Nisi valjda platio? Ne bih im platio nego bih ja njih cerao na sud. Kad ti vec imas dokaze i video materijal ako nece ti sisnjari da gledaju ima koji oce pogledati video materijal.
Printable View
Nisi valjda platio? Ne bih im platio nego bih ja njih cerao na sud. Kad ti vec imas dokaze i video materijal ako nece ti sisnjari da gledaju ima koji oce pogledati video materijal.
A nije nego ne bi dobio tih 33e jer bi taj zavrsio u spuz jer nema para :).. E pa sve je smijeshno, cush nije bitan video materijal.. Ahahaha.. Ono ne vjeruj svojim ocima.. Sve su to smecari u administraciju, i drze ih tamo do penzije, i to ce posle ovaj tu dovest sina i tako u krug.
I te kako se olako odbacuje video snimak, na sudjenjima. Tako da ne bih se mnogo uzbudjivao. Sudstvo u CG pravi mnogo vece probleme, nego to oko vestaka i tumaca i prevodioca... A da ti napravis problem sudstvu u CG skoro nemoguca misija.
Narode, bilo je tacno tako kako sam napisao i kad se sve zavrsilo ja ostanem nasamo sa sudinicom i i pitam je vidite li vi sta se dogodi... Ja nju donekle razumem lik je rekao da nije stajao ja da je stajao, ona nije htela ocevidca i sta ce ne zna ko laze... Ona pozove vestaka i posle se ona vise ne pita, jer ona je imala sansu nije iskoristila i sad se ona vise ne pita mora po odluci vestaka.... Posle je ona shvatila da ja nisam kriv ali nema nazad i kad smo ostali sami ona meni kaze sta mozemo, moras platiti minimalnu kaznu ITD... ja je pitam mogu li da se zalim, a ona ja ne smem da vam kazem da se ne zalite niti da se zalite ja sam sudija ne smem to da vam kazem, ja reko pa kazite mi kao gradjanin nemojte kao sudija... I ona kaze kao se zalis tesko ces sta vise postici osim sto ces platiti i te troskove i jos plus ce se oni zaliti na moju minimalnu presudu i zahtevace maksimalnu itd... I morao sam odmah da platim jer je nesto tipa presuda mora da se izvsi pre pravosnzaznosti.. tako nesto neke gluporije i tako... Nemam vremena da se vucem po sudu i onako sam jedan dan bio od 13:45 do 20:00H cekajuci na red a drugi put od 16H do 19H pa ti vidi... Uglavnom POENTA ako niste krivi izbegavajte sudiju ako ste krivi PLATITE "pojas" da se tako izrazim ili se dogovorite sa licem koje je ucestvovalo u nezgodi ako je nezgoda u pitanju.. BJEZTE od sudija i drugih kancelarijskih lupeza sto dalje!
Meni je nejasno kako bi mogao da izgubis kad bi se zalio, ukoliko imas dokaz u vidu snimka, i vidi se da nisi kriv.... do televizije bih isao kad bi meni to napravili, mrzim nepravdu, a jos imas video snimak, katastrofa... nego to je taman prava slika našeg sudstva, zamisli samo šta se radi kad su teži slučajevi u pitanju...
Ocigledno ne razumete kako to funkcionise.... Vestak je uzeo kao merodavno samo ono sto se dogadjalo u ZONI nezgode a toje mesto dodira vozila i zanemario sve ostalo.. Zasto tako isto ne bi mogao da postupi i sudija na zalbi? On kaze to sto je on bio parkiran je sasvim drugi prekrsaj i nebitaj je sa ovaj slucaj.. Iako mi svi znamo da nije nebitan vec presudan on nece da o tome raspravlja i ja moram da cutim inace ce me sudija kazniti za nepostovanje suda... On odradi svoje sudija donese presudu i CAO>... Ko te pita ista, i ako se to desilo jednom na sudu ne na ulici parku u nekom mracnom kutku vec na SUDU zasto ne bi opet pa bih ja bio prinudjen da platim jos jedne troskove i verovatno vecu sumu... I jos bih morao da se vantam po sudu i gubim vreme izlazim sa posla a privatnik to obozava da mu se radnici u toku radnog vremena vuku po sudu...
