Bitno je da je Cico imao samo 1 poraz u kvalifikacionim mecevima.
Printable View
Kranjčar: Iznenađen sam, nijesam imao problema sa alkoholom
18. novembar 2011. Share5http://www.portalanalitika.me/images...anjcarCico.jpgBivši selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Zlatko Kranjčar negirao je navode predsjednika Fudbalskog saveza Dejana Savićevića da je smijenjen zbog problema sa alkoholom, navodeći da je iznenađen njegovom izjavom.
Kranjčar je smijenjen krajem septembra, nakon poraza crnogorske reprezentacije od Velsa u Kardifu.
"Iskreno, moram reći da sam iznenađen takvom izjavom Savićevića. Razgovarali smo još u Podgorici, usaglasili se da je možda bolje da sa nekim drugim u posljednje dvije utakmice Crna Gora pokuša da osigura plasman i da je bolje da odem", kazao je Kranjčar hrvatskom sajtu Tportal.
On je odbacio optužbe da je smjena uslijedila zbog njegovih problema sa alkoholom.
"Ni govora. To nije istina", naglasio je Kranjčar.
On dvadesetak dana boravi u Iranu gdje je preuzeo Sepahan.
http://www.portalanalitika.me/sport/...alkoholom.html
Meni je zanimljiva ova nenogometna priča koju možete pratiti i kroz pregled postova iz prošlosti..
Ja bih to nazvao klasičnom balkanskom tragikomedijom u tri čina
1 čin : Četiri utakmice tri pobjede i jedan neodlučeni rezultat..Reakcije puka: Cico legenda,genijalac, već padaju prijedlozi da se sruši spomenik Njegošu a sazida Cicin i to čitav od zlata, jebo pozlatu..Šeširi su u zraku..Mnoštvo kliče:'Živio Cico Kranjčar'
2 čin: Neriješeno s Bugarima poraz od Velsa,otkaz.. Reakcije puka: Hvala Cici za sve dobro ali očito nešto ne štima..Zahvalimo mu se za sve..Hvala ti Cico..
Medjučin: Cico odlazi duboko u noć..Paučina se hvata valja dalje bez Cice poć..
3 čin: Nema više Cice već dugo dugo već 4 utakmice..Što je učinio učinio je sada je netko drugi trener..
Reakcija osvještenog puka:Cico pijanac pa to svi znaju ja ga lično vidio kako jedva stoji prije utakmice s Velsom..
Pa taj nije mogao stojati na treningu a svi rezultati su ustvari zasluga Reze,Deje a i ako je bilo kakvih uspjeha to je ustvari splet sretnih okolnosti a i igra nije bila baš bajna..
Pada zastor..
Epilog..Bliska budućnost 2014..Puk shvaća istinu..Cico Kranjčar grobar CG nogometa..Ko ga dovede u 3 p.m...
P.S Slična priča je i kod nas u Hr..
2008 Bilić kralj,car,legenda
2009/2010 Bilić poluidiot neznalica čudak,čuju se priče da se i mara zapali
2011 prije Turske:Bilić totalni idiot,puk'o čo'ek totalno, pušta bradu a s trave prešao na bijelo
2011poslije Turske:ipak je Bilić znalac,faca,ima muda postavit neke igrače..Bravo Biliću
2012 reakcije se očekuju u ovisnosti od rezultata na Euru..Pukovnik ili pokajnik..Genijalac ili idiot..Tanka je crta..
Izvor: fscg.me
-------------------------
U subotu konferencija za novinare predsjednika Savićevića
petak, 18 novembar 2011 17:06
Povodom reakcija i komentara dnevnog lista "Dan" na intervju predsjednika FSCG Dejana Savićevića u emisiji "Načisto" televizije "Vijesti", predsjednik Savićević će u subotu 19. novembra 2011. godine sa početkom u 17 sati održati konferenciju za novinare u prostorijama FSCG.
Poziv za pres konferenciju upućujemo svim medijima, a posebno vlasnici lista "Dan" gospođi Slavici Jovanović, uredniku sportske redakcije lista "Dan" Veselinu Drljeviću, kao i kompletnoj sportskoj redakciji lista "Dan".
