Zasto tu situaciju ne moze da uradi auto iz salona? Nije druga prica, auto bez tablica moze i da se parkira na parking i ne plati ga... velike zloupotrebe se mogu raditi sa autom bez tablica, otuda su one i obavezne
Printable View
kojom trakom se kreće ovakvo auto bez tablica u kružnom toku? :):)
nego fabia, ti bi i dalje servisirao GTRa u autokuci koja nije cula ni za probne tablice?!
Servis nema veze sa kretenima u salon.
A culi su, nego im se jebe.
Njima je bitno da nekome uvale te smecarske Renole...ma neka su je kaznili, to je Bozja kazna sto je kupila Renola.
Treba sad parkirat po jednu patrolu ispred svakog auto placa i kad neko krene sa onim autom da izlazi na magistralu (bilo da ga proba ili sto ga je kupio), da ga ovi zaustave, uzmu mu auto i povedu u Zetatrans!
Može li mi neko reći koja je procedura onda pri preuzimanju novog auta iz salona?
Ma ako oces sve 100% legalno, sa svim papirima sto dobijes u salon ides u mup i trazis probne tablice...
I koji su troškovi toga ako znaš?
Ne sprdajte se strucnjaci. Spustite se malo na zemlju. Za ubistvo coek ne prelezi dana, za najstrasnije zlocine po 3-4 godine, za pljacke vec da ne pricam to je sasvim normalno da se u roku od godine izadje.
Za trkanje sa MN i CG tablicama i parkiranje po bulevarima ne daj Boze da se pomene a ovaj vitez se nasao pametan da sankcionise ovu djevojku.
Neam para za nov auto al bih ga rado provozao da vidim da je meni napise.
Ja sam prvo otisao u Roksped,platio auto,uzeo sve papire,kupio patosnice,ostavio auto u Roksped,vratio se u HN,predao papire za registraciju,dobio potvrdu da mogu vozit(opet bez tablica)i preuzeo auto...zaustavile me dvije patrole do HN i sve OK...Glupost od zakona i price da su tablice identifikacija auta,eto ja bez tablica izgleda regularan!
Frajer objasnio (cak je stavio znak uzvika na kraju zadnje recenice). Moze lock.
? Lock ? Pa tema je saobracajne kazne, a ne voznja auta bez tablica. Uspori, pored skole. :)
Jedno je neregistrovano auto, a drugo je kad ti imas potvrdu da cekas tablice.
I ne bih stavljao jednu patrolu pored auto placa, nego minimum dvije, ako ko krene u drugom pravcu. Najbolje da svi sad tablice poskidamo...
Nesto iz literature
Quote:
Motorna vozila, odnosno vozila na motorni pogon i prikljuna vozila koja uestvuju u
saobraaju na putu moraju biti registrovana.
Izuzetno od stava 1 ovog lana ne moraju biti registrovani:
1) lake prikolice;
2) vozila na motorni pogon i prikljuna vozila koja su prepravljena ili popravljena i kojima
se vrši probna vožnja radi ispitivanja i prikazivanja njihovih svojstava ili koja se kreu od
sjedišta privrednog društva u kome su proizvedena do skladišta, kao i motorna i
prikljuna vozila koja se kreu od mjesta u kome su preuzeta neregistrovana do mjesta u
kome e biti registrovana - pod uslovom da su oznaena posebnim tablicama za
privremeno oznaavanje takvih vozila u saobraaju na putu (probne tablice).
Za vozila iz stava 2 taka 2 ovog lana izdaje se potvrda o korišenju probnih tablica.
Kada u saobraaju na putu upravlja vozilom koje je oznaeno probnim tablicama voza mora
kod sebe da ima važeu potvrdu i dužan je da je pokaže na zahtjev policijskog službenika.
Evidenciju o registrovanim vozilima vodi nadležni organ.
lan 280
Registrovano vozilo mora u saobraaju na putu da nosi registarske tablice koje su izdate za to
vozilo i iji je broj upisan u važeu saobraajnu dozvolu, odnosno u potvrdu o registraciji.
Vlasnik vozila ne smije na neregistrovano vozilo da stavlja registarske tablice i da ih koristi.
lan 298
Ako policijski službenik zatekne vozilo koje zbog tehnike neispravnosti ugrožava ili ometa
druge uesnike u saobraaju, vozilo koje nema ugraen tahograf ili koji je neispravan ili iskljuen
ili na kojem je teret nepravilno smješten, odnosno nedovoljno obezbijeen ili kojim se bez
dozvole prevozi teret ije dimenzije, odnosno masa premašuje najveu dozvoljenu dimenziju,
odnosno masu ili osovinsko optereenje ili koje se kree putem na kojem je kretanje te vrste
vozila zabranjeno ili se kree bez zimske opreme na putu u vrijeme kada je zimska oprema
obavezna, vozilo za ijeg vlasnika voza nije dao podatke o identitetu, naredie vozau da odmah
zaustavi vozilo i otkloni neispravnosti ili da vozilo odveze do odreenog mjesta gdje može
bezbjedno otkloniti neispravnost ili pribaviti tražene podatke o vlasniku vozila, odnosno da
vozilom nastavi kretanje na putu na kojem je kretanje te vrste vozila dopušteno, odnosno da
koristi zimsku opremu.
Ako voza ne postupi po nareenju iz stava 1 ovog lana policijski službenik e iskljuiti vozilo
iz saobraaja.
Policijski službenik iskljuie iz saobraaja i vozilo koje nije registrovano, nema propisane
registarske tablice ili koje nije podvrgnuto tehnikom pregledu.
danas bijah kod cika sudije. platio 60jevreja za nepropisno parkiranje
pa zasto mi nije uzeo auto u zetatrans kao sto uzimaju drugim nego je pogledao potvrdu i sretan put....
ja ne kazem da je to ok ali jednostavno to su neki apsurdi...
Eh, toliko peripetija oko kola, rek'o bi covjek da ne moze da se kupi auto na kvarno, ni u ludilu.
Kad ono, prica se, da je CG vrlo bogata registrovanim a kradenim/svercovanim autima ? :barbershop_quartet_:barbershop_quartet_
Usput, danas sam isao putem nekih 12 km (kuca-DZ-kuca), sve ukupno. Izbrojao sam ~5 automobila bez (prednjih) tablica, i malo preko 10 bez svjetala... Dje je taj murjak iz Pg, da malo istresa gace i ovamo ? I da, ne pitajte me koliko ih je bilo bez pojasa ili koliko njih je pricalo na mobilni, jer toliko nisam zagledao.
Ah, vi ste tamo Bogu iza ledja i niko vas ne hebe.
Passatlije su bile tamo, gepek ful, sve vozacke.
Kao i prosle godine... na koje puteve je obavezna zimska oprema?
Moze li se do mora doci sa ljetnjim autom