Gadan udes ka Nikšiću.
Ko planira ić nek ide preko primorja...
Printable View
Gadan udes ka Nikšiću.
Ko planira ić nek ide preko primorja...
Da nije ovo skrecao lijevo od hotela??? ili je neko na rano/kasno crveno
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...480bd3efdc.jpg
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
totalna puna. pogledajte dje je autobus ,, pobjegao,, .
Prizor kunem ti se.
Stradala je nazalost jedna osoba i nije vrijeme ni mjesto za komentare sa moje strane. Nema dana kad ne prisustvujem preticanju po punoj liniji i ide se na cistu srecu, samo na srecu da iz drugog pravca nema niko i nista drugo.
Jos jedan kombi je bio između no su ga makli. Katastrofa..
U međuvremenu došlo je i do drugog udesa kod Carevog mosta, zbog čega su formirane kolone.
a počinulo se makar od udesa dok su bile koronamjere
Da nije ovaj plavi autobus Lalatovic kompanije?
Kao neko ko prelazi 2500-3000 km mjesecno svakodnevno se srijecem da ovakvim debilima koji svojom voznjom prijete meni, sebi i ostalim ucesnicima u saobracaju.
Znas kad ides uvece da spavas i cujes muvu kako zuji, pa ustanes i juris je 10-15 minuta i na kraju je roknes sa zadovoljstvom. E, toliko mi je zao ovih vozaca sto stradaju dok se kurce voznjom, makar bili iz moje porodice.
Ja u ovakvim situacijama samo kazem dobro je da je iz suprotnog smjera naletio kamion, autobus, tenk, podmornica, svemirski brod jer da je neko malo auto ubio bi ljude ni krive ni duzne.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
dok god niko nevin ne strada divljaci mi spadaju u onu narodnu - zlo radjenje,, gotovo sudjenje
meni je zao kad neko upropasti svojom bahatoscu zivot nekoj familiji, a za to sta sami sebi rade konj prde, pa makar o meni sjutra ovo pisali
Monci o čemu mi pričamo ođe kad svaka budala leti bez ikakve svijesti da oni nisu jedini na tom putu.. Kad krenemo od instruktora vožnje od kojih su 98% budaletine pa do usijanih glava koje voze raznorazne lame od auta, dobijamo brojku smrtnosti na putevima ni da smo u ratnom stanju..
U ovakvom stanju auto može da bude samo od jurnjave velike, nije mi ga žao pa da mi je iz kuće. Samo da nije neko na suvozačevo mjesto ili neko drugi nedužni stradao.
Uf kako mi se sere od tih izgovora sa zdravstvenim problemima, ako imas zdravstvene probleme NE VOZI MAJKA MU STARA uzmi taj pisljivi taksi ili autobus i ne sijedaj za volan, ako te opali srce u autobus samo ces ti umrijet. Ja imam dioptriju -2 na oba oka, ne vidim k*rca ni preko dana ni nocu, ne bi sio da vozim bez naocara nema tih para jer nije voznja setnja kroz park no si odgovoran za svoj i zivot ostalih u saobracaj. A to da je bio divan covjek ruku na srce, mogao je ubit nekoga jos divnijeg pa macku o rep sve
Moj pokojni otac je batalio voznju sa 60 godina jer nije bio siguran za volanom i plasio se bas toga da bi mogao da ubije nekog, iako mu niko ne bih dao preko 52 godine jer se dobro drzao fizicki.
Mene je covjek udario na motor koji isto imao zdravstvenih problema da me cak nije primjetio uopste na motor, srecom prosao sam bez posledica.
Treba da se uvede ljekarsko 2x godisnje za ljude od 60+ godina, i ko vec ima zdravstvenih problema da mu se zabrani voznja za volanom. Ima taksi bus, komsija itd..
Sent from my iPad using Tapatalk
na ljekarsko kad udjes kao da si usao na psihijatriju, tako zaposleni izgledaju da ti je prosto neprijatno
Tako je, kod nas ljekarsko nista ne znaci. Znamo svi kako se dobija pa makar ne vidio nista i imao milion problema. A ako se slucajno nadje neko ko ima komentar to nije da ne bi dobio uvjerenje nego da bi doplatio za isto.