-------------------------
Samo iz ciste radoznalosti udjoh na sajt Dana da procitam njihovu reakciju na sinocnji intervju Savicevica i ono sto su napisali mislim da je najgore novinarsko ostvarenje u istoriji Crne Gore. Uspjeli su da padnu jos nize, ukoliko je to bilo uopste i moguce. Ali, kad vidjeh kakve banalne gramaticke greske ti nazovi novinari prave sve mi je bilo jasno. Tuga i cemer.
Samo jedan kratki citat : "Smeta Deju što volimo Srbiju u kojoj je stvorio ime. Nećemo reći kako se nazivaju ljudi koji pljuju na ruku koja ih je nahranila..." - dje je Dejo to pljuvao po Srbiji ?!? Je li ga ta Srbija nahranila, ili je on zaradio te pare? A i nasao je bas Dan da proziva za takvo nesto, koji otkad postoje konstantno pljuju po Crnoj Gori i svemu crnogorskom. Ironija, pa to ti je.
Kaže predsjednik FSCG da je Kranjčara smijenio zato što je bio alkoholicar. Pošteno bi bilo da Savićević na svom primjeru pokaže kakvi trebaju biti ljudi na tako važnim funkcijama. Zato ne sumnjamo da će uraditi javan alko test i test na droge. Nema razloga da brine u rezultate, bar mi tako mislimo.
Dio saopstenja Dana
Balic najblizi Salzburgu
Uprava licitira sa ponudama za lijevog bocnog, 21godisnjeg crnogorskog reprezentativca Sasu Balica. Nakon iskazanog interesa pojedinih klubova iz Rusije i Ukrajne doznajemo kako se vrlo ozbiljno u pricu ukljucio i Red Bull Salzburg. Austrijanci su opasno zagrizli za Balica bez obzira sto je pocetna letvica od milijun eura uzdignuta za jos koju stoticu. Navodno Balic bi ove zime trebao napustiti klub za cifru izmedju 1 i 1.5 miliun eura.
Sportske Novosti
To bi bilo fino rjesenje za Balica, rekao bih. Solidan klub, solidna liga pa za koju godinu mozda podje i u neku od 5 najjacih liga, mislim da ima potencijala za takvo nesto. Samo da se ustali tamo i da igra pa da u sledecim kvalifikacijama ne gledamo one mrcenike od Vladimira Bozovica i Luke Pejovica, a mozda i Dejo dovuce koga iz Srbije na tu poziciju, kao sto je sinoc nesto spominjao.
Ovi iz splačine zvane "Dan" prave Deju najbolju reklamu. Sad će se svako ustručavat da ga za išta napada.
Sport
PREDSJEDNIK FUDBALSKOG SAVEZA CRNE GORE, GOSTUJUĆI U EMISIJI NAČISTO, TELEVIZIJE VIJESTI PRIZNAO DA DISKRIMIŠE DAN
Ne čitam Dan, Cico je alkoholičar
Gostujući sinoć u emisiji Načisto, autora Petra Komnenića, na Televiziji Vijesti predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević je priznao da on i njegovi saradnici, odlučuju ko će iz novinarske lože pratiti i izvještavati sa utakmica nacionalne selekcije.
Mi, odnosno ja i moji saradnici odlučujemo koji će novinari, odnosno mediji izvještavati sa reprezentativnih utakmica. Akreditacije imam pravo da potpišem kome ja hoću, a daću ih redakcijama koje afirmativno pišu o radu Saveza i igrama reprezentacije. Dan ne čitam, a akreditaciju za dvije poslednje utakmice nisam im dao zato što su pisali svašta o nama, izmišljali i pisali neistine. Za ove dvije utakmice nije bilo ni mjesta, ali možda će biti za naredne prijateljske ili neke manje značajne reprezentativne susrete. Pa više mi je stalo da se o Crnoj Gori čuje u Englesku nego šta će napisati Dan. I ubuduće će sve redakcije prije njih dobiti akreditaciju, rekao je Savićević, a na pitanje zna li da je to diskriminacija, odgovorio: pa i oni mene diskriminišu. Ja imam pravo da odlučim kome ko će da uđe na stadion. Oni svašta pišu, eto napisali su kako je Savić Vukčeviću slomio nos, a to nije istina. Oni da znate ne navijaju za našu reprezentaciju. Oni navijaju za Srbiju! ako ne vjerujete, evo kada završimo emisiju da pogledamo na internet. Tamo sve piše. Pa kako onda da im dam akreditaciju, govorio je Savićević.
