Koja je marka tableta?
Printable View
Koja je marka tableta?
Da neces da ti pozajmim BT tastarturu da probaš, provjereno radi na Windows tabletu?
Pa on ima svoj adapter, ubacis u usb i upalis tastaturu. Nr koristi blutut od uredjaja, nego svoj.
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Tako bi mu bilo koja USB trebala da proradi isto kao i BT koju ti pominjes
Mada @pekmen tek sad vidim da ti o tabletu pricas. Nema tu ulaska u BIOS da ja znam
Ako mozes onscreen tastaturu da upalis
Drzi shift na onscreen tadtaturi i idi na opciju restart iz power u desnom cosku
Pokrenuce ti Trobleshoot
Nadji opciju Reset my PC
Ima bios. Mogu da upalim onscreen medjutim sa pritisnutim SHIFT-om mi ne daje tu opciju. Jednom je upalio prije 4-5 dana troubleshoot ali ja kreten nisam imao pripremljenu flesku za recovery i mislio sam da ce opet uci, medjutim nista.
Hvala u svakom slucaju, dodje mi da ga otvorim da vidim da nema neko 'skriveno' dugme iznutra za reset i slicno, nema mi logike da je ovako napravljen..
Problem je sto ne radi tastatura. Mogao bi da se pokrene rekoveri sa USB fleske na kojoj je sistem, ali kako ces butovati bez tastaure... Ulaz u BIOS ti nece rijesiti problem sa login sifrom.
Ima nacina da se sifra skine samo treba tastatura da radi.
Jel ovo nestasica ovih gtx1050 ili mi se cini? Da neko ne prodaje polovnu za 120-130eura?
Kako da koristim 2 ekrana na Macbook pro 2015?
Predpostavljam da konekcija ide preko thunderbolt-a, medjutim prvi ekran ima samo hdmi, dok drugi ima DVI i DisplayPort.
Da li je to izvodiljivo ovim uredjajem, tako da na oba monitora dobijem native rezoluciju odnosno 1080p.
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1kMEHI...-for-Apple.jpg
Da ne otvaram novi topic, nisam do sada imao iskustva sa bežičnim slušalicama pa je prvo što me zanima ima li laga, tj. kasni li zvuk za slikom? Ako je taj dio u redu onda pucajte preporuke, koristio bi ih za filmove/serije 75%, 25% igre.
Trenutno u ponudi imam Asus Strix Wireless Gaming, kako su se one pokazale? Ili ako ima neko preporuku za neke mozda bolje do 100e ?
Uff, što mi se desi sad, sva sreća pa šuplji windows ne radi kako treba :D
Imam licencirani Win10, prije 20 dana odjednom posle nekog updatea valjda ne radi mi Search, tj. ne registruje tastaturu, isto tako neke prečice koje često koristim tipa win + P pa da idem gore dolje, ne registruje ni tu tastaturu, uglavnom što se tiče tih kretanja kroz windows tastaturom, ne registruje je. Uz to Cortana potpuno nestala (mislim da je to i uzrok svega, nije da mi je potrebna)
Pokušam sve, uključujući i ovo, sve korake ali neće da može:
https://www.youtube.com/watch?v=E5_298YUvB8
Ništa reko, idem na system restore pa da se vratim neđe dva mjeseca nazad, sigurno rješavam problem i u momentu kad sam kliknuo, sjetim se da sam cio bekap sa telefona koji mi je na servis istovario na desktop (što inače nikad ne radim no vazda ide na storage disk), poludim tu, oću pc da izlomim, kad posle par minuta izbaca grešku, uh sreće moje! :)
https://pasteboard.co/GEJCg3Q.png
Valjda ne bi trebalo da dira dokumenta ako radis system restore.
Dje kupiti dva spila karata kvalitetnih u Podgorici. Po mogucnosti Piatnik.
StartIsBack sam koristio na Win8, skroz korektno je sada odrađen start menu što se mene tiče.
Classic Shell na W10 zna da uspori sistem da se nista ne moze raditi na njemu. Njega ne preporucujem.
HDD vs SSD ~ 70 e ?
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Nikad problema nisam imao, a dugo sam ga koristio.
Nego sad kad je to skoro pa upristojeno i moze se internim podesavanjima dovesti u zadovoljavajucu formu, chemu bilo kakav shell?!
Obzirom na pitanje i navedene detalje, HDD svakako.
