Ako imaju u ponudi neki od Siemens-ovih rutera/modema, toplo bih vam ih preporucio.
Printable View
Ako imaju u ponudi neki od Siemens-ovih rutera/modema, toplo bih vam ih preporucio.
Nedavno sam se nesto raspitivao za ovu optiku, pa mi je jos "svijeze".. Znaci provlace je po nekim dijelovima grada (naravno i treba, pogotovu gdje su blokovi, stambeve zgrade, itd) ali mi je totalno retardirano da - nit je ima, nit su poceli, nit planiraju u skorije, Bulevar Ivanca Crnojevica i ovu "kocku" strogog centra grada ???!?!?!?
To samo moze nas - T-Com.
Zna li se kada ce na Zabjelo?
Ja sam u identicnoj situaciji :) Razmisljam da pređem na M-Kabl.
Kad bih znao da optika nece skoro odmah bi presao, bolje 10e nego 20e. A sa druge strane da se vezem na ugovor od 18 mjeseci, a stigne mi optika za par mjeseci :confused:
Bas danas sam usput pitao u poslovnici kad ce optika ma Zabjelo? Rekose da ce nama zgradasima biti ponudjeno do nove godine...
okaci to macku o repe ,i meni su svasta obecavali
Valjda je takav plan, treba 50% stanara da prihvati...
Saglasnost predśednika skupstine stanara ili 50%+1 potpis da bi mogli radovi da se izvrse
Ima li ikakvih informacija gdje se trenutno radi, i kad su u planu odredjeni djelovi grada?
Ne mogu da nadjem na sajtu...ima li otike za 5. proletersku ulicu? Tacnije kuca na kraju mosta iznad Karver-a.
Kosić, Danilovgrad, ima, a Tološi, Podgorica ne? Što je sa mozgom..
Mozak ne prozivaj. U HN Bajkovina ima a Igalo ili centar HN nema. Bajkovina je naselje staro jedva deset godina, Igalo malo duze od 60 godina, a jezgro HN bar 600 godina. Nidje veze.
Za optiku do kuća moraće se sačekat neka bolja vremena. Jednostavno, divni planeri naših gradova, ti vizionari koji su gledali budućnost, nijesu uredili instalacije baš kako bi trebalo, naročito ove koje su vođene po kućama. Samo dovođenje optičkog kabla pojedinačnoj kući je trenutno previše skup i nerentabilan poduhvat, pa je logično opredjeljenje da se ide na zgrade i stanove jer se jednim dovodnim kablom pokriva veći broj korisnika.
Druga bitna stvar, što investitori često neće da investiraju i razvuku optičke instalacije po zgradi nego i dalje idu na bakar. Onda čekaš i gledaš oće li ti T-Com to uradit besplatno (a valjda oće svima do kraja ove godine nakon toga ne)... Pa dok objasniš ljudima što i kako i koje su prednosti i mane...
Kad bi to krenulo po kućama nailazilo bi na puno problema, mnoge bi ulice morale bit prekopane. Pri tome optika je dosta krta pa ne trpi hvatanje krivina kao bakar. Da ne kažem da je metar optičkog kabla skuplji od bakra podosta.
A na sve to dodajte da je ovo relativno mlad servis T-Coma još uvijek u fazi uvođenja i sređivanja. Ima par sitnica koje i dalje ne funkcionišu, poneki prekid u radu. Ali ljepota brzine optike je 5x veća nego kad smo sa ISDN i 56K prelazili na ADSL 512Mbps i 1GB protoka.
Da neko ne pomisli da branim T-Com, samo iznosim realno stanje stvari.
zavisno gde zivite optika je nula stalno problemi extra tv stalno problemi telefon mi ne radi po 7 dana i pored prijava kvara za tri meseca koliko imam optiku imam preko 160 prijava kvara samo na extra tv i do danas nije otklonjen, pare znaju da uzmu a usluga 0 zato bezite od optike barem za sad
Prije pola godine je bilo :D može bit da se promijenilo u zadnje vrijeme dosta :)
Da li ima neko iz Niksica kome su uveli optiku da podijeli sa nama dozivljaj? Dokle se stiglo sa radovima (da li su uopste i vrsena prikljucenja )? Zamolio bih nekoga iz T-com-a, koji su posjetioci fouma, da nam da neka, makar okvirna, obavjestenja.U poslovnici u Niksicu pojma nemaju, sve je, kao, u nadleznosti Podgorice.
Moze li neko da mi objasni (Sale, Emil) zasto jedino u nasoj zgradi nije sprovedena optika u citavoj ulici ( a najnovija je)?
Koliko se ceka na prebavicanje na optiku nakon potpisivanja ugovora? Dobijena je saglasnost stanara. Koriste li se postojece bakarne instalacije ili se optika razvlaci po zgradi.
Hvala.
Vec smo pisali oko tih dozvola i cuda. Nije dovoljna samo saglasnost stanara vec i milion dozvola od opstine, zelenila, sekr. za saobracaj... Da bi se kablovi provukli do zgrade i kasnije kroz zgradu do stanova.
1. Popunite vi i sto vise komsija web prijavu ili porucite na 1500 ili u t-shopu
2. Predsjednik skupstine stanara daje saglasnost ili potpisi 50%+1
3. Dozvole opstine
4. Instalacija do zgrade
5. Instalacija u zgradi (ormarici po spratovima do prijavljenih stanara)
6. Instalacija stanu
7. Mjerenje
8. Router
I jos mnogo stvari izmedju... A naravno i novca. Korisnik ne placa nista za prikljucenje. Idealno je kada inestitor u startu postavi optiku do stanova, makar to ne cekate i nema novih kanalica/kablova po stanu
Ja evo cekam 4 mjeseca da uvedu mogucnost da se zadrzi stari broj ali izgleda nista od toga... Ima li ko kakvu informaciju o ovome?
Omoguceno je da zadrzis stari broj. Posjeti T-Shop i predaj zahtjev za migraciju servisa sa bakra na optiku uz zadrzavanje broja.