Predsjednik Saveza je pričao o razlozima zbog kojih se "zahvalio" selektoru Zlatku Kranjčaru.
On je alkoholičar! Ko zna koliko puta smo razgovarali da ostavi piće, da se ne razmeće izjavama, da radi zbog čega je plaćen. I to ne malo. Nije slušao, pa ni kada sam naredio direktoru hotela u kojem je stanovao da mu ne toči alkohol. Pokušali smo i dovođenjem žene da ga urazumimo. Nije išlo i došlo je do prekida saradnje. Da vam bude jasnije, on je bio pijan u deset ujutru, na podne, u deset uveče. Dobro, i ja ponekeda popijem, ali to se dešava poslije deset sati uveče. Sa takvim Kranjčarem bilo je nemoguće nastaviti saradnju, a naročitoi što je remetio atmosferu izjavama kako ga traži Dinamo, Aston Vila, Hrvatska... Prevarili su me ljudi koji su mi ga namjestili. Govorili su da je alkohol daleko iza njega. Oni su me slagali, kazao je Savićević
Za predsjednika Saveza u crnogorskom fudbalu nema mafije niti namještanja rezultata. – Sasvim mi je normalno što su Kuljača i Šarić bili na čelu fudbalskih klubova. To mi ne smeta, a država neka radi svoj posao, kazao je Dejan Savićević i napomenuo da su neki novinari dobili batine zbog nedostatka dokaza o fudbalskoj mafiji.
Mafija je kada padaju glave, a u Crnoj Gori postoje lobiji. Građevinski, fudbalski, to nije mafija. On je još pričao o fudbalskoj budućnoisti Crne Gore, o pasošima za mlade ljude koji igraju u okruženju, i da nas "Srbija voli, uzela nam je Volkova".
Na kraju, u Podgoricu je došao zbog djece i ne kaje se zbog toga. – Imam sasvim normalnu djecu, što nije lako ostvariti u vremenima kakva su danas.
V.D.
ODGOVOR REDAKCIJE
Dejo nije načisto
Kažu da je zaludnji posao neznavenog učiti pameti. Ali nekad se i to mora. Zbog javnosti. Zato ponovo moramo pisati Dejanu Savićeviću, predsjedniku Fudbalskog saveza Crne Gore iako znamo da neće ovaj tekst pročitati. Jer on ne čita Dan, kako sam reče. Dugo smo tražili razloge zbog čega Savićević ne čita najtiražniji list u Crnoj Gori. I onda smo shvatili da to nema veze sa našom redakcijom. Problem je u njemu - ko zna da li zna slova. Ili samo gleda slike.
Nije lako ovako komentarisati postupke nekadašnje legende jugoslovenskog fudbala, ali Savićević je to zaslužio. Pokazao je da je Genije samo u koljenima. Dug je put do mozga (Mozak je najznačajniji deo nervnog sistema i smešten je u lobanji. Njegova težina kod odraslog čovjeka pretežno iznosi 1.350 grama, ali intelektualne sposobnosti čovjeka nisu srazmjerne masi.)
Na žalost predsjednik FSCG ovaj ljudski organ nije pretjerano koristio u sinoćnjoj emisiji. Jer da jeste znao bi da Fudbalski savez nije njegovo vlasništvo, da mu to nije od djeda ostalo, već da se radi o nacionalnoj instituciji na koju svi jednako imaju pravo.
Ali ko da se ljuti na njega... nije škola pojata.
