Mislim da je radio u ,,Radoje Dakiću"
Sent from my Motorola 8400
Printable View
Nijesu važne akademske titule koje se dijele šakom i kapom nego je važno na tržištu zaraditi platu. Ne zavise oni od poslaničke plate i ne moraju je zaradjivati. Mnogima je manja nego što je bila.
Andrija Mandić- inženjer metalurgije, sopstvena fima za preradu metala-izvoz
Medojević-elektro inženjer, savjetnik u privatizacija u Srbiji i imao NVO koja se finansirala iz EU
Marina Jočić, inženjer u mtelu, firma joj posluje po tržištnim principima. Zaradjivala više nego kao poslanik.
Branko Radulović- inženjer tehnologije, novac zaradio osnivanjem privatne firme koja je proizvodila i trgovala metalima-izvoz
Veljko Vasiljevič, inženjer gradjevine, stotine objekata projektovao radeći za mnoge privatne firme na tržišnim principu. Ako ga niko me angažuje nema plate.Ako se sruši objekat ode u zatvor.
Milutin Djukanović-elektro inženjer
Pedja Bulatović, inženjer mašinstva, učestvovao u projektovanju mašina u "Radoju Dakiću" koje su se izvozile.
Branka Bošnkak, doktor metalurgije
Ljiljana Djuraskovic-stomatoligija, radi privatno na tržištu
Vera Bulatović-ljekar.
Slaven Radunović, privatna firma koja se bavi marketingom
Samo je Milan Knezevic dzabalebaroš sa filologijom.
hahahahahahah, a ovo je spektakl [emoji4]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Šta je spektakl?
Jesi li sposoban razlikovati zaradjenu platu na tržištu od nesposobnih koritara koji śede po kancelarijama primajući platu na osnovu zaduženja države?
Zaboravih pokojnog Janka Vućinića koji je bio gradjevinski inženjer i zaradjivao platu
u privatnoj firmi na tržišnim principima.
Ne znam jel lik ozbiljan ili se sali jer ovakav post bi napisao neko samo krajnje sarkastican? Vjerujem da se sali.
Primio se lik, a ovaj spisak pokazuje još intenzivnije našu tugu jer evo su i kod jedine opozicije sve inžinjeri, svi po 20 godina poslanici a fabrike nemamo niti jedne. Još jedan dokaz da su dps i df dvije strane ključa, jedna struktura je okasti a jedna vilasti i rašarafiše nas u sitne delove.
Evo jednog teksta još iz 2001. godine. Ne znam je li istinit:
https://www.vreme.com/arhiva_html/526/03.html
A za Mandića se zna ko mu je bio ortak kad je napravio prve pare. Na isti način je i Blažo Đukanović uspješan ekonomista.
A kako preskoci Carevica? Najbogatijeg ugrozenog Srbina. Cak i donira svoje platu.
Ima li ko tim ljudima da rece da se ne zrtvuju toliko za narod no da rade u svojoj struci malo i budu samo obicno clanovi svojih partija? Ili je nedje zapisano da bas oni pored svih tih bajnih karijera licno moraju da skinu DPS?
Eno se i Milic poslednjih nedelja angazovao ljutito po Skupstini sa sve dignutim prstom. Ko bi reka da je druzina jos prije 15 godina putovala u Ameriku da stopira referendum a i dalje se prodaju kao alternativa a izgubila makar 10ak izbora u medjuvremenu.
E kako je teško DF-DPS koaliciji i njihovim poslanicima da se i ostavke podnose. A i sjetićete se da je otac nacije podnosio ostavke da bi se bavio biznisom, jelte a vojvoda pred svake izbore ima najstrašnije obaveze na teren pa da se malo makne iz zakonodavnoga doma. E kakve fore njima prilaze kod jednoga dijela naroda, pa sve je smiješno.
kod naroda IQ od 0 sve prolazi [emoji4] njima je najbitniji njihov džep a za narod će lako
Šalim se dakako. Evo još malo šale. Spisak družine koja bi bukvalno umrla od gladi da im nije partije, državnog korita i zaduženja. Društvo apsolutnih dzabalebaroša nesposobnih da zarade
jedan na euro na tržištu. Završili kvazi-fakultete od kojih se "ne jede".
Aleksandra Vuković-knjizevnost( neka napise knjigu pa je proda i tako zaradi, a makne se sa budzeta)
Miloš Nikolić- pravnik, (neprofitabilan)
Nikola Rakočević-ekonomista( neprofitabilan)
Dragutin Papović- istoričar hahaha( mega neprofitabilan).
