Neeeeeeeeeeeeeeee, svake nedelje...
Printable View
Neeeeeeeeeeeeeeee, svake nedelje...
a dobro pazi , kad u auto nema freona , postoji vjerovatnoca da je nedje iscurio . e onda se veliki servis podrazumijeva posipanje one tecnosti provjera curi li dje freon , filter(koji je inace 10-20e) , ono sto smo pominjali provjera ulja u kompresor, i to sto se josh radi ...
Gledaj, ja sam "servisirao" klimu prije 20 dana, dopunio 489 grama freona. Sad ima 1230 grama unutra i to je OK.
Sa onom pumpom za freon moze da testira u roku od minut da li pusta freon ili ne.
Filter nema veze sa sistemom za hladjenje.
Ne znam ko je recimo otvorio centralnu konzolu i radio dezinfekciju evaporatora klime...? Znas li koliko sranja se nagomilava oko evaporatora? E, to je bitno.
A to ne radi niko kod nas.
vazi radice al kad das sto eura, treba skinut tablu i sve jadfe da oslobodis to ***** ;p ja sam jednom kod majstora gleda na volva moga, i reka i 500 vrijedi ovaj jad ; p
Eto kod mene se recimo ne mora skidat tabla itd. Sve je iza one kutije za sitnice.Samo se ona skine za 10 sekundi. Al svi su rekli to se ne dira i tu nema što da se čačka.
Ne ne, ne moras skinuti sve. Skoro svako kuciste evaporatora ima rupu gdje mozes da ubacis cijev od boce (a ako nema rupu onda otvoris), otvoris cesmu od boce i plin ulazi unutra i bombarduje sve, onda sve to ****** ide kroz rupu dolje (rupa za vodu evaporatora). Za to ti treba 15 minuta, i ona velika boca od 10 eura, koja se moze naci kod Vujovica.
Pogle koliko sranja izlazi posle sprejanja:
http://i84.photobucket.com/albums/k2...g/PA050771.jpg
http://i84.photobucket.com/albums/k2...g/PA050770.jpg
Baš ću zaglednut al nisam nikakvu rupu primijetio ranije.
Otvoris malu rupicu onda stavis cep i sve OK.
Znači kod nas velik iservis klime i nije servis no pola servisa?
ja sam platio "krpljenje" hladnjaka 20 e i freon 35 i imam jos 2 gratis punjenja do nove god. u slucaju da mi hladnja opet prsne nedje.. :)
ne mozes utvrditi sa pumpom da li pusta freon ili ne...sam test ne traje minut nego sigurno 10-15min...i testira se da li drzi vakum...
ali kod mene je npr sam aparat pokazao da je sve ok, ali jedno crijevo je toliko malo bilo "probijeno" da nije ni detektovalo curenje...a onda pomaze boja koja se sipa u sistem pa se nakon par dana ista pojavi na mjesto gdje freon curi
1 min je dovoljno da se testira da li drzi vakum...
Očekuješ da neko ovo uradi? :D
Attachment 61057
Ja znam kad sam vozio lagunu uzeo mi je 50 eura samo za punjenje freonom
ja sam prije mjesec dana bio zbog curenja freona kod majsotra...testiranje je trajalo 10-15min...nebitno...mozda moze trajat i 1min...ali nije utvrdjeno da pusta...dok nije dodata boja pa se posle 7dana pojavilo gdje pusta...
ovo je moje iskustvo...
ima li koji majstor ili mozda cak neko od vas ovu zajebanciju za testiranje 'pritiska' u crijevima tj da se vidi pusta li dje koje ?
nadrukas kompresorom u usis i osluskujes dje pishti.
http://www.cypressconcepts.com/ebay/tester.JPG
ili da trazim djelove po Okovu/kipsu itd ?
ovako nesto bi trebalo da ima iole ozbiljniji majstor...meni su zadnji put testirali sa ovako necim dje pusta...ali u sklopu je dosla i citava rucna pumpa...
pricam o tome da sa testiranjem da li sistem drzi vakum nije utvrdjeno da isti pusta...pa je morala da se sipa boja i tek posle par dana da se vidi gdje pusta...
ocu da kazem da to testiranje da li drzi vakum ili ne, ne mora da bude tacno...
Moze li se pripuniti od vespe onaj akumulator ili mora novi,jer nije paljena od proslog ljeta,tako da sad ne daje kontakt?
napuni ga jednom i vidji od voznje oce li se pripunit i ostat takav .
ako opet posle 2,3 dana nepaljenja ne daje kontakt moras uzet novi...