Da je drugačije znao bi Savićević da je sloboda medija neprikosnovena i da ne može zabranjivati novinarima da rade svoj posao samo zato što se njemu ne sviđa kako oni pišu. Zamislite kakve budalaštine govori to lice-kaže da ne čita Dan a ne sviđa mu se šta Dan piše. Eto još jednog dokaza da njemu neko zaista čita naše tekstove.
Da je tako pokazuje i činjenica da Savićević žali Šariće zbog situacije u kojoj su se našli. Eto i to je jedna od razlika među nama. Njegova duhovna vertikala, za razliku od naše, proteže se od nosa do Kolumbije.
Kaže predsjednik FSCG da je Kranjčara smijenio zato što je bio alkoholicar. Pošteno bi bilo da Savićević na svom primjeru pokaže kakvi trebaju biti ljudi na tako važnim funkcijama. Zato ne sumnjamo da će uraditi javan alko test i test na droge. Nema razloga da brine u rezultate, bar mi tako mislimo.
Smeta Deju što volimo Srbiju u kojoj je stvorio ime. Nećemo reći kako se nazivaju ljudi koji pljuju na ruku koja ih je nahranila. Sumnjamo da bi Savićević bio doktor nuklearne fizike da je ostao u Crnoj Gori.
Eto on je čitav život igrao fudbal, a sumnjamo da zna izračunati zapreminu lopte.
Sa druge strane površina njegovih nepočinstava prema Danu je beskonačna.
http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika...tum=2011-11-18
Obestecenje je previsoko, i on sam to govori. Ali eto uzda se u losu situaciju u klubu i da ce bit primorani da ga daju za malo manje para.
Situacija je prosta, ako oce da namlati pare, istok je pravi put, ako planira da se jos popravi, naravno Austrija (uzevsi aktuelne lige u obzir). Naravno da nece ni tamo igrat za burek, ali tesko istok i zapad mogu da se porede.
Meni bi bilo milije da ode u Austriju samo iz razloga što nemamo nikoga tamo pa da pokrijemo i tu državu :), ali to nikako ne znači da je loša Rusija ili Ukrajina jer ako se bolje zarađuje onda je to vrlo valjan razlog za preseljenje na istok. Bitno je da ode, i da bude standardan tamo đe ode.
Cico je danas svojom izjavom samog sebe uhvatio u lazi pa mu je lakse da se vise ne javlja. Znaci on se dogovorio sa Dejom da je najbolje neko drugi da preuzme reprezentaciju, a onda je napravio dramu kako je za svoju smjenu saznao iz medija itd. Zar je neko ocekivao da ce on reci "tacno je, alkoholicar sam". Naravno da ce to demantovati. Inace Iran mu je odlican za odvikavanje jer je alkohol zabranjen, a tesko ce ga i unijeti. Vjerovatno se zato opet vratio tamo.
Austrijska liga je sasvim dobra za mladog igraca, pogotovo odbrambenog,jer se igra cvrsto. Plus shto je to ipak EU, a to znaci konstantno na radaru klubova iz najjacih liga ukoliko se pokazhe, i to vec od prve sezone. Bash je to fino reshenje za Balica.
Da me ocete pushtit vishe sa tom prichom i alkoholom, njegova rabota shto radi privatno, dok god se to ne odnosi na rezultate, a pio je tokom chitavih kvalifikacija.
I Dejo vuche linije pa shto cemo sad?Oce li dat ostavku, ne.
Zashto se ne makne nesoj od Vlaisavljevica sa klupe ako su loshi rezultati bili povod za smjenu Kranjchara, koje to rezultate Dushko ima?Poraz od Jermenije 4:1 itd?
Cica je makao zbog dvije utakmice, Dushko vrshi nuzhdu po 3 generacije zaredom i nikad mu se "A" nije reklo.
Nemojte me zajebavat, gledate samo jednu stranu priche, dok se na drugu ne obazirete centa.
