I dalje, tu ne pise nigdje da tvrdim kako je COVID19 vakcinacija obavezna u CG vec da sam protiv obavezne vakcinacije, a posto pratimo svijet u stopu nije bas nemoguce da i dodje do toga da bude apsolutno obavezna i kod nas. Navedoh vec primjere pojedinih zemalja gdje odredjenoj populaciji ne ostavljaju niti jednu drugu opciju osim vakcinacije (kako danas tako i ranije), ne zelis da kometarises vec se kacis za nesto sto nisam ni rekao (da je COVID19 vakcinacija obavezna u CG)? Meni se cini nesto da ovo nije tema o vakcinaciji samo u CG tako da ne znam zasto se hvatas samo Crne Gore.
I ti mi pricas o spinovanju? Ne sali se molim te.
Moje pitanje nije imalo dodirne tacke sa Crnom Gorom niti je bilo vezano za mjere u CG. Prestani da okreces cijelu pricu u pravcu CG.
Jeste i ima ih. Konkretno imam poznanika koji nije vakcinisao djecu i redovno placa kazne i to je to, djeca idu u skolu inace. Znaci momak jednostavno odbija da vakcinise dijecu i godinama imamo raspravu oko toga u drustvu i sada pojedini stavljaju takve ljude i osobe koje ne zele da se vakcinisu sa experimentalnom COVID19 vakcinom u isti kos, sta vise, ispade da ce veca prava da imaju takvi nego COVID19 nevakcinisani.