Sa njim i Dzudovicem su rijesili pitanje prekida, sto ofanzivnih sto defanzivnih. :)
Printable View
Sa njim i Dzudovicem su rijesili pitanje prekida, sto ofanzivnih sto defanzivnih. :)
vidim svi pominjeta Deja, a zaboraviliste Mijatovica.
a mijatovic je crnogoac ??? sala mala
nesto ga ne vidim da je ista uradio za nas fudbal pa ne znam sto bi ga i pominjali. znam da ce ovo otvoriti polemiku ali meni je mio kao igrac ali ga nidje nema u nas fudbal a bio bi od koristi. a nikad i nisam cuo u ni jednu izjavu da je pomenuo cg i nas fudbal. dejo samo sto smo odmah poceli kvalifikacije i sto imamo ovoliko predstavnika u kvalifikacijma kup uefa itd dovoljno je uradio. budimo realni moze vise za nas fudbal da uradi a nek mi neko kaze da je ikad pomenuo cg ka svoju zemlju od kad je iz nje izasao.
Griješiš, lepetanac. Žestoko griješiš. Slušao sam ga više puta. Moraš ga shvatiti da su njegove ambicije drugačije i da su više usmjerene ka Španiji. On, na kraju krajeva, i ne živi ovdje. A i potpuno ga razumijem. Deja mnogi ovđe kritikuju i pljuju uglavnom bez razloga a koliko je samo učinio za infrasktrukturu crnogorskog fudbala (koliko se to moglo). Više je on učinio za ove četiri godine nego svi ostali zajedno unazad 30 godina. E kad se to ne cijeni, odnosno kad se cijeni jedino onda kad remiziramo na Wembleyu, zašto bi se ozbiljan čovjek poput Mijatovića bakćao nečim što neće biti cijenjeno (a i iz Španije mu se ne ide što je valjda razumljivo). Što se tiče njegovog patriotizma meni je sasvim dovoljno što se pojavio u reklami za nezavisnost kad je rekao : "Da! Za Crnu Goru koju volim i u kojoj sam rođen". Vidiš, Deja najviše pljuju (zna se ko) što je bio u toj kampanji jer je Dejo ostao ovđe dok Peđu niko ne spominje zato što ne živi ovđe. I dok je Peđa živi u inostranstvu, Dejo se bakće sa nama avetnima i nezahvalnima. A što se tiče Peđine igračke karijere mogu samo reći. Veliki igrač. Ne kao Dejo, ali veliki igrač. I bio je fudbalski ambasador Crne Gore (koje nije bilo). Sjećam se komentatora RTVE koji je stalno govorio "Montenegrino" (iako sad da pitaš Špance ne bi znali đe smo :)). Suština ove moje priče je da moramo više cijeniti naše legende.
http://www.youtube.com/watch?v=hIAheuFDiFE
a sto se tice nezavisnosti i toga DA tu si u pravu,
ovo za deja te totalno podrzavam, mada j ai dalje mislim da bi on sa svojim imenom i nesto malo truda moga dosta da pomognem nasoj reprezentaciji i klubovima. a ne dokazuje se patriotizam u toj jednoj reklami, neka se pomuci malo i za nas a ne samo za real. pa nije svve u evrima. opet pnavljam kao igrac uvijek sa ga volio ali mislim da bi mogao pomoci vise, imam osjecaj da je zaboravio odakle je i iz koje zemlje, kluba je potekao. a cijenjen je on dosta , i bas zato sto nas malo ima trebali bi svi ucestvovati u poboljsanju naseg fudbala.