Činjenica je da je Dejo progovorio skoro tri mjeseca posle o razlozima smjene Kranjčara i otkrio nam tajnu koju smo svi u Cg znali.Zašto sad?Zašto ovo nije odmah rekao ili ćutao zauvjek o razlozima jer ne vidim potrebu da u ovom razgovoru sa Komnenićem iznosi takve stvari.Ono što mi pada na pamet je tempirano skretanje sa neuspjeha u baražu.Dejo zna kakvo mišljenje većina ima o Brni kao treneru i iznošenjem prljavog veša htio je da skrene temu sa Brnine (ne)stručnosti i neuspjeha reprezentacije a ono što je strašno ružno da degradira čovjeka koji je nas je doveo do baraža.Mislim mogao je ostati gospodin i ne pričati o tome i to djetinje pravdanje kako su njega zajebali neki tamo u Hrvatskoj (Boban) te ga toboš slagali da Cico više ne pije ako je on glupan ne mora da misli da je cijela crnogorska nacija isto i da nam servira te priče za malu đecu.
Dobro Vlaisavljevic ce se posrati u jos 2-3 generacije i onda ce Savez reci : Izvini Dusko brate ali moramo te otpustiti, preveliki je pritisak javnosti.
@ Obelix dzaba ti pricas, svi ce reci da je bio u pravu kada ga je otpustio. Mada se zna cije je omiljeno pice - viski. Ali nije to za forum.
Pratim te Hokuto :D, nisi ti skroz svjestan toga, ali bices uskoro :D
Da promijenimo temu. Evo jedan igrac koji bi volio da igra za mladu reprezentaciju, ali Dule ga jos nije zvao. Iskreno ja prvi put cujem za ovog Dulovica, ako ga je neko gledao neka napise misljenje o ovom momku.
Dulović blista u dresu Čukaričkog
http://www.mondocafe.me/multimedia/n.../slika2552.jpg
Ljetos je talentovani Momčilo Dulović prešao iz Rudara u redove Čukaričkog. Ekipa sa Banovog brda takmiči se u Prvoj ligi Srbije, a 19-godišnji fudbaler odlično se snašao i ustalio u timu iz Beograda. U dosadašnjem dijelu sezone u potpunosti je opravdao povjerenje uprave i stručnog štaba.
"Fino su me prihvatili svi u klubu. Nakon dobijanja sertifikata iz FSS nekoliko utakmica bio sam na klupi. Nakon toga sam dobio šansu koju sam znao da iskoristim. Ekipa je mlada, sa puno potencijala, radimo ozbiljno i nadamo se da će sve biti kako treba i da ćemo ostati u društvu prvoligaša što je i cilj ove sezone. Zadovoljan sam ligom jer je mnogo dobra za afirmaciju mladog igrača, kao i radom u klubu", ističe za"MondoCafe" Momčilo Dulović.
Dobre partije donose i ponude od kvalitetnijih timova.
"Imam nekoliko ponuda da promijenim sredinu, ali to je stvar mog menadžera. Moje je samo da radim 100 odsto i da dajem sve od sebe na terenu".
Dulović ima veliku želju da zaigra u mladoj reprezentaciji Crne Gore.
"Nije me do sad kontaktirao selektor Vlaisavljevic. Trudim se i nastaviću da dajem sve od sebe kako bi došao do najdražeg dresa sa državnim grbom. Imam pravo nastupa u sljedeća dva ciklusa u mladoj selekciji i vjerujem da ću dobiti šansu", kaže Dulović.
Pratio je i igre seniorske reprezentacije, koja nažalost nije uspjela da se prekoČeške kvalifikuje za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.
"Žao mi je što se naša seniorska reprezentacija nije plasirala na EURO. Ovo što smo sad napravili je naravno veliki uspjeh i mislim da imamo mnogo dobar tim i da su dobri rezultati pred nama. Najvise žalim zbog toga što su momci ostavili srce na terenu, stvorili su mnogo sansi i mogli su proći dalje jer su to zaslužili. Biće još prilika za nas samo da nastavimo ovim tempom", zaključio je Dulović, još jedan iz plejade talentovanih crnogorskih fudbalera.
http://www.mondocafe.me/fudbal/dulov...ickog-2552.php
Svaka cast.
Moze bit i da je iz Kolasina, no ja ne poznajem ove mladje generacije.
