Zadnje maglenke su jedna od mrznijih stvari koje mogu da me zadese u zaobracaju.
K'o sto rece coek gore, preticem automackiiiii!
Printable View
Zadnje maglenke su jedna od mrznijih stvari koje mogu da me zadese u zaobracaju.
K'o sto rece coek gore, preticem automackiiiii!
Ja ne mogu da vjerujem kakve nebuloze ovdje sve cujem....
Izvini Dzone nisam te prepoznao.
Sto bi radio da vozis inostranstvo u neku vukojebinu i da ti neko drzi duga svijetla iza tebe konstantno a nemas dje da se skrajnes da te pretekne?Bas me to zanima posto vidim da ste super sa zivcima?
zaustavi me pandur prije po godine uvece u grad pali rotaciju i staje pored mene ja ono wtf (a meganom sam bio) spusta prozor ja spustam reko izvolite cini "pada li kisa" ja gledam ono pita me mozda zbog sibera vidim otvoren je ne reko (?!) a magli li ja ga gledam ono blijedo cini on ugasi to nemoj sad kaznu da ti pisem i ja tek onda kapiram da sam ih slucajno upalio jer su na megana na isti tockic kao svijetla i onda ako ne gledas dovoljno je milimetar da mrdnes prst i upalices ih, a lik je vjerovatno utripovao da je meni fora da vozim megana sa maglenkama...
john chena stanuces ispred novog redizajn q7 sto ima diode, a6 i a8 malo duze na semafor pa ces vidjet kako je zanimljivo kad drze kocnicu.takodje preporucujem iza bentlija koji ima ono trece stop svijetlo duz cijele zadnje sajbne. vjeruj mi da nije prijatno
Ljudi fabia je pricao o maglenkama naprijed, a one mogu da se upale nezavisno od onih pozadi (crvena jaka sijalica u stop).. Npr kod mene na golfa 4, izvucem jednom ono dugme i upale se samo naprijed, izvucem 2x i pali se i pozadi.. A imam obicaj kad mi se neko nabije uz branik i konstantno tako vozi da mu upalim maglenke i odmah se odmakne.. E kad neko drzi non stop upaljene one pozadi, to stvarno zna da smeta. Ali mi smo pricali o maglenkama naprijed koje vecina ugradi na divlje, i rade na pozicije ponekom, tako da sam ja rekao ne znam kako nekom mogu da smetaju one naprijed.
Bio sam iza audija sa dioda stopovima, to je kriminal.
Kako moze fabrika takva svijetla da pusti u prodaju, pa ono smeta vozacima iza, kad bukvalno ne mogu da gledam naprijed koliko me bije u oci i smeta...
Meni ljudi pricaju da su zabranjene i kad IMA magle.
A stvarno ne smetaju, barem ne meni i dobre su kad je mrak totalni.
Smetaju, i to sto dalje to su jace.
Stop svijetla na nova auta su prejaka, a i zmigavci led (e60, E...).
Znas, ja imam problem sa farovima, jer za USA trziste su tako napravljeni da svijetle samo ispred vozila, lijevo i desno je potpuno crno. Ako upalim maglenke onda vidim sve, i dosta pomazu kad vozim po krivina bez ulicne rasvjete.
Usporim, pustim ga da prodje i onda drzim duga (to sam radio malo prije na Brajice, jednom kretenu sa crnom Ibizom KO table).
Da nzn ko je li po zakonu obavezno da se upale dnevna svijetla ili oborena...pegli mi tatu prije neki dan shto je upalio dnevna svijetla na e klasi (led dieode u braniku) vele to su maglenke..on im rekao kako maglenke ne mogu bez upaljenih svjetaala da se upale i da su to dnevna svijetla na shta mu je ovaj odgovorio da po zakonu moraju biti upaljena oborena odnosno kratka svijetla..ko je odje upravu?
Meni ne smeta iskreno, stavise volio bih na svoje auto da imam sto svjetlije, veca vidljivost nocu pa ako kome smeta ne pribijajte mu se u branik nego odstojanje drzite.
