http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...fc45be9760.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...0fea4f1305.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...b6e136004d.jpg
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
Printable View
E ovakva GT, sa ovakvim tockom, je tragedija od kupea.
Koja nije?
Zasto tragedija? Auto je top. Sa vrhunskim motorom od 150hp. Ide kao zmaj.
Ma vjerujem ti, no pricam za izgled.
Ovaj MG izgleda 9 puta agresivnije.
A dobro MG se kod nas posmatra kao clan familije. :D
I na njega su 16 felme kao i na Alfu. Samo je on spusteniji
O tome ti i pricam ;)
Na nju mora makar 17 i to siroke iiii patos.
Jedino tako izgleda da valja.
Dobar dan Alfisti
Da ne zna ko ima li na koji otpad gtv da se rastavlja za djelove? Potreban desni podizac, Fandjo, Deverdzic i Ivanovic nemaju, koga jos da pitam? Mada vec lagano gubim nadu da cu to nac kod nas.
Evo, ako neko razmišlja o 2.0 TS motoru (1.970 kubika, 150 KS pri 6.300 o/min., 181 Nm pri 3.800 o/min.) u tijelu 147-ice (1.325 kg) ovo su neki troškovi i, naravno, potrošnja.
Djelovi za servis:
- zupčasti kaiš za bregastu ------------- 20 eura
- natezač zupčastog kaiša -------------- 40 eura
- klizač zupčastog kaiša ---------------- 18 eura
- zupčasti balansne osovine ------------ 26 eura
- natezač za balansnu ------------------- 28 eura
- PK kaiš --------------------------------- 18 eura
- natezač PK kaiša ---------------------- 45 eura
- klizač PK kaiša ------------------------ 28 eura
- pumpa za vodu ------------------------ 28 eura
- filter za ulje ---------------------------- 3 eura
- filter za vazduh ------------------------- 8 eura
- ulje ------------------------------------- 32 eura
Potrošnja
Pa, poslije servisa sam pošao na put gdje sam napravio oko 2.800 km (2.792 km, precizno), od toga je oko 270 km bila gradska vožnja (Apatin, Sombor, Osjek i Sarajevo). Prosječna brzina čitavog puta je bila 58 km/h, uglavnom uključen tempomat, te je prosjek svih dionica na putu bio 6,7 litara na 100 pređenih kilometara, rezimo ako gledamo parcijalno na ravničarskom terenu (Živinice - Orašje) sa uključenim tempomatom (na 70 km/h) prosječna potrošnja je bila 5,8 litara na 100 km.
No, ako odemo u drugi ekstrem, kada sam se vratio sa puta palio sam auto samo da djete odvedem u vrtić, a put do vrtića je prva, druga, prva, druga, ... raskopane ulice, pa se i dosta čeka, dakle, najnepovoljniji uslovi, ali sam u tih pet dana uvatio prosjek od 15 km/h i prosječnu potrošnju od 17,1 litar na 100 km. Inače, u najčešćoj kombinaciji korišćenja automobila (kada je izuzetno hladno, ili kišno, ili vjetrovito, pa ne mogu na motocikl), odlaska na posao te korišćenja kroz grad i vrtić onda mi se prosjek digne na 34 km/h, a potrošnja je 9,1 l na 100 km.
Nadam se da će nekom ovo biti od koristi.
17 litara lokal prosjecna brzina 15kmh kao da je 5000 kubika :)
a nije, nije puno skup servis, sve je to slicno npr sa audi/vw
a ima li nekih iznenadnih kvarova? je li se desavalo sta da joj crkne itd itd
svi govore da se alfe kvare, koga god sam pitao za alfu kaze ne valja to nista, to se kvari :)
Vjeruj mi da nisu u pravu.To sto posto pricaju oni koji ga nisu gledali preko Golfa i Pasata.Naravno zavisi kakav ti auto kupis i u kakvom je stanju kupljen.Brat vec dvije ipo godine ima 159-ku,uvezenu iz Njemacke sa servisnom naravno,117000 presla,sa redovnim odrzavanjem je stigao do 190000 bez ikakvog veceg kvara.Tacno je da su Alfama slaba tacka ramena,ali su za to su krivi nasi bolno losi putevi.Sve zavisi kakav primjerak kupis. :)
To sam naveo kao ekstremni primjer ;)
Da su kvarljive ne bih vozio, imao sam sledeće automobile u vlasništvu: Renault 4, Yugo Koral, Alfa Romeo 33, Mercedes 190, Mercedes 123, Alfa Romeo 146, Mercedes 124 i opet Alfa Romeo 147. Sa ovom 147 sam imao dva peha, i to oba sa alternatorom. Prvi put prije dvije godine ostala je matica u motorni prostor koja je pronašla svoj put do otvora za hlađenje alternatora i ... rotor, a bogami i stator neupotrebljivi. Morao sam novi da ugradim. I ove godine opet, rezervoar za tečnost servo upravljača se nalazi iznad alternatora, ona je napukla i ulje je curelo po njemu ... rezultat, novi regler i posuda. Inače posuda je pukla po varu jer je neki predhodni vlasnik krpio istu. Drugo do sada nije bilo, vidjećemo ...