Nego je to vec druga tema pa da ne idem u 'off'.
Samo da dodam slicnu situaciju dje smo mi pokojnog djeda nacerali da batali voznju. Nije on imao nekih zdravstvenih problema ali godine su godine. Kad god bi usao u tunel (ili izasao iz njega) njegovo vrijeme adaptacije bi bilo 5x duze nego nama i onda bi morao da uspori skroz jer mu je vjerovatno padala 'roletna' pri ulasku u tunel a zabljestala bijela zavjesa pri izlasku iz istog.
Te stvari se sigurno ne bi ni vidjele na ljekarskom pregledu ali ne mozes sa 70 godina da vozis kao momak od 20. Nije to ista adaptacija pri promjeni svijetla, nisu to ni priblizno isti refleksi, sve je to mnogo sporije i pogubnije. Kako za njega samog tako i za ostale ucesnika u saobracaju.
Evo juce vidjeh jednog djeda na trotinetu... trese se kao prut i samo cekam da vidim oce li se prevrnut' na trotoar ili na neko od auta koja prolaze pored njega.
Jes al vecina gine do 40 godina najjaca snaga , najjkuvanija glava....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Evo i malo statistike..
https://i.ibb.co/mHK7LHX/Screenshot-4.png
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...milijarde-eura
Koliko treba da traje ljekarsko da bi se utvrdilo da vozač "ne vidi' znakove koji ga ograničavaju po nekom pitanju u vožnji ili da ne razlikuje punu od isprekidane?
Ne kažem da treba ćorav vozit ali mislim da je nestrpljenje i nezrelost teško utvrditi na ljekarskom.Isto tako da se na čjekarskom može utvrditi sklonost ka srčanom napadu,ne bi kolabirali mladi sportisti koje klub debelo plaća i šalje ih na ful ljekarske da bi se zaštitili i ne bi potpisali ugovor s nekim koga će za mjesec/dva/godinu/dvije da gađa srce
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
A kako ovo racunaju da drzavu kosta 8,6 BDP
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ispade da smo za drzavu,samo broj....
Sent from my S23+ using Tapatalk
Slicna je statistika i u BiH.
Poveca se podosta cijena ljekarskog i za 60+ stavis da mora 3 puta godisnje.
Niko normalan srednjih godina nece htjeti da da dosta para za nesto sto se zavrsi za 5 minuta vec ce traziti pun pregled kad vec toliko placa.
A oni stariji ce odustati jer ce im biti skupo da daju toliki novac.
Zakon kaze da se ljekarsko radi na 40, 50, 60, 65, 70 i poslije toga na maks 2 godine
problem je sto ima klinika dje da te uceraju u tirinte u kolica od maltera ce ti izdati ljekarsko na koje ce da pise b.o /b.o/b.o...
Ja zadnji put kad sam vadio ljekarsko kod istih su me poslali u jednu ordinaciju, uzeli podatke i rekli "podjite platite" - ok nemam 70 godina, ali je zena za salterom bukvalno izgovorila "mogli smo vam vala makar pritisak izmjerit za ove pare"
A na temu toga da se najvise strada dok si kuvana/usijana glava - jeste, ali losa je kaznenna politika i zakon - uvedes kao skandinavci da ako ponovis odredjene prekrsaje moras da prodjes psihijatrijsku evaluaciju i to je to... i izbacis veze i poznanstva iz jednacine i super
Kad mi nijesmo bili za drzavu samo broj??
Postoji jedan isti preduslov i za manje gužve u saobraćaju, i za manje zagađenje, i za manje udesa zbog gužvi, i za manje udesa zbog zdravstveno kompromitovanih vozača - dobro organizovan javni prevoz. I gradski i međugradski. A dobro organizovan prevoz znači i dobra povezanost i dobra frekvencija polazaka.
Valjalo bi iz ove statistike izvuci i prosjecan broj godina jer cisto sumnjam da je preko 29-30
Samim tim više je i stanovnika, tako da je ova brojka normalna (iako da je sreće taj broj bi trebao biti 0) ali nažalost...
Opet srcani, a?