Policajac seljak naucio da pise kazne za maglenke a ne zna razliku izmedju dnevnih svjetala i maglenki.. U sve srecne zemlje se po danu koriste iskljucivo i samo dnevna svijetla (ko ima) a ne kratka. Nego seljak policajac popizdio u sebi sto mu je rekao kako jes, vjerovatno mu je seljak i napisao kaznu.
Pa posto je zakon napisao neki seljak koji nije znao da postoje dnevna svijetla (seljak on i svi koji su radili oko toga), tamo pise oborena, ali ako je auto opremljeno dnevnim svijetlima NE POSTOJI policajac koji ce mi napisat prijavu. Treba seljacima objasnit, nista drugo.
Meni su peglali frendicu zbog istog auta.
P.S. kad smo kod E klase, koji je ***** ovim inzinjerima u Benzu? U voznji imas feeling da vozis W210.
Maglenke po zakonu mogu samo kada su uslovi za to. A nas narod, debilni iskompleksirani, ih redovno pali. Vozacku bih uzimao za to, oslijepe te da ne vidis ni pjesake pored puta ni nista.
Ma ne ****, meni uopste ne smetaju.
Zasto se zovu "maglenke"?
Da se pale kad je magla, kad je slaba vidljivost.
Ali znas li sto je fora, maglenke svijetle lijevo/desno ispred auta, 2-3 m, i one (ako su pravilno podesene) ne bi trebalo da smetaju vise no kratka kojima snop je 10-15 metara ispred.
Upravo to, ako su podesena, ne bi trebalo da smetaju nikom, to nisu duga svijetla...
Interesuje me, sta bi bilo kad bih ja vozio samo na maglenke, kratka da ne palim... jel bi me kaznili zbog toga...
Koja je definicija prednjih maglenki uopste
npr bmw x5 ima maglenke na visocijem mjestu nego sto su nekom farovi... jel ga treba kaznit ako vozi na maglenke...
Uostalom, maglenke su zapravo samo pomocna svijetla, na nova auta se automatski pale kad auto skrece, nekom logikom, kome smetaju i ovako, jos vise treba da mu smetaju kad mu auto iz krivine sija njima, a opet fabrika ih takve izbaca
O da, prave problem i za to.
Poenta prednjih maglenki je da bacaju ispod, blize i sire od kratkih-oborenih svijetala.
Znaci ne mogu da smetaju.
Meni auto izgleda zgodan sa njima ali ih ne palim sem kad se mora. Ovo sad dok nije bilo rasvijete nidje, odradjivale su zesci posao.
Drugu su napisali kaznu za njih iakoooo je bila smanjena vidljivost :D
Ova ima obicni paket, 200 pistolj.
BOZEEEEEE...
A malo je 200cdi na ovoliku tezinu to je 136ks na skoro 1800kg...
Ne kontam,znaci ti svo vrijeme gledas nekome u stopove kad ides iza njega i to te iritira?Vi ljudi zivota mi nemate zivaca ni malo,svaka glupost vam smeta,mene ne smetaju maglenke ni naprijed ni nazad,naprotiv boli me k***c jeli ih ko upalio ili nije.....a vi preticete zbog toga na pune itd itd?pa super,takvima bih sa zadovoljstvom uzimao vozacke
stvarno ne vidim potrebu da se pali zadnja maglenka kad nije magla...a da smeta uveche smeta...shto se tiche prednjih maglenki lichno ne smetaju al mi je malo ljakse trip vozit kroz grad sa njima...
ok brate kad imas q7, x6, bmw 5icu novu i to, ali kad onaj dodje sa autom starim 10, 15 godina i maglenke upali smuci mi se...
Znaci da ih palimo samo kad vozimo novija auta vise klase, po mogucnosti kad je vidljivost 10km?
pricam kad je vidljivost jako dobra.