Bio je prije godinu dana gost na Atlas TV-u. Ne mogu se sad sjetit o čemu je bilo riječ pa da me ubiješ, ali je dolazio poslovno. Trebalo je neki posao da odradi čini mi se sa opštinom ali je bila poslovna tajna. Izgleda da ništa na kraju nije bilo od toga, ali je u pitanju poslovan čovjek. Ista stvar je i sa Nišom Saveljićem koji je osvjedočeni patriota ali takođe ima svoj biznis. Ali nije toliko bitno hoćemo li se oko svega složiti. Važno je da se razumijemo.
bas to, razumijemo se :)
zamisli tandem on i dejo i saveljic , koliko bi se tu vra.ta lakse otvarala za mnoge stvari. ali sto ti kazes , poslovan je. a realno ne mozees sumnjati u neciji patrijotizam na osnovu toga.
samo kazem da bi kao institucija fudbalska neke stvari lakse zavrsavali
Deju svaka cast sto se mlati sa Djurdjevcem i ostalom kompanijom. Ja da sam na njegovom mjestu, lagano bi se uhljebio kod Silvija i onih njegovih saradnica - bivsih missica :)
Zbog toga i potpuno razumijem Mijatovica sto se ne mijesa u CG fudbal.
A i covjek je ozenjen u Spaniji, vjerovatno ima i djece tamo.
Nisam pomenuo Mijatovicam, da o njemu pricamo kao o covjeku nego kao o igracu. A to sto nije ucino nista za Fudbal, za to ne treba daga kritikujete jeli svako gleda svoj interes, pa i Dejan Savicevic, isto.Mislim da je Mijatovic, na njegovu poziciju i on bih isto ucinio za crnogorski fudbal, kao sto je Dejo.
Uz nezaobilaznu lekturu teksta iz Dana prenosim jedan tekst od danas
--------------------------------------------------------------------------------------
IVAN KECOJEVIĆ, ŠTOPER OFK BEOGRADA, ODMOR PROVEO U BARU
Olimpik sljedeća stanica
Ivan Kecojević (23), štoper OFK Beograda, pauzu u prvenstvu proveo je u rodnom Baru kod roditelja. Bivši igrač Mornara i jedan od najmlađih kapitena ovog kluba kaže da uvijek rado dolazi u grad pod Rumijom, gdje ima priliku da se sretne da svojim drugovima iz fudbalskih dana u Baru.
Kecojević ističe da njegov status još uvijek nije riješen i da ima ponuda iz inostranstva.
- Vraćam se danas u Beograd i sjutra počinju pripreme. Nijesam se interesovao posljednjih dana, ali imam ponuda iz inostranstva, prvenstveno klubova iz Francuske, Rusije i Poljske. Sve, ipak, mora da se uradi u dogovoru sa klubom, jer imam ugovor. Ukoliko se dogovorim sa Upravom, onda bih možda izabrao najbolju ponudu. Nekako najdraža ponuda mi je ona od Olimpika i volio bih da se nađem u Marseju - kazao je za naš list Kecojević.
-----------------------------------------------------------------------------------
Da mu ne bude to prevelik zalogaj?! Ja bih radije da on ode neđe u neki manji klub, đe će igrat više, pa eto iako ima 23 godine ima vremena da ode neđe poslije toga.
Prelazni rok
Izvor: Lažljiva Arena (danas je tako zovem a zna se i zbog čega)
--------------------------------------------------------------------------------------
Stižu Poljaci
Prvi operativac Budvana naglasio je da vjeruje da će sa ekipom Rostova naći zajednički jezik, odnosno da će se dogovoriti oko visine obeštećenja. Mogren prije par dana to nije uspio da postigne sa poljskom Jagielonijom, kada je u pitanju transfer Luke Pejovića, ali sportski direktor “žutih” ističe da još uvijek na tu priču nije stavljena tačka.
- Nijesmo uspjeli prije par dana da se dogovorimo sa Poljacima, jer smo smatrali da je njihova ponuda nekorektna. Upravo zbog toga odlazak Pejovića u Poljsku izgledao je mnogo realniji na kraju sezone nego sada. Ali, predstavnici Jagielonije veoma su zainteresovani za Pejovića, zbog čega su najavili da će danas doći u Budvu na novu seriju pregovora, kako bi on, već u ovom prelaznom roku, otišao u Poljsku - zaključio je Rađenović.
