Inače evo prenesite društvu i poznanicima da ne moraju hvatat veze i ranit. Stiže 100.000 doza Fajzera u septembar.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...anicnu-potvrdu
Printable View
Inače evo prenesite društvu i poznanicima da ne moraju hvatat veze i ranit. Stiže 100.000 doza Fajzera u septembar.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...anicnu-potvrdu
Misliš da će se povećat broj vakcinisanih značajno?
Neće.
Do sad se izvodilo Asra Zeneka ima simptome, Kineska je mlaka. Ja bih Fajzer ali ga nema.
Kad bude Fajzera onda će nije to dovoljno ispitano i tako dalje.
Ja sam dobrovoljni davalac krvi i nikakve koristi od toga nemam (niti tražim, možda postoje, ali ne dajem krv radi toga) osim što oko nove godine dobijem SMS sa čestitkom i zahvalnicom [emoji16]
Da, zvali su me tri nedjelje poslije vakcine i nisam mogao da dam krv, rekoše mi minimum dva mjeseca.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Too little, too late.
Taj proizvođač bi uskoro trebalo da izbaci seriju prilagođenu delta soju, tako da ovo neće ni da radi svoj posao kako se očekivalo.
Ma naravno niko od nas je ne daje radi tih povoljnosti.
Prvi put su mi rekli kao prioritet u zakazivanju i oslobadjanje participacije.
Ne trazim ih ni ja, samo konstatujem. Cestitaju rodjendan SMSom i dobro je to.
Pricam o situacijama koju si ti imao. Evo na aplikaciju vidimo da su zalihe sjajne kao i uvijek.
@starwalker nema pojasnjenja samo kazu 2 mjeseca nisi podoban da dajes krv.
Nisu mi dali objašnjene, nisam ni pitao iskreno (pretpostavljam zbog procesa formiranja antitijela, no, to je moja pretpostavka, a opet, kažu, pretpostavka je majka svih zajeba), kontaktirala me porodica pacijenta, ja rekoh nema problema, oni me zvali poslije dvadesetak minuta da me pitaju jesam li preležao koronu i jedan li se vakcinisao, poslije mog odgovora kada sam se vakcinisao rekoše da ne uzimaju krv dva mjeseca poslije revakcinacije.
A nijesam shvatio...kasno se ukljucujem u raspravu.., Fajzer je najbolja vakcina je li?😊 po čemu, zato sto je americka? Zar sve ne štite manje više isto od najgorih simptoma, i zar to nije jedino bitno?
Moja drugarica je davala krv u junu i rečeno joj je mora proći mjesec od vakcinacije.
Ne preporučuje se davanje krvi zbog moguće trombocitopenije usled vakcine (https://www.transfusionguidelines.or...us-vaccination), a kolko znam to je smanjeni broj trombocita tj. moguće pojačano krvavljenje. Pa da se ne rizikuje kod donatora.
U nastavku vele i vaccine induced thrombosis.
Britanci preporučuju 28 dana za viral vector, a 14 za mRNA.
S druge strane u SRB važi ove preporuke:
https://www.istinomer.rs/wp-content/...rv-712x825.png
Dok u HR:
Quote:
Kad se smije cijepiti?
Kako nam je odgovorila Tatjana Mušlin iz Savjetovališta za darivatelje krvi pri Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, osobe koje su preboljele Covid-19 mogu darivati krv 28 dana nakon prestanka svih simptoma infekcije.
“Osobe koje su cijepljene Pfizerovim ili Moderna cjepivom mogu darivati krv 48 sati nakon cijepljenja (7 dana po prestanku lokalnih simptoma ako su se javili nakon cijepljenja). Za sva druga cjepiva protiv SARS-CoV-2 odgoda je 28 dana. Osobe koje su preboljele Covid-19 infekciju i cijepljene su mogu darivati krv, odgoda je ovisna o cjepivu kako je prije napisano”, kaže Mušlin.
Rok od četiri tjedna, odnosno, 28 dana, vrijedi i za one osobe koje nisu sigurne kojim cjepivom su se cijepile.
...donor health and donation safety.
svaki zdravstveni sistem, svoj posa' :D Ka' u Radoje Dakić :D
Hoće li me ovo ispisati iz dobrovoljnih davalaca krvi jer sam vakcinisani sa AZ? [emoji16][emoji23][emoji23][emoji23]
ljudi mislio sam se vakcinisat ovih dana ali nas mali sve u kucu pospremi sa stomacnim virusom, jedva smo pretekli zadnja 2-3 dana (dijareja, malaksalost, jeza itd..)
ima li veze sa vakcinacijom ova muka?
možda nasi procijene da je to najpogodnije i da možes odmah sa vakcine na davanje krvi :D
vakcinisah se juče, revakcina 18.08. zaboravio da tada neću biti u cg. može li revakcinacija 2,3 dana prije zakazanog termina? hvala.
