Imam golf 6 1,6 dizel kako se odrzava partikularni filter da se ne bi Zacepio
Послато са GT-I9300T
Printable View
Imam golf 6 1,6 dizel kako se odrzava partikularni filter da se ne bi Zacepio
Послато са GT-I9300T
On se sam regenerise pri konstantnoj brzini 80 na sat kad dodje potreba za regeneracijom. Ako je vecinom voznja kroz grad onda ga treba prikljucit na komp na regeneraciju s tim sto treba pazit da niko ne stoji iza auspuha jer moze bit vruce. :D
Послато са C1905 уз помоћ Тапатока
Ajm motor je sirotinjska majka. Pumpa dizna. Jak a malo trosi. Sve zavisi od djelova. Veliki servis sa divljim djelovima 60000 maximum a original 12000 i obavezno pumpa jer ide preko zupcastog.
Ljudi, jutros jutros mi propade kocnica skroz do poda, jedva sam ukocio da stanem, prosle godine sam diskove mijenjao.
Pricajte sta moze biti dok danas ne odem u Kastelanu.
gumeno kablo od kocionih aparata ti je puklo istocio glicerin preko noci i eto ti pedala u pod....
moze biti puklo crijevo ili neki aparat,pa ti izaslo glicerina...
Koliko ce kostai popravka ako bude to?
Ne mora da bude. Mozda ti je neki od cilindara otisa.
Fabija 5 minuta traje fabricka regeneracija na ler uz kompjuter tako da si te 10 -15 minuta pobrka a 5 brzina na 70 ti je 1800rpm sto je mucenje a ne regeneracija.
Evo rece mi jedan majstor sad da mora pakne da zamijeni, aparate, glicerin... Izgleda da nije samo crijevo.
Kao sto rekoh, glicerin ti je iscurio zbog toga gubis pritisak i zbog toga propada kocnica. Glicerin ti je iscurio zbog crijeva ili nekog kocionog aparata(rijetko bude glavni kocioni, mada moze i to). Da bi rijesio problem dovoljno je zamjeniti samo taj dio i dosuti glicerin, ali se obicno zbog sigurnosti radi sve komplet ako je u losijem stanju, kao sto ti je majstor predlozio
p.s. ja sam prosle godine mjenjao kocione,diskove,pakne,nasuo glicerin i sada sam miran par godina :)
PA bolje da odradim to onda sve, jer ne bi mogao s mirom voziti da mi to samo zakrpi.
aparati nisu skupi ako su nazad i imas gurtne :) 7-8e, glicerin je isto jeftin, pakne, zamjena, ne vise od 50ak evra :)
Samo jos jedno pitanje, isti majstor mi rece da su me odrali za podizac stakla koji mi je naplacen 40e, tj za sajlu, pa jel moguce to?
1. Najbolje je da skineš manual svog vozila sa neta, i tu pronađeš fabričke preporuke po pitanju DPF-a, jer svako ima svoju teoriju... DPF ćeš i sam pročistiti ako voziš na otvoreni put, uz žustriju voznju, jer tako podižeš temperaturu u izduvu koja sagorjeva te naslage u filteru (jer je DPF zapravo samo metalno saće koje skuplja na sebe čađ). Međutim, opet poslije mjesec dana ili manje, zavisi od vožnje, će ti se potencijalno javiti signalna lampica za regeneraciju.
2. Skini fino mehanički i softverski DPF za nekih stotinak eura i uživaj :) Auto će ti biti zahvalan :)
Ee isti problem, ja sam jednom prilikom stao da izvučem sve te kamenčiće međutim kako mi je iza firme šljunak, dovoljno je da pređem dva metra opet se šare napune kamenčića pa šklapara. Provalio sam da čim ti se zalijepi nategni mu gas da oni koji nisu duboko ušli odma poispadaju.
Prošlo je dva mjeseca, dati više nisu nove, dvije hiljade km. A nisu divlje, baš kad sam kupio pitao me oćeš turske, kineske ili original, original su bile skuplje 15 eura pa sam naravno original kupio.
Aparat, pakne, glicerin-55e, da znate.
No-mercy deru te. Ne mogu svi aparati crc odjednom. A pakne ako su ti potrosene ne moze ti propanut kocnica.
za svakog čadja je normalno da malo zadimi kad ga stisnes, pogotovo ako se dosta vozi kroz grad. a što se dpf-a tiče, ne može se regeneracija vožnjom raditi kad je vozača volja nego kad se filter napuni sa dovoljnom količinom čadji za postupak, žustrijom vožnjom se taj postupak samo odlaže, ali kad se desi da krene regeneracija, valjda se upali neka lampica, motor malo promijeni zvuk, poveća se potrošnja ( na bordu odma skoče brojke) i tada je preporučljivo voziti nekih 20 minuta konstantnom brzinom ne ispod 3000 obrtaja, poželjno na otvorenom putu, ukoliko se ugasi auto dok traje regeneracija, nikakav efekat nije postignut. tako su mene učili :) a rekli su mi i da je najbolje to s*anje od filtera mać i mehanički i softverski :)
Incognito, ja sam se skolova silom prilika za to i prvi 1.6 sa dpf na ove prostore sam zajedno sa rokspedicima u porsche centar u bg izucava zato ne pricam napamet.
Radza madza neka ti neko skine izduvnu grdnu sipa malo goriva u nju i zapali
Posle je operi i vrati na auto. I ici ce bolje i nece dimit