Na sajtu FSCG mogu se naci (skromne) informacije o njemu.
Inace, Basa nije igrao sinoc protiv Tuluza. Racunajuci i utakmicu u kojoj se povrijedio (napustio igru u 6. min.), ovo je sesta utakmica koju propusta, sto znaci da je ova povreda ipak bila ozbiljnija.
Povrijedio je rame, nije koljeno. Svih ovih dana se iznosila zvanicna informacija da ga ne boli i da bi mogao da zaigra. Kada se povrijedio bila je info da ce brzo na teren... Mogao je on igrati i za lil sinoc, ali je stigao kasno, nije imao meceva u nogama, ..., mozda je bilo najpametnje da se saceka jos ta jedna utakmica... U reprezentaciji je druga prica. Nema cekanja. Bilo je sad ili nikad. Mnoge svjetske zvijezde za svoju reprezentaciju igraju povrijedjene, kao rekovalescenti... Bas ima i friskih primjera. A uglavnom su bile ozbiljnije povrede od ramena koje ne boli. Znaci, moglo se i bez injekcije... A rekovalescent je bio Dzudovic, koji kao takav nijemogao odigrati ni priblizno Basi. Samo iznosim fakte, bez ikakvih zelja da pljujem momka. Jednostavno mi je poznat takav tip ljudi. Mene kad neko udari, ja ne kukumacem, trazim faul, penal. Bilo je i tezih povreda gdje nisam glasa pustio... Nekako sam bas imun na jadikovanje... Basa mi ne lici na takve.
Savica trazi Roma, male su sanse cini mi se http://www.mondocafe.me/fudbal/roma-...avica-2554.php
http://cg-fudbal.com/2011/11/19/savi...kmica-od-fscg/
Nakon pisanja dnevnog lista DAN kao regaovanja na gostovanje predsjednika FSCG Dejana Svićevića u TV Vijesti, Savićević je za danas u 17h sazvao konferenciju za novinare i pozvao vlasnicu pomenutog lista Slavicu Jovanović, urednika sportske redakcije Veselina Drljevića kao i kompletnu sportsku redakciju tog lista.
Međutim od dolaska pomenutih osoba na konferenciju najvjerovatnije neće biti ništa jer kako u današnjem broju navode “važnija im je neka pionirska utakmica od susreta sa predsjednikom saveza”.
Nakon ovakvog razvoja stvari teško da će doći do bilo kakvog rješenja na relaciji FSCG – Dan.
Odlicno, ne treba ni da dodje do rjesenja.
Kap koja je prelila casu je mislim poslije utakmice sa Bugarskom, kad su stavili trobojku iza Crne Gore. To je neki krajnji stupanj imbecilnosti i ogavnosti.
Jel iko zna jel igra koliko onaj Koca Krstovic u Italiju?
inace Ivanovic(Rudar) je debitovao za mladu reprezentaciju... a evo vidim danas je opet dao gol... :D
http://www.youtube.com/watch?v=OWK5j0N35xk
4.10 kakv gol Beca,kako taj momak igra kad je normalno postavljen.Dijeli mjesto prvog strijelca trenutno.
http://www.portalanalitika.me/sport/...-narkoman.html
Savićević: Dva miliona dolara i ostavka ako ''Dan'' dokaže da sam narkoman!
Povodom reakcija i komentara dnevnog lista "Dan" na intervju Dejana Savićevića u emisiji "Načisto" televizije "Vijesti", predsjednik FSCG danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je poslao ponudu tom dnevnom listu.