Sent from my S52 using Tapatalk
bolje posle, po meni...mislim da moze....samo se napravi lud mada po pravilu kao treba da im se najavis....uostalom neka ti ne bude tesko, pozovi tamo dje si primio vakcinu i reci da si na putu i da ne mzes da je primis taj dan
Moja komsinica je dan kasnije posla na fajzerovu, posto je bila na moru...i niko je nista nije pitao....samo je rekla da dolazi na revakcinu
Od Delta soja kod mladih je skoro neminovno bolnicko lijecenje. Primanjem fajzer vakcine (a i AZ), bar ne zavrsis na bolnicko. Jer niko nidje ne garantuje od ijedne vakcine da si 100% imun na koronu, vec da ces izbjec potencijalni smrtni ishod. E, za danas najzarazniju Delta verziju korone, Fajzer i AZ su najbolje vakcine.
https://www.bbc.com/news/av/world-us...medium=custom7
Sent from my iPhone using Tapatalk
odakle vam ove informacije?
u Izraelu (zemlji 15 puta većoj od CG) ima 191 hospitalizovani ukupno, od čega su 113 vakcinisani
According to Health Ministry data published on Sunday, the number of seriously ill patients has jumped to 97 – an increase of 30 patients since last Wednesday. Of the seriously ill, 22 are in critical condition and 17 are on ventilators. In total, 191 coronavirus patients were hospitalized as of Sunday, of whom 113 were vaccinated.
Isti izvor kaže da je procenat sprečavanja hospitalizacije vakcinisanih 93%...
Poslato sa škatulice
Vakcinio sam se dzonsonom u hrvatsku, dobio potrvdu, ali ne i bar kod na kom bi se mogli vidjeti podaci.
Da li mogu i koga da pitam da me unesu u CG sistem?
Sent from my M2101K7AG using Tapatalk
kako ovo ovoliko od covida 26.11.2020.
[emoji2960]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d946311d7d.jpg
Primih drugu dosu fajzera juče.. Temperatura i raznošenje glave evo već 24h.
niste jedini, ne, ne
I šta sad, teren te ne prepoznaje iako si zaštićena?
Quote:
Nacionalna digitalna COVID potvrda, po uzoru na digitalni COVID sertifikat Evropske unije, sadržati sledeće podatke:
- Da je osoba u cjelosti vakcinisana ili je primila prvu dozu vakcine protiv COVID-19
- Datum i vrijeme negativnog PCR testa na koronavirus (prihvata se negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata)
- Dokaz o negativnom brzom antigenskom testu (prihvata se test koji nije stariji od 48 sati)
- Dokaz da je osoba preboljela COVID-19, odnosno dokaz da je prošlo više od 14 i manje od 180 dana od prvog pozitivnog PCR testa
Evo da se i ja upisem na listu onih sa visokim brojem antitijela "dugo" nakon prvog pozitivnog testa. Za desetak dana mi istice tih famoznih "180" dana, dzabe mi antitijela, a u medjuvremenu oni koji nemaju antitijela te su vakcinisani samo jednom dozom imaju veca prava.
Nema sta, tako treba rekli bi pojedini forumasi! Pitam se da li ce da misle isto kada i vakcinisani dobiju limit od 180 dana...
BTW ovo "manje od 180 dana od prvog pozitivnog PCR testa" im nije tacno, ne mora da bude PCR test, moze i antigeni - "samo" je bitno da je osoba oficijalno u sistemu zavedena kao neko ko je "prelezao" COVID19. Jos jedan dokaz koliko nemaju pojma nit kakve mjere donose niti sta su trenutne mjere...
Šta ako je osoba u međuvremenu bila u kontaktu sa virusom ali nije registrovala u smislu da nije bilo simptoma? To bi odradilo dodatno povećanje antitijela, tako da je vjerujem to jedno od objasnjenja...
A ne znam sto odvajas vakcinu kao nesto drugačije. To je bukvalno izlaganje virusu u kontrolisanim uslovima...
Mislim da nećeš moći nikako jer Dznson nije regisrovan u našem sistemu. Znam momka u jednoj stranoj firmi koja se cijela vakcinisala Modernom, i ne može ući u naš sistem. Loša komunikacija izmejdu strane firme i naše države. Uglavnom, ja ne znam što sad.
A jesi li imao koronu ranije ikako si je podnio? Sve s enadam da neću tako teško podnijeti ako sam koronu lagani prošla :) Najgori mi je taj bol glave.
Snašla te, vjeruj mi iz iskustva :D Ja sad naplaćujem sa tim sve ranij egodine neslušanja hahahha.