A da uždimo anumu na lomaču ka u Indiju? Pa nek se braco neđe drugo grebe za snošaj sa strane.
Printable View
A da uždimo anumu na lomaču ka u Indiju? Pa nek se braco neđe drugo grebe za snošaj sa strane.
Misliš da je njemu što je umro bitno je li ona ostala trudna ili nije ako su se već igrali t to 3 mjeseca nakon što je umro?
I naravno postoji li respketabilni period nakon smrti za igranje? Godina, dvije, pet?
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Imam paket zabavnika za tebe, sad me podsjeti ;)
Dobro si me podsjetila on ti voli Alan Forda ka i ja pa si me dodatno podsjetila što mi je gotiva no me masu puta iznervira pa sam to zaboravila.:joy:
Eto nije OFF TOPIC kad ulazite u veze sve super sve u ružičaste naočare sve pozitivno vidite kod drugoga a kako vrijeme odmiče gledate neke njegove grozote koje se vama ne sviđaju ali ste prokleto potpisali ugovor i to sa državom koja će poslije da vi rešava ako se pomakljate.:joy:
Mislim sjajna tema za razmišljanje.Enivej.
Opcija 5 ...... ništa ne postoji.... sve je iluzija.... bolje da nismo ni postojali(poštenije bi bilo)
Ovo pitanje ledi krv u žile! Znam da ima svega, ali ja i u ove penzionerske dane volim da gledam neke dobre-stare crtane filmove. Tj. najviše volim društvo đece od 7 do 10 godina.
Ovaj neki fazon a?
https://i.pinimg.com/originals/af/6a...01b27816a8.gif
Nego, novi dan nova nafaka/pitanje, nešto mi se tiskate oko ovog prethodnog, pa da vas ne stresiram više u tom pravcu, nego u malo drugačijem?
Kakva su vam đeca energetski? Kvarite li im njihov dobri vajb ili nastojite da im "skrešete krila" (podesite ih na sopstveni vajb)?
Časti mi, ovo dijete mi od 4 god ima takvu energiju, da već neko vrijeme razmišljam da joj u terminu od 21-22h izvadim krv i vidim od čega je napravljenja, što to ima pa da prodajem ovima od 40+ :p
Umjesto pisanije banalne i sama često upadam u banalizam evo na poklon jedan odlomak Tomas Bernharda. :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7eae04c2ff.jpg
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
I dalje "škole u prirodi" kao fakultativna opcija u školama koje finansiraju roditelji prolaze ispod radara, bez blagovremenog tendera i uslova koji će postavljati oni koji i finansiraju.
Nego, stvar se podiže i na veći nivo, nude se i ljetnji kampovi u regionu ili inostranstvu.
Ko vrši provjeru, a zatim kontrolu i nadzor rada ovih agencija/firmi? Ko je odgovoran u slučaju da se desi iskorišćavanje/zlostavljanje maloletnog lica, za koje je realno dovoljno i 5 minuta?
Šaljete li svoju djecu od 8 do 18 godina na ove kampove?
Čime su zaslužili vaše povjerenje (ne djeca, nego agencije)?
Zbog čega naša lijepa država nema kao opciju neku livadu sa kampom na primorju i na sjeveru, kad već nemaju fizičku šalu u sklopu škola za sve uzraste, i dozvoljava slivanje finansija roditelja u privatne džepove neprovjerenih pravnih lica vjerovatno, ne postoji ničija odgovornost ali imaju "potrebu" da se preko nastavnika reklamiraju/nude?
Obraza bez.
To je dobrovoljno. Ukoliko te tskva pitanja muče previše, samo nemoj da šalješ dijete.
Jasno mi je to, samo mi nije jasno zašto se sistemski ne rješava očigledan propust, ne sporim da ostali to ne vide tako, vidim da je 70% roditelja okej sa ovim rezonom u školstvu i ministarstvu prosvjete, samo je povećan broj pedofila i zlatoustih nastavnika pa izgleda ni izolovani slučajevi nisu pozov na neku akciju.
