Originally Posted by
Recordare88
Pa to i pricam, bice haos. Ne branim UN, daleko od toga, ali je medjunarodna politika prije postojanja UN bila prilicno haoticna.
Sto se ovog drugog tice, vidim da se dosta forsira krajnje banalizovano i netacno stanoviste da Zapad ima dvije opcije: da ne uradi nista i da intervenise vojno. To su samo dva ekstrema, a izmedju te dvije opcije postoji niz konkretnih akcija koje mogu da se preduzmu i da budu uspjesne. Isto vazi i za moj stav, kad kazem "ograniciti Putina" ne mislim na "poceti atomski rat".
I da, slusao sam Juliju uzivo na CNN-u i nigdje nijednom rijecju nije pomenula termin "vojna intervencija". Cak i kad ju je Amanpurova direktno pitala ova nije zeljela da joj potvrdi da se zalaze za to. Glavna poruka intervjua, koju svi novinari previdjaju jer se koncentrisu na gluposti i bombasticne naslove je sledeca:
U prevodu, ako nas sad pustite da izvisimo, mozemo se mi ponovo okrenuti Putinu, nije nikakav problem. Zna i te kako ona sta radi, zato i pricam da je, pored sve korupcije, jedini sposobni lider tamo koji shvata kakva se igra igra.