ako mislis da bi se, hm, ne-hriscani nasli uvrijedjeni ovom zastavom, varas se :). zaista mislim da ovo ne bi bio nikakav problem, meni je ekstra ideja!
Printable View
pogledajte kako dodirnu ovo dijete:)
kralj je svega mi
http://www.youtube.com/watch?v=jtvSzjoGec4&NR=1
Upravo tako. To je nasa istorija, pa ostali narodi trebaju da se prilagodjavaju njoj, a ne mi njima. Krstas je ratna zastava Crne Gore i nesudjena zvanicna zastava, a to ako bi nekom smetalo, to je vec njegov problem. Nijesam nacionalista, ali za neke stvari se zna red.
Cico odbio ponudu Aston Vile
http://www.vijesti.me/sport/cico-odb...le-clanak-4388
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9F...BE%D1%80%D0%B8
Zar treba da se prilagodjavamo zbog 8% stanovnistva? Ja imam dosta drugova muslimana i sve su extra momci, ali ovo je moja zemlja i zemlja mojih predaka, koji su se za nju borili. Red je da se postuje istorija koju su pisali ti ljudi, koji su ginuli pod nasom zastavom, a ne onih ciji su predaci prelazili na drugu stranu, a sad su veci crnogorci od mene. Ovo je pravoslavna zemlja. Koliko ima muslimana u Svedskoj? Koliko tek njih igra pod ovim grbom?
http://www.acasports.co.uk/images/pr...me-shirt-2.jpg
Ne bih da prica predje na stranu koja nije prikladna za sport. Tvoji su se predaci borili, ok. Mozda su se i muslimani borili tako sto su zaokruzivali to 'Da' prije 4 godine. Mozda time vuku neki autoritet da se djelimicno pitaju u vezi sa ovim. Eto, ovim zavrsavam raspravu na ovu temu na ovom mjestu.
ma sto mene briga jel kome smeta onakav dres kad nije uperen protiv nikoga, nego je to cisto neka nasa tradicija.
ne vrijedja nikoga a po meni je extra bas.
ja bi ga i na svadbu obukao kako mi se svidio:))
Tih 8% (neka bude 8) stanovnistva ti je donijelo drzavu 2006. godine! Da se PRAVOSLAVLJE sto pitalo, mi ne bi gledali drzave! Crna Gora nije PRAVOSLAVNA zemlja, vec zemlja svih naroda i religija koje egzistiraju na njenom tlu. Ako cemo pravo, PRAVOSLAVLJE je najgore nesto sto se desilo Crnoj Gori. Nijesu se nasi preci borili za PRAVOSLAVLJE, no za slobodu.
I ja sam rekao da ovi dresovi nijesu losa ideja (iako me njihov kreator pogresno shvatio, cak mislim da je jedna rijec uticala na to :D) i mislim da vecina njih ne bi imala problem s tim, ali nemoj molim te da pricas kako je ovo tvoja zemlja a ne njihova i kako oni imaju manja prava. Vrijedjas i neke druge manjine u ovoj zemlji... Nijesmo samo s Turcima ratovali, bilo je jos nekih bitaka dje su se pokazali veci no neki pripadnici tvoje vjere.
EDIT: AmericanDream, tek kad iskucah ovo vidjeh da si nesto slicno napisao. Imas +1 kad mogne ponovo...
Извињавам се на офтопику али нема 8 посто неправославаца већ око 25-26 посто. Од тога 18 посто муслимана.
Koji "ostali narodi"?! Valjda je bitniji osjecaj pripadnosti drazavi, nego vjera. Crnogorac moze biti i budista, i džedaj, i musliman... Taj Krstas je bio barjak u borbama za ocuvanje slobodarstva ove drzave, i nijedan Crnogorac ne smije u njemu traziti vjersku pozadinu.
zlatio se Cipur..
Nijesam ni trazio vjersku pozadinu, lose sam se izrazio i lose sam shvacen. Samo kazem da ne bi trebalo da ovakvi dresovi smetaju nekom, i to je sve na sta je moja prica trebala da se zasniva iako je otisla u pogresnom pravcu.