Mihailo Andjušić-ekonomista
Andrija Nikolić- politikolog(neprofitabilan)
Jovanka Laličić- dipl.pravnik ( neprofitabilna cijelu vječnost a prima plate)
Radule Novović-filolog( mega neprofitabilan)
Predrag Sekulic-dipl. pravnik
Misko Vukovic-dipl.pravnik( mega koritar i neprofitabilan ˛)
Daliborka Pejovic-dipl pravnik ( student generacije, e to je vazno haha)
Branka Tanasijević- doktor sociologije haha( mega neprofitabilna)
Milorad Vuletic- dipl.pravnik
Nada Nenezic-knjizevnost
Marta Scepanovic-dipl.pravnik
mr Nela Vukcevic-Savkovic- filologija u Niksicu, ali bitno je da je magistar haha.
Ana Nikolić- dipl.ekonomistkinja
Nikola Divanovic-dizajn enterijera u Firenci, ali nije nikad dizajnirao nego siše sa budzeta
Žana Filipović-filozofski fakultet
Od ovog društva nesposobnih koji bi krepali od gladi da im nije drzavnog budzeta i Mila, odskače samo par njih: Bogdan Fatić elektro inz.Branko Čavor inz i Mirsad Muric pmf.
Treba bit objektivan da je relevantno samo ko sto zaradi na trziste svi bi bili robovi sake ljudi.
E super, đe nas zapadoše ovi umni ljudi, akademske vertikale? Nema nam spasa ako ih opet budemo gledali bilo đje, a kamo li tamo đje se bitne odluke donose i đe se mlate pare. Sve ove DF-DPS stručnjake treba poslat malo na radne akcije, kako bi popadali poslije 10 minuta.
A ovi su iz df-a profitabilni, pogotovo onaj Gošović sto spava u skupstinu
Gosovic je Demokrata i on je navodno navjeci pravnik u Crnogorce a pravo nam je inace najbolji dio sistema sve ove godine :D
Inace Demokrate i cijela ta ex-SNP imaju isto jaku infrastrukturu na celu sa covjekom koji nije dana radio u privatnom sektoru - Aleksa Becic.
Nijesam ni napisao da je elektro inzenjer, nego inženjer.
https://www.dps.me/me/clanovi/branko-cavor, e evo odje pise da je inzenjer metalurgije
http://www.skupstina.me/index.php/me...8-branko-cavor
Ne znam koliko je proveo u struci, umije li sijalicu zavidati i ostalim uličarskim špekulacijama
kojima si ti vičan. Uz polaganje b2 nivoa njemačkog jezika, Branko Čavor bi se mogao zaposliti u Njemackoj.
Poslanici Demokrata svi naravno sa jako puno raznih demokratskih skola, seminara i skoro pa nijednog primjera bilo kakvog realnog rada.
mr Aleksa Becic - plagistar ekonomije, 30ak godina zivota od toga vise od 10 u poslanickim klupama i 15ak bavljenja fudbalom, osvojio kup Crne Gore.
Zdenka Popovic - ekonomista mimo raznih skola menadzmenta ne navode ikakvo profesionalno iskustvo
Boris Bogdanovic - pravnik, radio kao sef IT centra a vodi marketing (sve logicno)
mr Momo Koprivica - magistar pravnik, 9,84 prosjek, radio kao asistent i objavljivao naucne radove
Danilo Saranovic - revizor, bio pripravnik nakon toga poslanik
Dzenan Kolic - inz arhitekture, isto sportista od profesionalog angazmana
Dr Valentina Minic - dr stomatologije, nije poznato da li radi u struci
Vladimir Cadjenovic - sef OO Podgorica, pravnik, radio kao sef odsjeka za studentska pitanja na pravnom fakultetu u Budvi (?!) sad je i advokat
Svi uz b2 njemackog spremni za put.
Demokrate su tek posebna priča. Tone neprofitabilnih pravnika i ekonomista spremnih kao zapeta puška da uskoče da sišu, izuzv Dzenana Kolića koji bi mogao na tržištu nešto zaraditi.
Aleksa Bečić- ne diplomirani ekonomista, nego magistar ekonomije. Ali genije ekonomije ne otvara firmu nego čeka da siše
Zdenka Popović-dipl.ekonomistk.
Boris Bogdanovič-dipl.pravnik
Momo Koprivica- dipl.pravnik
Danilo Šaranovic-dipl.ekonomista
Vladimir Čadjenovic-dipl.pravnik.
Dragan Krapovič-dipl.pravnik
Neven Gošović-dipl.pravnik
Velizar Kaludjerovič-dipl.pravnik
Vladimir Jokić-dipl.pravnik.
Ovi će nas sve potamanit ako se dokopaju budzeta, imam neki predosjećaj. Oni isključuju iz partije one koji zaradjuju na tržištu, kao što su radili komunisti 45.godine.