-------------------------------------------------------------------------------------
Krilo Mladosti interesantno ekipi sa Kantride
Rijeka mjerka Milana Đurišića
Milan Đurišić nije prošao probu u grčkoj Kavali, ali pojavila se nova kombinacija - hrvatska Rijeka zainteresovana je za nekadašnjeg mladog reprezentativca Crne Gore... Tako bar pišu hrvatski mediji. Hrvati Đurišića predstavljaju kao igrača koji bi igrao značajnu ulogu na Kantridi, navode da je iza njega ostala upečatljiva jesen u Crnoj Gori - krilni napadač je za Mladost u CFL pogodio 8 puta na 15 utakmica... Ukoliko dođe do dogovora, Đurišić će imati crnogorsko društvo - Radomir Đalović (interesantan Rusima) je dugi niz godina ljubimac riječke publike.
Pa bolje da idu nego da igraju u nasu propalu ligu.
i to vecina igra za smijesne pare odje...
ako uopste prime platu :D
Da vidimo kako teče Jovetićev oporavak. Mada smo na ovom forumu već imali informacije iz prve ruke što je odlična stvar za ovaj forum.
Izvor: Vijesti
Jovetić: Vraćam se u februaru
CRNOGORSKI SUPERSTAR PRIVODI KRAJU OPORAVAK OD TEŠKE POVREDE
Crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić kazao je italijanskom listu “La Nacione” da će bi već u februaru mogao da se priključi treninzima Fiorentine.
- Sada nema otoka i više me ne boli. Optimista sam, najgore je prošlo - kazao je Jovetić.
Jedan od najboljih mladih fudbelera Evrope pokidao je ligamente koljena na treningu Fiorentine 5. avgusta prošle godine. Iako su neka predviđanja govorila da će pauzirati cijelu godinu, sve su prilike da će početi sa treninzima već nakon šest ili sedam mjeseci.
- Iza mene je zaista težak period. Ali, to je prošlo i sada vjerujem da ću se vratiti brzo. U Firencu stižem početkom februara i odmah se priključujem grupi - kazao je Jo-Jo, koji za vrijeme oporavka uglavnom bio u Podgorici i Beogradu.
Savićević: Optimisti smo
Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević dao je juče telefonsku izjavu Radiju Sport iz Firence. Tema je, naravno, bio Stevan Jovetić i njegov oporavak.
- Pričao sam sa Stevanom prije dva dana, razgovarali smo o njegovom oporavku. Stekao sam utisak da se osjeća veoma dobro i da je veliki optimista. Čak je želio i da počne da trči, ali doktori nisu dali dozvolu, jer ne smije da preskače faze oporavka - rekao je Savićević, koji je prije dva mjeseca u intervjuu za “Vijesti” kazao da je “kap imala da ga pogodi” kada je 5. avgusta čuo za Jovetićevu povredu.
Stevan neće biti spreman za martovske duele crnogorske reprezentacije protiv Japana i Koreje na Dalekom istoku. Njegov povratak očekuje se u junu u kvalifikacionom meču protiv Bugarske.
Izvor: Dan (ispravljena ekavica)
STEVAN JOVETIĆ ČEKA VIJESTI SA KLINIKE U AUGSBURGU
Jedva čekam da se vratim
Stevan Jovetić, napadač Fiorentine, koji je trenutno van ekipe zbog teške povrede, vrijedno radi u Njemačkoj, gdje uskoro očekuje rezultate posljednjih pregleda. Reprezentativac Crne Gore vjeruje da će moći da se vrati na teren u narednim mjesecima i da dokaže da nije zaboravio da igra fudbal, poslije neugodne povrede.
- Vrijedno sam radio. Bilo je dana kada sam ustajao u osam, u 10 bio u teretani i provodio po šest sati na vježbama. Sada sam smanjio intenzitet vježbi na tri sata dnevno, kako ne bih preforsirao koljeno. Ne boli me sada kao što je to bio slučaj ranije i sa nestrpljenjem čekam vijesti od doktora Beniša sa klinike u Augsurgu - istakao je Jovetić za italijanske medije.