Mi smo državu obnovili a ne napravili neku novu jer se u tom slučaju ne bi zvala Crna Gora nego drugačije!!!Ko god je bio za to zna dobro da je tako a ne kao beogradski sporazum...
Ja ne znam što će ova priča uopšte. Kome se sviđa takav dres neka ga napravi i neka navija u njemu. To neće smetat nikome. Zvanični dres reprezentacije imamo tako da je ta priča zaključena. To je li Legea ili Puma ili Prvi Maj Pirot :) nema apsolutno veze.
Kaiserispor, trenutno cetvrtoplairana ekipa turskog prvenstva, ove godine ima evropske ambicije. Medju pojacanjima koja su doveli u zimskom prelaznom roku, radi ostvarenja evropskih ciljeva, našao se i mladi crnogorski fudbaler Emir Kujovic. U novi klub, Emir je došao sa reputacijom clana švedske U-21 reprezentacije, za koju je odigrao 3 utakmice.
Emir Kujovic je rodjen 1988.godine u Bijelom Polju, da bi sa porodicom preselio u Švedsku 1992.godine, gdje je odrastao i naucio prve fudbalke korake. Dobre igre i golovi doveli su ga u Halmstad, švedki prvoligaški klub i u mladu švedsku reprezentaciju.
Igra na pozicijama 9, gdje svojom visinom od 1,94 cm dominira u igri glavom, podjednako dobro u igri koristi obje noge, a izvanredna tehnika i pregled igre omogucavaju mu da nerijetko igra i na poziciji 10, iza napadaca.
“Prezadovoljan sam dolaskom i prijemom u Kaiserispor, jedan vrlo organizovan klub, sa velikim ambicijama. Vjerujem, da cu i ja dati doprinos plasmanu u neko od evropkih takmicenja. Imamo odlicnu ekipu i velike šanse. Turska liga je veoma jaka i svake godine sve je jaca. Puno vole fudbal i ulažu u njega.”
U prva dva kola, novi Emirov klub je osvojio 4 boda, a u obje utakmice Emir je odigrao veoma dobro. Sa takvom igrom i golovi ce brzo doci. Svi u klubu su jako zadovoljni ostvarenim.
“Nisam do sada imao priliku da pratim crnogorsku ligu, ali sam zato oduševljen rezultatima crnogorske reprezentacije, koja je zadivila cijeli fudbalski svijet. Momci su pokazali kako se igra i bori za svoju zemlju.San svakog fudbalera je da postane reprezentativac svoje zemlje. I ja bih bio srecan da se nadjem, jednog dana u društvu Vucinica, Jovetica, Zverotica…Medjutim, Crna Gora je pokazala da ima jako dobrih fudbalera i da je konkurencija jaka, što pokazuju ostvareni rezultati. Nadam se da ce moje igre u buducnosti biti vrhunske, a onda ce i taj san, nadam se biti ostvaren” – kazao je Kujovic
nemo tog emira, njih je samo 8%, a vec imamo neke u reprezentaciju, daj nekog mihaila ili tako nesto pravoslavno bre :rolleyes::rolleyes:
pa jel moguce da ste obrnuli pricu o dresovima na politiku,
krstas je dio crnogorske istorije, da su mislili da ga stave na dresove stavili bi ga,
Baš sam mislio da postavim ovaj intervju. Švedska mlada reprezentacija se nije plasirala na Evropsko U21 prvenstvo tako da je već bivši mladi reprezentativac. Ne znam. Trebalo bi ga uzet u razmatranje u budućnosti pod uslovom da se pokaže u turskoj ligi. Nemamo mi baš igrača koji igraju tamo. Nađoh nešto na internetu
http://facebookvideoindir.gen.tr/emir-kujovic.html
Eto, nijesmo ni znali da ga imamo (makar ja). Reklo bi se da umije sa loptom + momčina.