Pa sa tog stanovišta škola u prirodi je sigurna. Djeca idu sa nastavnicima, a to su uglavnom žene. Plaća se, pa uzmi ili ostavi. Veći je problem što to i nije škola, osim kakve šetnje ili sporta, eventualno crteža, to i nije škola. I šta sa djecom koja ne idu? Juče sam slučajno saznala da u jednoj školi za tu djecu ipak organizuju nešto - nastavu, posjetu muzeju, biblioteci, neko predavanje u školi. To je prvi put da čujem da neko ipak misli i o njima.
Kako bi se roditelji mogli dogovoriti na nivou škole ili razreda da učestvuju u izboru/nadzoru agencije, kad 95 odsto njih nije obrazovano ni sposobno da se tim bavi na nivou odjeljenja?
O izboru vrlo lako - tender, škola da posreduje kao pravno lice jer savjet roditelja to nije, ali pošto škola ne finansira nego roditelji, na savjetu roditelja da se usaglase većinom predstavnici odeljenja koja je to prihvatljiva suma za te aktivnosti, i ne samo to već i ekskurzije pa će se sa tim u skladu i prijavljivati ponuđači/agencije. To bih radila na početku školske godine da se zna unaprijed a ne ovo ovako ad hoc. Vjerujem da bi i agencijama odgovaralo da unaprijed znaju đe će i kud će u tom periodu, jer neke se bave i samo time.
A onda je puno lakše i nadzor vršiti/provjeriti agenciju/da li su prošli tehnički autobusi, provjeriti ih i prije puta, vozače, ko sve ide sa djecom, jer ipak sve dirajte ali đecu ne.
Jesi ti bila ikad na savjetu roditelja? I da je ta grupa ovlašćena da o bilo čemu odlučuje zvala bi se drugačije a ne savjet.
Bila, i smatram da da se ima volje mogao bi da se uredi bar taj minimum, ne smatram da su neobrazovani problem već ljudi na funkcijama koji neće oko toga da rade jer su se puno "namučili" da do iste dođu.
Jam moju djecu nisam slao, iskreno, moji nesto ni nijesu bili zanitresovani, pogotovo odjeljenje dje mi je cerka ucila...U sustini, to je smisljeno da se isprazne zamrzivaci u predsezoni, nista drugo. Dovijeka djece koja se otruju, razbole od virusa,...zato sam uvjek bio protiv toga.
Tigrovo oko ne zamjeri što tako je od pamtivjeka glede školi nema tu što izigravati Don Kihota i ti roditeljski savjeti i to nek su zdravo.Lijepo u sopstvenoj režiji kamp,ili neki kamp u okviru ozbiljnih izviđačkih odreda koji veće decenijama imaju kredibilitet.Kakve crne agencije.
Još pamtim kao dijete izviđački odred to su mi jedna od ljepših sjećanja a i što bi dijete sektaški bilo vezano za drugare u školama ima priliku da upozna ne samo djecu izvan škole nego iz drugih država ima li što ljepše od toga.Ne mislim samo na djecu no i na odrasle.
Meni žena ne dozvoljava da budem u viber grupe roditelja. Bio sam kratko neđe davno, odlično sam se zabavljao oko kupovine nekakvoga poklona za učiteljicu, ali kratko trajalo. Većinu, najblaže rečeno, čudili moji predlozi, dijete su mi malo čudno gledali jedno vrijeme :). Žena mi objašnjavala da ne razumiju svi moju vrstu smisla za humor.
Šteta što me ne uključe u neku viber grupu škole u prirodi, da DADNEM svoj doprinos.
Ne zamjeram, samo pitam povremeno na ovoj temi o ovome, i prošli put je slično bilo, šta'š.
Ne smatram da je to don kihotovski, nerazumno, nemoguće ostvariti, naprotiv - obrazovanje djece od ranog uzrasta bi trebalo svima da nam bude prioritet i velika odgovornost, a samim tim i njihova zaštita.
@Gagarin makse,dođe ti da ih oćeraš sve u 3LPM mislim meni. :joy: