bojim se samo da ga na ljeto ne kompezuju za kakvu garsonjeru i opet ga vrate ovamo;)
Printable View
ne zezaj signore svega ti i dan danas kad se cudimo kako je neko uzeo pare od fudbala pricamo o milicu. Covjek je drvo klasicno i kad je het trik jednom dao Pod Goricom svi smo mu zvizdali jer je promasio 40 sansi. Da je takav kao sto ga pretstavljas dao bi vise od 3 gola u jednoj holandskoj ligi. Posle toga se nedje vrzma po rusiji i svi su ga redom nogirali. Zigic je za njega taman tolika razlika da on prima mjesecno 70k eura i igra u najjacoj ligi a ovaj se jadi da nadje klub
Taman sam htio da napisem sprda li se coek ovo sto prica za onu pometinu....
E ako ti on nije menadzerski ispracen ne znam ko je,kako li je posao u Holandiju kad nije menadzerski ispracen,jos onada kad je Buducnost pocela da se raspada kad niko od ostalih koji su bili zreli da odu prije njega nije moga ni u Srbiju...
sa milicem je trebalo da se radi i radi, jer i zigic je dok niej dosao u zvezdu bio drvo, i ako je u baru davao svako malo golove, al muslin je bio pametan pa mu ej dodijelio posebnog trenera koji je radio sa njim, zato je i postigao sto ej postigao, a milic ima talenta, i sto rece signore ima i tehnike i brzinu na tu visinu
Pogledajte Lekića.On je još gori,pa ga fino utopiše u španiju.
Stvarno greota. Onoliki momak, onolika ramena, zna fudbal (u smislu da ima dosta fudbalskih vijuga), ..., a da ovi sutani iz Buducnosti nista ne pokusase s njim... A ocigledno je i dobar momak, jer je poturio i svoja ledja (koliko se ja secam, a drugi su evo zaboravili) u Beranama...
Ako Lekic moze da napada u Spaniji, onda Milica treba Barsa da dovede, da im organizuje igru ;)
ps. Posao je u Holandiju i napravio najveci transfer za Buducnost, posle Djokaja. Uradio je to, cini mi se, kao rezerva Buducnosti. A objektivno, u toj Buducnosti je jedino on odskakao necim: mlad, ogroman, zna da spakuje gol, odlicna tehnika... mana: losa realizacija. Rijesenje: vjera u njega, i dobar rad.
Da su se ovdašnji stručnjaci pitali Žigić i Lekić ne bi ni u drugu ligu našu mogli da nastupaju :roll:
Nešto ka i Vraneš u košarci,i njemu su predlagali da batali.Čoek nije neki igrač al eto nekome valja,on dobro zarađuje i gotovo.
Zigica su odbili u Sutjesku i onda ga uzela Zvezda. Malo rada sa njim i to je to.
Zverotic od ljeta u Young Boys
Nek mu je srećno.Zaslužio je.
ali je za sada problem sto je luzern na 1. mjestu i vodi sa 7-8 bodova od young boysa koji je peti i za sada nece igrati internacionalno iduce godine. a luzern bi igrala 3. kolo LS
no valjda cu ovi boysi nesto uraditi do kraja sezone
Nema veze,veci je Y Boys klub od Luzerna
Svakako.U Švajcarskoj jedne godine može bit prvak a sledeće u drugu ligu.YB ima kakav takav kontinuitet ipak a i sigurno je bolji ugovor tamo dobio.
Nas i Rusa dvjesta miliona - part II
Izvor: Vijesti
--------------------------------------------------------------------------------------
Igumanović u Rostelmašu
OSIPAJU SE REDOVI RUDARA, OSVAJAČA DUPLE KRUNE
Umjesto da se pojačava, pljevaljski prvoligaš iz dana u dan sve je slabiji. Četvorici fudbalera koji su tokom zimske pauze dobili „odriješene ruke“ u traženju nove sredine (Idrizović, Damjanović, Karadžić, Minić), te Ranđeloviću čiji je odlazak u Mogren, praktično, gotova stvar i Tomiću koji, uz određeno obeštećenje, takođe može u drugi klub, stadion pod Golubinjom najvjerovatnije napušta i ubjedljivo najbolji Rudarov pojedinac u jesenjoj polusezoni i možda najkonkretniji lijevi spoljni u Prvoj ligi, Blažo Igumanović. Naime, za Igumanovićeve usluge zainteresovan je ruski prvoligaš Rostelmaš iz Rostova, a da su Rusi ozbiljno „zagrizli“ potvrđuje i činjenica da je on već otputovao u Antaliju i priključio se pripremama možda i svog novog kluba.