Dajte preporuku za zvucnike za kucu, do 300 eura, 5.1 sistem
Ako mislis na kompjuterski sistem onda Z906 ili ako imas srece pa nadjes Z-5500 koji se odavno ne proizvode ali su bolji od svojih nasljednika tj imaju dosta kvalitetniji bas. (ja prodao jedan komplet u paru sa odlicnom zvucnom kartom, prije 2 mjeseca za 280e :))
Ne na kompjuterski, najradije bi ga direktno na tv zakacio
Svakako iz te klase zvucnici imaju opticki ulaz pa ako ti TV ima opticki izlaz spojis ih tako.
Ako ces digitalni audio zapis da reprodukujes na zvucnike, ne mozes preko TVa. Makar ja nisa mogao.
Ja sam dreambox morao da kacim direktno sa optickim kablom na aktivni woofer od zvucnika, jer TV nije htio da proslijedi digitalni zapis do zvucnika optickim kablom, iako je bio sa hdmi povezan na dreambox.
Mislim, I sa TVa dobijes ti zvuk, ali samo dvokanalni koji se rasporedi, za sestokanalni digitalni sam morao da kacim direktno zvucnike na dreambox.
Zbog toga sto TV (pretpostavljam stariji neki LG) nije posjedovao DTS dekoder.
Samsung je u pitanju. Pazi ima digital audio output (opticki 100% a mislim I coaxial), al nece da prenese (propusti) zvuk koji dodje do TVa sa hdmi kablom do woofera koji ima dtc dekoder. Tacnije, prenese zvuk ali samo dvokanalni ne I izvorni koji se emituje npr na nekom Sky movie kanalu.
Mozda je u pitanju neka fora sa HDMI, ne znam, al sam guglanjem dosao do zakljucka da nisam jedini sa tim problemom, nego sam morao direktno optickim da vezem dreambox I woofer sa dtc dekoder.
Kad smo vec kod zvuka, ima li koja od kablovskih dd 5.1 na HBO npr?
Pazi, kad vezes digitalno zvucnike i TV/racunar, dekoder u zvucnicima preuzima ulogu obrade zvuka, dakle kontra smjer. Ukoliko povezujes analogno (cincevima) onda ulogu preuzima TV/PC te ako isti nema DTS dekoder, nece ni biti zvuka.
Kad smo kod zvučnika, imam neki Pioneer woofer koji godinama skuplja prašinu. Pade mi na pamet da je aktivan i da bih ga mogao spojiti direktno sa TV-om. S obzirom da on od izlaza ima samo RCA onaj izlaz a da na TV-u imam audio out (3.5mm), pretpostavljam da ga spajam direktno sa ovim kablom? https://www.amazon.com/kenable-3-5mm.../dp/B007JIS35K
Ima li đe u PG ovaj kabl (Quantum nema), vazda, ali vazda mi treba neki specifični kabl, mimo svijeta...
Pa uzmeš klasični 3.5mm na 2 RCA, povežeš samo lijevi kanal i dobiješ mono. [emoji4]
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk VIP
Naravno da mi je to odmah palo na pamet ali da li će to raditi? :) Mada stvarno, ništa me ne košta da probam, probaću kasnije baš...
Hoće, probaj slobodno.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk VIP
Pozdrav ljudi.Dns kad sam upalio lap top zvuk je potpuno nestao odjednom.Kad udjem u opcije zvuka ovo mi pise "neka druga aplikacija koristi uredjaj.Zatvorite sve uredjaje koji reprodukuju zvucni zapis na ovom uredjaju i pokusajte ponovo"
Reinstaliraj drajver za zvucnu karticu.
Pozdrav drugari, gledam neki laptop da kupim, u amerikama sam i raspolazem sa 1000+$.
Trenutno imam Lenovi ThinkPad P50 koji je sjajan ali...velik, tezak. Putujem dosta, htio bih nesto lakse a opet sa dobrim performansama a odavno sam ispao iz trendova, dugo sam koristio Mac i to je to...
Ko je trenutno dobar? Koji modeli su zanimljivi?
Nisam veliki fan touch screen laptopova pa bih mogao da preskocim te opcije.
Bih nesto vece od 13.3' tako da neki 14' ili 15.6' ali tanki i laki mogu da budu zanimljivi.
Hvala,
Pozdrav
Aaaaaa nisam mislio Mac :D potreban mi je windows za operativni pa zato.
Sta me recimo konkretno zanima, nikad nisam imao racunar sa hibridnim diskom. Kako se ponasa to? Znam da su popularni vec neko vrijeme ..