Italijani javljaju da Raikkonen na kraj sezone ici na operaciju ledja kako bi sanirao problem koji ga povremeno muci. Valjda je sve poslijedica udesa sa Sauberom iz 2001.
Printable View
Italijani javljaju da Raikkonen na kraj sezone ici na operaciju ledja kako bi sanirao problem koji ga povremeno muci. Valjda je sve poslijedica udesa sa Sauberom iz 2001.
Meni su odlicni ovi koji su srali za 3 godine, neprestano, kako je NAJVECI los, a niko nije rekao da mu je bolid u kurcu. Od NJEGA su trazili da bude dobar, to sto vozi kantu nema nikakve veze.
Gdje je sad Lojzek? Kada je pobijedio zadnji put? Koliko puta je pobijedio ove sezone? Koliko puta prosle? Koliko pol pozicija? Kada je startao sa 4 pozicije zadnji put?
A pored svega toga, koliko DNF-a je imao od 2010-e?
On te trke " nije gleda "...
Ne kenjaj!
Jedino ti i jos par fanatika ste pozitivno vidjeli Schumacherov comeback tako da...
Zato sto mi znamo kako vozi i znamo kakve uslove je imao.
Par fanatika,Hamilton i ostali koje je sasavio po kisi u Kanadi,kojima je uzimao pol-poziciju vozeci jednom rukom u Monte Carlu itd,itd...
Mogao je 3 godine da sjedi u box,da nista ne radi,samo da je odvozio onu Kanadu,Monte Carlo pol-pozicije i Monzu sa Hamiltonom,pa je dosta.
Mada,u pravu ste,on da sto vrijedi,sponzori bi produzavali ugovore sa njim i dan-danas i davali mu po 20 miliona-zar ne?
Jao, Kmicu u Monzu, spoljnom stranom...
Bio sam skoro zaboravio taj obilazak.
A istog Kmicu u Monte Carlo, u Grand Hotel unutrasnjom.
Sent from my GT-I9300
Imao je par dobrih voznji, ali nikome ne treba vozac koji odrati par dobrih voznji u tri sezone. Takvom opisu vozaca bi mogao odgovarat i Montoya.
A ovo sa sponzorstvom nema veze. Taj sponzorski ugovor je zasnovan na onome sto je Schumacher nekad bio i ta kompanija se jednostavno vezala za njegovo ime tako da ima smisla da to nastavi i sa njim u penziji.
Da li znas da je Marlboro sponzor Ferrarija, cak i najveci ako se ne varam (100m ugovor), a njihov logo se ne reklamira na bolidu.
Danas procitah jedan ludi "rumour" da Newey i Horner oce da naprave svoj tim.
Strukturu tima vec imaju s obzirom da je Horner gazda Arden-a, tima koji uspijesno ucestvuje u GP2 i GP3 i kroz koji su prosli Perez, Buemi, Liuzzi, Kovalainen, Senna, Pic. Fali im im "samo" para za razvoj i za motore.
Ko zna ima li nesto istine u svemu ovome.
Kako cu vas napusavat jednog dana ...
Permane: Ferrari može zaboraviti osvajanje naslova iduće sezone
Alan Permane rekao je da Fernando Alonso može samo sanjati o osvajanju naslova s Ferrarijem iduće sezone.
Naime, Španjolac je nakon utrke u Singapuru izjavio da je sada fokusiran na iduću sezonu te novi pokušaj osvajanja naslova.
Međutim, Lotusov direktor Alan Permane kaže da je Red Bullova prednost toliko velika da će biti ispred svih i na početku iduće sezone.
„Neće se dogoditi takve promjene da će Caterham i Marussijaigrati veliku ulogu. Bit će nekih promjena, ali neće se sve promijeniti.Sebastian Vettel sada ima prednost od dvije sekunde po krugu i nešto od te prednosti će prenijeti u iduću sezonu“, rekao je Permane.
„Trebamo biti realni i priznati da je Red Bull sada bolji u razvijanju bržeg bolida, nema razloga da tako ne bude i iduće godine. Pretpostavljam da će važan utjecaj imati motori, no ne vidim zašto Renault ne bi napravio dobar posao.“
„Možete biti sigurni da će Vettel imati prednost i da će motor biti učinkovit. Red Bull će i dalje biti tim koji će trebati pobijediti iduće sezone, jednako kao i Sebastiana Vettela.“
Permane priznaje da je Vettelova prednost u Singapuru bila šokirajuća.
„Imao je 2.5 sekunde prednosti po krugu. To je uglavnom bilo njegovo djelo jer Mark Webber nije bio ni blizu njegovim vremenima. Mislim da nikada ne vozi maksimalno brzo osim u kvalifikacijama i takvim situacijama što je poražavajuće za sve“, nastavio je.
„A da sam ja Fernando i da pričam o osvajanju naslova? Može zaboraviti, nisu ni blizu. Neće biti ništa biže ni iduće godine jer Red Bull već sada ima prednost.“
Vettel vozi vrhunski ali nema sanse da je prednost od 2,5 sekunde samo njegova zasluga. Razlika u voznji izmedju vozaca (u jednakim uslovima) tesko da moze bit veca od 0,5-1 sekunde. S obzirom da se ne moze izracunati "apsolutna brzina" vozaca, onda nema smisla to ni radit ali ni govorit da su 2,5 sekunde zasluga vozaca.
Kao neka vrsta dokaza da Vettel nije sa druge planete u odnosu na druge govori i cinjenica da ga je jedan vozac iz trenutnog grida, sa istim bolidom pobijedio i zavrsio ispred njega u sampionatu. A taj vozac nije Alonso ili Hamilton nego jedno manje zvucno ime.
Bolidi su im identicni, ali je bitan set up, rad, podesavanje i td.
Fabia, Vettel ce da pretekne tvoga SVEMOCNOG po broju titula... Vrijeme ce to pokazat i dokazat
Ima vece sanse no bilo ko drugi.
Ja se iskreno nadam da nece,iako ne volim ni jednog ni drugog
besmislena je prica da je vetel toliko superioran u odnusu na druge vozace.
jednostavno vozi superioran bolid i tu je kraj price.
svi ovi momci koji voze u F1 su vrhunski vozaci, ne bi ni bili tu gjde jesu da nije tako (da recemo da jedan mali broj odpada na ove vozace koje guraju raznorazni sponzori, al to je zanemarljiv broj).
isto ovo bi gledali da za upravljacem vetelovog bolida sjede redom: raikonen, hamilton, alonso, baton, rozberg, masa, grozan...
samo slijepci i likovi koji pokusavaju da iztroluju ovu temu mogu da tvrde suprotno.
2006. Formula 3 Euro Series u isti tim su bili Paul Di Resta i Sebastian Vettel.
Na kraju sezone Di Resta prvi, Sebastian drugi.
Ne znaci nista ali eto, i Vettel je gubio od timskog kolege.