste nemoguce da ne zna.
po zakonu moze.jer ti samo imas potvrdu ali nemas saobracajnu. npr moze da se pojavi problem prilikom izdavanja saobracajne(nije sve u redu sa papirima) ili npr auto kuca ne uplati tvoju reg, i ti fakticki nisi reg...
edit; ne bi da ispane da pametujem. ti si svoju obavezu ispunio i regularan si ali jbg. posebno drskaci za zabljaka zbog takvih stvari mogu da te zezaju.