kolega @cattaro najbolje zna, vjerovatno. volio bih da on napiše koju [emoji4]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
kolega @cattaro najbolje zna, vjerovatno. volio bih da on napiše koju [emoji4]
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.facebook.com/share/v/5Hy...ibextid=oFDknk
Posle onih isto lijepih scena u vaterpolu,konačno se osvijestila omladina da smo mi sa Balkana jedan narod i da treba da se držimo.
Bravo djevojke ,sve vam cvjetalo [emoji3059]
Sent from my Aber kutija
@outline Slažem se.Ono što ja znam je da su braća Vraneš,tačnije njihova porodica odlučili ne samo da pređu u HN iz PG,nego i da se presele dolje iako su imali stabilan život u PG.Momci,a posebno mali koji je igrač odskakao za svoju generaciju sa 14g.Sad već je neka sredina,a ako ne napreduje ode on na brod,a PG se neće sjekirat što ode iako je potekao u PG.U suprotnom,t.j. ako uspije,biće priča da je izdao PG.Znam da nije ista priča klub ili repka ali neke paralele se mogu povuć.Čudo je kolko muško dijete sa 15-16 godina traži potvrdu onoga što on misli da je i koliko se brzo naljuti i zapamti onoga ko u njega ne vjeruje ili ko mu nije finansijska podrška.Druga je priča kad sazrene,20+godina.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Covjek ide dje misli da mu je bolje. Sportisti imaju cilj koji bi da ostvare, i mnogi ce bez razmisljanja da idu tamo dje ce im se mozda san ostvarit.
Ako USA nekom sportisti iz CG ponudi da ucestvuje pod njenom zastavom i benefite koje ce dobiti, razmislite koliko bi sportista ostalo.
O kakva stupidna svadja oko Mandica,...koga briga uopste, odlucio je kako je odlucio,
nije ni prvi,..prije njega Prlainovic,..vjerovatno ni poslednji,...i sta sad...zivot uvijek ide dalje,,,,
Našoj vaterpolo reprezentaciji ne bi ni Gospod Bog pomogao,a kamoli Mandic,..koliko god dobar da je igrac
Nasim vaterpolistima prosto kad vidis face ...vidis da su šonje i da nemaju ono izmedju nogu za nešto vise od ovoga,
usput malo je sporan i ukupan kvalitet ove generacije ,...ali psiha i damu, i srce junacko ..' ne to nemaju nazalost
jer kad ste culi i da li ste ikad culi da je neko u vaterpolu od pet peteraca promasio 4,...
To se nije desilo ni u ovom ,..ni u svim paralelnim univerzumima
Sa druge strane gledao sam i Srbiju i grupi,...ma bili su ocajni,...jedinu srecnu oklonost su imali
da je Djokovic na vrijeme zavrsio svoj turnir,..pa je na molbu selektora dosao kod njih na sastanak,...malo
ih motivisao,...malo im se drao i vikao ,...svakakve price je tu bilo,...pa su onda odjednom dosli kao
preporodjeni i kao Nova ekipa,...jer oni u grupi nisu mogli da se sastave ,ali bukvalno ,,,
Nama ostaje da radimo,...pronadjemo dobre psihologe i motivatore,...jer ovim nasim vaterpolistima upravo
to treba,...da ih neko ubijedi da su oni Baje sa mosnjama ....
Olimpijada evo još traje. Nikako da se slegnu utisci...Kako su nas programirali...
Napisah dugacak post i on nestade...nije me volja opet.
Bas se smorih sad.
Uglavnom, sve je receno u vezi Mandica 2010. i godinama nakon toga. Pogotovo na ovom forumu je pisano dosta o njemu.
Scepo je logican izbor.
Ja sam aktivno ucestvovao u ,,kampanji'' za izbora predsjednika PVSCG-a 2020. Na FB-u, ali dovoljno da svi koje zanima znaju sto se desava i sto ce se desiti.
Izgubili smo 4 godine, a ovaj Savez (izbjegavam pominjati njegovog predsjednika, jer se covjek nalazi na lijecenju...) ima mandat jos dvije godine.
Umjesto 2020-2024, odlukom Upravnog suda ponisten je izbor (jer sve i jeste nelegitimno, pocev od Skupstine Primorca) i onda se tek 2022. formirao UO Saveza.
Ovo je bitno zato sto ce, ostane li ovaj UO Saveza, novi selektor vjerovatno biti Scepanovic.
Pominjale su se promjene u Savezu vec ovo ljeto, ali sumnjam u to jer su u septembru izbori u Kotor'.
Ostavke koje su celnici Primorca dali u Savezu su samo dokaz da sam bio u pravu.
Ranije se pominjao i Vukanic...
Svakako problem crnogorskog vaterpola nije samo selektor. Savez ocajno radi, jer radi u funkciji jednog kluba.
A Mandic je nesto sto se ne smije ponoviti crnogorskom vaterpolu.
Ne znam ni ko je u PVSCG ali jesu li oni krivi što nam cijela država ima tri bazena funkcionalna tokom cijele godine.
Bio Montenegro open,upoznao momka iz SAD(naših je korijena ali živi u SAD i tamo pliva),prijavio se bio,i nije se mogao načuditi organizaciji.Pa tamo, veli, svaki koledž ima okimp. bazen za zagrijavanje plivača dok se takmičenje organizuje na glavnom.
I dalje svaku noć odjekuje "Kari's on fire",a da ih izbači Australija bilo bi "Senilni starac,ko ga postavi tu."
Ehhh,što ti je posao trenera/selektora...
Ali najveći su upravo oni kojim asu koferi spakovani čim dođu u klub/reprezentaciju,pa kad krene drvlje i kamenje progutaju to stoički,iako je,po meni,nekih 30% do njih
Ako me sto izludjuje, to su izgovori.