E, dobro dobro. Lako li nađoste manu svakome. Kakvi Gošović, ja ga ne viđeh niđe odavno, čini mi se da nije poslanik. Pa ste njega našli da pominjete. Daj ove decenijske da malo prptresete, no su vam iz oka ispali zar, ili vam kapa u čašu od rakije od njihovih apanaža.
Kako god, banda se ođe zna. Ne mučite se, ne mogu se oprat mnogi, jer smo viđeli što umiju i kako umiju.
Ovdje stavljamo tacku na to koji je politicar zavrsio koju skolu, cime se bavi i ostalo. To nema apsolutno nikakve veze sa temom. Svaka sledeca prica u vezi tih irelevantnih gluposti se brise, uz infrakciju!
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...0-hiljada-eura
Vesna Medenica sa rolexom od 12 000 eura.
Kakav ona to delikatan posao radi da bi joj DPS ovo dozvoljavao? Titova SFRJ je bila više diktatorska drzava od ove ali Vrhovni tužioci nijesu imali privatne hotele po obali, nosili rolexe i vozili nove mercedese.
Zalosno je sto je zbog Medenice stradala drzava jer bez svih karika bi nekako opstala ali bez sudstva i odgovornosti smo dobili nove kaste aparata: policije, advokata, tuzioca i sudija koji na konto smanjivanja kazni, oslobadjanja, zanemarivanja i ne podizanja optuzbi trce da budu isti ka ti kriminalci i jedna Vesna Medenica izgleda kao nakindjurena seljanka stigla u Titograd sa malo skupljim satom od Bakovicevog dzipom i vilom na more sa privatnom pontom a ne zna da su to mrvice za one koje stiti.
Tuga. Sjeca li ko nekog Podgorickog tajkuna optuzenog za neku ozbiljnu politicku korupciju za svih ovih 30 godina? Ili je oko Mila i Duska sve regularno evo 30 godina?
https://www.portalanalitika.me/clana...e-se-isplatiti
Quote:
Bez zakona o penzijama ove godine, auto-put veliki teret, ali će se isplatiti
Ministar finansija Darko Radunović poručio je da će biti zadovoljan ukoliko se do kraja godine, zbog uticaja korona virusa na ekonomiju, održi isplata zarada, socijalnih davanja i penzija.
Borba saznaje, istražitelji ušli u Radio difuzni centar: Sumnjaju na milionske pronevjere, pod lupom i direktor!
Istražitelji za privredni kriminal upali su u Radio difuzni centar Crne Gore zbog sumnje da su u tom preduzeću počinjene milionske malverzacije, ekskluzivno saznaje Borba.
https://borba.me/borba-saznaje-istra...om-i-direktor/
Kad pomenu Borbu.. jel onaj Lakic jos uvijek u "pritvoru" u Bg? Evo ce godina od kad ga pritvorise...
a sta mislis ti sta se tu tacno desava?
A nemoj da ja lupam sad.. nego stvarno ne znam da li je pusten. Ja sam mislio da postoji neki rok koliko moze to...
Devet miliona eura Monstatu za novu zgradu
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...za-novu-zgradu
Je li realno ovo, u ovi vakat?
A sve i da je stanje redovno, $edi đe si ni za đe si nisi, i one su im prostorije puna kapa.
Btw, cio svijet se polako trsi papirologije i prelazi na elektronsku arhivu a ova gospoda naša oće po 2100e m2 da plaćaju za police sa registratorima...
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Podgorici fale škole, vrtići, domovi zdravlja, za takve projekte se nema novca ALI za Monstat 9 miliona eura, nikakav problem...spremite se procente tipa 78% više turista nego lani i slične stvari
Devet miliona eura Monstatu za novu zgradu
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...za-novu-zgradu
3 miliona 20-e i po još tri u naredne 2 godine. I to da se kupi poslovni prostor i neko se dobro ugradi.
Makar ti govore da ti je dobro... Zamisli sto ce ti govorit kad jos novu zgradu dobiju?!
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
da je dosta 1,5e dnevno da preguraš dan
Dobra dva saopštenja URAe
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...jski-broj-sata
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...g-uhljebljenja
Medenica ne da serijski broj rolexa a kadar Bošnjačke stranke Edina Dešić na volšeban način imenovana na još mandat za direktoricu Direktorata za tržište rada i zapošljavanja.
Opšte čerečenje finansija države kao da nema sjutra, kao da su gladne godine i zadnja ura.
Pa nemaju mjesta za cuvanje "statistickih podataka i arhiva". Mislim da je cijena od 9 miliona za takvu ostavu sa dokumentima skroz regularna.
Ocekujem da se ovakve stvari rade malo suptilnije ali izgleda je silovanje zdravog razuma postalo normalno pa se takve stvari i javno objavljuju i prodju bez ikakvog komentara.