Calciomercato :). Vučinić & Pejović
Izvor: Vijesti
Liverpul ponovo zagrizao za Mirka
ENGLESKI VELIKAN NE ODUSTAJE OD VUČINIĆA
Mirko Vučinić će ostati u Romi do kraja sezone, to je izvjesno, iako je u jednom momentu bio na pragu Intera, ali će Rimljani imati problem da ga zadrže u ljetnjem prelaznom roku - „Korijere delo sport” prenosi da će Liverpulu dovođenje crnogorskog napadača da bude glavni cilj za narednu sezonu.
„Redsi” su već mjesecima glavni kandidati za dovođenje Vučinića, a novi menadžer Keni Dalgliš navodno je još odlučniji u namjeri da trguje u Rimu nego što je to bio njegov prethodnik Roj Hodžson i spreman je da ponudi 20 miliona eura za ovaj transfer.
„Roma je više puta ponovila da je Vučinić nedodirljiv za ostale klubove. Međutim, na ljeto je sve moguće, zna to i Liverpul, koji će vjerovatno brzo opet da pokuca na vrata Trigorije”, napisao je „Korijere”.
Vučinić je, iako je veći dio utakmica do sada počeo sa klupe, drugi najbolji strijelac Rome - postigao je pet golova, četiri manje od trenutno nedodirljivog napadača „vučice” Marka Borijela.
-------------------------------------------------------------------------
Mislim da je vrijeme da njegovi fudbalski kvaliteti konačno počnu da budu cijenjeni. Zapravo italijanski novinari apsolutno cijene njega i kažu da bi igrao u bilo kojoj ekipi osim Rome ali što to vrijedi kad Ranieri ne misli tako.
Pejović čeka signal
MOGREN DANAS POČINJE PRIPREME, REPREZENTATIVNI BEK SVE BLIŽI ODLASKU U POLJSKU
Jesenji prvak Mogren danas počinje zimske pripreme na svom terenu na Jazu. A prvi radni dan u novoj godini trebalo bi i da odgonetne dilemu da li će “žuti” nastavak sezone dočekati sa Lukom Pejovićem ili bez njega...Reprezentativni bek je već dogovorio saradnju sa poljskom Jagielonijom, ali su se pregovori između dva kluba odužili. Ukoliko ne ode sada, Pejović je od 1. jula sigurno novi član poljskog tima. No, sportski direktor Mogrena Ilija Rađenović ističe da postoje velike šanse da lijevi bek Mogrena ode već sada...
- Imali smo sastanak sa Poljacima. Shvatili su da je Pejović reprezentativac i da je ono što mi kao klub tražimo potpuno realno. Danas iščekujemo vijesti, ukoliko Poljaci prihvate našu ponudu, a trebalo bi da hoće, Pejović ide u ponedjeljak - ističe Rađenović.
Dako se i ova sapunica konačno završi i to, nadam se, pozitivno tj. odlaskom Luke Pejovića u Poljsku. Već sam ranije pisao da je ovo savršen trenutak za to.
ako kome treba fantomka ultra cg nek mi javi na PM drug mi reka da pitam 2 put je nije obuka, pa da ne stoji dzabe, nekom ce glavu cuvat :)
Vucinic igra savrseno danas
Ja bih vise volio da se Joveta vrati negdje u aprilu, ali spreman potpuno, nego brzhe bolje u februaru, da igra sa opravdanim strahom od svakog malo jaceg starta.
Jasno mi je da je momak zeljan fudbala i da treba i klubu i reprezentaciji shto je prije moguce, ali ipak, ima komplikovanu povredu, trebalo bi biti malo oprezniji.
Najbitnije je da tu bude za jun i Bugare. Ako to dobijemo, na konju smo.
u aprilu se i vraća najranije na teren, isforsirao se više do sad, po 6 sati u teretani, wtf...