Koji motor ti je u 147?
Trebaju mi tasteri u vozačkim vratima za otvaranje/zatvaranje vozačkog i suvozačkog stakla. U pitanju je 147, 3 vrata, 2001 god. Koda Acike nema. Neka ideja?
Potrazi na autodiler je imala jedna udarena...
Takodje na Cetinje preko puta jednog od placeva ima jedan auto otpad..i bila je 147 tamo u fazi rastavljanja!
http://pictures.topspeed.com/IMG/cro...ia_1600x0w.jpg
http://pictures.topspeed.com/IMG/cro...-2_1600x0w.jpg
pogledaću, hvala (za ovu govore da izgleda najblize modelu koji ce zvanicno biti prikazan u junu 2015 ... )
Ovo je bolesno...
Samo da model koji ode u proizvodnju bude sto slicniji ovome, prava perverzija!
Shtrc shtrc...
Sent from Tapatalk
Boles....
pi to se kvari
Ne gleda se to danas
Glee tocak 26'
Ni upola ovako neće izgledat, ka' vazda
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...4529106040.jpg
Sad vidjeh da mi je neko skinuo lajsnu sa gepeka. Zna li ko dje mogu naci drugu?
Na neku alfu drugu
Jeli realno da je neko to ukrao....To je cisto stetu da napravi nista drugo
Naruci na metar (samo debljinu vidi da to odgovara) sa aliexpress.com oblikujes kako tebi odgovara i zalijepis. I imas i rezerve ako je iduci put skinu!
http://www.aliexpress.com/premium/ch...ewCP=y&catId=0
Hvala na savjetu! Taman cu tako i da uradim jer ne vjerujem da imam gdje da je kupim novu
@ Egzekutor
Jesi ucinio sto , nabavio kakvu lajsnu?
Pitah ipak kod shahovica da nemaju, reche da bi trebalo da je ima ovih dana pa cu sachekat da vidim kakva je. Ako ne, onda cu naruchit sa neta
Zna li neko o onoj 156 sto se prodaje na semafore na cetinjski put..metalik siva izgleda u ok stanje 2.4 jtd, ali kad se zove broj koji je na nju okacen - korisnik iskljucio telefon - i tako danima. Da neko ne zna nesto o tom autu, , koliko da racunam da ulozim ako ga uzmem..itd..
Fino radi,solidno je ocuvana i spolja i iznutra,treba da se zamijene 2 amortizera koje covjek vec ima (polovna doduse),pusta ulje na dihtung dekla ventila.
Ne da je ispod 1000e,i na to dodaj ovu zamjenu amorta,dihtunga,servis oko 300e i reg oko 370e-sto znam,izadje to skoro na 2000.
Bio sam ja da je gledam,pa odatle znam za ovo,a nisam je vozio,tako da bi imalo tu jos ponesto vrv...
Prodao bih ja moju 156 ako se dogovorim za jedan autic...u zadnje vrijeme sredjen kompletan trap, kocnice (diskovi/pakne/sajle), mali servis + lin. kais/klizac/natezac, remenica alternatora, nov akku, dizne i ECU 115hp 2004god, remap 155hp....registrovana skoro god i uz nju ide nesto djelova, rezervne 2 dizne itd... Ima nekih vizuelnih ostecenja (s kojima prolazi tehnicki) i trebao bi uskoro da se promjeni rebrasti kais/klizac/natezac/vodena pumpa pa bi se u zavisnosti od toga i cijena dogovorila. Okvirno 2500€ komplet sredjena ili da se odbijaju ta ulaganja od cijene.
Dimi li dobro kad se stisne zbog cipa dimi?
Sent from my Lenovo S650 using Tapatalk 2