E vidiš, Jakuza; meni ovo nije jasno?!
Kako mogu RTS1 i RTS2 da gledaju u Hrvatskoj?
Kakvi su to interesi u pitanju?
Printable View
RTS dozvoljava da se gledaju njihovi kanali u drugim zemljama,ne brani,TV 3 isto ne brani,RTRS,FTV,a HRT ne dozvoljava,Nova,RTL...
RTS ne brani ali i ne daje saglasnost na emitovanje, što ti dođe na isto kao i HRT! Bez pismene dozovole Agencija ne dozovljava reemitovanje. Tj dozvoljava još koji dan, poslije toga: gasi!
Pa ne moze pismena dozvola kad nemaju nikakvo pravo za emitovanje na teritoriji CG.Ali Total nije kablovka televizija,vec satelitski provajder,znaci ima potpisan ugovor sa RTS 1 i 2 o emitovanju njihovih kanala.A Total se ovdje gleda kao kablovska,sto je velika greska!
Sve u svemu drzava ima najvise da izgubi ukoliko odu RTS-ovi,HRT-ovi i sl. posto svaki operator daje od pretplate 1 ili 1.5 minimum drzavi,porez,a ako ovi odu vjerujem da ce mnogo manje ljudi uzimati kablovsku...
Ahaa, znači otprilike da je možda zbog toga uveden RTS SAT,
uTotal TV ponudu, kao možda potencijana nadoknada umjesto RTS1 i RTS2.
Griješim možda?? :confused:
Kablovkse televizije mogu jedino da ubace RTS SAT,isto tako i HRT ili BHT koji kodiraju svoj sadrzaj kada ne ide njihova produkcija.Ali Total nije kablovski operator,nego satelitski i sigurno da ima potpisane ugovore sa svim televizijama koji su u ponusi,sem sa HRT-om od danas i BHT-om od prije par mjeseci.
Ali u RTS-u kazu,ocemo da se gledamo u CG,ocemo u Makedoniji,Hrvatskoj i sl.
Inace taj RTS SAT je samo dodat onima koji vataju i HB i to u svim zemljama!
U svakom slucaju na sajtu BBM-a i T-Com se jasno vidi u ponudi RTS 1 i 2 izmedju ostalog,a to je kradja!
evo konacno poceli su ovi navedeni kanali,jos jedna dobra informacija da ce od nove godine svi crnogorski kanali uci u total tv :)
Odakle ti to?
imam informacije iz prve ruke :)
svi crnogorski
Na njihovom site-u nema nikakve info o tome, jedino da su ubacili RTS i KTC :)
rekao sam od nove godine da ce da ih ubace i nema na njihovom sajtu nista o tome
Ne, platforma DTH koja želi da se legalno prodaje na nekoj teritoriji mora imati dozvolu ARD za obavljanje djelatnosti, kao što je u ovom slučaju to Total TV. Za distribuciju programa RTS1 i 2 moraju isto tako imati dozvolu za teritorij CG kao i kablovski operateri. Trenutno postoji saglasnost RTS-a za RTS1 i 2 prema udruženju kablovskih operatera za sve emisije osim za one koje su ekskluzivno kupljene od strane lokalnog provajdera. ExtraTV nije članica tog udruženja pa je sama krenula u postupak pribavljanja saglasnosti i moguće da neće, po isteku roka ARD-a, dobiti tu saglasnost i da će morati, bar privremeno, isključiti te programe iz ponude.
Znaci ti oces da kazes da su svi nabavili saglasnost,sem Extra TV?Da je to sredio i M-Kabl npr. :D
Ma daj...
Da, u udruženju su svi osim ExtraTV-a. Lično vidio saglasnost.
Resiveri Net Portal iz izvora bliskom kompaniji B-Net Hrvatska, doznaje kako su sa nacionalnom TV kućom HRT postigli dogovor oko emitiranja programa HTV-a putem jučer preuzete platforme Total TV Hrvatska.
Da je informacija pouzdana govori nam nova objava na službenoj stranici B-Neta u sekciji "Česta pitanja i odgovori" gdje stoji:
Što je s HRT pretplatom - moram li je i dalje plaćati?
HRT pretplata je zakonom definirana kao naknada za posjedovanje TV prijemnika. HRT pretplatom ne plaćate programski sadržaj, nego samo korištenje TV prijemnika, čime ste zakonski i dalje obvezni plaćati je.
Neslužbeni izvor također navodi za Resiveri Net Portal kako postoji plan da se u programske pakete B-Net-Total TV-a uvrste sportski kanali kuće Arena Sport međutim to još nije potpisano.
B-Net-ov odgovor konkurentnom Max-tv-u, koji je počeo nedavno emitirati program putem satelita Eutelsat 16E, tim potezom bi bio više nego kvalitetan i pokazao bi odlučnost da ova kuća ostane u vrhu ako ne i najbolji DHT/IPTV provider u hrvatskoj.
Autor:Resiveri Net Portal
Dali ce biti maknuti kanali RTS1 I RTS2 sa TotalTV?
Na zvanicnom sajtu Total TV Montenegro iz ponude kanala su maknuti RTS1, RTS2, Prva, TVCG
Taman da ih oce maci, pa da ugasim vise ovo go*no.
nikad nisu ni pisali u ponudi ovdje mozete vidjeti koje kanale imaju pravu da emituju kablovski operatori
http://www.ardcg.org/index.php?optio...d=57&Itemid=26
ja imam sve te kanale mene rts uvijek bio na 1 itd. a na sajt nije pisalo koliko ja vidio.Ana sajtu ard pise da imaju dozvolu za rts 1 i 2