Malo bazena, mala baza, a kad se i nesto napravi - vaterpolo se igra samo u 3-4 zemlje Evrope.
Umjesto da bude baza vaterpola (ma koliko to smetalo ljudima sa primorja) Podgorica se i pored dobrih uslova (jedan olimpijski i 2 vaterpolo bazena, brojni hoteli, aerodrom blizu) presporo razvija (u smislu vaterpola).
Da mi je neko one 2009. godine, dok smo uzivali gledajuci SL, rekao da seniorskog kluba nece biti ni u 2024. godini mislio bih da me zaj.
Novi se krpi sa balonom vec 2 godine, Kotor je 5 godina bio bez bazena (jedinog sa slatkom vodom, vidimo ovih dana sto se desava sa ljetnjim bazenom), Budva je posebna prica (propada im i ta, jedna od rijetkih dobrih generacija - 2008.).
Niksic, kako cujem, bazen ne radi vec duze vrijeme.
Nije bitno ko je u Savezu, ocigledno je da katastrofalno rade!
Urgentno su reagovali samo kad je sa Instituta odleceo krov- da se balon sto prije obezbijedi na Skveru.
Sve ovo uglavnom nema veze sa losim rezultatom u Parizu (vracem se temi). Ali ima veze sa tim da nam buducnost nije bas svijetla. I pored nekih uspjeha sa mladjim kategorijama u bliskoj proslosti.
Moramo citav vaterpolo podici na veci nivo. Uloziti vise.
Ne forsiram vaterpolo pricu tamo dje ocigledno nema volje (Niksic). Ali Podgorica...Imate osvajaca Kupa za U16 (Buducnost) i finalistu za U12 (Verde). Sa ljudima koji znaju kako se radi sa djecom.
Pouzdano znam da jedan od djecaka iz ove ekipe Buducnosti na danasnji dan ne zna sto ce i dje ce naredne sezone. 16 godina!?
Evo da se nadovežem....
Prije svega očigledno je da nemamo dovoljno kvalitetnih trenera,-i za to je kriv savez
niti osmišljen program kroz škole da se klinci zainteresuju za vaterpolo
Pa pobogu,..olipmijski novi bazen u Nk je otvoren 2008, malo posle Malage,...
i da od tada nije izašao noijti jedan poluvaterpolista ili plivač, to je tragedija,..imajući u vidu mentalitet
i karakter populacije i fanatstičnog broja sportista koje je nikšić dao recimo u rukometu i košarci.
A šta se desilo,tamo je vaterpolo klub osnovan odmah nakon Malage,i 2010 i 2011 na nekim državnim ljetnjim turnirima
koji su održani u Boki su bili prvi u konkurenciji Pionira i od tada ništa ,ali baš ništa,...
Očigledno je zakazao savez ,jer se taj klub morao dotirati i ulagati u trenera , i čak stipendijama sitnim dotirati djeca koja
bi se bavila vaterpolom. Konkretno ove godine bazen ne radi jer nešto nije mogla nova uprava sportskog centra da dogovori ili završi oko grijanja bazena
Toliko o tome
Kasnije su bazeni napravljeni u Podgorici,...nešto ima tu u mladjim kategorijama, pitanje veliko
da li će neko stići do seniora...
Šta je problem
Po meni infrastruktura apsolutno nije..Imaš bazene i uslove i Kotor i HN, i Budba i NK i Podgorica
Problem je male baze,...jer tamo gdje je najveća baza kao što su PG i NK,...savez ne radi ništa da zainteresuje i motiviđe djecu za vaterpolo
i obazbjedi im kvalitetne trenere i završi pitanja rada bazena.
U tim sredinam dječaci idu na fudbal, košarku, rukomet, odbojku, borilačke sportove ,a vaterpolo baš rijetko
Čak i za stoni tenis ima više onih koji treniraju nego vaterpolo.
U ovim manjim sredinama HN,Kotor ,Budva ,...tu vaterpolo ima kao prvo tradiciju ,a kao drugo odsustvo konkurencije
fudbala i košarke prije svega
Ali još od Malage se znalo da te male sredine nijesu dovoljne da održe taj nivo,...
naročito što mladje nove generacije generalno sve manje i manje zanima sport i normalno da pada kvalitet,...
tako da nam treneri u vaterpolu najčešće cijede suvu drenovinu i stvaraju nešto od prosječnosti...
I onda je normalno da vaterpolo pada,..i da više nije konkurentan za medalju...
To što mladje generacije su po osvajale neke medalje ne znači ništa...seniorska priča je potpuno nešto drugo
i vladaju neka druga pravila
Pokusalo se sa Niksicem, probao je Savez. Bilo je trenera iz Ko (ako se dobro sjecam dvojica) koji su 2-3 sezone pokusali nesto.
Jedan od njih je sa zavidnom reputacijom/karijetom. Bilo je nekih talentovanih klinaca.
Bazen mora da radi citave sezone i tu nema diskusije. Kao sto napisah, interesovanje nije preveliko, ali ja od Niksica ne bih tako lako odustao.
Brine da se (da ja znam, sorry ako grijesim) niko iz Nk, nijedan entuzijazista, nije zalozio da se to nastavi, uzdigne...
Vaterpolo je neprofitabilan sport, ali sve sto treba je da se 10-15 roditelja udruzi...
Eto u Baru nadamo se uskoro počinje izgradnja otvorenog i zatvorenog bazena,pa jos jedna baza vise koja ce biti pod ?
Kada ce se zavrsiti bazen? Dal ce odmah osnovati klub? Ko će biti treneri?
Danas da se bavis bilo kojim sportom,treba vise odricanja i nazalost ta omladina trenira do nekih 18 godina i prekine.
Sent from my Aber kutija