Gepih tati sinoć :
Pero Popivoda ' Partizani'...
Printable View
Gepih tati sinoć :
Pero Popivoda ' Partizani'...
Nacist & frizer - Edgar Hilsenrath...hiljaditi put je citam
'Cent'anni di solitudine' Marquez. NE znam koliko stotina puta sam je citala, ali nikad na ovom jeziku ;)
Odri Nifeneger - Vremeplovceva zena
Slepilo - Žoze Samarago
osnovni ljudski instikti i odnosi, i još mnogo toga ... - preporuka
Sto godina samoce...
Dz.R.R. Tolkin - Narn i Hin Hurin (djeca Hurinova)
"Lecenje Sopenhauerom"-odlicna knjiga!
Dako od Irvina Jaloma najzad procitam i "Kada je Nice plakao", sto puta sam je uzela u ruke i iz ko zna kakvih razloga je jos ne procitah... :)
The Master and Margarita - Mikhail Bulgakov
Miško Kesedžija i njegove bize - Marko Vešović i Šeki Radončić
sinoć oburdah 70-ak stranica, do 03 sam piždrila u knjigu, ne mogah se rastavit s njome..
E, kako ih je opra' Vešović (za sad)..
Medojević - Seka Aleksić političke scene ahahahahahahah
Milka Tadić - učiteljica trbušnog plesa hohohohoho
mali Ješo i velji Ješo
a tek Koču Pavlovića
Ao...
'Snuff', Chuck Palahniuk
ne, no zdravi Crnogorci...
"Millenium trilogija" od Lašona
Odavno uzbudljivijih (mislim da je to pravi epitet) romana nije dolazilo u moje ruke
Naletjeh u Mamut prije par dana i sjetih se zašto ne ulazim tamo nikad.
Ti ljudi prodaju knjige koje izgledaju kao da je neko oštrio ključeve na njima. Po regularnoj cijeni naravno, kao da su neraspakovane.
Konkretno mi zapade za oko jedno izdanje na engleskom jeziku, zadnja korica pocijepana na pola, prednja kao izgažena - cijena 17e.
Kurt Vonnegut - "Cat's Cradle"
Ludo burazeru, ludo :)
Jack London - "The Scarlet Plague"
Post-apokalipticna vizija svijeta iz 1912. godine, u kojoj London opisuje pandemiju koja je 2012. (!) zahvatila cijeli svijet i pobila skoro sve zivo. Narator je starac koji se iz sadasnjosti (2072.) prisjeca kako je epidemija pocela, kako se sirila, i kako je zahvaljujuci tome civilizacija potpuno nestala kroz par decenija. Nevjerovatno stivo od svega 30-ak stranica.
A najbolje od svega je sto je mozete nac ovdje: http://www.gutenberg.org/ebooks/21970
Preporucujem svim razocaranim fanovima The Walking Dead kao malu utjehu :)
Philip Roth - The Great American Novel.
Ne znam kako je ovo zalutalo u Podgoricu, ali - welcome. :)
Ž.P.Sartr-Mucnina
Dzordz Orvel - Kataloniji u cast
Elementarne cestice / Michael Ulbek , mocan pisac preporuka
ja sam upravo procitao 'the jacket (star rover)' od londona - o zatvoreniku koji se u samici prisjeca proslih zivota. s obzirom da je knjiga iz 1913, kada ideja o reinkarnaciji na zapadu nije bila prisutna kao danas, prilicno je dobra. zaintrigirala me i ova o skarletnoj kugi :)
Norveska suma - Haruki Murakami
Igraj Igraj Igraj - Haruki Murakami citam trenutno, malo mi je sitan font pa zamara.
Procitah juce u busu jednu bljuvotinu sto uzeh iza Delte prije neki dan, Nevini Svijet - Ami Sakuraki
Vracem se opet na Kosmos od Karla Segana. Ako neko ima Plavu tacku u Beskraju, od istog autora, da mi pozjami, zivotni sam mu duznik.
Dobio sam poodavno na poklon jednu knjigu sa fotografijama koje se cuvaju u muzeju u Kelnu. To posmatram stalno.
Preporucio bih svima Ptlitko od Nikolas Kara (ja sam DU uzeo hrvatsko izdanje, citljivo je). Odlicno napisana knjiga o uticaju Interneta na nas mozak.
Samo bih dodao da ne gledate istoimeni film jer je glupost.
Herman Hese Sidarta, bas mi se dopala i nekako sam se ``pronasla`` u njoj )
Sledeca je Beleske jedne Ane
Rodjendanski poklon -
Ferit Orhan Pamuk - "Masumiyet Müzesi" (Muzej nevinosti)
atlantdida - Pekic
11 minuta Koeljo
Ruska zima - Dafni Kalotaj
Stephen King - It
Avanture nevaljale devojcice - Mario Vargas Ljosa