- Male su šanse da se Igumanović vrati u Pljevlja, ali da budem iskren, iako mi to kao treneru apsolutno ne odgovara, bilo bi mi izuzetno drago da se sve završi kako treba i da taj izvanredni i čovjek i fudbaler završi taj posao do kraja. Koliko znam, Rusi su veoma zadovoljni onim što su saznali o Igumanoviću i prateći ga kroz dosadašnje igre i onim što im je prezentirano na CD-u, pa sada samo ostaje da se oni međusobno dogovore o dužini perioda na koji će ugovor biti sklopljen, a sa nama o finansijskim detaljima. Ovo je, takođe, i svojevrsna satisfakcija za nas u klubu za sve ono što smo radili u proteklom periodu. Jer, nije mala stvar kada „napraviš“ igrača za koga se interesuju timovi iz jakih evropskih liga. I da ne zaboravim. Nije to samo slučaj sa Igumanovićem. Tu je i Mijuško Bojović za koga su takođe stigle dvije ponude, jedna iz Izraela a druga iz Mađarske. Obje su vrlo konkretne i vidjećemo šta će se u tom slučaju desiti, da ja ne prejudiciram – kaže trener pljevaljskog prvoligaša Nebojša Vignjević, uz napomenu da ni eventualni odlasci, i dva pomenuta, ali i svih ostalih igrača, ne mijenjaju klupske planove – odbranu makar jedne prošlogodišnje titule.
Sasvim drugo pitanje je koliko se realizacija tih ambicija sada uklapa u realne okvire. Iz ugla običnog navijača, svakako ne previše.
--------------------------------------------------------------------------------------
U Areni piše da je u pitanju baš Rostov pa ne znam čemu stari naziv kluba. O Igumanoviću i Bojoviću Vignjević ima vrlo visoko mišljenje i smatra da je trebalo da već debituju za reprezentaciju. Nađoh ovaj tekst od prije neki mjesec
http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika...&clanak=245707
Dobro, ne mogu sad svi igraci Mogrena i Rudara da debituju :D ... Los je taj Igumanovic. Takvih je bilo, i bice. U Buducnosti je bio jedan Nemanja Vukovic, koji je cak MOZDA i bolji igrac od tog Igumanovica, pa smo mu razne nadimke davali i nije se ni pomisljalo na reprezentaciju.
Eo nadjoh jedan klip sa Ristom :)
http://www.youtube.com/watch?v=kMhOz1nKJjo
Kako se ugasi momak od kad podje u Srbiju...
Postavih ga odje poshto ima i nekih akcija sa mecheva reprezentacije...
Risto je vazda svojeglav bio,i kad je u Vojvodinu doša često se svađa sa trenerima.
Nije otišao kad je bilo vrijeme dok je bio u usponu i vrlo mlad zahvaljujući dalekovidosti prvog čovjeka Budućnosti i glavnog grada. Poslije je otišao prekasno i dok je stagnirao nekoliko godina. No, nije ni prvi ni zadnji igrač Budućnosti koji je upropašten. Po svoj prilici biće toga još.
Ovo je za Zverotica,super u dobar je klub otisao, recimo u siguran klub, imace dobar ugovor, jer u Luzern, nisu hteli damu pruze sto je trazio i zbog toga je otisa u Young Boys. Milo mije zbog njega jer on super momak kojeg licno znam.
Fudbalski „egzodus“ iz pljevaljskog Rudara se nastavlja, bez vidljivijih naznaka da će se tako brzo završiti. Naime, već ranije otišlim Feridu Idrizoviću, Dejanu Damjanoviću, Darku Karadžiću i Aleksandru Miniću, sve su prilike i Predragu Ranđeloviću, možda i Danilu Tomiću, prethodnih dana pridružio se i Blažo Igumanović, a danas će to učiniti i Mijuško Bojović. Standardni štoper putuje u Belgiju, gdje je Šarlroa ozbiljno zainteresovan za usluge doskorašnjeg mladog crnogorskog reprezentativca i moguće je da Bojović odmah potpiše ugovor.
S jedne, one pozitivnije strane, želje mnogo jačih klubova od Rudara da angažuju njegove fudbalere, svakako prijaju jer potvrđuju da se u prethodnom periodu pod Golubinjom radilo dobro i da je „sašiven“ pristojan „štof“, čak i za mnogo zahtjevnije standarde od crnogorskih. Opet, s druge, one malo tamnije strane, pljevaljski prvoligaš igrački je sve slabiji, pa navijači, s pravom, sve češće postavljaju pitanje sa kakvim će kadrovskim potencijalom njihovi ljubimci, prije svega u borbu za osvajanje Kupa, ali i za što bolji prvenstveni plasman. Tim prije što, ne računajući tri kadeta i dva omladinca, te dvojicu momaka koji su na probi, još nijedno pravo pojačanje nije stiglo pod Golubinju. Doduše, neka imena se stidljivo pominju, neki razgovori traju, neki menadžeri još odrađuju svoj dio posla, ali konkretnog fudbalera (ili više njih), koji bi na pravi način zamijenili one koji su već otišli (ili se spremaju za to), na treninzima još nema. A da li će ih uopšte (i kada) biti, ne znamo.