Nije to tako jednostavno kao sto sam i sam zamisljao... Rekoh jedno su filmovi sa advokatom i nekim pravima a sasvim drugo nase sudstvo :)
zato što sudija treba da uzme u obzir i nalaz vještaka i izjave svjedoka i snimke sa nadzornih kamera, pa sve sabere i odluči..
zato si trebao uložit žalbu, a ako te sudija ubjeđivao da to ne uradiš - ili je znao da je napravio grešku ili su pokušali da tom minimalnom kaznom napravi neki glupi kompromis i zaključi slučaj..
@kimi, NSX ti je nesto rekao. Nazalost tako je kod nas. Ja sad da idem sa svojom kamerom u autu da snimam kakve sve prekrsaje prave vozaci sa MN/CG na registraciji, i da to prilozim saobracajnoj policiji (ili dignem tuzbu direktno), ne bi felmali snimak dva posto. Cak bi mene optuzili da neovlasteno snimam, jer nisam upozorio ucesnike saobracaja da su pod video nadzorom ? ??
Guslat i veslat cemo mi jos dugo, dugo u ovoj nasoj malenoj eko zemljici. Dok nas ne potope.
http://www.vijesti.me/vijesti/kotoranka-kupila-nov-auto-kaznjena-putu-kuce-jer-nema-tablice-clanak-47457
Pa za ovo stvarno lobanju treba otvorit idiotu.
Koje su posledice 'otvaranja lobanje' sluzbenom licu tj idiotu? :D
Sent from my Galaxy S using Tapatalk
Kakav idiotizam. Probne tablice treba dat osiguravajuca kuca, pa cak i diler.
Ja sam svakome dao uz papirologiju i probnu tablicu koja je vazila 15 dana, umjesto brojki ili slova ide datum do kad vazi i to auto se moze vozit svugdje po USA.
Ja imam neki osjecaj da se ona "*****la" u tom razgovoru sa policajcem, misleci da ona smije vozit neregistrovano auto ako je tek kupljeno, pa se policajac zainatio...
Moze biti i da nije, ali policija ima razumijevanja u te situacije, tj taj prvi dan uvijek progledaju kroz prste...
Ma nema tu "kroz prste". Za to bi trebalo da vazi jedan prokleti zakon, da ne mogu ovi kreteni da smetaju/
Auto je ispravno? Da.
Auto je regularno? Da.
Auto je osigurano? Da.
Auto je prosao je teh. pregled? Da.
Koji ti je ***** onda?
Auto ima svoju indetifikaciju? NE
Gorostas ne sprdaj se, tebi je ok da kupis novo auto u salon i da moras da zoves slep sluzbu da bi ti ga doveli ispred kuce? Da ne mozes to novo auto ti sam da vozis? Ista situacija se i mom ocu desila kad je auto uzeo, i oće pa oće policajac da piše prijavu i još pominje odlazak u zetatrans, a makse....
probne tablice nisu bezveze izmisljene
Kako bi se osjecao, vozis vozis vozis, iza tebe nalijece auto, udara te, mimoilazi te jer oce da ti pobjegne da ne placa kaznu, gledas u auto i nema tablice... kako da objasnis policiji ko te udario? Kako policija da nadje toga sto te udario?
Tablice su indetifikacija vozila
Po meni, ja bih tjerao prodavca da mi dotjera auto do kuce, ako je ovakav apsurd uopste moguc. Sta, nemate probne tablice ? Necete da mi prenesete auto do kucne adrese ili da registrujete na moje ime ? No problem, necu da kupim auto. Sto da kupim ako rizikujem ovakvu budalastinu! Ako je tako kako pise u novinama, da ima malo casti u onaj alliance, oni bi castili curu besplatnim servisom u narednih 7 godina, rezervne djelove i ruke. Ma i sijalice. Kao sto covjek rece, 95 eura i nije problem. Ali bodovi, stres i to sve zbog prodavca u samoj auto radnji. E pa nece da mogne!
No na srecu, kao sto gorivo kupujem vani, tako cu i auto pazariti vani kad bude bilo potrebe. Ovim odje ja nista ne vjerujem.
Gorostas, podrzavam te.
sport89 zasto bi razlikovao dvoje auta bez tablica?