Originally Posted by
johnny bravo
Ne radi se o prozivci, već o dekonstrukciji popularne zamjene teza.
Kao što sam rekao, legitmno. Smjena DPS bez obzira na cijenu. Ok. S tim što bi DPS mogao biti smijenjen i da je vlada sastavljena od URA (moguće i Demokrata), uz manjine, tražila manjinsku podršku u parlamentu od DPS, SD, SDP. Po potrebi, u vladu bi se mogle uključiti i/ili SD i SDP. Takva vlada bi sigurno imala najširu moguću podršku independista i ne bi morala da ide u zagrljaje Amfilohiju, Davidoviću, Mandiću i već nekoliko puta nabrojanim živopisnim likovima na parlamentarnoj sceni. DPS bi bio razvlašćen, ali ne po cijenu koju je URA očigledno spremna da plati. Prelazno rješenje je mogla biti i koncentraciona vlada, pa i ekspertska, za koju sam siguran da bi prije DPS dao podršku, nego li DF i krugovi oko DF.
A to je i odgovor na pitanje zašto SDP i URA nisu dobili više glasova. Independisti ne žele gore opisane zagrljaje i tačka. URA je vrlo jasna bila u kampanja s kim želi, SDP nedorečen, sa istorijom koketiranja sa obje strane. To se ne može promijeniti, ja vjerujem više nikad, a makar ne u dogledno vrijeme.
I još bih se osvrnuo na jednu grešku koja polazi od političke ostrašćenosti - polaziš premise da je lični benefit osnovni motiva glasanja za DPS. Ako je tačno da nam 145.000 sugrađana glasa iz tih pobuda, nema nam spasa, nego da svi ostali samo napustimo Crnu Goru što prije.
Nego, da ako se više formira vlada, da prodamo Majbahe, pa da nam konačno svane. Čuvaj se Luksemburže, pazi leđa, Švajcarska, Crna Gora odustati neće! :)