A Ja reko' kad se samo 10km ispred sebe vidi... Moja greska.
pogledah letimično postove, maglenke nikad ne smiju da se pale kroz grad, jer radi ulična rasvjeta, pa je vidljivost dobra, a inace se obicno pale kad je kiša i kad je magla i kad je vidljivost smanjena, ja vazda kad se spustam za Kotor na Brajiće ih upalim jer je vazda magla, i tako mi ostanu, i onda me zaustave u Bd ili u Radanoviće i oće da pišu kazna tako da ta go*vna više ne palim :D
nemaju razloga da se pale ni na novija auta ako nije smanjena vidljivost...josh si veci ljakse ako na neko bijesno auto palish maglenke da bi bio shminka..jedino ne treba brkat dnevna svijetla i maglenke kod novijih auta...pa maglenkama samo ime kaze da se koriste kada je magla tj kada je smanjena vidljivos...moze i kad je kisha prednje ali mislim da nema potrebe za njima...a zadnje jedino kad je magla inache bodu ochi i smetaju zestoko..
Kao sto svi znate po novom sistemu ne trebaju da se nose uplatnice u MUP vec se to odmah sredi cim uplatis kaznu. Medjutim ja regam auto, moji u Bp treba da mi podignu saobracajnu, ode majka i kazu joj da treba da uplati 50e da bi uzela saobracajnu jer imam neku neplacenu kaznu, ona ode fino uplati i tek me posle zove. Ja imam i uplatnicu i sve kako sam tu kaznu platio 3 dana posle prekrsaja. Bio sam danas vozali su me po kancelarijama, znam da im ne mogu izvuc 50e nikako al sad treba da mi stigne kazna od 85e, hocu da nadjem nekog iz uprave koji moze da zavrsi da uplatim 35e i da je to to. Ili idem u zatvor, jer pored svih para i kazni sto mi uzese oce jos duplo da uzimaju. I to ovakvih propusta imaju MASUU, i ko nema uplatnicu kao da nije ni platio i mora opet.. Kome te pare idu? Dje nastaju ovi euri ovoliki, mora da ispadnu iz elektronske zice u nacelnikov dzep?
Kod koga da idem da izguram ovo nekako do kraja? Malo li je 50e krvavih eura.
(5)Ministarstvo nadležno za poslove pravosuđa rukovodi radom Registra novčanih kazni i
stara se o njegovom funkcionisanju.
(6) Sadržaj i način vođenja Registra novčanih kazni propisuje ministarstvo nadležno za
poslove pravosuđa.
Dje je ovo ministarstvo?
Ministarstvo Pravde. Sta pise na uplatnici? MUP? Ako je mup onda kopiraj te uplatnice i na arhivi predaj uz zahtjev da ti 50 eur uplate na tvoj tekuci.
Pokusacu danas to u mup.. A ne moraju mi vracat pare, samo da me registruju nekako za sledecu kaznu koje je 85e, da im uplatim 35e i da mi skinu tu kaznu.. To je manja procedura, a mogu da odrade, samo nece.. Niko tamo iz administracije nije tu da ti pomogne, samo te salju od jednog do drugog.. Kad ce se promijenit to u ovoj drzavi :(
par postova prije sam pisao kako nisam mogao registrovati auto zato sto "ne treba nositi uplatnice"
imam osjecaj da to namjerno rade,mene su srecom zvali iz agencije i pitali da li da plate tu kaznu..
Pa nego sta nego namjerno.. Tako nek se zakine 20% ljudi i ko ne cuva uplatnicu opet placa.. Da je srece da imamo kome da se pozalimo na ovakve lopovluke. Sistem moze da radi ili da ne radi, a ne nekad radi nekad ne radi. LOPOVLUK!
Posle vodanja na 5,6 lokacija (i bisera poput idi u banku pa trazi da ti vrate pare) na kraju sam dosao do odsjeka za finansije mup_a i tamo predao zahtjev za povracaj novca. Predao sve dokaze i trebalo bi da ce vratit tih 50e. Sad koliko taj proces traje nznm.