Sinoć je na Televiziji Vijesti bio vrlo dobar prilog Saše Radovića a istovjetan tekst u današnjoj novini koji potpisuje novinar Danilo Mitrović.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
SVE VIŠE FUDBALERA IZ CRNOGORSKE LIGE PRONALAZI ANGAŽMAN U INOSTRANSTVU
Reprezentacija je podigla cijenu domaćim igračima
Senzacionalan uspjeh reprezentacije, dobri rezultati mlade selekcije, veoma solidni nastupi omladinaca i kadeta – pokazali su evropskim klubovima, menadžerima i skautima da se u Crnoj Gori igra bolji fudbal nego što se mislilo.
Tako je lider poljskog šampionata Jagelonija procijenio da će A reprezentativac Luka Pejović i član mlade selekcije Ermin Seratlić biti pojačanja za prvi tim, Milan Đurišić je iz Mladosti pojačao Rijeku, jedan od najvećih hrvatskih klubova, dok je iskusni Vlado Gluščević iz Budve otišao na Pirineje, u Albasete, drugoligašku ekipu sa bogatom tradicijom iz Primere.
Blizu inostranog angažmana su i Draško Božović, Blažo Igumanović i Mijuško Bojović.
Šta se promijenilo?
Takav trend počeo je ljetos, kada su Fatos Bećiraj i Marko Vešović iz Budućnosti stigli u zagrebački Dinamo i Crvenu zvezdu, i odmah postali prvotimci u mnogo jačoj konkurenciji.
Tako je ove zima iz prošlog ljeta iz Crne Gore u inostranstvo otišlo mnogo više fudbalera nego minulih godina. Jesu li crnogorski fudbaleri zaista napredovali, ili su jednostavno bili neotrkiveni?
- Promijenilo se to što su klubovi počeli ozbiljnije da rade na transferima igrača, a naravno da su i uspjesi reprezentacije podigli cijenu crnogorskom fudbalu. Crnogorska liga bi trebalo da bude liga koja izvozi igrače i donosi novac za funkcionisanje klubova, ali i jača nacionalnu selekciju, jer naši klubovi, ipak, ne mogu da naprave vrhunski rezultat na međunarodnoj sceni, za razlliku od reprezentacije – kaže Ilija Vukčević, fudbalski menadžer.
Isto razmišlja i Saša Petrović, iako je njegova funkcija trenera Budućnosti vezana za rezultate...
- Mislim da se treneri pomalo plaše da pruže ozbiljnu šansu mladim igračima, jer su pod pritiskom rezultata. To je na neki način i normalno, ali Budućnost će u narednoj polusezoni imati drugačiju priču. Imam nekoliko mladića ogromnog talenta, dobiće priliku, biće najozbiljniji kandidati za prvi tim, a neki i standardni prvotimci – ističe Petrović.
Petrović kaže da je spreman i da rizikuje svoj posao, samo da bi se što više talenata Budućnosti makar primaklo prvom timu...
- Znam da je potreban kontinuitet u radu sa mlađim igračima, da sa njima treba pažljivo, ali ja sam spreman da rizikujem, pa i da neću dugo trajati kao trener Budućnosti. Napravili smo dobru smjenu generacija, mislim da ćemo napraviti i dobru igru, a siguran da će se za Stefana Mugošu i društvo daleko čuti i to vrlo brzo.
U prvi tim sa 17 godina
I Ilija Vukčević ističe da je crnogorska liga takvo takmičenje u kojem bi talentovani 17-godišnjaci trebalo da dobiju šansu u prvom timu.
- Ako je neko pravi talenat, a siguran sam da ih u Crnoj Gori ima mnogo, onda sa 17 godina treba da igra u prvom timu. A da se sa mladim igračima može napraviti dobar rezultat, pokazuje primjer Zete iz šampionske 2007. - nosioci igre bili su igrači od 19 i 20 godina – Ćetković, Stjepanović, Marković, Korać...
Po njegovom mišljenju, uslovi za treninge i fudbalsko napredovanje nisu više problem broj jedan crnogorskih klubova, već da su to treneri mlađih selekcija i ljudi koji vode klubove. Vukčević smatra da se ide pogrešnim putem – prvo žele tim i irezultate, pa tek onda da stvaraju klub...
- Naši klubovi uglavnom zavise od jednog čovjeka, da ne pominjem imena. Ako taj čovjek ode, onda sve ide iz početka, dakle, klub najčešće nije jak da nastavi tamo gdje se stalo.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Ovo što je Ilija Vukčević reka treba da bude obaveza klubova.Jednostavno FSCG treba da uvede pravilo da na terenu mora u svako vrijeme da bude recimo barem 5 igrača ispod 20 godina i što je liga nižeg ranga taj broj povećavat.Samo se tako može jačat liga,stvarat novi igrači koji će se prodavat u inostranstvo a klubovi od tih para finansirat rad sa novim talentima.Dovode kojekakve penzionere da igraju u prvu ligu.Aj da su to neki igrači bili u mlađe dane pa da završe karijeru i da mlađi nešto nauče,nego uglavnom ispod prosjeka kojekakvi.
Beciraj proglasen za najboljeg igraca na turniru u Gabeli
http://www.nk-dinamo.hr/vijest/prikaz/2795/Default.aspx
http://www.sportske.net/vest/domaci-...iju-35976.html
Da se be zaboravi ovaj maestro :D