''Ovo sam morao da uradim zbog familije, rodbine, prijatelja i mjesta kojeg obavljam, to jest, predsjednika Fudbalskog saveza. Mislim da na TV Vijesti nikoga personalno nijesam uvrijedio iz lista Dan, nego sam govorio o činjenicama i problemima koje imaju. Njihova reakcija je bila da sam lud, bez mozga i narkoman. Zato im dajem ponudu, da odemo bilo đe u inostranstvo, u bilo koju kliniku đe oni to odrede, i ukoliko to bude tačno, ja ću im dati dva miliona dolata svojih ličnih para i podnijeću ostavku na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore! Ukoliko to ne bude tačno, dajem im ponudu da meni uplate 500 hiljada dolara, a ja ću veći dio tih para potrošiti na liječenje njihovih bolesnih glava i mozgova, ostatak ide u dobrotvorne svrhe'', kazao je Savićević i nastavio:
''Samo ne bih volio da se vade na to da nemaju para, jer vlasnik i vlasnica Dana imaju puno novca i ovo za njih neće biti problem. Sačekaću ih ako im treba vremena da ih sakupe, da to uradimo i da vidimo jesu li njihova pisanja tačna ili lažna. Oni su takođe napisali da sam prećutao ono što su napisali, evo im sada ponuda pred svima vama, jer ćemo se svi složiti da su prekoračili prag tolerancije. Mislim da nije uredu da se ovakve stvari iznose i da se ovako piše bez ikakvih dokaza! Da li je to sloboda pisanja? Mislim da je ponuda više nego jasna da dokažu to što pišu. Ako budu u pravu onda mogu svaki dan da pišu da sam lud i narkoman, ja ih neću tužiti, niti ću se oglašavati ovim putem. Ponuda je više nego korektna'', kazao je Savićević.
''Ja sam bio sportista. Nikada u životu to nijesam konzumirao. Ova ponuda ne važi samo za njih. Ko god hoće da je prihvati ja sam spreman da to uradim u pola dana u pola noći, da odem u bilo koju kliniku da se pregledam. Evo njihovim prijateljima i istomišljenicima da lako zarade dva miliona dolara, jer tvrde da sam narkoman. Gospodo iz ''Dana'' ja sam tu čekam vaš odgovor.''
Savićević je takođe kazao kada je počeo njegov nesporazum sa ''Danom''.
''Naš nesporazum je krenuo od emisije na NTV Montena kod Marka Novakovića. Ja sam tada izjavio da neću biti predsjednik Fudbalskog saveza, ukoliko Crna Gora ne bude nezavisna država. Stojim iza toga i ne stidim se što sam izjavio to. Od toga dana možete da pogledate šta su sve pisali, i ja sam prelazio preko toga. Ali, preko ovoga nijesam mogao. Mogu da pišu da sam lud, ovakav, onakav, ali da sam narkoman, to ne može. To se ne može bez dokaza pisati. To nije sloboda medija. Ako neko misli da sam uvrijedio nekoga iz lista Dan u onom intervjuu, neka kaže. Ako sam ih oštetio, evo im prilika da se fino naplate. To je skoro dvije hiljade kvadrata stambenog prostora. Može kompletan Dan da se podmiri. Šta ćemo ako ne prihvate? Onda će se dokazati ono što svi pričaju - da su ljudi bez dostojanstva i ljudi bolesnih umova. Ako pređu preko ove ponude, znači da je to novina laži. Nadam se da im moje pare koje sam zaradio, kako sam zaradio, neće smetati da ih potroše'', kazao je Savićević.
Na pitanje kako komentariše izjavu Kranjčara koji je za hrvatski T-portal kazao da se sa Savićevićem dogovarao da je najbolje da neko drugi preuzme reprezentaciju u posljednja dva meča, predsjednik je kazao:
''Ja nikada sa njim nijesam pričao o njegovoj smjeni. Svi znate kako je reagovao kada je smijenjen. Ja mislim da to nije njegova izjava, jer se kosi sa onom kada je smijenjen.''
Poziv za pres konferenciju upućun je i vlasnici lista "Dan" gospođi Slavici Jovanović, uredniku sportske redakcije lista "Dan" Veselinu Drljeviću, kao i kompletnoj sportskoj redakciji lista "Dan", ali se oni nijesu pojavili.
Ao covece gol gol pogle gol
op op op :) da vidimo ove sa foruma, sto vicu dejo narkoman :) ho ho ho
hahahahah, uzburkane strasti hahaha
Isto kao što je on pričao o Kranjčaru, pa ne čuh da mu je ovaj nudio 2 miliona...
za krajnjcara je vise nego potvrdjeno mnogo puta.